قصههای شهرزاد | نقد و بررسی بازی موبایلی «شهرزاد»
اول از همه باید گفت که این بازی ربطی به سریال شهرزاد، فرهاد و فندک تبدار ندارد و دلیل انتخاب این نام به شهرزاد قصهگو مربوط میشود. سبک پازل یکی از سبکهای قدیمی در بازیهاست که طرفداران زیادی بهخاطر سادگی در گیمپلی و ارائه معماهای مختلف بهخصوص روی پلتفرم موبایل دارد ولی قدیمی بودن این سبک دلیل بر جذاب نبودن آن نیست و میتوان بهوسیله نوآوری و تنوع جذابیت آن را امروزه نیز حفظ کرد. در ادامه با نقد و بررسی بازی موبایلی شهرزاد همراه دنیای بازی باشید.
در ابتدا، چیزی که به چشم میخورد طراحی هنری بازی است که برخی از طراحیهای پسزمینهها خوب کار شدهاند. داستان از زمان حال شروع میشود که شخصی یک بسته مشکوک به دستاش میرسد و بعد از باز کردن کتاب درون بسته وارد بازی (گذشتههای دور) میشود و سپس شهرزاد به عنوان راهنما به سراغتان میآید و به شما میگوید که باید چالشهای مختلف را با سفر به مکانهای متفاوت انجام دهید تا گنج و سکه بهدست بیاورید. در بازی شما با چالشهای متفاوتی روبرو خواهید شد که با صداگذاری و صداپیشگی گویندگان، انجام این چالشها جذابتر میشود.
هر مرحله از بازی شامل شش بخش میشود. بخش اول پیدا کردن اشیایی مشخص شده مثل قیچی٬ کتاب٬ گربه و… در یک مکان شلوغ است که گاهی پیش میآید که چالش اصلی پیدا کردن آن شی نیست٬ بلکه این است که آن چیزی که باید دنبالش بگردیم اصلا چه است! بخش بعد باز شامل پیدا کردن چیزهایی میشود که به حالت معما مطرح میشوند. به عنوان مثال؛ «زیر چشم میکارند» که میشود بادمجان و باید آن را درمیان بازار شام پیدا کنید. در سومین قسمت هم پیدا کردن تعدادی اشیا مشخص شده در همان بازار شام است٬ مثل پیدا کردن «۵۰ عدد ظرف مسی». بالاخره از پیدا کردن اشیا خلاص میشویم و بخش چهارم قرار دادن تکههای پازل از یک عکس قدیمی کنار هم است. ایرادی که به این بخش وارد میشود این است که گاهی تکههای پازل را کنار هم چیدهایم و تنها یک تکه باقی مانده است اما آن تکه را پیدا نمیکنیم، بهخاطر اینکه میان تصویر به خاطر هماهنگی رنگ به چشم نمیآید. اگر این بخش را با نظم بیشتر و مرتبتری مثل ایجاد یک قسمت تنها برای تکههای پازل طراحی میشد٬ به مراتب بخش سرگرم کنندهتری را تجربه میکردیم. در بخش پنجم، به پیدا کردن تفاوتهای بین دو عکس میپردازیم و آخرین بخش نیز به پیدا کردن دو شی شبیه بههم بین اشیا مختلف ختم میشود. مشکل اینجاست که هیچکدام از این بخشها تغییر خاصی پیدا نمیکنند و به همین روال تا پایان بازی باید طی شوند.
بازی اینگونه شروع میشود که شهرزاد قصهگو ما را با سندباد بحری آشنا میکند که بعد از دادن یک زندگینامه طولانی از خودش، از ما میخواهد در پیدا کردن اجناس دزدی کمکاش کنیم. بعد از انجام هر مرحله اگر به امتیاز مشخصی برسیم٬ به ما سکه٬ ستاره و الماس میدهد که ستاره برای باز کردن مراحل آینده نیاز است. متاسفانه مشخص نشده است که هر مرحله با چند ستاره آزاد میشود. بهشخص بعد از انجام دادن چهار مرحله اول با پیغام Low Energy مواجه شدم؛ این چیزی بود که فکر کنم شهرزاد فراموش کرده بود در راهنمایی اشاره کند و بعد از یک ربع گشتن در قسمتهای مختلف بازی٬ مقدار انرژی را در بالا سمت راست منو پیدا کردم اما در آخر هم متوجه نشدم که برای انجام بازی به چه مقدار انرژی نیاز است. با سکههایی که بهدست میآوریم، میتوانیم خانه خود را که در آن الماسها نگهداری میشود تزیین کنیم و شخصیسازی.
چیز دیگری در بازی جلب توجه میکند، ایرادات نگارشی که در بازی وجود دارد کم نیستند و این ایرادات تنها به نگارش ختم نمیشود، بلکه ایرادات گرامری بسیاری در بخش انگلیسی بازی نیز وجود دارد. رقابت بین بازیسازان ایرانی در زمینه بازیهای موبایلی روز به روز در حال افزایش است و این رقابت باعث شده است که بازیهای باکیفیت بیشتری را در شبکههایی مثل «بازار» شاهد باشیم.
اگر اهل بازیهای پازل و معمایی هستید و به دنبال بازی جدیدی هستید، «شهرزاد» میتواند یکی از انتخابهای شما باشد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
بازی جالبی بود
زبان فارسی و معماهای ایرانی لذت بخش بودند
رابط کاربری جای کار داشت
من شخصا بازی های اینجوریو دوست ندارم.