معرفی و بررسی بازی ترول | به خندهدارترین روش ممکن زنده بمانید
اگر بازیهایی شبیه ۱۰۰ راه برای مردن (۱۰۰Ways to Die) را تجربه کرده باشید با سبک پازل بقا آشنا هستید. بازی ترول، تازهترین تلاش استودیوی BWare برای ورود به این دسته است که دقیقا از همین قوانین پیروی میکند. در بازیهای این سبک، گیمر باید تلاش کند تا از هر راهی که میتواند زنده بماند، چه با پریدن از روی یک سیم برق و چه با فرار سریع از دست یک گیاه گوشتخوار!
گرافیک ترولیزه شده؛ خنده و ترس، روشنی و تاریکی همزمان
بگذارید از آیکون بازی شروع کنم که در همان ابتدا گیم پلی را لو میدهد: یک صورتک خندان که وقتی بیشتر به سایهها و حالت آن دقت میکنید، متوجه شیطانی بودن آن میشوید و این به آن معناست که خنده و ترس در این بازی مخلوط شدهاند! در ابتدای بازی برای شما یک راهنمای متنی به همراه یکی از سمفونیهای بتوون در پس زمینه اجرا میشود و قوانین و روش کلی بازی کردن را توضیح میدهد.
این راهنما دارای فونت منحصربفردی است که در عین جذابیت، ممکن است خواندن برخی از حروف را سخت کند. فلشهای جهتدار نیز برای بالا و پایین بردن متن در سمت چپ صفحه قرار دارند و البته نکتهی آزاردهنده این است که با لمس و اسکرول کردن بر روی خود متن، نمیتوانید آن را بالا و پایین ببرید.
صادقانه بگویم از سبک طراحی کاراکترها خوشم میآید و در عین سادگی و دو بعدی بودنشان، با گیمر ارتباط برقرار میکنند و محیط بازی نیز قابل قبول است. هرچند بعضی از محیط ها با توجه به موضوع آن مرحله میتوانست طراحی جذاب تری از یک محیط کاغذی داشته باشد. مثلا مرحلهی آدمخوارها اگر در یک جنگل اتفاق میافتاد، هیجان بیشتری را منتقل میکرد.
صدا، انیمیشن، ترول، حرکت!
انیمیشنهای بازی در ساده ترین حد ممکن طراحی شدهاند اما به طرز عجیبی واقعی جلوه میکنند و حس کاراکتر داخل بازی را منتقل میکنند. مثلا وقتی کاراکتر را برق میگیرد، خورده میشود، له میشود و یا سوزانده میشود، شما از حرکات بدن و محیط اطرافش، این اتفاقات را درک میکنید. در بخش صدا و موسیقی نیز بازی ترول نمرهی قبولی میگیرد و با یک موزیک پس زمینهی خندهدار و شبیه موزیکهای برنامهی خندوانه، هم جنبهی طنز بازی را بالا میبرد و هم هیجان نسبتا مناسبی را به گیمر منتقل میکند.
گیمپلی: زنده بمانید، مهم نیست چگونه!
وقتی از بخش راهنما عبور میکنید، منوی اصلی بازی که شامل موارد زیر است، برایتان نمایش داده میشود:
- صورتک خندان بزرگ: با لمس آن وارد اولین مرحله میشوید و یک صحنهی جالب، ترسناک و خنده دار شبیه سازی شده از فیلم اره (Saw) برایتان پخش میشود که در واقع اولین مرحلهی بازی است و باید با خاموش کردن تلویزیون به مرحلهی بعد بروید. وقتی بعدها و بعد از طی کردن چند مرحله از بازی خارج شوید و بعد از ورود مجدد، بر روی این صورتک تپ کنید، شما را به آخرین مرحلهای میبرد که آنرا بازی کرده بودید.
- آیکون بلندگو: با لمس آن، بازی بیصدا میشود.
- آیکون سوال: با لمس آن، راهنمای بازی یک بار دیگر برایتان نشان داده میشود.
- آیکون مراحل: با لمس آن به لیست ۱۰۰ مرحلهای بازی میروید و میتوانید وارد مراحل جدید شوید و یا مراحل قبلی را دوباره بازی کنید.
- آیکون زنبور: این آیکون درواقع لوگوی تیم توسعه دهندهی این بازی است و با لمس آن، دموی استودیوی BWare برایتان نشان داده میشود.
گیم پلی بازی ترول از همان اولین مرحله تا آخرین مرحله، یک قانون کلی دارد: شما یا راه درست را انتخاب میکنید و زنده میمانید تا مرحلهی بعدی را ببینید، یا راه آسانتر و البته مرگبار را انتخاب میکنید و به طرز عجیب و اکثرا خندهداری کشته، خورده، له، سوخته، نصف و یا پودر میشوید! یکی از نکات بازی که به طور همزمان هم میتواند ویژگی خوبی باشد و هم میتواند نقطهی ضعف آن باشد، سختی و منطق مبهم بازی است.
مثلا در خیلی از مواقع شما باید هربار بر روی یکی از آیتم های داخل آن مرحله تپ کنید و کشته شوید تا روش عکس العمل آنرا ببینید. نقطه ضعف هم از آن جهت است که مثلا در یک مرحله، با لمس کردن ابر، باران میبارد و در همان مرحله و بعد از انجام یک کار دیگر، عکس العمل آن ابر تبدیل به صاعقه میشود و این نکتهای است که باعث میشود سختی بازی تاحد زیادی بالا برود.
بعد از اینکه مرحلهای را با موفقیت پشت سر میگذارید، تعدادی سکه به شما جایزه داده میشود که میتوانید برای رد کردن مراحل بعدی(به صورت پرش مستقیم) و خرید راهنما از آنها استفاده کنید. دو نکتهای که باعث میشود گیمر علیرغم سختی، از ادامهی بازی منصرف نشود، سیستم ریستارت آسان و راهنماهای رایگان است.
راهنماهای رایگان، بدون کم کردن سکه، یک راهنمایی کوچک به شما میکنند و ریستارت آسان هم با لمس دکمهی فلش، مرحله را به سرعت و از ابتدا شروع میکند(چیزی شبیه به بازی Angry Birds که ریستارت کردن مرحله بسیار سریع و بدون نیاز به صبرکردن است).
امکان حذف کامل تمام پیشرفت در بازی و شروع از اول هم وجود دارد. کافی است بر روی آیکون سطل زباله تپ کنید و پیام هشدار را تایید کنید:
یکی از نکاتی که باعث افزایش جذابیت و انگیزه برای ادامهی بازی میشود، این است که هر مرحله دارای فضا، روش حل و مرگ خندهدار مختص به خود است و خلاقیت گروه سازنده، باعث شده است تا شما خیلی کم احساس خستگی و تکراری شدن بازی را تجربه کنید و تا مرحلهی صدم سرگرم بمانید.
سکههای داخل بازی نیز «ترولوکوین» نامیده میشوند و میتوانید برای پیشرفت سریعتر در بازی، آنها را با قیمت مناسبی از فروشگاه بازی خریداری کنید:
جمع بندی نهایی
بازی ترول توانسته با بیش از ۲۰ هزار دانلود از کافه بازار، به یکی از بازی های محبوب کاربران اندرویدی در ایران تبدیل شود و امتیاز ۴.۶ از ۵ کاربران به آن (حدود ۱۲۰۰ نفر امتیاز ۵ را به آن دادهاند)، گویای این است که بازی ترول با حجم ۳۱ مگابایت و قیمت رایگان، نه تنها ارزش دانلود را دارد، بلکه ممکن است به یکی از بهترین بازیهای دیوایس اندرویدی شما تبدیل شود.
در انتها پیشنهاد دنیای بازی به شما این است که اگر دوست دارید بین کلاس های دانشگاه و یا در مترو، بی توجه به اطرافتان بر روی صفحه خیره شوید و فسفر بسوزانید، بازی ترول عنوانی است که قطعا ناامیدتان نخواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
تشکر بسیار بابت نقد خوبتون
توصیفات که واقعا خوب بود.
در اولین فرصت میرم تو کارش
خوشحالم که خوشتون اومده.
بله بازی جالبیه حتما امتحانش کنید.