CES 2019 | عرضه کارت گرافیک‌های سری RTX 20 برای لپ‌تاپ‌ها

در ۱۳۹۷/۱۰/۱۸ , 18:06:00
CES 2019, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت انویدیا (Nvidia)

شرکت NVIDIA از کارت گرافیک‌های قدرتمند سری RTX 20، با معماری جدید و این‌بار برای لپ‌تاپ‌ها، رونمایی کرد. برای اطلاع از جزئیات خبر با دنیای بازی همراه شوید.

یک روز مانده به شروع مراسم CES 2019، شرکت نام آشنای NVIDIA، از کارت گرافیک‌های سری RTX خود برای ۴۰ لپتاپ و با ویژگی‌های جذاب،‌ رونمایی کرد. تمامی این کارت گرافیک‌ها، بر اساس معماری حدید این شرکت تحت عنوان «تورینگ» (Turing)، طراحی شده‌اند و ۱۷ تای آن، از تکنولوژی Max-Q بهره می‌برند. این تکنولوژی، NVIDIA را قادر میسازد با کم کردن فرکانس این کارت گرافیک‌ها، توان مورد نیاز و در نتیجه میزان حرارت تولید شده توسط کارت را تا حد چشمگیری کاهش دهد و این مسئله باعث میشود لپ‌تاپ‌های گیمینگ جدید، ضخامتی حدودا یک سوم لپ‌تاپ‌های گیمینگ فعلی داشته باشند اما عملکرد آن‌ها ۳ برابر بهتر از آن‌ها باشد. این خبر، نه تنها خیال گیمر‌ها را بابت داغ شدن بیش از حد لپتاپ‌شان حین انجام بازی‌ها و یا پردازش‌های سنگین راحت می‌کند، بلکه جابه‌جایی آن را نیز تا حد بسیار زیادی آسان می‌کند.

CES 2019, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت انویدیا (Nvidia)

 

طبق اعلام NVIDIA، تاکنون سه کارت گرافیک برای لپتاپ عرضه شده که در این بین، شاهد حضور گرافیک قدرتمند RTX 2060، (گفتنی‌ است حتی از GTX 1070 TI نیز عملکرد بهتری را به نمایش می‌گذارد)، به همراه برادران بزرگتر خود یعنی RTX 2070 و RTX 2080 هستیم. و اما در خلال معرفی این کارت‌ها، مصاحبه‌ای با آقای جنسن هوانگ (Jensen Huang)، رئیس شرکت NVIDIA صورت گرفت که خلاصه آن به شرح زیر است:

بیش از ۴۰ لپ‌تاپ قدرتمند با مشخصات سخت‌افزاری مختلف، از آخر این ماه در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. پردازشگر گرافیکی این لپ‌تاپ‌ها، همگی از سری RTX بوده که از قدرت فوق‌العاده‌ای برای پردازش‌های سنگین بهره می‌برد. ما درکنار بهره بردن از تکنولوژی Ray Tracing، فناوری‌های هوشمند Ansel RTX را نیز به گرافیک‌های سری RTX افزودیم که با استفاده از هوش مصنوعی Tensor، به افزایش شفافیت پیکسل‌ها و بالا بردن رزولوشن صحنه‌ها به صورت آنی و واقع‌گرایانه تر شدن تصاویر و حرکت‌ها کمک شایانی کرده است. این امر باعث شده تا بتوانیم، طی یک حرکت انقلابی، تفاوت کیفیت میان فیلم‌ها و بازی‌های ویدئویی را به حداقل برسانیم.
همان‌طور که شاهد آن هستید، لپ‌تاپ‌های گیمینگ به سرعت در حال رشد هستند و ما فکر میکنیم این تازه شروع کار است. درحال حاضر،‌ تولیدکنندگان بزرگ سخت‌افزار در دنیا از فناوری Turing استفاده می‌کنند تا بتوانند قدرت پردازشی کنسول‌های نسل بعد را به یک دستگاه باریک‌تر و سبک‌تر منتقل کنند و از این طریق کاربران می‌توانند به راحتی و بدون مشکل، لپ‌تاپ‌های گیمینگ خود را جابه‌جا کنند. امروزه شاهد رشد صنعت گیمینگ در میان صدها میلیون نفر هستیم و راست‌اش را بخواهید، نمی‌توانم تا زمان عرضه این لپ‌تاپ‌ها منتظر بمانم.

در رابطه با مشخصات سخت افزاری این کارت گرافیک‌ها هم باید بگوییم که در مدل RTX 2080، شاهد ۸ گیگابایت حافظه GDDR6، در کنار ۲۹۴۴ واحد پردازشی CUDA و یک رابط ۲۵۶ بیتی هستیم. این مشخصات، مشابه گرافیک نسخه دسکتاپ RTX 2080 است. سرعت کلاک این کارت در حالت پایه ۱۳۸۰ مگاهرتز بوده که در حالت Boost میتواند به ۱۵۹۰ مگاهرتز افزایش یابد. همچنین برای گرافیک‌های MAX-Q نیز این مقدار در حالت پایه به ۷۳۵ و در حالت Boost به ۱۰۹۵ مگاهرتز کاهش پیدا می‌کند. توان مصرفی این کارت گرافیک در مدل‌های MAX-Q در حدود ۸۰W بوده که این مقدار برای مدل‌های معمولی به حدود ۱۵۰W میرسد.

CES 2019, پی سی گیمینگ (PC Gaming), شرکت انویدیا (Nvidia)

در مدل RTX 2070 نیز شاهد گرافیکی کاملا مشابه با نسخه دسکتاپ آن هستیم که امکان اورکلاک را نیز به کاربران می‌دهد. این گرافیک از یک تراشه TU106 در کنار ۲۳۴۰ واحد پردازشی CUDA و ۸ گیگابایت حافظه GDDR6 به همراه رابط ۲۵۶ بیتی بهره میبرد. سرعت کلاک این کارت در حالت پایه ۱۲۱۵ مگاهرتز بوده که در حالت Boos این مقدار به ۱۴۴۰ مگاهرتز افزایش می‌یابد. برای گرافیک‌های MAX-Q نیز این مقدار در حالت پایه به ۸۸۵ مگاهرتز و در حالت Boost به ۱۱۸۵ مگاهرتز کاهش پیدا می‌کند. توان مصرفی این کارت‌ در مدل‌های MAX-Q حدودا ۸۰W و در مدل‌های معمولی به ۱۱۵W می‌رسد.

و اما آخرین مدل معرفی شده برای لپتاپ‌ها، یک کارت گرافیک قدرتمند و به نوعی اقتصادی‌تر است که به همراه توان پردازشی عالی، قیمت معقولی نیز خواهند داشت. خبر خوب در رابطه با این کارت، نیز ارائه عملکردی نسبتا مشابه با مدل دسکتاپ خود است که در تاریخ ۱۵ همین ماه (ژانویه) عرضه می‌شود. این کارت گرافیک از یک تراشه TU106 به همراه ۱۹۲۰ واحد پردازشی CUDA برخوردار بوده و دارای ۶ گیگابایت حافظه گرافیکی به همراه یک رابط ۱۹۲ بیتی است. سرعت کلاک این کارت در حالت پایه به ۹۶۰ مگاهرتز و در حالت Boost به ۱۲۰۰ مگاهرتز می‌رسد. این گرافیک قادر به ارائه پهنای باندی معادل ۳۳۶GB/s بوده که این مقدار در کارت‌های RTX 2070 و RTX2080 به ۴۴۸GB/s افزایش می‌یابد. توان مصرفی این کارت در مدل‌های MAX-Q چیزی حدود ۸۰W و در مدل‌های معمولی نیز ۹۰W است. جزئیات این کارت گرافیک‌ها را می‌توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

لپ‌تاپ‌‌

ناگفته نماند، طبق ادعای شرکت NVIDIA، معماری Turing به کار رفته در این گرافیک‌ها با عملکردی خارق‌العاده، حدودا ۶ برابر از گرافیک‌های نسل قبل خود بهتر هستند. باید دید ادعای این شرکت تا چه حد درست از آب در می‌آید. این کارت گرافیک‌ها در تاریخ ۲۹ همین ماه (۹ بهمن) به‌صورت رسمی برای لپ‌تاپ‌ها عرضه می‌شوند.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر