۵ ایده که در نسل بعد باید کمتر دیده شوند

در ۱۳۹۱/۱۲/۲۷ , 22:01:53

هدف از انجام بازی های رایانه ای این نیست که ناراحت شویم و یا مدام درد سر بکشیم . اینکه در یک بازی رایانه ای شما دچار احساسات بشوید خوب است و اینکه بازی رایانه ای احساسات شما را با داستان و گیم پلی زیبا درگیر کند عالی است اما هیچ وقت یک بازیکن دوست ندارد که فقط برای اجرا شدن یک بازی دردسر های بیشماری را تحمل کند . هر چه بازی راحت تر اجرا شود بهتر است .

وقتی بحث پول و کسب و کار در بین باشد به کمترین چیزی که توجه می شود احساسات گیمر است .ظاهرا همیشه بهترین افکار و راه حل ها برای شرکت های بازی ساز  بهترین ها برای بازی کننده نیستند. بعضی از سازندگان راه حل ها و یا بعضا فعالیت هایی را انجام می دهند که باعث می شوند بازیکن ها از خشم زیاد به دیو هایی خطرناک با دندان ها کشیده تبدیل شوند .

برخی از این ویژگی ها برای جلوگیری از سرقت ها و کپی شدن ها و بعضی دیگر برای افزایش درامد و برخی هم برای ترویج و استفاده اجباری از فن آوری !

اینکه واقعا این ایده ها خوب هستند یا نه و کسی که این ایده ها را به اجرا در اورده است اصلا به فکر بازیکننده ها بوده است یا نه خود به تنهایی بحثی طولانی است . در این مقاله پنج ایده واقعا غذاب اور را معرفی می کنیم :

۱ – اتصال دائم به اینترنت

بازی SimCity در این ماه گذشته به خاطر سرور های دائم انلاینش در صدر خبرگذاری ها بود و واقعا اعصاب بازیکننده ها را خورد کرده بود . اما این پایان ماجرا نیست و نخواهد بود . شما وقتی یک بازی راتهیه می کنید هیجانی وجود دارد که هر چه زودتر بازی را اجرا کنید و از ان لذت ببرید ولی این پیغام های اشکال در اتصال به سرور واقعا اعصاب خوردکن هستند.
حتی وقتی کمپانی فوق موفق Blizzard در سال ۲۰۱۲ همزمان با ارائه بازی Diablo III خود این مشکل را مشاهده کرده بود نتوانسته بود به موقع این مشکل را حل کند که باعث شده بود خیلی از هواداران نسبت به این عمل واقعا ناراحت و سرخورده شوند .
در واقع این مشکل در بازی هایی مثل World of Warcraft و Star Wars: The Old Republic نیز دیده شده بود،بازی هایی که واقعا پرطرفدار هستند.

ناشران با وعده پوشالی و دروغین “اماده بودن سرور ها ” بازیکن ها را در فریب می دهند در صورتی که حتی این سرور ها نمی توانند جوابگوی بازی کننده های روز اول باشند .

متاسفانه راهی برای فرار از این مشکل در این نسل وجود نداشت و ندارد و اگر واقعا علاقه مند به بازی هایی مثل Diablo یاSimCity هستید مجبورید از یک خط اینترنت پر سرعت استفاده کند تا به یک سرور ماقبل تاریخ متصل شوید . ( مشکلات اینترنت در ایران کلا خارج از این بحث است ! )

۲ –  بسته های اپدیت تمام نشدنی

این یکی واقعا روی اعصاب است . چطور یک بازی با ان همه مشکل و باگ و .. منتشر می شود . مثلا بازی Rage در هفته اول بیش از یک گیگ آپدیت برای رفع مشکلات و باگ هایش داشت و یا بازی GT5 که برای کنسول PS3 منتشر شده بود مقدار حجم قابل توجهی آپدیت نیاز داشت تا اجرا شود.
گویا شرکت های بازی ساز اصلا بازی هارا تست نمی کنند که این همه بسته های بروز رسانی ارائه می دهند .
نگته جالب بسته های بروزرسانی کنسول ها است که هر از چند گاهی منتشر می شوند و با اینکه در بعضی مواقع به صورت مخفی و در پس زمینه اقدام به بروز رسانی خود می کنند اما با این حال باعث کندی و اعصاب خوردی بازیکن ها می شوند .
تصور کنید شما یک بازی جدید تهیه کرده اید و مشتاق هستید که هر چه سریع تر ان را اجرا کنید ولی باید مدتی را خیره به مانیتور شوید تا یک نوار آبی رنگ بروز رسانی تکمیل شود .

نواری که نامش نوار بروز رسانی است اما برای بروز شدن به شدت تنبل است !

با اینکه خبر ها حاکی از این است که کنسول PS4 نیاز به اتصال دائم به اینترنت ندارد اما باز این نگرانی برای بسته های بروز رسانی وجود دارد و سونی ممکن است بازیکن ها را به سمت ویژگی و پیامدهای تعیین نشده ای سوق دهد . کاری که ممکن است کمپانی های دیگر مانند مایکروسافت و نینتندو نیز انجام دهند .

۳ –  صفحه لمسی در همه جا

حتما اولین گوشی ها ی لمسی که وارد بازار شدند را با خاطر دارید . شماره گیری با گوشی های لمسی واقعا لذت بخش بوده،است و خواهد بود .

آیا کنسول های لمسی نیز به اندازه  گوشی های لمسی لذت بخش هستند ؟ احتمالا خیر

قطعا جایی برای صفحه های لمسی در بازی های رایانه ای وجود دارد اما تجربه یک بازی تیر اندازی ،اکشن ، مسابقه ای ، ماجراجویی و غیره در صفحه لمسی واقعا عذاب آور است . مخصوصا که کنسول شما را مجبور به استفاده از تاچ پد و صفحه لمسی کند .
در کنسول دستی ویتا و کنسول جدید نینتندوWii U و حتی در دسته های PlayStation 4’s DualShock صفحه های لمسی قرار گرفته اند اما چقدر می توان مطمئن بود که این صفحه های لمسی واقعا کارامد باشند ؟

۴ –  محتوای قابل دانلود پولی

بعضی از محتوا های قابل دانلود پولی واقعا ارزش دار هستند . وقتی کمپانی راک استار بعد از انتشار بازی Grand Theft Auto IV اقدام به انتشار اپیزود های پولی کرد کسی به آنها خرده ای نگرفت چرا که پولی که بابت انها پرداخت شد واقعا ارزشش را داشت .
DLC ها نیز محتواهایی هستند که ممکن است تعدادی اسلحه و یا نقشه جدید به بازی اضافه کنند که واقعا ارزشش را داشته باشداما بعضا ثابت شده استد که تنها بسته های بی ارزش بوده اند و برای خالی شدن جیب کاربران ارائه شده اند .

بعضا از کاربران برای چیز هایی پول در یافت می کشود که واقعا مضحک و خنده دار است . مثلا در بازی The Elder Scrolls IV: Oblivion از بازیکنان برای ارتقاع یک زره اسب مبلغ ۳ دلار دریافت شد ! (گرچه بتسدا بعد ها درس های جالبی از ان اقدام دریافت کرد)

اخیرا نیز EA در بازی Dead Space 3 اقدام به فروش ابزار آلات پولی برای کشتن موجودات داخل بازی کرده است .
این اقدام ان هم در زمانی که بازیکن برای خرید بازی مبلغی را هزینه می کند می تواند کمی ناراحت کننده باشد چرا که بعضا به این نتیجه می رسند که بازی به دست انها رسیده ممکن است کلا ناقص باشد .
این چند دلار های اضافی ممکن است در دید اول پول کمی باشند اما وقتی به انها از دید درامد های جانبی سرمایه گذاری ان هم سود خالص نگاه شود واقعا مبلغ های هنگفتی خواهند بود .

۵ –  بخش چند نفره انلاین غیر ضروری

شاید چون بازی Call of Duty در بخش چند نفره انلان فوق موفق بوده است باعث شده است که بازی های دیگر نیز به این حیطه کشیده شوند .بخش چند نفره واقعا عالی است و تجربه باور نکردنی از یک بازی را ارائه می هد اما همیشه نیمه خالی از لیوان نیز وجود دارد و بازی هایی هستند که اصلا نیاز به بخش چند نفره ندارند .
به عنوان مثال ۲۰۱۳ Tomb Raider به عنوان یک بازسازی واقعا یک تجربه عالی و منحصر به فرد را در بخش تک نفره ارائه می دهند . حتی هیچ ایرادی به بخش چند نفره ان نمی توان گرفت ولی واقعا نیازی هم به این بخش نداشت. تمام لذت یک ماجراجویی به تنها و تک نفره بودن ان است .

می توان از نسخه جدید بازی God Of War نیز یاد کرد که واقعا نیازی به بخش چند نفره نداشت و ندارد چرا که بخش تک نفره آن به تنهایی می تواند در کل  بازی تاثیر گذار باشد.

این به اندازه کافی بد است که سازندگان از بخش های تک نفره کم می گذارد و بخش های چند نفره را توسعه می دهند اما همه بازی ها نیاز به بخش چند نفره ندارد و بازی هایی هستند که باید به صورت تک نفره اجرا شوند تا تجربه و لذت اصلی خود را به بازیکن انتقال دهند .


40 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. یک چیزی رو جا انداختی!
    بخش چندنفره به صورت Lan اما نیازمند اتصال به اینترنت!
    من موندم چه کاریه اخه! ما دوست داریم افلاین و به صورت لن بازی کنیم با هم باز هم باید به سرور های لعنتی این ناشرین عزیز متصل شویم! واقعا خیلی رو مه هست این سیستم! البته برخی بازی ها هم مثل بردرلندز ۲ که سازندگان با مرامی دارن این سیستم رو استفاده نمی کنن!

    ۰۰
    1. متاسفانه هر سه هر بیشتر در نسل بعد دیده خواهند شد دوستان؛ حقیقت تلخه اما سرویس های ابری اتصال دائم رو طلب خواهند کرد و شرکت های حریص محتواهای قابل دانلود و پولی رو سرازیر خواهند نمود و صفحات لمسی تمام سطوح قابل تماس را خواهند پوشاند و …. خیلی خوب بود اگه این طور نبود اما هر چه به جلو می ریم این واقعیت ها نمود بیشتری پیدا خواهد کرد….

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر