خانه » مقالات بازی
مطمئنا تجربهی تمام بازیهایی که طی یک سال منتشر میشود، برای همهی ما ممکن نیست. به همین دلیل ما برای شما همراهان دنیای بازی فهرستی از ۱۰ بازی برتر سال ۹۷ از نگاه منتقدان جهان (و منتقدان کهکشانی خودمان در تحریریهی دنیای بازی) آماده کردیم تا در وقت و انرژی شما صرفهجویی شده و بیش از پیش از شاهکارهای هنر هشتم در سالی که گذشت استفاده کنید. در ادامه با آخرین مقالات بازی همراه ما باشید.
لازم به ذکر است که نمرات بازیها در این فهرست، میانگین نمرات هر عنوان در پلتفرمهای منتشر شده را در بر میگیرد.
Devil May Cry 5 با متوسط نمرهی متای ۸۸
خیلی مهم است که انسان به عمق ضرب المثل «هر سخن جایی و هرنکته مکانی دارد» پیببرد. درست مثل شرکت کپکام! این شرکت در ابتدا قرار بود بازی Devil May Cry را به عنوان نسخهی دوم Resident Evil روانهی بازارهای جهانی بکند، اما نویسنده و کارگردان این اثر، آقای «هیدکی کامیا» در آخرین لحظات از پنجره وارد و مانع از ریخته شدن «قیمهها در ماستها» شد. این بزرگوار با این حرکت نه تنها محبوبترین بازی سبک «ترس و بقا» را از نابودی نجات داد، بلکه یکی از بهترین آثار ژانر «هک اند اسلش» را متولد کرد. پنجمین نسخه از این بازی که مانند سنگک دو رو خشخاشی، تازه از تنور بیرون آمده، نه تنها تمام منتقدان را انگشت به دهان کرده است، بلکه طرفداران «دانته» و بر و بچههای «دیو کش» را هم پس از ۱۱ سال حسابی بر سر ذوق آورده. نقد این بازی را میتوانید از طریق این لینک مطالعه نمایید.
Apex Legends با متوسط نمرهی متای ۸۸.۳
این روزها وقتی کلمهی «بتل رویال» به گوش آدم میخورد، اولین چیزی که به ذهن میآید، قارچ است! با رشد قارچ گونهی این ژانر در سالی که گذشت شاهد آثار عمدتا بیکیفیت و تکراری بودیم که تنها سعی داشتند مانند اردک بر این موج سودآور سوار شده و پولی به جیب بزنند. اما بازی Apex Legends با ورود ناگهانی خود به این رقابت، همه را متعجب کرد. چه کسی فکرش را میکرد که شرکت Respawn Games، این «تایتان سواران» کوچک بتوانند بتل رویالی بسازند که «ندای وظیفه» جدید را هم سوسک کند! این بازی به خوبی مبارزات تیمی و شخصیتهایی با تواناییهای مختلف را در دل خود جای داد و یک شبه ره صد سالهی «فورتنایت» را پیمود!
Hollow Knight با متوسط نمرهی متای ۸۸.۵
ترکیب سبک «مترویدوانیا» با «ارواح تاریک» (Dark Souls) ایدهی خلاقانهای به نظر میرسد که استودیوی Team Cherry با عنوان Hollow Knight به خوبی از پس آن برآمده است. در این بازی که برخلاف نامش اصلا هم پوچ و توخالی نیست، شما باید یک مبارز ریزه میزه و بانمک را در هزارتویی زیرزمینی به سمت پیروزی هدایت کنید. این بازی مستقل در عین سادگی توانست در میان برترین بازیهای امسال قرار بگیرد تا به امثال راکاستار نشان دهد که برای ساخت یک اثر تحسین برانگیز نیازی نیست تیم ۳۰۰۰ نفرهی سازندگان بازی را گروگان گرفته و روح اجدادشان را جلوی چشم آنها بیاورید! برای آشنایی بیشتر با این اثر میتوانید مقالهی «موج، بدون دریا بدون عمق» از «عباس نیک نفس» را مطالعه کنید.
Monster Hunter: World با متوسط نمرهی متای ۸۹.۳
ژاپنیها ذاتا انسانهای هیولا دوستی هستند. یعنی از زمان «میتی کومان» و «توپ اژدها» (Dragon Ball) بگیر تا عصر حاضر، همواره با «پوکیمون»، «دیجیمون» و سایر انواع «مون»ها، ملت خود و سایر ملل جهان را سر کار گذاشتهاند. پرچم خلق هیولاهای خفن هم سالهاست که در دست شرکت کپکام است. در سالی که گذشت جدیدترین قسمت از مجموعهی «شکارچی هیولا» به نام Monster Hunter: World منتشر و با استقبال شگفتانگیز طرفداران و منتقدان رو به روشد تا یک بار دیگر ثابت کند «دود از کپکام بلند میشود» و این شرکت هنوز هم در هیولا ساختن تبحر دارد. این بازی در کنار بخش آنلاین خود، تلاش کرد تا بیش از پیش به قسمت داستانی ماجرا پرداخته و در کنار جهانی زیبا و پر از هیجان، بازیکنان را با ماجراهایی جذاب سرگرم کند. نقد و بررسی این بازی را میتوانید در مقالهی «یا مکن با پیلبانان دوستی یا بنا کن خانهای در خورد پیل»، از دوست هیولاپسند ما، محمد رجائی مطالعه کنید.
Into The Breach با متوسط نمرهی متای ۸۹.۵
خوشبختانه سالی که گذشت برای استودیوهای مستقل بسیار خوب بود؛ به همین دلیل در این فهرست دو بازی مستقل به چشم میخورد. «به سوی شکاف» عنوان جدید سازندگان «سریعتر از نور» یعنی استودیو Subset Games است که نشان میدهد جوانان خلاق در آن سوی مرزها هم توانستهاند در زیرزمین خانهی خود به فناوری سفر در زمان دست پیدا کنند. در این بازی استراتژیک نوبتی، شما باید با استفاده از رباتهای غول پیکر، هیولاهایی غول پیکرتر را از پا در بیاورید و بشریت را نجات دهید. این اثر علی رغم گرافیک ساده و پیکسلی خود، توانست طرفداران این سبک را راضی کرده و به موفقیت دست پیدا کند تا نشان دهد «نه همین گرافیک زیباست نشان خلاقیت»!
Resident Evil 2 با متوسط نمرهی متای ۹۰.۶
شرکت «کپکام» بنده را به شدت به یاد برند «نوکیا» میاندازد: پس از اوج گرفتن در سالهای ۲۰۰۰ میلادی و تجربهی سقوطی سنگین در دههی ۲۰۱۰، حالا مجددا به گردونهی رقابت برگشته و تلاش میکند تا میدان را در دست بگیرد. یعنی کپکام مترادف شده با واژهی معروف و فوتبالی «کامبک»! امسال شرکت کپکام با سه عنوان Devil May Cry 5، Monster Hunter: World و Resident Evil 2 دنیای بازیهای رایانهای را «هت تریک» کرد و پوزهی بسیاری از رقیبان پرادعای غربی خود را به خاک مالید (رجوع شود به EA و Anthem). اقامتگاه جدید شیطان، بهشت طرفداران قدیمی این مجموعه بود که در عین بازگشت به ریشهها، با جلوههای زیبای بصری و نوآوریهای جذاب توانست مجموعهی پرطرفدار Resident Evil را یک بار دیگر به اوج ببرد. پیشنهاد میکنیم نقد این بازی را در مقالهی «جولان در تاریکی» به قلم رفیق «اِویل» باز ما، علی حسن زاده مطالعه کنید.
Forza Horizon 4 با متوسط نمرهی متای ۹۲
بالاخره یک عنوان انحصاری مایکروسافت در فهرست ما قرار گرفت تا کورسوی امیدی در برابر طرفدران این پلتفورم سبزرنگ مایکروسافت پدیدار شود. Forza Horizon 4 نه تنها بهترین بازی اتوموبیل رانی سال گذشته، بلکه یکی از بهترینهای این سبک در تاریخ بازیهای رایانهای بود که در علاوه بر آب و هوای پویا، گرافیک خارق العاده و جهان باز خود، فصلهای سال را هم به این مجموعهی پرطرفدار آورد تا حال و هوای یک رانندگی تمام عیار را برای بازیکنان فراهم کند. خلاصه جهان این بازی آنقدر زیبا و سرشار از فعالیتهای سرگرمکننده است که باید بازیکنان را با مشت و لگدهای پدر و داد و بیدادهای مادر از پای کنسول بلند کرد!
Super Smash Bros. Ultimate با متوسط نمرهی متای ۹۴
آیا از بازیهای مبارزهای پیچیده خسته شدهاید؟ آیا علاقهای به پودر کردن دشمنان از طریق زدن انواع فتالیتیها ندارید؟ آیا همیشه آرزو داشتید تا «سالید اسنیک» را به جان «پیکاچو» بیندازید و هرهر بخندید؟ شرکت نینتندو با عرضهی Super Smash Bros. Ultimate یک بار دیگر بستر لازم برای تحقق عجیب و غریبترین مبارزات را برای شما فراهم کرده است! در این بازی با بیش از ۷۰ مبارز که هیچ ربطی هم به یکدیگر ندارند، بازیکنان برای نجات قهرمان بازیها و جهان آنها وارد نبرد با هیولایی به نام «گالیم» شده و در بخشهای تکنفره و چندنفره با یکدیگر به مبارزه میپردازند. این اثر به دلیل تنوع شخصیتها و فضای خانوادگی خود، خیلی زود به یکی از بهترین و پرطرفدارترین عناوین شرکت «نینتندو» و سبک مبارزهای در سالی که گذشت تبدیل شد. شما میتوانید نقد این اثر را در دنیای بازی به قلم «صادق شجاعیفرد» مطالعه کنید.
God of War با متوسط نمرهی متای ۹۴
از قدیم گفتهاند «مرگ حق است، کریتوس فقط وسیله است»! این اسپارتی بی اعصاب و شدیدا کچل در سال گذشته یک بار دیگر سوار بر «پلی استیشن» اینبار به جنگ خدایان بخت برگشتهی اقوام اسکاندیناوی رفت! خوشبختانه این بازی اصلا نیازی به توضیح و تفسیر ندارد و همه از زیباییها و جذابیتهای آن آگاه هستند! «خدای جنگ» در سال گذشته توانست علی رغم داستان و جهان خطی خود، رقیب بزرگی مثل Red Dead redemption 2 را پشت سرگذاشته و بهترین بازی سال شود و این گونه اثبات کند که کریتوس پس از دواین جانسون، محبوبترین کچل تاریخ بشریت است! «سعید زعفرانی»، رفیق فیلم دوست ما هم در مقالهی «خشونت خانوادگی» با همهی سختگیری خود نتوانست به این اثر نمرهای کمتر از ۹ بدهد!
Red Dead Redemption 2 با متوسط نمرهی متای ۹۷
مگر میشود فهرستی از بهترینها در هر زمینهای بیان کرد و نامی از «راک استار» در آن نبرد؟ در سالی که گذشت این شرکت عنوان Red Dead Redemption 2 روانهی بازار کرد تا کام نسل هشتمیها را شیرین و دل PC گیمرها را خون کند! این بازی با متوسط نمرهی ۹۷ تمام حرف و حدیثها را تمام کرد تا نشان دهد بزرگی به «توپ طلا»، «اسکار» و «جایزهی بهترین بازی سال» نیست! در یک کلام، شرکت راکاستار با گروگانگیری کارکنان و اجبار آنها به «۱۰۰ ساعت کار درهفته» توانست عنوانی را بسازد که در حوزهی هوش مصنوعی، زیبایی بصری، موسیقی، شخصیت پردازی و خلاصه هر حوزهای که دلتان بخواهد جهان بازیهای رایانهای را به سطح تازهی برده و ما بازیکنان بخت برگشته را میان دوراهی اخلاقی «شرکت سازندهی بد» و «بازی خوب» قرار دهد! «رضا قرالو» این اثر را در مقالهی «اسب کهر را بنگر!» مورد بررسی قرار داده است.
سال ۹۷ برای ما طرفداران بازیهای رایانهای سال پربرکت و خوشی بود؛ اتفاقی که با توجه به جدول زمانی انتشار بازیها در سال جدید شاهد آن نخواهیم بود. با این همه، بازیهای یاد شده تنها بخش کوچکی از عناوین محبوب و سرگرم کنندهی سال گذشته بود و مطمئنا شما همراهان دنیای بازی، عناوین بیشتری را در این سال تجربه کردهاید. به نظر شما کدام بازی باید لقب «بهترین بازی سال ۹۷» را دریافت کند؟
از کودکی دنیای بازی های رایانه ای برایم همیشه پر از جادو بود؛ جادویی که بر خلاف هنرهای دیگر، خود من خالق آن بودم. اکنون بیش از بیست سال از اولین روزی که پا به این دنیای جادویی گذاشتم می گذرد و هنوز هم تشنه کاوش بیشتر آن هستم.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.