خانه » رویدادهای بازی و سرگرمی
چند روز پیش بود که مراسم سرنوشتساز، حداقل برای این نسل، سونی با عنوان PS5 Showcase برگزار شد و نه تنها قیمت پلیاستیشن ۵ مشخص شد، بلکه جزئیاتی از بازیهای میان نسلی و انحصاری ارائه شدند. نمایشی که بسیاری از فعالان حوزهی بازی، آن را از بهترین ارائههای سونی میدانند و معتقدند نه تنها سرگرمکننده بوده، بلکه در نشان دادن مسیر سالهای ابتدایی نسل بعد هم موفق عمل کرده. در ادامه با دنیای بازی همراه باشید تا مثل گذشته (نگاهی به رویداد یوبیسافت فوروارد ۲۰۲۰) نگاهی به رویداد PS5 Showcase داشته باشیم و نظر اعضای تحریریهی دنیای بازی درباره آخرین مراسم سونی را مرور کنیم.
نظر حامد محمدپور دربارهی رویداد PS5 Showcase
واقعا انتظار چنین چیزی را نداشتم. اولین موردی که برای توصیف کنفرانس سونی به ذهنم میرسد، دقیقا همین است: واقعا انتظار چنین چیزی را نداشتم. بیشتر منتظر رویدادی معمولی و در سطح متوسط رو به پایین بودم و در نهایت بمب را در قیمتی که سونی اعلام خواهد کرد، متصور میشدم. همه چیز به زیبایی شروع شد و ادامه و خاتمه یافت. مهمترین تغییراتی که مشاهده کردم، جهش گرافیکی عناوین نسل جدید بود که مرا شگفت زده کرد. انتظار جهشی گرافیکی را داشتم اما نه برای ابتدای نسل و البته نه به این صورت. این مورد همراه با نمایش گیمپلی واقعا مرا تحت تاثیر قرار داد. نمایش فاینال فانتزی ۱۶ که واقعا زیبا بود و شخصیتهای جدید، به اضافهی داستانی زیبا انتظارمان را میکشند. نبردهایی که در نمایش بازی مشاهده کردم با این که بیشتر اکشن شدهاند، زیبا و چشمنواز هستند.
بازی جدید اسپایدرمن، قدرت و تکنیکهای جدید گرافیکی را به رخ کشید و از این نظر واقعا سرآمد بود. نکتهی مثبت بازی در این است که تیم سازنده بهخوبی به نکات منفی قسمت قبلی پی برده و معلوم است که در تلاش هستند تا یک اثر بدون ایراد در این ژانر را تحویل طرفداران دهند. با توجه به مانور تبلیغاتی سونی روی سرعت انتقال دادهها و البته کمتر شدن یا از بین رفتن صفحات بارگذاری، در نمایش این بازی به خوبی به این مورد پی برده و لذت بردم.
بیشتر از هر چیزی، منتظر نمایشی جدید از نسخهی بازسازی شدهی Demon’s Souls بودم که به جرأت میتوانم بگوییم گل سرسبد کل مراسم بود. من نسخهی کلاسیک را بازی کردهام و با وجود این که از بازی لذت بردم، مشکلاتی که در بازی وجود داشتند بر لذت من از بازی تاثیر گذاشته بودند. این مشکلات، مخصوصا از نظر فنی در نمایش اخیر و روی نسخه بازسازی شده نه تنها از بین رفتهاند، بلکه به یک نکتهی مثبت و شگفت انگیز تبدیل شدهاند. بازی صفحهی بازگذاری نداشت و سرعت فریم ریت بازی ۶۰ فریم بر ثانیه بود. جزییات محیط و کامبتها دگرگون شده و اساسا با یک اثر منحصربهفرد روبرو هستیم.
تا انتهای مراسم بیشتر از هر چیزی استرس قیمت کنسول را داشتم. البته برای ما با توجه به وضعیت قیمتی دلار که روزافزون است، حتی یک دلار ارزانتر هم غنیمت است. خوشبختانه سونی قیمت معقول و خوبی را ارائه کرد و البته باید دست به دعا نیز باشیم که دیگر قیمت ارز بالا نرود. تا زمان انتشار کنسول، قیمت دلار به چه حدی خواهد رسید و وضعیت آیندهی گیمری ما چطور خواهد شد، مشخص نیست. در انتها با این که همه فکر میکردیم مراسم تمام شده، سونی سورپرایزمان کرد و بمب را ترکاند. تیزر چند ثانیهای از نسخهی جدید God of War مهر تأییدی بود بر خرید جدیدترین کنسول سونی.
نظر مسعود کاظمی دربارهی رویداد PS5 Showcase
کنفرانس چند شب پیش پلیاستیشن ۵ یکی از غافلگیرکنندهترین مراسمهایی بود که به شخصه تماشا کردهام. در همان قدم اول، بازی Final Fantasy XVI معرفی شد که حتی برای شخصی مثل من که طرفدار این مجموعه نیست نیز جذاب بود. در ادامه هنوز این حجم از زیبایی فاینال فانتزی ۱۶ را هضم نکرده بودیم که سونی گیمپلی بازی Spider-Man: Miles Morales را نشان داد. مورد جدیدی را در گیمپلیMiles Morales ندیدیم و تمامی نکاتی که در تریلر نمایش داده شد را قبلا در بازی Spider-Man تجربه کرده بودیم. از آنجایی که شخصیت «مایلز مورالس» قابلیتهای متفاوتی نسبت به «پیتر پارکر» دارد، قطعا با المانهای جدیدی روبهرو خواهیم شد، اما هستهی گیمپلی با Spider-Man تفاوت چندانی ندارد.
بالاخره بعد از شایعات فراوان، طی مراسم سونی شاهد معرفی بازی جدیدی از دنیای جادویی هری پاتر بودیم. همانطور که گمان میرفت، بازی قرار است در سبک نقشآفرینی باشد و در سالهای ۱۸۰۰ جریان دارد. به عنوان یکی از طرفداران سرسخت مجموعهی هری پاتر، این نمایش قطعا جذاب و هیجانانگیز بود. بحث نگرانکننده این است که احتمال میرود بازی از پرداختهای درون برنامهای استفاده کند؛ اتفاقی که احتمالا به مذاق خیلی از طرفداران خوش نخواهد آمد. در ادامه شاهد تریلری از بازی مورد انتظار Call of Duty Black Ops: Cold War بودیم که نمایش فوقالعاده و امیدوارکنندهای داشت. همچنان اعلام شد که دارندگان پلیاستیشن ۴ میتوانند نسخهی آلفای بازی را تجربه کنند. نمایش Resident Evil: Village بهجز نشان دادن دنیا و شخصیتها، نکتهی دیگری در خود نداشت. در ادامه بازی Deathloop نمایشی داشت که اینطور بهنظر میرسید، بازی قرار است یک حالت چندنفرهی جذاب نیز داشته باشد. بازی به شدت تحتتأثیر Dishonored و Rage قرار دارد و اینکه بازی قرار است انحصاری زمانی کنسول پلیاستیشن ۵ باشد.
تریلر بازی Oddworld: Soulstorm داستان و محیط بازی را نشان میداد. چیزی که در تریلر مشهود بود، داستان غمانگیز و در مورد استبداد بود. بازی تِم سیاه و غمانگیزی دارد که ممکن است به مذاق خیلی از بازیکنان خوش نیاید. در ادامه، تریلر گیمپلی بازی Demon’s Souls را دیدیم. با این نمایش احتمال میرود که Bluepoint Games از سختی بازی کاسته باشد. به اعتقاد خیلی از طرفداران بازیهای سولز-بورن، Demon’s Souls سختترین بازی ساخته شده توسط فرامسافتور محسوب میشود. باید منتظر بود تا مشخص شود که آیا بازی آسانتر شده است یا خیر. بازی Fortnite نیز قرار است همزمان با عرضهی کنسول پلیاستیشن ۵ برای نسل نهم منتشر شود. از آنجایی که پلیاستیشن بازی انحصاری چندنفره ندارد، عرضهی فورتنایت در روز عرضهی کنسول میتواند تا حدی این حفره را پر کند.
سونی از سرویس جدید خود با نام PlayStation Plus Collection رونمایی کرد که قرار است برای کنسول پلیاستیشن ۵ در دسترس باشد. با خرید اشتراک این سرویس، دارندگان پلیاستیشن ۵ میتوانند همزمان از امکانات PS Plus استفاده کنند و به تعدادی از بازیهای انحصاری و غیرانحصاری پلیاستیشن ۴ نیز دسترسی داشته باشند.
بالاخره سونی قیمت کنسولهای نسل نهم خودش را اعلام کرد و همان چیزی که بود اکثریت پیشبینی کرده بودند. قیمت ۵۰۰ دلاری برای پلیاستیشن ۵ استاندارد و قیمت ۴۰۰ دلاری برای کنسول دیجیتال. تاریخ عرضهی کنسول پلیاستیشن ۵ نیز دو روز بعد از عرضهی ایکسباکس سری ایکس، یعنی ۱۲ نوامبر مصادف با ۲۲ آبان اعلام شد. واقعا رقابت این دو کنسول بیشتر از هر زمان دیگری جذاب و تنگاتنگ شده.
اما شک و غافلگیری واقعی بعد از صحبتهای جیم رایان بود. جایی که تیزر کوتاهی از عنوان بعدی سری God of War دیدیم و باید خودمان را برای رگنراک آماده کنیم. دقت داشته باشید که این بازیها همه تا قبل از سال ۲۰۲۳ عرضه میشوند که خبر از نسلی خوب را میدهند.
در آخر باید اشاره کنم که تعدادی از این تریلرها و گیمپلیها بیشتر سرِ رقابت با مایکروسافت نمایش داده شد. مایکروسافت یکی از بهترین نمایشها را امسال ارائه کرد اما بهجز Halo Infinite که آنهم مشکلات خودش را داشت، خبری از گیمپلی برای بازیها نبود. درحالیکه سونی قبلا گیمپلی Racht and Clank Rift Apart را نشان داده بود و اینبار گیمپلی Demon’s Souls و Miles Morales را هم به نمایش گذاشت. موردی که بهنظرم سر رقابت به کنفرانس اضافه شد، تیزر God of War بود. این بازی قطعا تا سال ۲۰۲۲ یا حتی شاید ۲۰۲۳ تأخیر میخورد؛ اما سونی فقط بهخاطر اینکه نشان دهد چقدر طرفداران تشنه و سرسختی دارد، این تیزر را در کنفرانس جا داد.
نظر مهدی هفته خانک دربارهی رویداد PS5 Showcase
رویداد PlayStation 5 Showcase Live مراسم دلنشینی بود و رونماییها و تریلرهای متعدد و جذابی را در طول آن شاهد بودیم، اما این کنفرانس حواشی جالبی داشت. نخستین مسئلهای که جالب توجه است، حمایت پیاپی اسکوئرانیکس از سونی در بازیهای اخیر خود است؛ از انحصاری بودن شخصیت مرد عنکبوتی در بازی Avengers برای پلیاستیشن گرفته تا انحصار زمانی Final Fantasy VII Remake برای پلیاستیشن و حالا هم انحصار کنسولی Final Fantasy XVI برای پلیاستیشن ۵.
حاشیهی مهم و جنجال برانگیز دیگری که پس از رویداد پیش آمد، مربوط میشد به جملهای که در انتهای تریلر مربوط به بازی Demon’s Souls به نمایش در میآمد. تریلری که سونی در کانال رسمی یوتیوب خود آپلود کرده بود. در انتهای این تریلر ذکر شده بود: «بهطور موقت پس از انتشار روی پلیاستیشن ۵ بر دیگر پلتفرمها در دسترس نخواهد بود. همچنین روی رایانههای شخصی نیز در دسترس قرار خواهد گرفت».
این جمله جنجال زیادی به پا کرد و به خصوص پیسی گیمرها را خیلی خوشحال نمود، اما سونی چند دقیقه بعد تریلر مذکور را از دسترس خارج کرد و تریلر جدیدی را که جملهی مذکور از انتهای آن حذف شده بود، روی کانال خود قرار داد. از طرفی میدانیم که طبق بیانیهی اخیر سونی، این شرکت قصد دارد تا بازار کار خود را به پلتفرم رایانههای شخصی نیز گسترش دهد و با توجه پرطرفداری سری سولز بین پیسی گیمرها، Demon’s Souls عنوانی ایدهآل برای سونی در جهت افزایش سهمش در بازار گیم رایانههای شخصی به نظر میرسد. به هر حال، هماکنون میدانیم که Demon’s Souls همزمان با پلیاستیشن ۵ منتشر خواهد شد اما وضعیت انتشار آن برای پیسی در هالهای از ابهام قرار دارد.
مسئلهای دیگری که بعد از مراسم اصلی سر و صدایش بلند شد، سیاست قیمتگذاری بازیهای نسل نهمی سونی بود که از صفحهی اطلاعات فروشگاهی این شرکت توسط کاربران کشف شد. سونی در این صفحه اذعان داشته که بازیهای آتی این شرکت، هر کدام بین پنجاه تا هفتاد دلار قیمت خواهند داشت که این یعنی سونی رسما قصد دارد قیمت بازیهای AAA خود را در نسل نهم به هفتاد دلار افزایش دهد. اما مسئلهی دیگری که از این سیاست مالی میتوان برداشت کرد، این است که سونی احتمالا دیگر هرگز دست به انتشار بازیهای کوچکتر یا AA نخواهد زد، اگر هم چنین کند، بازی مذکور با حداقل قیمت پنجاه دلار منتشر خواهد شد که با استاندارد قیمتگذاری در نسل هشتم همخوانی ندارد. قضیه این جا نگرانکننده میشود که ممکن است سونی برای حفظ سیاستهای مالی خود بر افزایش پوشالی محتوای بازیهایش تاکید کند تا هر پروژهای را در قالب یک بازی AAA و با قیمت هفتاد دلاری به فروش برساند.
به هر حال اکنون هم سونی و هم مایکروسافت در حال بازارگرمی برای کنسولهای نسل بعد خود هستند، باید صبر کنیم و ببینیم که عملکرد این دو شرکت چگونه خواهد بود، قیمتگذاریها به چه شکلی در خواهند آمد و این که آیا سونی هم به مانند ایکسباکس به طور کامل وارد بازار بازیها روی رایانههای شخصی خواهد شد یا خیر. همه چیز احتمالا تا یک سال آینده مشخص خواهد شد.
نظر شما دربارهی رویداد PS5 Showcase چیست؟ آیا این رویداد توانست مخاطبان کنسول پلیاستیشن ۵ را راضی کند؟ قیمتهای ۴۰۰ و ۵۰۰ دلاری مدل معمولی و مدل دیجیتال کنسول پلیاستیشن ۵ برای بازار ایران چه معنی خواهد داشت؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.