نقد و بررسی بازی Street Fighter 30th Anniversary Collection
مسلما برای هر سازنده داشتن عناوینی که به نوعی پایهگذار سبک خاصی بودهاند، افتخار بزرگی است و در این بین، عناوینی که قدمت آن ها به دهها قبل باز میگردد و گذشت زمان شاهد پیشرفت و تکامل آنها بوده است، این افتخار را دو چندان میکند. شرکت کپکام بهطور قطع در دسته این سازندگان قرار میگیرد و معدن IPهای پرطرفدار و محبوب و قدیمی که این شرکت مالکیت آنها را در اختیار دارد، شاهدی بر این ادعاست. کپکام در این نسل رویه عرضه عناوین قدیمی خود را در قالب کالکشنها استارت زد و عرضه کالکشنهایی مانند Megaman Legacy Collection و موفقیتهای حاصل از آن، این شرکت را بر این ساخت که در مورد دیگر IP قدیمی و پرطرفدار خود یعنی سری Street Fighter نیز آستین بالا زده و با همکاری همکار دیرینه خود یعنی استودیو Digital Eclipse و به مناسب سالگرد سی سالگی این سری، اقدام به عرضه Street Fighter 30th Anniversary Collection نماید. در ادامه با نقد و بررسی این عنوان همراه دنیای بازی باشید.
توجه: بهدلیل نبود محتوای داستانی، نمره بخش داستان بازی صفر در نظر گرفته شده و میانگین نمرات بخشهای دیگر بهعنوان نمره نهایی در نظر گرفته شده است.
این کالکشن شامل ۱۲ عنوان از عناوین قدیمی این سری است که شامل بخش کامل آرکید بوده و ۴ عنوان از این مجموعه شامل بخش تمرینی و آنلاین نیز هستند. عناوین گنجانده شده در این مجوعه عبارتند از:
Street Fighter
Street Fighter II
Street Fighter II: Champion Edition
Street Fighter II: Hyper Fighting
Super Street Fighter II
Super Street Fighter II: Turbo
Street Fighter Alpha
Street Fighter Alpha 2
Street Fighter Alpha 3
Street Fighter III
Street Fighter III: 2nd Impact
Street Fighter III: Third Strike
شاید طرفداران قدیمیتر با نگاهی به لیست عناوین حاضر در این کالکشن متوجه عدم حضور برخی از عناوین دیگر این مجموعه همانند نسخه Alpha Max که روی کنسول دستی PSP عرضه شده بود، شده باشند؛ اما از سری که تا به حال چندین و چند نسخه عرضه و عرضه مجدد داشته است و طبیعتا انتظار این فقدانها میرود.
با در نظر گرفتن تمامی این موارد، شاید در نگاه اول این تصمیم کپکام در عدم عرضه بعضی از نسخهها عجیب به نظر برسد؛ اما با کمی دقیق شدن متوجه خواهیم شد که در کالکشن فعلی فقدان آنچنان بزرگی حس نمیشود و عرضه تمامی نسخه های آرکید به همراه تمامی بهروز رسانیها، قابل درک و بهتر به نظر میرسد.
کیفیت عناوین عرضه شده در این کالکشن همچنان بهخوبی نمایان است و خبر از دوران اوج کپکام در دهه ۹۰ برای خلق عناوین جذاب و زیبای ۲ بعدی، میدهد. بهطوری که پس از گذشت تقریبا ۲۰ سال از زمان عرضه SF III، همچنان گیمپلی و تنوع شخصیتها رنگ و بوی تازهای میدهد. مشابه همین حالت در سری Alpha نیز قابل مشاهده است و وجود مکانیزمهای متنوع گیمپلی و انعطافپذیری بینظیر، این سری را نیز به عنوانی محبوب بر پایه خود تبدیل کرده است.
شاید برای دو نسخه اول نتوان موارد ذکر شده در بالا را بیان کرد. شاید از SF II به عنوان یکی از بهترین عناوین ساخته شده در سبک فایتینگ یاد شود که در دوران خود با موفقیتهای بیشماری روبهرو شد، اما استاندارد جدیدی که با گذشت زمان در این سبک بهوجود آمده است، قطعا تجربه این بازی را تا حدودی سخت میکند اما مسلما طرفداران قدیمی این سری همچنان از این عنوان لذت میبرند.
در رابطه با اولین نسخه در این سری نیز فقط میتوان به این بسنده کرد که در حال حاضر این عنوان صرفا برای دیدن نقطه شروع سری SF و مرور خاطرات گذشته گنجانده شده است و از لحاظ گیمپلی به شدت طاقتفرسا و غیرقابل تصور است!
این کالکشن شامل بخش تک نفره، دو نفره و آنلاین بوده که هر چند بخش آنلاین تنها به ۴ عنوان اختصاص یافته است (Street Fighter II: Hyper Fighting،Super Street Fighter II: Turbo، Street Fighter Alpha 3 و Street Fighter III: Third Strike) اما با کمی دقت متوجه خواهیم شد که در واقع بخش آنلاین به نسخههای نهایی هر کدام از نسخه های اصلی اختصاص یافته است که شاید این موضوع برای برخی از طرفداران قدیمی این سری جالب نباشد.
- در بخش تکنفره، بازیکنان قادر خواهند بود که حالت آرکید که متشکل از چندین مبارزه با شخصیتهای کنترل شده توسط هوش مصنوعی را بازی کنند و در نهایت با شکست دادن باس آخر هر نسخه، بازی را به اتمام برسانند.
- در بخش دو نفره، بازیکان میتواند با دوستان خود به رقابت بپردازند.
- در بخش آنلاین، متشکل از چندین بخش میباشد. بخش Ranked که رقابت در سطح جهانی با دیگر پلیرها برای کسب رتبه برتر در جدول رده بندی جهانی را ارائه میدهد.
- در بخش Casual، رقابت به صورت آزاد فارغ از هیچگونه ردهبندی است.
- در بخش Lobby، بازیکن قادر است دوستان خود و یا دیگر افراد را برای رقابت دعوت کنند و با دعوت دیگر بازیکنان را قبول کنند.
کیفیت بخش آنلاین در سطح خوبی است و پیدا کردن دیگر افراد و پیدا کردن مسابقه به سرعت انجام میپذیرد. همانطور که در عنوان Megaman Legacy Collection نیز شاهد بودیم، در این کالکشن بخش Museum نیز به چشم میخورد. بخشی غنی که این اجازه را به شما میدهد که در تاریخ سی ساله این سری سیر کنید و در کنار دنبال کردن تاریخچه تکتک عناوین این سری از سال ۱۹۸۷ تا امروزه و عرضه نسخههای اصلی و فرعی و کنسل شده، طرح های اولیه کشیده شده بر روی کاغذ و کانسپت آرتها توسط هنرمندان و خالقان هر نسخه را نیز مشاهده کنید.
در کنار این موارد، بیوگرافی کاملی در رابطه با تکتک شخصیتهای قابل بازی نیز در دسترس بوده و ضمن دنبال کردن سیر داستانی هر شخصیت، قادر خواهید بود در قسمت دیگری به مشاهده حرکات هر شخصیت بهصورت فریم به فریم بپردازید.
بخش دیگری نیز به موسیقی این عناوین اختصاص یافته که میتوانید به تمامی موسیقیهای عناوین عرضه شده در این کالکشن، دسترسی داشته باشید و از موسیقی مخصوص هر کدام از شخصیتها تا موسیقی اختصاصی استیجها، لذت ببرید.
بهطور قطع، کپکام با همکاری استودیو Digital Eclipse با این کالکشن موفق به زنده کردن سی سال حس نوستالژی سری محبوب Street Fighter برای طرفداران شدهاند و شاید عدم وجود برخی از عناوین و عدم ارائه تمامی قابلیتها برای تمامی عناوین، برای برخی از طرفداران ناامید کننده باشد؛ اما مطمئنا عرضه نسخههای کلاسیک به همراه قابلیت آنلاین، بخش تمرینی و همچنین بخش بینظیر Museum برای تمامی طرفداران این سری خوشایند است.
Resolution
Platform: PC – Score: 8 out of 10
The collaboration of Capcom and Digital Eclipse makes 30 years of memories and nostalgia living. Maybe the absence of some of the versions made some of the fans disappointed, but the presence of online, tutorial and museum mode made most of the fans content.
(نقدی که مطالعه کردید، نسخهی منتقدین بازی Street Fighter 30th Anniversary Collection بود که توسط ناشر آن یعنی Capcom برای دنیای بازی ارسال شده است.)