دیوانه‌وارهای تکرار نشدنی | معرفی دو بازی Crazy Taxi و Comix Zone

در ۱۳۹۵/۰۹/۰۴ , 14:00:44
dreamcast, بازی تاکسی دیوانه (Crazy Taxi), پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت سگا (SEGA)

در این قسمت از معرفی بازی‌ها قصد دارم گذری داشته باشم بر دنیای رویاهای سحرانگیز سگا، در روزگاری که در اوج قرار داشت و خاطره می‌ساخت. دو بازی انتخاب کرده‌ام که هر دوی آن‌ها سرشار از ایده‌های ناب و جادویی هستند. یکی میزبان مگادرایو (جنسیس) سگا در واپسین روز‌های حیاتش بود و دیگری میزبان دریم‌کست جوان‌مرگ. مخاطب‌های وطنی از هر دو بازی شناخت خوبی ندارند و بیشتر از اینکه مورد کم‌لطفی عزیزان واقع شوند،‌ مورد دیده نشدن قرار گرفته‌اند. امیدوارم که متن پیش رو همانند آهن‌ربایی عمل کند و شما را به این دو اثر زیبا و جمع و جور جذب کند. در ادامه همراه دنیای بازی باشید.

media_4871

راننده‌ی دیوانه، تاکسی دیوانه

کنسول دریم‌کست سگا، آخرین جواهر درخشان شرکت در روزهای عظمتش، در دو سال کوتاه عمری که داشت پذیرای آثار پرتعداد و زیبایی بود. از بازی ریتمیک (Samba De Amigo) گرفته تا یکی از پدربزرگ‌های سبک دنیای‌باز کنونی (Shenmue). در این خیل عظیم بازی‌های خوب، عناوینی جمع و جور و خوش ذوق چشمک دلفریبی می‌زند. یکی از آن عناوین چیزی جز مخلوق استودیو Hitmaker، یعنی تاکسی دیوانه نیست.

تاکسی دیوانه، دو نسخه‌اش را بر روی دو سال عمر دریم‌کست سرمایه‌گذاری کرد و نسخه سومش را نیز تقدیم اولین جعبه مجهول مایکروسافت سوداگر کرد؛ البته این مجموعه بازی، یک نسخه روانه GameBoy Advance و نسخه‌‌‌ای را نیز روانه PSP و گوشی‌های هوشمند نیز کرده و هنوز به‌طور کامل به دست فراموشی سپرده نشده است. لازم به ذکر است که اولین نسخه این مجموعه، میزبان PlayStation 2 و کامپیوتر‌های خانگی نیز بود.

بازی ویدئویی را تصور کنید که شما در آن یک راننده تاکسی مجنون و عشق ویراژ هستید که تمام فکر و خیالش سوار کردن مسافر و رساندن آن‌ها در سریع‌ترین حالت ممکن به مقصد است. شما، به معنای واقعی در این بازی وسیله را به خاطر هدف توجیه می‌کنید؛ مسافر باید سریع به مقصد برسد! از طرفی دیگر به‌منظور بیشتر مدهوش کردن چهار راننده بسیار افسار گسیخته بازی، آقای بازی‌ساز چند آهنگ متال سرشار از سکون و آرامش را نیز از دو گروه Bad Religion و The Offspring برای شما فراهم آورده است تا هرچه بیشتر شما را به فشردن پدال و دیوانه بازی دعوت کند.

گیم‌پلی بازی ساده است؛ یک دکمه گاز، دیگری ترمز، با دکمه‌ای دیگر به حالت دنده عقب می‌روید و دکمه‌ای دیگر حرکت رو به جلو. برانید و ویراژ دهید و از کنترل آرکید خوشایندی که برای بازی طراحی شده نهایت لذت را ببرید. مسافر‌های بازی نیز در در چند رنگ کلی تقسیم‌بندی شده‌اند که هر رنگ بیان‌گر مسافت و مدت زمانی‌ است که شما وقت دارید تا مسافر‌های پرتوقع و اعصاب خردکن بازی را به مقصد برسانید. برای مثال، رنگ سبز یعنی مدت زمان مناسب، ولی به همان اندازه فاصله دور را نیز نمایش می‌دهد. رنگ قرمز هم به معنی زمان اندک ولی فاصله کمتر است. هرچه‌ بیشتر، زیباتر و بهتر رانندگی کنید و لایی بکشید، مسافر عزیز بیشتر به وجد می‌آید و پولی که عاید شما می‌شود نیز بیشتر می‌گردد. فقط حواس‌تان باشد که زمان رساندن مسافر به مقصد به اتمام نرسد که در آن‌صورت تمامی زحمات شما با پریدن مسافر از ماشین به بیرون به باد هوا می‌رود!

گرافیک بازی هم در نوع خود فوق‌العاده‌ است. بعد از گذشت این همه سال از عرضه هنوز توانایی بیرون کشیدن گلیم خودش از آب را دارد و وظیفه محوله را به نحو احسنت به انجام می‌رساند. در بازی دو محیط اصلی طراحی شده که هم از تنوع خوبی برخوردارند و هم از نظر وسعت حسابی شما را راضی خواهند کرد. دو نسخه اول این مجموعه را حتما امتحان بکنید که نظیرشان جای دیگری پیدا نمی‌شود.

comixzone4

غرق شده در پیکسل‌ها و صفحه‌ها

یکی از عناوین متاخر مگادرایو سگا میزبان دومین بررسی ما است؛ اثری که به‌خاطر عرضه در سال‌های پایانی عمر این کنسول خاطره‌انگیز، در زمان انتشار آن‌طور که باید و شاید مورد توجه مخاطبین قرار نگرفت و گذر سالیان ارزش و کیفیتش را بر همه نمایان ساخت. همان‌طور که از نام بازی برمی‌آید (Comix Zone)، شما با حال و هوای دنیای کمیک‌ها طرف هستید، ولی این ارتباط از آن‌چه که فکرش را می‌کنید نیز عمیق‌تر است. شما خودتان در کمیکی که خلق کرده‌اید گیر افتاده‌اید و وظیفه دارید به منظور حفظ جان و فرار از دست این زاده‌ی نفرین شده از میان پنل‌ها و صفحات کمیک یاد شده حرکت کنید و با ضربات مشت و لگد قدرتمندتان از سد هیولا‌های کمیکی رهایی یابید!

تمامی اجزای بازی عالی کار شده است. طراحی هنری و گرافیک اعجاب‌انگیز است و موسیقی‌هایی که برای بازی در نظر گرفته شده، هم‌خوانی بی‌نظیری با حال و هوای اثر دارد. شاید تنها ایرادی که می‌توان به بازی گرفت، تکراری شدن آن در بعضی بخش‌هایش باشد که مسبب آن نیز سختی بالای اثر است و شما را مجبور به تکرار چند باره بعضی از مراحل می‌کند؛ این روند سخت شدن، رفته‌رفته مدام بر شیبش افزوده می‌شود.

حتما سری به دنیای کمیکی زیبای این اثر بزنید؛ عنوانی بهتر از «کامیکس‌زان» در دنیای اقتباسی کمیک‌ها، هنوز جایی پیدا نمی‌شود و کیفیت بالای بازی هم ایده‌های جلادهنده سازنده‌ها را هنوز تازه و گرم نگه داشته‌است. پنل(!) گردی خوبی در انتظارتان است.


5 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر