TGC 2017 | گزارشی از نظرات غرفهداران و شرکتکنندگان در نخستین رویداد تجاری صنعت بازیهای رایانهای ایران
بزرگترین رویداد صنعت گیم ایران امروز کار خود را آغاز کرد و همانطور که انتظار میرفت با استقبال بینظیر بازدیدکنندگان داخلی و خارجی مواجه شد. TGC 2017 (Tehran game convention) با حضور ۱۲۰ شرکت بازیساز درحالی آغاز به کار کرده است که حدود ۳۰ درصد از آنها را شرکت های خارجی به خود اختصاص دادهاند. در این گزارش به بررسی نظرات شرکت کنندگان درباره TGC میپردازیم که میخوانید. در ادامه همراه دنیای بازی باشید.
TGC عامل نزدیکی ایران و چین
یائو معاون اتحادیه بازیهای رایانهای چین برگزاری نمایشگاه TGC را مثبت دانست و گفت: با توجه به اینکه ایران و چین نقاط مشترک فرهنگی زیادی دارند این نمایشگاه میتواند این ارتباط فرهنگی را بیش از پیش به هم نزدیک کند .
وی افزود: ایران در خاورمیانه سطح بالایی دارد و فکر میکنم که ما بتوانیم از طریق ایران به سایر کشورهای منطقه نیز ورود پیدا کنیم.
TGC محلی برای عرض اندام بازیسازان شهرستانی
یوسف زارعی مدیرعامل شرکت games HAST که از استان کردستان و با لباس محلی در نمایشگاه حضور دارد برگزاری TGC را مفید عنوان کرد و گفت: امیدواریم روند برگزاری این نمایشگاه مداوم باشد چون برگزاری سالانه چنین گردهماییهایی نقش بسیار موثری در پیشرفت صنعت گیم ما دارد.
وی افزود : محصول شرکت ما «والیبال حرفهای» نام دارد که با همکاری یکی از دوستان از استان گلستان آن را نوشتهام.
زارعی ادامه داد : یکی از مشکلات عمده بازی سازان، به ویژه بازیسازان شهرستانی؛ نبود فضای تبلیغاتی مناسب است به طوری که در حال حاضر محصول ما را حتی در استان خودمان هم آنطور که باید و شاید نمیشناسند. اما برگزاری TGC توانست این مشکل را تا حد زیادی برطرف کند و ما توانستیم در این نمایشگاه محصول خودمان را به بازار معرفی کنیم.
این بازیساز گفت: محصول شرکت ما در حال حاضر در حدود ۷۰۰ هزار کاربر را جذب خود کرده است و من فکر می کنم بعداز برگزاری TGC این مقدار بیشتر شود.
وی با بیان اینکه TGC صنعت گیم ایران را ارتقا خواهد داد گفت: همین که صنعت بازی سازی ایران در عرصه بینالمللی بدرخشد و سایر کشورهای پیشرو، تمایل به سرمایهگذاری در آن را پیدا کنند، اتفاق بزرگی رخ داده است.
TGC، بزرگترین حمایت بنیاد از بازیسازان
محمدعلی ساعتچی مدیرعملیاتی بازی کوئیز آو کینگز نیز برگزاری نمایشگاه TGC را نقطه عطفی در صنعت بازیسازی ایران دانست و گفت: با توجه به اینکه امروز روز اول نمایشگاه است، استقبال خوبی از آن شده است و به نظرم افرادی که از خارج از کشور حضور دارند تاثیر بسزایی در صنعت گیم ما خواهد داشت.
وی افزود: حضور شرکتهای خارجی میتواند رقابت در بازار را دو چندان کند و شرکتهای داخلی باید پرنگتر از قبل ظاهر شوند تا بتوانند موفق عمل کنند و در بازار بمانند.
ساعتچی در پاسخ به این سوال که TGC از لحاظ فنی چقدر میتواند روی بازیسازی ایران اثرگذار باشد؟ گفت : بسیاری از بازیسازان حرفهای نیز در مراسمها و سخنرانیهای آموزشی شرکت میکنند و من توصیه اکید می کنم که علاقهمندان حتما در این مراسمها حضور داشته باشند.
این بازیساز درباره علت حضور خود در نمایشگاه گفت : یکی از بزرگترین اهداف ما، جذب سرمایهگذار و خریدار داخلی و خارجی است که این موضوع بدون شک به نفع همه بازیسازها است.
وی ادامه داد: به نظر من بر گزاری TGC بزرگترین حمایتی بوده که بنیاد ملی بازیهای رایانهای از بازی سازان داشته است و من از این بابت از دست اندرکاران و برگزار کنندگان نمایشگاه تشکر میکنم.
ساعتچی درباره برخی انتقادهایی که از زمان کم TGC حکایت دارد گفت: به نظر من با توجه به اینکه این نمایشگاه به طور B2B انجام میشود، زمان مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است و نیاز چندانی به طولانیتر شدن آن نیست.
کلاس بزرگ آموزشی
امیرعلی پارسا یکی از بازدیدکنندگان کم سنوسال TGC که با دوستان خود به نمایشگاه آمده بود میگوید: نمایشگاه مزیتهای زیادی دارد و یکی از آنها سخنرانیها و کارگاههای حرفهای در نظر گرفته شده در آن است و من توانستم با حضور در این مراسمها با روند بازی سازی بیشتر آشنا شوم.
وی افزود: من با حضور در نمایشگاه علاقه بیشتری به ساخت بازیهای رایانه ای پیدا کردهام و سعی می کنم در آینده یک بازیساز موفق شوم.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
درود!
برای دنیای بازیهای ویدیویی فرصت مناسبی پیش آمده است.
از فعالین واقعی، علاقمندان واقعی، همدلان واقعی دنیای بازیهای ویدیویی… افرادی که از این دنیای بازیها نان واقعی می خورند، تشکر می کنم.
چند نکته:
۱-یائو معاون اتحادیه بازیهای رایانهای چین گفته: ایران در خاورمیانه سطح بالایی دارد و فکر میکنم که ما بتوانیم از طریق ایران به سایر کشورهای منطقه نیز ورود پیدا کنیم.
شرح من: چین و سیاست های چینی… بیشتر دقت کنید. هدف چین در آسیا.
آیا ایران به مانند کشور هنگ کنگ خواهد شد؟ آنها هم استعمارگر هستند و منفعت استثماری شان.
+++
۲- یوسف زارعی سازنده والیبال ساحلی گفته: یکی از مشکلات عمده بازی سازان، به ویژه بازیسازان شهرستانی؛ نبود فضای تبلیغاتی مناسب است… برگزاری TGC توانست این مشکل را تا حد زیادی برطرف کند… همین که صنعت بازی سازی ایران در عرصه بینالمللی بدرخشد و سایر کشورهای پیشرو، تمایل به سرمایهگذاری در آن را پیدا کنند، اتفاق بزرگی رخ داده است.
شرح من: تبلیغات راهکار دارد… برگزاری این همایش به تنهایی همه مشکلات را حل نخواهد کرد… آیا با همین یک روز و دو روز در آسمان دنیای بازیهای ویدیویی درخشیده است؟ آیا به خود کالا ربط ندارد؟
+++
۳- محمدعلی ساعتچی مدیرعملیاتی بازی کوئیز آو کینگ گفته:به نظرم افرادی که از خارج از کشور حضور دارند تاثیر بسزایی در صنعت گیم ما خواهد داشت… شرکتهای داخلی باید پرنگتر از قبل ظاهر شوند تا بتوانند موفق عمل کنند و در بازار بمانند… من توصیه اکید می کنم که علاقهمندان حتما در این مراسمها حضور داشته باشند… یکی از بزرگترین اهداف ما، جذب سرمایهگذار و خریدار داخلی و خارجی است… به نظر من بر گزاری TGC بزرگترین حمایتی بوده که بنیاد ملی بازیهای رایانهای از بازی سازان داشته است… زمان مناسبی برای آن در نظر گرفته شده است و نیاز چندانی به طولانیتر شدن آن نیست.
شرح من: قبل از اینکه وارد فاز تجاری شویم: برای صنعتی شدن، نیاز به قانون های اساسی و پیش نیازهای صنعتی است. و آیا جو بازیهای ویدیویی ایران هنری شده است که بخواهد تجاری و صنعتی شود؟… باید پر رنگتر ظاهر شوند درست است البته قبل از آن باید کالای هنری هم داشته باشند… از دیبای می خواهم از تعداد سرمایه گذاران داخلی در این همایش گزارش مستندی تهیه کند و با آنها مصاحبه کند. آیا سرمایه گذار معتبر و علاقمند داخلی در این همایش حضور داشته است؟ معرفی کنند… این همایش فرصت است از آن بهره ببرید حداقل به تجربه تان اضافه می شود… این تازه یک شروع است و در آینده برنامه ریزی های قوی تری خواهد طلبید.
+++
۴- امیرعلی پارسا یکی از بازدیدکنندگان کم سنوسال گفته: نمایشگاه مزیتهای زیادی دارد و یکی از آنها سخنرانیها و کارگاههای حرفهای… من توانستم با حضور در این مراسمها با روند بازی سازی بیشتر آشنا شوم.
شرح من: درست است مزیت دارد. سخنرانی و کارگاههای حرفه ای را باید یک حرفه ای محک بزند نه یک بازدید کننده تازه کار… تا همین حد هم به برگزار کنندگان همایش تبریک می گویم. شما موفق شدید.
+++
۵- تشکر از عکس صفحه اول این خبر.
===
Hamedgh
تیرماه ۹۶
دی به مهر روز- جشن خام خواری
پانوشت:
برای هنر بازی سازی و فعالان در این هنر و بنیاد بازیها(گامها را به دقت و بر اساس تجربه در سایر هنرها بردارید و از راه رفته آنها، عبرت بگیرید. هدف من آشنایی با دیدگاه های سایر فعالان هنری است):
صحبت های خانم فرشته طایرپور، تهیه کننده سینما:
این تهیهکننده در پاسخ به اینکه چه گامهای موثری برای کودکان و نوجوانان علاقمند به این عرصه و سینماگرانی که در این زمینه فعال هستند، میتوان برداشت، گفت: جشنواره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید برای کودکان و نوجوانانی که تمایل دارند پا به عرصه فیلمسازی بگذارند، کارگاه و ورکشاپهایی(کارگاههای آموزشی) برگزار کرده و این امکان را برای استعدادهای کشف نشده فراهم کند.
طائرپور یادآور شد: اما در مورد بزرگسالان فیلمساز باید بگویم فیلمسازانی که فکر میکنند بدون حمایت همه جانبه و کافی دولت یا سرمایهگذاران گشادهدست، نمیشود فیلم خوب ساخت معلوم است این کاره نیستند. حمایت دولت از هنرمندان شاید یک امتیاز و کمک موثر باشد ولی شرط اصلی تولید یک فیلم خوب نیست، شرط اصلی بهرهمندی نویسنده و فیلمساز از ذوق، استعداد، هنر و آگاهی کافی است که موفقیت یا عدم موفقیت اثر را رقم میزند.
صحبت های آقای صادق موسوی، مدیرعامل انجمن سینمای جوان:
به گزارش ایسنا صادق موسوی، مدیرعامل انجمن سینمای جوان، با بیان اینکه “کار کردن با پول دولت هنر نیست” افزود: در اساسنامه انجمن سینمایی جوانان به کشف استعدادها و ارتقا سطح سواد سینمایی اشاره شده است و این هدف در ذات تمامی فعالیتهای انجمن وجود دارد، نکته اصلی این است که آموزش منجر به تولید میشود و فارغ التحصیلان باید در همین حوزه جذب و به تولید بپردازند.
صحبت های آقای جواد طوسی، منتقد سینما:
جدا از صحبت های گوناگون درباره مسائل مبتلا به سینمای ایران و لزوم حضور جدی تر و موثرتر منتقدان در فضای فرهنگی جامعه و پیشبرد اهداف و سیاست های خرد و کلان سازمان سینمایی، مهم ترین موضوع مطرح شده از سوی ایشان ضرورت صنعتی شدن سینمای ایران با ارائه تعریفی امروزی از «کمپانی فیلم سازی» بود. راقم این سطور به مناسبت های مختلف بر این نکته تاکید داشته که سینمای ما از این تداوم آزمون و خطا و محوریت سیاست گذاری محتاط و دست به عصای دولتی، ره به جایی نمی برد. باید گذشته و حال این مدیوم را با نگاهی واقع بینانه و درعین حال کارشناسانه مورد ارزیابی قرار دهیم و ارتقای کیفی و تلاش برای حرفه ای شدن سینما را جایگزین رشد بی رویه کمّی کنیم.
همه خبرها به نقل از کافه سینما.
پانوشت: دیگر دیدگاههای من در…
۱) مصیبت الگوهای تاریخ مصرف گذشته – چرا بازیهای جدید ما را راضی نمیکنند؟ (تا تاریخ دوازدهم تیرماه به روز شد)
۲) چطور سرعت رم رایانهی خود را افزایش دهیم؟
۳) ماجرای پدر و پسر – کارگردان God of War جدید از این بازی میگوید(تا تاریخ چهاردهم تیرماه به روز شد. قصد دارم برای این مصاحبه بیشتر بنویسم اما فرصت نمی کنم)
۴) مایکروسافت هم برخی از عناوین را در e3 ۲۰۱۷ معرفی نکرده است
۵) تولد یک رویا- مروری بر تولد ایکس باکس
۶) تیم اکسباکس بدنبال فراموش شدن گذشت زمان از سوی بازیکنان است
۷) صبر ایوب میخواهد – ۱۵ صفحهی بارگذاری(لودینگ) آزاردهندهی بازیها
۸) پوشش TGC 2017 و برنامههای دنیای بازی
۹) TGC 2017 – گزارشی از نظرات غرفهداران و شرکتکنندگان در نخستین رویداد تجاری صنعت بازیهای رایانهای ایران
۱۰) TGC2017 – مدیرعامل شرکت گیمکانکشن: دروازه ورود بازیهای ایرانی به بازارهای بینالمللی است