موسیقی بازی – قسمت ششم: نوای تام کلنسی

در ۱۳۹۱/۱۱/۰۷ , 02:13:05

به لیست بازی‌هایی که «بیل براون» برای آن‌ها آهنگ‌سازی کرده بیشتر از هر چیز با نام «تام کلنسی» مواجه می‌شویم. به همین دلیل هم هست که بیل براون را نواساز اصلی بازی‌های تام کلنسی می‌نامیم. این قسمت از سری مقالات موسیقی بازی را به این آهنگ‌ساز ۴۴ ساله‌ی امریکایی اختصاص داده‌ایم. کسی که قطعا در کار خود حرفه‌ای است اما از او کمتر شنیده‌اید.

چیز زیادی از دوران کودکی و نوجوانی بیل نمی‌دانیم. وی اهل شهر سن دیگو‌ی ایالت کالیفرنیای امریکا است و در همان شهر و ایالت بزرگ شده و اکنون زندگی می‌کند. زندگی حرفه‌ای او از سال ۱۹۹۱ با فارغ‌التحصیلی از «دانشکده‌ی موسیقی برکلی» آغاز شد. بیل مدرک خود را در زمینه‌های مختلفی به کار گرفت و در موسیقی جاز، آهنگ‌سازی، تئوری‌های موسیقی مدرن، سازبندی مدرن و بالاخره «هنر آهنگ‌سازی برای فیلم» ادامه به کار داد. وی با تاثیر از کارهای آهنگ سازان بزرگی چون «جان ویلیامز»، «جری گلدسمیت»، «جان بری» سال‌های آغازین حرفه‌ی خود را گذراند و سپس به کارهای مدرن‌تر علاقه‌مند شد. «پائول هندمیث» و «شوستاکوویچ» دو آهنگ‌سازی بودند که بیش از دیگران بر کار براون تاثیر گذاشتند. وی با کمک آثار این آهنگ‌سازان و مطالعه در سازبندی و ترکیب ملودی‌های قرن بیستم، توانست سبک خود در آهنگ‌سازی را پیدا کند و به ساخت موسیقی برای بازی‌های رایانه‌ای و فیلم‌ها و سریال‌های سینمایی و تلویزیونی روی آورد.

بیل براون که در خارج از دنیای گیم به عنوان آهنگسازی که برای ۹ فصل از سریال «بازرسی صحنه‌ی جرم: نیویورک» شناخته می‌شود، تا کنون برای نزدیک به ۵۰ بازی سطح بالا موسیقی‌های دلنشینی ساخته است. وی در بسیاری از پروژه‌های آهنگ‌سازی خود بسیار موفق عمل کرده است و بارها و بارها برای دریافت جوایز گوناگون نامزد شده است. البته، کار او هیچ وقت به اسکار، گرمی، گلدن گلاب و جوایز مشهور نرسیده است، اما توانسته جوایز ارزنده‌ای همچون «موسیقی برای بازی» (Music4Games) و بهترین آهنگ‌سازی از نگاه مجلات گیم مختلف شده است. وی دو بار برای دریافت جایزه‌ی بهترین موسیقی متن از جوایز “BAFTA” نیز نامزد دریافت جایزه بوده که در هیچ کدام موفق نشده است جایزه را از آن خود کند.

کارهای شنیدنی بیل براون واقعا زیاد هستند. هرچند که این سال‌ها وی در موسیقی بازی کم کار شده است، اما از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۹ وظیفه‌ی آهنگسازی برای بازی‌های بزرگی را بر عهده داشته است. وی در سال ۱۹۹۸ به عنوان دومین بازی رسمی خود برای “Tom Clancy’s Rainbow Six” آهنگ‌سازی کرد. موسیقی این بازی بسیار زیبا و دلنشین است و یکی از پرفروش‌ترین آلبوم‌های موسیقی بازی سری به شمار می‌رود. همکاری براون با تام کلنسی پس از بازخوردهای بسیار خوب موسیقی این بازی ادامه یافت و در سال بعد، بیل براون برای بازی “Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear” آهنگ‌سازی کرد. سال ۲۰۰۱ نیز سال همکاری این دو طرف بود و براون در این سال به سری بازی دیگری از تام کلنسی پرداخت. وی در این سال برای دو بازی “Tom Clancy’s Ghost Recon” و “Tom Clancy’s Rainbow Six: Black Thorn” آهنگ‌سازی کرد. یک بازی دیگر به جمع همکاری براون با کلنسی اضافه شده بود و در سال‌های آینده ادامه یافت. در سال ۲۰۰۲ او برای بازی “Tom Clancy’s Ghost Recon: Island Thunder” آهنگ‌سازی کرد و سه سال بعد، به سراغ “Tom Clancy’s Ghost Recon 2” رفت. او برای ساخت موسیقی مضمون اصلی این بازی برای اولین بار با «تام سالتا» همکاری کرد. وی در آینده دیگر برای بازی‌های سری گاست ریکان ادامه نداد ولی دست از سر “Rainbow Six” هم بر نداشت.

علاوه بر بازی‌های نام برده، وی سابقه‌ی آهنگ‌سازی برای سری تقریبا نابودشده‌ی “Command & Conquer” را نیز دارد. او برای قسمت‌های “Generals” و “The First Decade” این سری آهنگ‌سازی کرده است. موسیقی بازی ژنرال‌ها بسیار شنیدنی است. براون اما با آهنگ‌سازی برای بازی‌های «بازگشت به قلعه‌ی ولفنشاتین» و “Quake” نیز نام خود را در میان آهنگ‌سازان بازی ثبت کرده است. همچنین یکی از موسیقی‌های زیبا و شنیدنی او برای استفاده به عنوان «موسیقی متن برنامه‌ی گردش در ویندوز XP» توسط مایکروسافت تهیه شده است.

لیست بازی‌هایی که وی برای آن‌ها آهنگ‌سازی کرده است را در زیر مشاهده می‌کنید:

  • Captain America: Super Soldier
  • Lineage II: Gracia – The 2nd Throne
  • Lineage II: The Chaotic Chronicle
  • The Incredible Hulk: Ultimate Destruction
  • Wolfenstein (2008)
  • Michael Crichton’s Timeline
  • Command & Conquer: Generals
  • Generals: Zero Hour
  • R6 3: Raven Shield
  • The Sum of All Fears
  • Ghost Recon
  • Desert Siege
  • Island Thunder
  • Rainbow Six
  • Eagle Watch
  • Rogue Spear
  • Urban Ops
  • Return To Castle Wolfenstein
  • Clive Barker’s Undying
  • Quake II & III

او در آهنگ‌سازی برای فیلم‌های سینمایی هم کم کار نبوده است. یکی از موسیقی‌های متن موفقی که او در ساخت آن همکاری داشته است، موسیقی بخش جانبی فیلم “ALI” است که به زندگی ورزشی یک بوکسور معروف آمریکایی به نام «کاسیوس/محمدعلی کلی» با بازی «ویل اسمیت» و کارگردانی «میشل مان» می‌پردازد؛ است. وی همچنین تعدادی آهنگ برای فیلم «هر یکشنبه‌ی کذایی»ساخته‌ی «الیور استون» و با بازی «آل پاچینو» ساخته است که از کارهای برجسته‌ی او به شمار می‌رود.

او بدون شک یکی از آهنگ‌سازان موفق در کار خود برای آهنگ‌سازی برای بازی‌های رایانه‌ای بوده است و آثاری به یاد ماندنی از خود بر جای گذاشته که تا مدت‌ها می‌شود آن‌ها را شنید و لذت برد. برخی از قطعات ساخته شده توسط او برای بازی‌ها، در ذهن بازی‌کنندگان حک شده است، بدون این که نام او را بدانند. بیل در مورد کار خود می‌گوید:

“هدف من این است: کاری را که می‌کنم از صمیم قلبم باشد.”

موسیقی‌های منتخب بیل براون را می‌توانید از سرور دنیای بازی دریافت کنید:

  1. Windows XP Tour Music – Microsoft
  2. Rainbow Six Theme Music
  3. C&C Generals Intro Movie Music

38 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. اون که صددرصد!ولی من هنوز موسیقی Raven shield رو کاملا یادمه!اینطوری بود:
      دینگ دیریرینگ،دیریرینگ دیریرینگ،دیریرینگ دیریرینگ!شما هم یادته؟

      ۰۰
    2. شما اهنگ adrenaline بلک اپس دو رو شنیدی؟اگه نشنیدی حتما یه بار دانلودش کن گوش بده ببین چی درست کرده لامصب
      هانز زیمر همیشه با برنامه fl studio اهنگ هاش رو میسازه B-) نمی دونم چرا؟؟؟

      ۰۰
    3. اینا که چیزی نیست همین برنامه ی پشت صحنه احسان علیخانی رو ببینید

      موسیقیشو مال رامین جوادی از سری game of thrones هستش!

      ۰۰
  1. در کل فکر نمیکنم جزو اون گروه بزرگان این هنر باشه . همچنین برای بازیهایی که هنرنمایی کرده، متاسفانه هیچ کدوم برای من خاطره انگیز نیست، در عالم سینما هم که زیاد حرفی برای گفتن نداره…
    در هر صورت ممنون بابت اطلاع رسانی و آشنایی با ایشون…

    _________________
    ( Bullet to the Head )

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر