نقد بازی Rise: Race The Future
Rise: Race The Future عنوانی در سبک ریسینگ است که توسط VD-dev توسعه داده شده. VD-dev در اصل در سال ۱۹۹۰ میلادی با نام Digital Concept تاسیس شد، بازیهای این توسعه دهنده فرانسوی معمولا گرافیک فنی خوبی دارند. بازی Rise: Race The Future در سال ۲۰۱۶ معرفی شد. این بازی در آینده نزدیک اتفاق میافتد. زمانی که یک تکنولوژی جدید مرتبط با باد به خودروها این اجازه را میدهد که روی هر سطحی مسابقه بدهند. VD-dev در طراحی خودروهای این بازی از Anthony Jannarelly کمک گرفته است. در ادامه با آخرین مقالات بازی و نقد بازی Rise: Race The Future همراه دنیای بازی باشید.
یک ریسینگ سریع؟
Rise: Race The Future یک بازی ریسینگ آرکید است؛ در نگاه اول شاید این بازی از Sega Rally الهام گرفته باشد، اما در اصل میتوان گفت که این بازی از بازیهای مختلفی در سبک آرکید الهام گرفته است. گیم پلی بازی بهصورت کلی شامل دو بخش اصلی Arcade و Challenge است؛ بخش Arcade شامل حالت Championship و Time Attack است و در حالت Championship هر مسابقه یا Cup شامل چندین مسابقه است که نتیجه نهایی باعث تعیین جایگاه بازیکن میشود؛ Time Attack هم بخش معروف در یکسری از بازیهای ریسینگ است که بیشتر برای اشخاصی طراحی شده که به رکورد زمانی علاقه دارند. بخش Challenge شامل Seasonها است که در هر کدام از آنها تعدادی مسابقه مشخص وجود دارد و هر کدام از مسابقات هدف یا اهداف مشخصی دارند.
در این بازی ۱۰ ماشین وجود دارد که هر کدام از لحاظ ظاهر و مشخصاتی مثل کنترل و قدرت باهم تفاوت دارند و البته نوع کنترل آنها هم با یکدیگر تفاوت دارد. همهی این ماشینها از ابتدا آزاد نیستند و با پیشروی در بخش اصلی بازی یعنی حالت Challenge ماشینهای جدید آزاد میشوند. در طراحی خودروهای این بازی از آقای Anthony Jannarelly کمک گرفته شده است که این باعث شده یکی از نکات مثبت بازی طراحی خودروها بشود.
حس بیش از حد کموزن بودن ماشینها و شبیهسازی ضعیف در برخورد ماشینها با یکدیگر از مشکلات شبیهسازی فیزیک در این بازی هستند. در زمانی که اکثر بازیهای مسابقهای حداقل یک سیستم ساده جهت ایجاد بازخورد مانند سیستم ویبره در کنترلر برای بازیکنها دارند، این بازی هیچ سیستمی برای این کار ندارد. کمبود حتی یک ویبرهی ساده در برخورد با دیوار و ماشینهای رقیب و… بهراحتی احساس میشود. متأسفانه این عنوان در ایجاد حس سرعت برای بازیکن به خوبی عمل نمیکند و این مورد وقتی که شما از Boost استفاده میکنید هم واضح است. وقتی که شما از Boost استفاده میکنید مهمترین تغییری که حس میکنید ایجاد شدن یکسری خطوط باد در صفحه است.
در این عنوان هیچ قابلیت چندنفرهای وجود ندارد، نه تنها آنلاین بلکه حتی چندنفرهی Split-Screen هم وجود ندارد. شاید بتوان گفت که VD-dev با توجه به نسبتاً پیچیده بودن ایجاد بخش چندنفرهی آنلاین از این بخش صرف نظر کرده اما این توسعهدهنده میتوانست با توجه به آسانتر بودن توسعهی بخش چندنفرهی Split Screen، این بخش را در بازی اضافه کند ولی متأسفانه چنین چیزی رخ نداده است.
یکی از موارد جالب در گیم پلی Rise: Race The Future وجود داشتن حق انتخاب برای نوع Boost در بازی است. سه نوع Boost وجود دارد که یکی از آنها بعد از بالاتر رفتن سرعت ماشین از یک حد مشخصی Boost را شارژ میکنند و در نوع دیگری با Drift کردن Boost شارژ میشود و حالت آخر این است که برای هر Lap بازی به شما ۳ بار Boost میدهد. از دیگر نکتههای خوب گیم پلی این بازی میتوان به تنوع مناسب جادهها اشاره کرد. در کل جادهها هم از لحاظ زیبایی بصری و هم از لحاظ طراحی مرحله به خوبی طراحی شدهاند.
جادههای زیبا
VD-dev برای توسعه بازی Rise: Race The Future از موتور بازیسازی Unity 3D استفاده کرده است. از لحاظ بهینه بودن این بازی عملکرد خوبی دارد و تنظیمات گرافیکی بازی امکانات خوبی را در اختیار کاربر قرار میدهد.
طراحی رابط کاربری Rise: Race The Future در کل با توجه به آینده محور بودن بازی خوب است، ولی نکتهی بدی که در مورد این طراحی وجود دارد در نحوهی انتخاب ماشین است. برای این کار شما برای تغییر ماشین با کیبورد باید ابتدا دکمهی Alt را نگهدارید و بعد میتوانید با کلیدهای چپ و راست ماشین را تغییر بدهید این مشکل با کنترلر هم وجود دارد، اما اگر از ماوس استفاده شود این مشکل وجود ندارد.
گرافیک هنری در این بازی یکی از نکات مثبتاش است، از استفاده مناسب از رنگها و تنوع رنگی خوب گرفته تا طراحی خودروها، همگی در سطح مناسبی هستند. طراحی جادهها از لحاظ بصری چشمنواز است، بهعنوان مثال افکت تلالو نور خورشید به خوبی پیاده است، جادهها نه خالی هستند و نه خیلی شلوغ، همچنین به خوبی حس در آینده بودن را به بازیکن منتقل میکند؛ البته به نظر زمان در این عنوان آیندهی دور نیست. گرافیک فنی بازی با توجه به سیستم مورد نیاز بازی در سطح مناسبی قرار دارد؛ افکتهایی نظیر Sun Shafts و Motion Blur در این عنوان وجود دارد، اما برای مثال روی بدنهی خودروها Real Time Reflections وجود ندارد. در نهایت، میتوان گفت گرافیک این بازی در بخش فنی مناسب و در بخش هنری خوب است.
صدای کم هیجان؟
صداگذاری بهصورت کلی در این عنوان چندان خوب نیست، در برخورد ماشین با کنارههای جاده صدای چندان مناسبی پخش نمیشود و در کل صدای محیط در بازی بسیار کم است. یکی دیگر از مشکلات بخش صداگذاری این است که صدای ماشینها و محیط باهم کم میشود و نکته جالب این است که این صداها تحت عنوان CAR VOLUME در تنظیمات هستند. از بخش صداگذاری که بگذریم، موسیقیهای بازی به نسبت صداگذاری بهتر هستند ولی در کل هیجان چندان زیادی به این بازی اضافه نمیکنند. در مجموع بخش موسیقی و صداگذاری Rise: Race The Future عملکرد چندان جالبی ندارد.
جمعبندی
Rise: Race The Future در تلاش است تا تجربهای خوب از یک بازی Arcade را از خود به همراه بگذارد. میتوان گفت که این عنوان اگر نواقص و مشکلاتی را که در بخش صداگذاری و موسیقی و گیم پلی دارد را برطرف میکرد، میتوانست تجربهی خیلی خوبی در بین بازیهای ریسینگ آینده محور باشد؛ اما با توجه به مشکلات بازی و همچنین کمبودهایی مثل نبود هیچگونه بخش چندنفره در این بازی به نظر میرسد که Rise: Race The Future عنوان خیلی خوبی در بین بازیهای ریسینگ نیست، البته این نکته را هم باید اضافه کرد که قیمت بازی نسبتاً مناسب است؛ اما باز هم مشکلات و کمبودهای بیان شده قابل ذکر است.
Resolution
Platform: PC – Score: 6.5 out of 10
Rise: Race The Future tries to present a fun arcade experience, but several deficiencies in its gameplay, music and sound effects prevent to be fun all the time you play it.
(نقدی که مطالعه کردید، نسخهی منتقدین بازی Rise: Race The Future بود که توسط ناشر آن یعنی VD-Dev برای دنیای بازی ارسال شده است.)