نقد و بررسی بازی Runner 3

در ۱۳۹۷/۱۰/۰۶ , 20:30:56
کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)

روز به روز بر تعداد بازی‌هایی که ستون هویت و کلیت گیم‌پلی خود را بر اساس موسیقی طراحی می‌کنند درحال افزایش است. ساب‌ژانری که می‌توان آن را با عنوان Rhythm Games مورد خطاب قرار داد. از عناوین دهه نود میلادی مشابه Samba De Amigo و Parappa The Rapper گرفته تا عناوین متاخرتری مثل Thumper، Voez، Dancing Line و بسیاری از عناوین دیگر. یکی از عناوین بسیار درخشان و خاص در بین بازی‌های ریتمیک، سری «دونده» (Runner) است. پلتفرمری دو‌بعدی در سبک دونده بی‌پایان با سبک گرافیکی و هنری زیبا و دوست‌داشتنی که موسیقی را مرکز توجه هسته گیم‌پلی خود قرار داده و توانسته با عرضه دو قسمت بازخورد و طرفداران خاص خودش را پیدا کند. استودیو Choice Provisions که پیش‌تر با نام Gaijin Games فعالیت می‌کردند مسوولیت ساخت این سری را برعهده‌ دارد. سری Runner در اصل بخشی از مجموعه‌ای هفت قسمتی است که با عنوان Bit.Trip شناخته می‌شود. مجموعه‌ای که توسط استودیو Choice Provisions ساخته شده‌ و در سبک هنری و ویژگی‌های مختلف گیم‌پلی خود شباهت‌‌های بسیاری به یکدیگر دارند. دو قسمت نخست این بازی Bit.Trip Runner و Bit.Trip Presents… Runner2: Future Legend of Rhythm Alien نام دارند و حالا بعد از گذشت پنج سال، شخصیت CommanderVideo باری دیگر بازگشته تا با سکوبازی و دویدن‌های بی‌پایانش دمار از روزگارمان در بیاورد. در ادامه با نقد و بررسی بازی Runner 3  همراه دنیای بازی باشید.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
تصویری از محیط بازی

توجه: با توجه به این‌که داستان در این سبک آثار نقش قابل‌توجهی ندارد و تمرکز تماما بر خلق گیم‌پلی عالی‌ست، نمره بخش داستان را صفر در نظر گرفته شده و در میانگین کلی هم لحاظ نشده.

محصولاتی که در این سبک و سیاق ساخته می‌شوند، معمولا داستان درست و درمانی ندارند و کسی هم طبیعتا توقعی از داستان‌سرایی و روایت قصه‌ای ناب ندارد. ولی با این وجود، سازنده‌های این اثر همانند دو قسمت گذشته، به لطف راوی بسیار خوب و زبان‌بازش و شوخی‌های کلامی متعددش، خنده را به لبان بازیکنان‌اش می‌نشاند و تنوع بسیار خوبی را به بطن اثر تزریق می‌کند. داستان این نسخه هم دقیقا بعد از پایان قسمت پیشین شروع می‌شود و ادامه ماجراجویی‌ها و دوندگی‌های شخصیت‌ اصلی‌اش را به نمایش می‌گذارد.

همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، اصلی‌ترین ویژگی Runner 3 گیم‌پلی آن است. در این اثر شخصیت اصلی بدون توقف، از سمت چپ صفحه به طرف راست می‌دود. بازیکن تنها قادر به انجام پنج عمل پریدن، پرش‌دوبل، سُر خوردن، ضربه‌ زدن و سقوط‌ کردن است. با وجود همین چند عمل ساده، سازنده‌ها چنان مراحل چالش برانگیز و جذابی را طراحی کرده‌اند که به خوبی بازیباز را درگیر خودش می‌کند.

سازنده‌ها برای تزریق تنوع و جذابیت بیشتر به Runner 3، در بخش‌های مختلفی از بازی شما را سوار بر هواپیما، کرم ابریشم، قوطی نوشابه و حتی توپ بولینگ می‌کنند. علاوه بر این سازنده‌ها قوانین شرطی خودشان را نیز زیرپا می‌گذارند و حرکت مستمر و معمول از چپ به راست شخصیت‌ اصلی را می‌شکنند. به‌لطف سه‌بعدی بودن طراحی این نسخه، دوربین مداوم درحال چرخش و حرکت است و شما را در زوایا و حالات مختلفی نشان می‌دهد. همین مساله هم بر تنوع و جذابیت اثر افزوده و هم چالش‌های متعدد جدیدی را به بازی اضافه کرده‌ است.

متأسفانه بازی تنها دارای سه دنیا و حدود سی مرحله‌ی اصلی‌ست که در پایان هرکدام با یک غول‌آخر مبارزه می‌کنید. کمیت نسبتا کم مراحل بازی، به‌لطف کیفیت شایان توجه‌شان چندان به چشم‌ نمی‌آید و از نظر محیط و دشمنان دارای تنوع خوبی هستند. مراحل و دنیا اول بسیار ساده طراحی شده‌اند؛ اما به مرور زمان شما باید یاد بگیرید در لحظه عکس‌العمل نشان بدهید، زیرا در انتهای بازی با محیطی کاملاً پویا مواجه می‌شوید که هر ثانیه ممکن است تغییر کند و حالت و ویژگی جدیدی به خود بگیرد.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
زاویه دوربین به صورت پیوسته تغییر می‌کند. به‌علاوه، در هر مرحله چندین بار مسیر به دو بخش تقسیم می‌گردد.

سازندگان به‌منظور افزایش ارزش تکرار بازی، محتواهای مخفی بسیاری را در طول مراحل بازی قرار داده‌اند تا شما را وادارند برای کامل کردن اثر و به دفعات متعدد مراحل گونه‌گون Runner 3 را تکرار کنید. برای مثال، هر مرحله از دو حالت شمش طلا و الماس بهره می‌برد که برای دسترسی به حالت دوم باید یک‌بار مرحله را به پایان برسانید. از طرفی، در بعضی مراحل شخصیت‌هایی وجود دارند که اگر آن‌ها را پیدا کنید و مأموریت خواسته شده را تکمیل نمایید به عنوان کاراکتر قابل بازی، در دسترس قرار می‌گیرند. به همه‌ی این موارد دو آیتم پراکنده در هر محیط را اضافه کنید. ولی متاسفانه حتی با افزودن این آیتم‌های مخفی و شخصیت‌های قابل بازی متعدد، همچنان بازی اثیر تکرار و یکنواختی می‌شود. مشکلی که در خصوص دو قسمت پیشین نیز کم و بیش صادق بود.

دو نوع مرحله‌ی خاص و متفاوت نیر در Runner 3 وجود دارند که در صورت انجام فعالیت‌هایی مشخص برای‌تان باز می‌شوند. اولین آن‌ها حالت بازی غیرممکن است که محیط‌هایی بسیار مشکل و طاقت‌فرسا را در مقابل‌تان قرار می‌دهد؛ در این بخش‌ها کوچک‌ترین اشتباهی مساوی با مرگ خواهد بود. نوع دوم محیط‌هایی کاملاً دو بعدی و پیکسل‌آرت که یادآور اولین نسخه بازی هستند.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
غول‌ آخر بازی

طراحی محیط به‌خوبی صورت‌ گرفته و در خیلی از مواقع دل‌تان می‌خواهد کنترل دونده خستگی‌ناپذیرتان را رها کنید به‌عنوان یک تماشاچی به تماشای مناظر عجیب و دوست‌داشتنی بازی مشغول شوید. موسیقی‌های پخش شده نیز از جذابیت خاصی برخوردارند؛ اما به علت شباهت تم اصلی آهنگ مراحل هر دنیا ممکن است بعضی مواقع احساس تکرار به بازیکن دست‌ دهد.

با وجود همه‌ی نکات ذکر شده بازی خالی از اشکال نیست. همان‌گونه که گفته شد، آیتم‌هایی در مراحل وجود دارند که با جمع‌آوری آنها، می‌توانید به فروشگاه مراجعه کرده و آنها را برای تغییر ظاهر خود خریداری کنید که البته تنها جنبه‌ی ظاهری دارند. از طرفی، متأسفانه دسترسی به همین فروشگاه نیز زمان‌بر است؛ به این معنی که ابتدا باید وارد یک دنیا شده و سپس به فروشگاه بروید. همین موضوع برای منوی تنظیمات بازی نیز صدق می‌کند و ابتدا باید از مرحله، دنیا و بخش انتخاب کاراکتر به صفحه‌ی اصلی بروید تا بتوانید آن را مشاهده کنید.

کنسول نینتندو سوییچ (Nintendo Switch)
مراحل رترو و دوبعدی بازی که برای باز شدن‌شان باید نوار موجود در مراحل را پیدا کنید.

همان‌گونه که ذکر شد با یک بازی ریتمیک مواجه هستید که حرکات کاراکترها با موسیقی هماهنگ است و آیتم‌هایی که جمع‌آوری می‌شوند آن را تکمیل می‌کنند؛ اما بعضی مواقع بازی فراموش می‌کند نت‌ها را به صدا درآورد و این موضوع بسیار دیر یا در هم اتفاق می‌افتد. این موضوع زمانی شدیدتر می‌شود که یک قطعه طلا را درست در آخرین لحظه پیش از عبور از آن به‌دست آورید.

مشکل دیگر Runner 3 باگ‌های محیطی آن هستند. به این معنی که بعضی حرکات شما باعث می‌شوند تا به بخشی دیگر از مرحله پرتاب شده یا در هوا معلق بمانید. برای مثال، در ابتدای مبارزه با باس دنیای دوم ابتدا به محیطی خالی پرتاب گشتم و پس از چند ثانیه با آخرین صحنه از این مرحله مواجه شدم. مسائل بالا هر چند کم، اما جلوی لذت کامل را از شما می‌گیرد.

بازی Runner 3 می‌تواند شما را نزدیک به پنج ساعت سرگرم کند؛ اما متاسفانه محتوای  قابل توجهی برای ارائه ندارد و نمی‌تواند در شکلی عالی پتانسیل و جذابیت خود را به رخ بکشد. ولی با این وجود، در همین پنج ساعت نیز اوقات بسیار خوش و سرگرم‌کننده‌ای را برای‌تان فراهم می‌کند.

 

Resolution

Platform: Nintendo Switch – Score: 7.5 out of 10

Runner 3 is yet another amusing game in the Bit.Trip series; but like its predecessors, some problems stand in its way and do not let the great potential of it to rise to its utmost.

(نقدی که مطالعه کردید، نسخه‌ی منتقدین بازی Runner 3 بود که توسط ناشر آن یعنی Choice Provisions برای دنیای بازی ارسال شده است.)


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر