آخرالزمان خانم ماجراجو | پیش‌نمایش بازی Shadow of the Tomb Raider

در ۱۳۹۷/۰۶/۲۰ , 22:00:22
Lara Croft, PlayStation Pro, Shadow of the Tomb Raider, Tomb Raider, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت Crystal Dynamics, شرکت Eidos Montreal, شرکت Square Enix

بالاخره پس از وقفه‌ای سه ساله، سومین قسمت از ریبوت قصه «لارا کرافت» (Lara Croft) دوست‌داشتنی هم دارد از راه می‌رسد و نوید ساعات بی‌شمار دیگری سرشار از ماجراجویی و لذت ناب تازه را می‌دهد. خانم ماجراجو این‌بار اندکی از خانه و کاشانه‌ی همیشگی‌اش، «کریستال داینامیکس» (Crystal Dynamics) دور شده و در آغوش استودیو مشهور «ادیوس» (Eidos) جای گرفته. با پیش‌نمایش بازی Shadow of the Tomb Raider همراه با دنیای بازی باشید.

سازنده: Eidos Montréal

ناشر: Square Enix

سبک: اکشن/ ماجراجویی

پلتفرم: پلی‌استیشن ۴، اکس‌باکس وان و رایانه‌های شخصی

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۷/ ۱۴ سپتامبر ۲۰۱۸

Lara Croft, PlayStation Pro, Shadow of the Tomb Raider, Tomb Raider, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت Crystal Dynamics, شرکت Eidos Montreal, شرکت Square Enix
دل‌مان برایت تنگ‌شده بود خانم باستان‌‌شناس.

Shadow Of Tomb Raider دوازدهمین نسخه اصلی در سری نامی Tomb Raider محسوب می‌شود. اثری که دنباله‌ قصه‌ای‌ست که «کریستال داینامیکس» با ریبوت سری در سال ۲۰۱۳ آن را شروع کرد و با دنباله فوق‌العاده‌اش، «خیزش مهاجم مقبره» (Rise Of Tomb Raider) آن را به اوج رساند؛ ولی در این قسمت «کریستال داینامیکس» متاسفانه به‌دلیل کار روی پروژه‌های دیگری مثل Avengers، فرصت کافی برای ساخت این قسمت را پیدا نکرد و «اسکوئر انیکس» (Square Enix) عزیز نیز گویا چندان علاقه‌ای به دادن استراحت‌های طولانی به عناوین پرفروشش ندارد و مسوولیت ساخت این قسمت را به «ادیوس» سپرد. لازم به ذکر است که «کریستال داینامیکس» کامل از پروژه کنار گذاشته‌ نشد و به‌عنوان همکار در ساخت اثر دخالت‌هایی داشته.

با تغییر استودیو سازنده، اغلب عوامل اصلی دخیل در ساخت دو قسمت موفق پیشین هم تغییر پیدا کرده‌اند. کارگردان این قسمت آقای (Daniel Chayer-Bisson) هستند که پیش از این در کنار (Noah Hughes) و (Daniel Neuburger) به‌عنوان یکی از سه کارگردان Tomb Raider سال ۲۰۱۳ فعالیت داشته‌اند. تفاوت قابل توجه این قسمت با دو نسخه پیشین در این است که دو «توم ریدر» پیشین هر دو سه کارگردان داشتند («چیر بیسون» در نسخه دوم حضور نداشت و به‌جایش Brian Horton در ساخت بازی دخالت داشت)، ولی در این قسمت فقط «چیر بیسون» بر مسند کارگردانی تکیه‌زده و خبری از همکارانش نیست. نویسنده این قسمت نیز برخلاف دو نسخه پیشین که Rhianna Pratchett وظیفه نگارش قصه را بر عهده داشت، به دستان Jill Murray سپرده‌ شده.

به‌عنوان یکی از طرفداران این سری و از دوست‌داران دو نسخه پیشین، این تغییر استودیو اندکی نگرانی و شبهه برایم به‌وجود آورد. «کریستال داینامیکس» با ایده‌ها و برنامه‌هایی مشخص دست به ریبوت و خلق مجدد سری زد و با ارتقاهای قابل توجه‌اش در نسخه دوم، نشان‌ داد که دید خوب و روشنی نسبت به مسیر پیش‌رو دارد و از نقاط قوت و ضعف عنوان‌اش به‌خوبی آگاهی دارد. طبیعتا با کنار رفتن استودیو و روی‌ کار آمدن تیمی جدید برای ساخت ادامه، مشکلاتی را سر راه تیم قرار می‌دهد. از طرفی، باید آن جهان‌بینی و ایده‌های پایه تیم پیشین را در شکلی تمام و گویا متوجه‌شد و در راه ارتقا و پیشرفت‌شان در نسخه جدید تلاش‌ کرد، از طرف دیگر تیم جدید، یعنی کلی ایده و راه‌های جدید برای سری که بتواند در وادی‌های جدید و تازه‌ای قدم بزند و نفسی تازه و سرشار از انرژی در آن دمیده‌ شود. با توجه به تریلرها و پیش‌نمایش‌هایی که تاکنون از بازی منتشر‌ شده، می‌توان گفت که «ادیوس» در فهم چیستی و کلیت دو قسمت پیشین کارش را به درستی انجام داده، ولی فقدان یک «چیز» در آنها بسیار مشهود بود؛ نوآوری.

Lara Croft, PlayStation Pro, Shadow of the Tomb Raider, Tomb Raider, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت Crystal Dynamics, شرکت Eidos Montreal, شرکت Square Enix
گرافیک دو نسخه گذشته از نقاط قوت‌شان محسوب می‌شدند و این‌طور که پیداست، باز قرارست ساعات مدیدی مدهوش مناظر و طراحی‌های چشم‌گیر ماجراجویی‌های لارای عزیز بشویم.

تمامی نمایش‌هایی که از بازی تاکنون ارائه شده، باوجود برخورداری از کیفیت بسیار خوب، درواقع نشان‌دهنده همان‌ چیزی هستند که پیش‌تر تمام و کمال در دو قسمت پیشین دیده‌ بودیم. اگر نسخه سال ۲۰۱۳ دست به قدم‌گذاری در وادی‌های تازه و کشف‌نشده‌ای برای سری زد و هویت تازه‌ و به‌روزی به آن بخشید، نسخه دوم آن را به کمال رساند و تمامی ایده‌های بعضا خام و جوان پیشین را به پختگی و بلوغی عالی رساند؛ ولی Shadow of the Tomb Raider به‌نظر من تقریبا دارد همان دیده‌ها و شنیده‌های پیشین را نشان می‌دهد و تا الان، حداقل برای شخص من، حاوی نکات تازه و بدیعی نبوده؛ که البته کاملا هم قابل درک است. این مشکل، مساله اصلی تمامی نسخه‌های سوم است. قسمت‌های سومی که بعد از نسخه اول تازه ولی پرایراد اول و قسمت دوم کامل و عالی می‌آیند و همیشه مساله خلاقیت و نوآوری برایشان مطرح است. از Batman Arkham Origins گرفته تا Mass Effect 3، Assassins Creed 3، Silent Hill 3 و دیگر سه‌های نامی صنعت گیم. اصلا عده‌ای به شوخی می‌گویند دلیل اصلی این‌که «والو» (Valve) علاقه‌ای به ساخت قسمت‌های سوم ندارد و اغلب بازی‌های موفقش (Portal، Half Life و Team Fortress) در نسخه دوم متوقف شده‌اند نیز همین است! از آن‌طرف، ما کلی نسخه سه موفق داریم که با وجود تمامی محدودیت‌ها و چالش‌های فراوان پیش‌رویشان در به‌وجود آوردن حس و حال و تجربه‌ای تازه از دل همان فرمول‌های جواب پس‌داده پیشین، توانسته‌اند این سد بزرگ خودساخته را از میان بردارند و قدمی بلندتر از خود پیشین‌شان بردارند. امیدوارم که این مهم در خصوص Shadow of the Tomb Raider نیز به انجام برسد و شاهد قسمتی قدرتمند و محشر دیگر باشیم. امری که تاکنون با توجه به نمره ۹ وب‌سایت مشهور IGN، چندان دور از ذهن نیز به‌نظر نمی‌رسد.

داستان این نسخه، دو ماه پس از وقایع قسمت قبلی به وقوع می‌پیوندد. بعد از وقایع سیبری و برخورد با گروه Trinity، این‌بار ماجراجویی‌های لارا وی را به آمریکای جنوبی و شهر افسانه‌ای «پایتیتی» (Paititi) کشانده. جایی که وی به‌طور اتفاقی با آزاد کردن آخرالزمان باستانی مایایی، هم باید پیش نابودی کامل و اتمام وقت جلوی این رخداد هولناک را بگیرد و هم از دست نیروهای پرتعداد و بی‌رحم ترینیتی جان سالم به‌در ببرد.

یکی از نقاط ضعف داستان قسمت پیشین، شخصیت‌پردازی‌های ساده و پایان‌بندی بسیار بد بود که با وجود روایت مناسب و حفظ ریتم خوب، در انتها با پایانی بسیار سریع و فشرده، سر و ته قصه را هم‌آوردند. امیدوارم در این قسمت، سازند‌ه‌ها و خصوصا نویسنده جدید، اهتمام بیشتری برای خلق قصه‌ای قدرمتند و شخصیت‌هایی تاثیرگذارتر به خرج دهند و سفر تازه لارا را بیش از پیش بدیع و جذاب بسازند.

Lara Croft, PlayStation Pro, Shadow of the Tomb Raider, Tomb Raider, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت Crystal Dynamics, شرکت Eidos Montreal, شرکت Square Enix
«جوناه»، دوست و همکار صمیمی «لارا» در این قسمت نیز حضور دارد.

گیم‌پلی بازی دقیقا همان‌‌ چیزی‌ست که پیش‌تر شاهدش بودیم. ترکیبی مناسب از اکشن و ماجراجویی که هم طرفداران کلاسیک این سری را راضی نگه‌ دارد و هم علاقه‌مندان تازه‌اش را به‌لطف صحنه‌های سینمایی و آدرنالین بالایش راضی کند. مقبره‌های مخفی و معماهای گونه‌گون، آیتم‌های مخفی پرتعداد برای کشف، بقا در شرایط دشوار و مبارزه با طبیعت و آدمی قدرتمندتر از پیش دوباره قرار است توانایی‌های لارای بخت‌برگشته را به گرته آزمایش بگذارند و مهاجم مقبره‌ای حقیقی از وی بسازند و نشان دهند که آن بانوی با اعتماد به‌نفس و همه‌فن‌حریف نسخه‌های ابتدایی، به‌سادگی این جایگاه را به‌دست نیاورده و عرق‌ها ریخته و پوست‌ها از وی کنده‌ شده.

تا عرضه Shadow of the Tomb Raider چیزی باقی‌نمانده و امیدوارم این نسخه نیز بتواند دنباله‌ای درخور برای نام بزرگ این سری و تجربه‌ دوست‌داشتنی و جذاب دو قسمت گذشته‌ باشد و راه را برای دنباله‌های احتمالی هموار کند.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر