پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار زمین بازی: بررسی عملکرد بازی‌ها در پلتفرم‌های مختلف
در ۱۳۹۸/۰۱/۲۴ , 16:30:21

زمین بازی: بررسی عملکرد بازی‌ها در پلتفرم‌های مختلف

4
در ۱۳۹۸/۰۱/۲۴ , 16:30:21

عملکرد مناسب بازی‌ها روی کنسول‌ها و رایانه‌های شخصی از دغدغه‌های مهم طرفداران بازی‌های رایانه‌ای در سرتاسر جهان است. چه بسیار عناوین زیبا و ارزشمندی که تنها به دلیل عدم بهینه سازی و عملکرد مناسب روی یک یا چند پلتفرم نه تنها شانس برنده شدن جوایز جهانی را از دست دادند، بلکه به کلی به حاشیه رانده شده و حتی فروش آنها متوقف شد (مثل بازی Arkhan Knight برای رایانه‌های شخصی). در این مجموعه همراه شما مخاطبان دنیای بازی به بررسی عملکرد تازه‌ترین بازی‌ها در پلتفرم‌های مختلف می‌پردازیم. برای اولین قسمت از مجموعه‌ی «زمین بازی»، عملکرد عناوین محبوب Assassin’s Creed Odyssey و Battlefield 5 تقدیم شما همراهان خواهد شد. در ادامه با آخرین مقالات سخت‌افزار در دنیای‌ بازی همراه ما باشید.

 

Assassin’s Creed Odyssey

بازی Assassin’s Creed Odyssey تازه‌ترین قسمت از نبرد فرقه‌ی حشاشین با شوالیه‌های معبد را این‌بار در یونان باستان روایت می‌کند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص این عنوان می‌توانید نقد و بررسی آن را در مطلب «عصر ادیسه ؟» به قلم تارخ ترهنده مطالعه کنید. این بازی از نامزدهای بهترین جلوه‌های ویژه‌ی بصری سال ۲۰۱۸ بوده و همین امر توجه به عملکرد آن در پلتفرم‌های مختلف را حائز اهمیت می‌کند. برای مقایسه‌ی دقیق این بازی در سه پلتفرم Xbox One، PlayStation 4 و رایانه‌های شخصی ویدئویی در ادامه قرار داده شده که پس از تماشای آن به بررسی و توضیح نکات لازم خواهیم پرداخت.

منبع ویدئو: کانال یوتوب Candyland

 

 

همان‌طور که در این ویدئو پیداست، بازی Assassin’s Creed Odyssey بهترین عملکرد را در رایانه‌های شخصی بروز می‌دهد. این بازی در پلتفوم PC از نرخ فریم بالای ۶۰، کیفیت بافت‌ها و کیفیت سایه‌ی بهتری نسبت به کنسول‌های نسل هشتم بهره می‌برد و به همین دلیل پیشنهاد ما به شما، تجربه‌ی این بازی روی این پلتفرم است. در میان دو کنسول Xbox One و PlayStation 4 هم محصول شرکت ژاپنی سونی اندکی بهتر از کنسول مایکروسافت عمل می‌کند. هردوی این کنسول‌ها بازی را با نرخ فریم ۳۰ و کیفیت بافت‌‌های مشابه اجرا می‌کنند، اما اکس باکس گاهی اوقات نرخ فریم پایین‌تری نسبت به پلی استیشن ارائه می‌کند که البته تقریبا نامحسوس است. بنابر این می‌توان عملکرد این بازی در هر دو کنسول را خوب و برابر دانست. اما برای اجرای مناسب این عنوان در رایانه‌های شخصی نیاز به چه تجهیزاتی است و مهم‌تر از آن، کدام برندهای سخت افزاری در اجرای این بازی بهتری عمل می‌کنند؟ برای پاسخ به این سؤال، دو پردازنده از شرکت‌های Intel و AMD در کنار چندین کارت گرافیک از nVidia و AMD برای اجرای این بازی در شرایطی مساوی انتخاب شده‌اند. در ابتدا به بررسی عملکرد پردازنده‌های مرکزی در این بازی خواهیم پرداخت.

اینتل Core i5 8600K در برابر ای‌ام‌دی Ryzen 7 1700

پردازنده‌ی ۸۶۰۰K شرکت اینتل و Ryzen 1700 هردو در رده‌ی پردازنده‌های میان رده دسته‌بندی می‌شوند و به همین دلیل برای این مقایسه انتخاب شده‌اند. قیمت مبارز آبی ما از اینتل تقریبا $۲۶۰ و رقیب قرمز او از AMD هم $۱۶۰ است. با توجه به همین اختلاف قیمت تقریبا ۴۰ درصدی می‌توان پیشبینی کرد که پردازنده‌ی اینتل عملکرد بهتری در این بازی نسبت به CPU شرکت AMD ارائه کند.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

همانطور که انتظار می‌رود، پردازنده‌ی اینتل عملکردی بهتر از پردازنده‌ی AMD دارد، اما با این اختلاف در تمامی موارد با توجه به قیمت بیشتر پردازنده‌ی اینتل، کاملا ناچیز است. اینتل در ازای حدودا ۴۰% هزینه بیشتر، حداکثر ۲% عملکرد بهتری نسبت به پردازنده‌ی رقیب ارائه می‌کند که این امر اصلا برای طرفداران این غول عرصه‌ی CPU قابل قبول نیست. در این آزمایش از کارت گرافیک RTX 2080ti برای هر دو پردازنده استفاده شده و همان‌طور که در تصویر بالا قابل مشاهده است، این بازی توسط هردو پردازنده با نرخ فریم بالای ۶۰ در تمامی ابعاد تصویری (از ۴K تا ۱۰۸۰p) قابل اجراست. هرچند که اینتل در این بخش عملکرد بهتری نسبت به AMD نشان داد، اما برنده‌ی واقعی این نبرد پردازنده‌ی ارزان‌قیمت Ryzen 1700 خواهد بود.

اما نبرد AMD در قلمرو کارت گرافیک‌ها اصلا نتیجه‌ی جالبی برای این سربازان سرخ پوش به همراه ندارد.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

همان‌طور که در تصویر بالا می‌بینید، عملکرد کارت گرافیک‌های شرکت انویدیا بسیار بهتر از محصولات شرکت ای‌ام‌دی است. تنها کافیست نظر شما را به عملکرد دو کارت گرافیک GTX 1070 و RX Vega64 جلب کنیم. کارت گرافیک GTX 1070 یک کارت میان رده از نسل قبلی کارت‌های شرکت انویدیا یعنی سری GTX 1000 است که برچسب قیمتی $۳۵۰ دارد. در طرف دیگر کارت گرافیک پرچمدار شرکت AMD یعنی RX Vega64 قرار دارد که قوی‌ترین عضو خانواده‌ی RX Vega بوده قیمتی معادل $۶۲۰ دارد. در کمال تعجب این کارت گرافیک نه تنها هیچ گونه جایی برای عرض اندام در نسل جدید کارت گرافیک‌ها ندارد، بلکه علی رقم $۳۰۰ قیمت بیشتر، عملکردی به مراتب ضعیف‌تر از کارت میان رده‌ی نسل قبلی nVidia یعنی GTX 1070 نشان می‌دهد.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

این نتیجه در ابعاد تصویر ۴K هم تقریبا مشابه است. هرچند که در اینجا پرچمدار AMD توانسته بهتر از GTX 1070 عمل کند، اما درست مثل نبرد پردازنده‌ها، تفاوت عملکرد RX Vega64 آنقدر ناچیز است که اصلا ارزش هزینه‌ی بیشتر را ندارد. نکته‌ی جالب توجه، عملکرد کارت گرافیک‌ها در این ابعاد تصویر است. تنها کارت‌های سری RTX 2000 می‌توانند بازی‌ها را با نرخ بالای ۶۰ فریم در ابعاد ۴K اجرا کنند که این امر قدرت انقلابی هسته‌های پردازشی Tensor و RT را نشان می‌دهد. همان‌طور که گفته شد، در بخش کارت گرافیک‌ها، شرکت nVidia با اختلاف در صدر جدول قرار می‌گیرد.

بازی Assassin’s Creed Odyssey از محبوب‌ترین عناوین امسال و یکی از بهترین عناوین این مجموعه در سال‌های اخیر است که تجربه‌ی آن روی تمامی پلتفرم‌ها، خصوصا رایانه‌های شخصی بسیار جذاب، لذت بخش و خالی از مشکلات است. اما عناوین دیگر سبک‌ها چه عملکردی در این زمینه دارند؟

برای پاسخ به این سؤال عنوان Battlefield V از شرکت EA برای شما انتخاب شده که تمرکز ویژه‌ای بر بخش چند نفره و مبارزات شلوغ دارد.

منبع ویدئو: کانال یوتوب Candyland

 

همان‌طور که در این ویدئو پیداست، بازی Battlefield V در هر سه پلتفرم مورد نظر ما یعنی اکس باکس، پلی‌استیشن و رایانه‌های شخصی عملکرد بی‌نظیری دارد. هر سه دستگاه این بازی را با حداقل نرخ فریم ۶۰ اجرا می‌کنند که این میزان در رایانه‌ها تنها توسط قدرت پردازش گرافیکی دستگاه محدود می‌شود. هرچند که این بازی در تمام پلتفورم‌ها از کیفیت بالایی برخوردار است، اما نسخه‌ی رایانه‌های شخصی این بازی از اولین عناوینی است که از فناوری «رهگیری پرتو بی‌وقفه» یا به اختصار RTX شرکت انویدیا پشتیبانی می‌کند. به همین دلیل تجربه‌ی این بازی با سیستم‌هایی که مجهز به کارت گرافیک‌های سری RTX2000 هستند، مطمئنا جذاب‌تر و زیباتر از سایر رقیبان است. البته کیفیت بافت‌ها و انعکاس‌ها در نسخه‌ی PC این بازی بدون فناوری RTX هم بهتر از رقیبان کنسولی خواهد بود. هر دو کنسول اکس باکس و سونی در اجرای این بازی عملکردی مشابه داشتند و نمی‌شود یکی را بر دیگری مقدم دانست. بنابر این می‌توان عملکرد بازی Battlefield V در رایانه‌های شخصی را به عنوان بهترین پلتفرم معرفی کرد در حالی که در کنسول‌های نسل هشتم هم تفاوت محسوسی در اجرای این بازی به چشم نمی‌خورد.

پس از بررسی کلی عملکرد این بازی، نوبت به بررسی قدرت سخت افزارها در اجرای Battlefield V می‌‌رسد. در این قست هم مانند بازی قبلی ابتدا عملکرد دو پردازنده‌ی ۸۶۰۰K شرکت اینتل و Ryzen 1700 مورد بررسی قرار می‌گیرد.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

عملکرد این دو پردازنده در بازی Battlefield V هم درست مثل Assassin’s Creed Odyssey است. پردازنده‌ی Ryzen 1700 با عملکردی نزدیک به ۸۶۰۰K از اینتل در کنار قیمت پایین‌تر خود، انتخابی منطقی و مناسب برای اجرای بازی‌های روز در رایانه‌های شخصی بوده و در این بخش مجددا پیروز میدان می‌شود.

اما درخشش AMD در بازی Battlefield V این‌بار تنها در پردازنده‌ها خلاصه نمی‌شود.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، این‌بار کارت گرافیک‌های AMD پس از کارت‌های سری RTX 2000 در مقام دوم قرار دارند و از تمامی کارت‌های سری GTX 1000 انویدیا عملکرد بهتری داشته‌اند. برای نمونه کارت میان رده‌ی RX Vega 56 به قیمت $۴۰۰ را با کارت پرچمدار GTX 1080 به قیمت $۵۰۰ مقایسه کنید. در بازی Battlefield V شرکت ای‌ام‌دی توانسته با ۲۰% قیمت کمتر، عملکردی بهتر از پرچمدار شرکت رقیب ارائه کند که این امر واقعا قابل تقدیر است. اوضاع در اجرای بازی‌ها در ابعاد ۴K هم به همین منوال است.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), مقالات سخت‌افزار

این‌جا هم AMD بهتر از nVidia عمل کرده، هرچند که میزان این برتری بسیار اندک است. با این وجود تنها کارت گرافیک‌های سری RTX 2000 می‌توانند Battlefield V را در ابعاد ۴K با نرخ فریم ۶۰ و بالاتر اجرا کنند و شرکت AMD هنوز علاوه بر نداشتن جایگزینی برای فناوری RTX شرکت انویدیا، قدرت پردازشی لازم برای تحقق این هدف را هم در اختیار ندارد. با این همه می‌توان شرکت AMD را در این بخش به خاطر عملکرد بهتر خود در مقایسه با هزینه‌های پرداختی مورد تقدیر قرار داد.

همان‌طور که در این مطلب مشاهده کردید، پردازنده‌های شرکت AMD با توجه به قیمت ارزان‌تری که دارند، در کنار عملکردی نزدیک به پردازنده‌های شرکت اینتل، گزینه‌های بهتری برای طرفداران بازی‌های رایانه‌ای در پلتفورم PC خواهند بود. متاسفانه این ادعا در حوزه‌ی کارت‌های گرافیک قابل تعمیم نیست. نتایج ضد و نقیض AMD در کنار عدم پشتیبانی از فناوری RTX باعث شده تا پیشنهاد این کارت به بازیکنان، امری پر مخاطره باشد. تجربه نشان داده که AMD در ارائه‌ی درایورها و بهینه‌سازی بازی‌ها برای پردازنده‌ها و کارت گرافیک‌ها خود عملکرد قابل قبولی ندارد و شاید دلیل نتایج ضد و نقیض در حوزه‌ی کارت‌های گرافیک هم همین امر باشد. با این همه طرفداران کنسول‌های خانگی با خیال راحت و بدن دغدغه‌هایی این‌چنینی می‌توانند از تجربه‌ی بازی‌های جدید با مقداری افت گرافیکی لذت ببرند. خوشبختانه با نزدیک شدن به پایان نسل هشتم کنسول‌هاف عملکرد پلی استیشن و اکس باکس در اجرای بازی‌ها بیش از پیش به هم نزدیک‌ شده و این امر مشاجرات میان طرفداران این دو قطب صنعت بازی‌های رایانه‌ای را کمتر خواهد کرد. شما بازی‌های روز را در چه پلتفرمی تجربه می‌کنید؟ نظرات خود را با ما در دنیای بازی در میان بگذارید.

 

علی ارکانی
نویسنده علی ارکانی

از کودکی دنیای بازی های رایانه ای برایم همیشه پر از جادو بود؛ جادویی که بر خلاف هنرهای دیگر، خود من خالق آن بودم. اکنون بیش از بیست سال از اولین روزی که پا به این دنیای جادویی گذاشتم می گذرد و هنوز هم تشنه کاوش بیشتر آن هستم.

پی سی گیمینگ (PC Gaming)مقالات سخت‌افزار
لینک منبع

4 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. pc اصلا عملکرد خوبی نداره…
    نزدیک به ۲۰ میلیون پول کارت گرافیک میدی که چی!!!!!
    اصلا اونور اب هم نمی ارزه اخه کل پول کنسول رو میدی تازه یه کارت گرافیک میان رده میگیره هنوز بقیش مونده خودشم گرافیک دو سال بیشتر دوام نمیاره باید جدیدشو بگیری… در صورتی که کنسول از ۲۰۱۳ داره مثل خر کار میکنه به علاوه Exclusive ها…
    کنسولها با فاصله بهترن :xbox:

    ۲۲
    1. ممنونم از توجه شما به مطلب، اما دیگه اینطور هم نیست. بستگی داره شما به دنبال چی باشید. قدرت سخت افزاری PC خیلی بالاتر از کنسوله. تقریبا تمام بازی های روز در کنسول ها با نرخ فریم ۳۰ اجرا میشن و روی PC با نرخ فریم دو برابر. از قدیم هم گفتن که هرچقدر پول بدید، همانقدر هم آش میخورید. برای این قدرت باید پول بیشتری هم داد. علاوه بر این ها بازی روی PC هزینه هایی مثل PS Network و… هم نداره و دسترسی به فایل های بازی راحت تره.

      ۲۰
  2. بسیار مقاله جالبی بود .دسستتون درد نکنه .باز هم این سری مقالات رو ادامه بدید :46:
    بدون طرفداری از پلتفرم خاصی انصافا گرافیک فوق العاده ای که pc به خاطر پتانسیل سخت افزاری بالایی که داره , ارائه میده جای هیچ حرف و حدیثی رو باقی نمیذاره واسه سایر پلتفرم ها از لحاظ جذابیت جلوه های بصری

    ۳۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر