بررسی مانیتور خمیده CF390 سامسونگ؛ ۲۷ اینچ دلبرانه
در ۱۳۹۵/۰۸/۲۴ , 13:55:16

بررسی مانیتور خمیده CF390 سامسونگ؛ ۲۷ اینچ دلبرانه

0
در ۱۳۹۵/۰۸/۲۴ , 13:55:16

شرکت سامسونگ به عنوان یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان پنل‌های LED و LCD مدتی است که سه مدل جدید از سری مانیتورهای خمیده خود را عرضه کرده است. در ادامه قصد داریم مانیتور ۲۷ اینچی CF390 را مورد بررسی قرار دهیم. همراه دنیای بازی باشید.

ابتدا لازم می‌دانم که مشخصات فنی این مانیتور را برای شما بازگو کنم:

 وضوح تصویر: ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰

اندازه: ۲۷ اینچ

نسبت تصویر: ۱۶:۹

میزان روشنایی: ۲۵۰cd/m2

کنتراست: ۳۰۰۰:۱

تعداد رنگ: ۱۶.۷ میلیون

میزان خمیدگی: ۱۸۰۰R

سرعت پاسخگویی: ۴ میلی ثانیه

نرخ بازسازی تصویر: ۶۰ هرتز

ورودی‌ها: HDMI، VGA و جک ۳.۵ میلیمتری

ضخامت: ۱۱.۹ میلی متر

یکی از اولین مواردی که به ذهن می‌رسد تقابل اندازه ۲۷ اینچی مانیتور و وضوح تصویر Full HD آن است. در حالی که اخیرا شرکت‌های سازنده مانیتورهای ۲۷ اینچی که اتفاقا گیمرها را مخاطب هدف قرار داده‌اند سعی می‌کنند وضوح تصویر ۴K را برای مانیتورهای‌شان در نظر بگیرند. اما این عمل سامسونگ از جهات دیگری هوشمند است.

به‌هرحال واضح است که داشتن یک مانیتور ۴K نیازمند سخت افزار گران‌تری هم هست و اگر بخواهید بازی‌های جدید را روی وضوح ۴K بازی کنید بایستی سیستم بسیار قدرتمندی داشته باشید. در نتیجه به نظر می‌رسد سامسونگ با انتخاب وضوح تصویر Full HD برای این مانیتور قصد داشته تا گستره مخاطبان و مشتریان بیشتری را هدف قرار دهد نه فقط گیمرهای حرفه‌ای را.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سیستم گیمینگ رده بالا یا گران قیمت | دی‌ماه ۱۴۰۲

با توجه به این که نخستین بار بود از یک مانیتور خمیده استفاده می‌کردم، انتظار داشتم خمیده بودن آن بیشتر باعث آزار و اذیتم شود. با این حال خیلی سریع به انحنای مانیتور عادت کردم. هر چند با این که سامسونگ مدعی است انحنای در نظر گرفته شده برای مانیتور همان انحنای زاویه دید چشم انسان است، اما در مجموع به نظر نمی‌رسد این خمیده بودن باعث تسلط بیش‌تر شما به صفحه شود. حداقل اینجانب چنین چیزی را حس نکردم.

سامسونگ مدعی است که منحنی مانیتور با چشم سازگار است و باعث می‌شود تسلط بیشتری نسبت به صفحه داشته باشید.
سامسونگ مدعی است که منحنی مانیتور با چشم سازگار است و باعث می‌شود تسلط بیشتری نسبت به صفحه داشته باشید.

از این مورد که بگذریم، کیفیت مانیتور را از دو حیث کیفیت صفحه نمایش و کیفیت بدنه مورد بررسی قرار می‌دهم. جنس بدنه مانیتور به هیچ وجه القا کننده یک مانیتور درجه یک نیست و می‌توان گفت سامسونگ (احتمالا برای کنترل قیمت نهایی) از پلاستیکی معمولی برای بدنه استفاده کرده است. مثلا پایه مانیتور خیلی زود خش بر می‌دارد.

samsung-cf390-review-dbazi-1

اما کیفیت صفحه نمایش و پنل LCD آن باتوجه به تجربه و تکنولوژی برتر سامسونگ واقعا نتیجه خوبی را به‌همراه داشته است. کنتراست ۳۰۰۰ به ۱ این مانیتور باعث شده تا تفکیک رنگ‌ها به خوبی صورت گرفته و رنگ‌های سفید و مشکی به خوبی نمایش داده شوند.

البته با این که سامسونگ این مانیتور را یک مانیتور گیمینگ نمی‌داند، اما با توجه به مشخصات فنی این مانیتور، به‌خوبی می‌توان از آن برای بازی کردن استفاده کرد. برای مثال سرعت پاسخگویی ۴ میلی ثانیه‌ای این مانیتور با توجه به اندازه ۲۷ اینچی آن بسیار مناسب است و به هیچ وجه احساس لگ یا تاخیر را تجربه نمی‌کنید. دلیل این سرعت پاسخگویی مناسب هم استفاده از پنل VA است که نسبت به پنل‌های رایج TN کیفیت بهتری دارد.

مورد دیگری که می‌تواند باعث خوشحالی گیمرها شود، پشتیبانی مانیتور CF390 از تکنولوژی FreeSync شرکت AMD است. در صورتی که کارت گرافیک AMD داشته باشید و از کابل HDMI 1.4 استفاده کنید، بازسازی تصویر کاملا هماهنگ بوده و شما یک خروجی بی‌نقص و روان را خواهید دید.

samsung-cf390-review-dbazi-3

البته این وسط یک مورد ناامیدکننده هم وجود دارد و آن نرخ بازسازی ۶۰ هرتزی مانیتور است که برای گیمرها چندان خوشایند نیست. برای مثال اگر این مانیتور از نرخ بازسازی ۷۵ یا ۱۲۰ هرتزی برخوردار بود، قطعا می‌توانست به عنوان انتخاب ایده‌آلی برای گیمرها تبدیل شود.

در دنیای بازی بخوانید: راهنمای خرید سیستم گیمینگ پایین رده یا ارزان | دی‌ماه ۱۴۰۲

یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این مانیتور، دکمه جوی‌استیک مانند پشت آن است که به نوعی همه کاره است و خاموش/روشن و همچنین تمام تنظیمات تصویر مانیتور به‌راحتی با استفاده از این جوی استیک قابل انجام است.

قیمت این مانیتور که هم‌اکنون به صورت رسمی در کشورمان عرضه می‌شود حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

 

 

نکات مثبت: 

کیفیت تصویر
پشتیبانی از FreeSync
پنل خمیده!

 

نکات منفی:

کیفیت نسبتا پایین بدنه
نرخ بازسازی

 

علی فخار
نویسنده علی فخار

Hi

مقالات بازی

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر