نگاهی بر احتمالات نسل بعد Xbox

در ۱۳۹۲/۰۱/۰۳ , 09:00:46

بعد از انتشار و تایید ساخت کنسول سونی همه نگاه ها به سمت رقیب غربی آن رفت و همه منتقدین و کارشناسان منتظر هستند ببینند مایکروسافت چه چیزی برای رونمایی در نظر گرفته است .

اینبار سونی اقدام به معرفی و احتمالا انتشار زودتر کنسول نسل بعد خود کرده است تا بتواند از این رقیب غربی پیشی بگیرد .در مقابل نیز مایکروسافت سکوت اختیار کرده است و همچنان سرگرم توسعه و طراحی کنسول خود است . گرچه همه می دانند که کنسول نسل بعدی مایکروسافت تقریبا اماده است و برای رونمای کلی در همایش E3 یا حتی قبل از ان اماده شده است .
احتمالات و گمانه زنی های بسیاری در مورد کنسول نسل بعد مایکروسافت صورت گرفته است و اطلاعاتی نیز از این کنسول به بیرون درز پیدا کرده است .

این متن جمع اوری اطلاعاتی است که مایکروسافت شخصا انها را منتشر کرده است یا نسبت به انتشار آنها واکنش های جدی نشان داده که نشان از اهمیت بالای این اطلاعات داشته است

با هم نگاهی به این اطلاعات منتشر شده می اندازیم :

گرچه ممکن است همه این اطلاعات اشتباه باشند ولی احتمال درست بودن انها بیشتر از احتمال شایعه بودن انها است.این اطلاعات از طریق افراد بخش توسعه و تحقیق مایکروسافت و تعدادی از استدیو های مورد اعتماد مایکروسافت به بیرون درز پیدا کرده است .
در ابتدا به سراغ مغز ایکس باکس می رویم جایی که همه چیز در ان انجام می پذیرد.

طبق گفته های vgleaks مشخصات احتمالی دیاگرام پردازنده ایکس باکس ۷۲۰ به صورت زیر است :

 

با توجه به تصویر بالا می تواند به نکته های جالبی از ان دست پیدا کرد

پردازنده اصلی CPU

– معماری اصلی پردازنده بر مبنای پردازش ۶۴ بیتی
– پردازنده ۸ هسته ای از نوع AMD با توان  ۱.۶ گیگاهرتزی
– وجود دو ماژول ۴ هسته ای و مجموع ۸ هسته
– دسترسی مسقیم هر پردازنده به حافظه نهان( cache )با مقدار ۳۲ بیت برای داده ها و حافظه مجزای ۳۲ KB برای دستور العمل ها.
– دسترسی هر ماژول ۴ هسته ای به ۲ مگابایت حافظه L2 و مجموع ۴ مگابایت حافظه برای هر ۸ هسته .
– هر هسته قابلیت دستیابی مستقل به سخت افزار و بدون به اشتراک گذاری منابع را دارا می باشد.
– هر بخش سخت افزاری می تواند دو دستور العمل هم زمان را برای هر واحد هسته ارسال کند .

پردازنده گرافیکی GPU

– پردازنده سفارشی شده ۸۰۰ مگاهرتزی با قابلیت پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۱.۱ و پشتیبانی از تصاویر ۳D
– مجموع ۷۶۸ واحد سایه زنی مجزا
– توانایی هر واحد به صورت مجزا جهت پردازش اعداد و اعمال محاسباتی بر مبنای هر سیکل در کلاک ( MADD )
– توانایی پردازش و صادر کردن ۱.۲ تریلیون پردازش محاسباتی در واحد ثانیه
– در دسترس بودن دائمی  به همراه رابط کاربری کنسولی در هر واحد ثانیه

بخش حافظه Memory

– وجود حافظه ۸ گیگابایتی DDR3
– پهنای باند مستقیم GPU به موازات ارائه پهنای باند مناسب به صورت ترکیبی به اندازه ۱۷۰ گیگابایت بر ثانیه
– وجود حافظه هارد دیسک ( با اندازه های متغیر نسبت به قیمت کلی کنسول )
– وجود دیسک درایو های بلوری با حافظه ۵۰ گیگابایتی به همراه کد فعال سازی نهان در دیسک

بخش شبکه و Networking

– پورت اترنت گیگابایت
– وجود Wi-Fi

بخش های سخت افزاری جانبی شامل 

– پخش فیلم با فرمت های متفاوت ( احتمال نمایش فیلم  توسط کدک های مختلف نیز وجود دارد )
– پخش صدا در فرمت های متفاوت
– ارتباط قوی با Kinect نسل بعد به صورت مولتی کانال و تکونولوژی Kinect multichannel echo cancellation
– بخش رمزگشایی و رمز گذاری قوی در داخل سیستم

– وجود درگاه های USB 3

– خروجی پورت HDMi ورژن ۱.۴

اطلاعات منتشد شده به صورت پراکنده در مورد دیگر ویژگی های کنسول نسل بعد مایکروسافت :

۱ – قابلیت نصب بازی به صورت کامل بر روی هارد دیسک
اینطور که به نظر می رسد مایکروسافت در نسل بعد خود از یک نوع سیستم ضد سرقت انلاین استفاده می کند به این صورت که شما بازی را بر روی کنسول خود نصب می کنید و برای اجرای بازی دیگر نیازی به دیسک نخواهد بود اما باید به صورت انلان یک کد فعال سازی  را اجرا کنید. گرچه هنوز مشخص نیست که مایکروسافت برای بازی های دست دوم چه برنامه ای در پیش گرفته است . احتمال حضور قفل هایی نظیر DRM در کنسول نسل بعدی مایکروسافت زیاد شده است .

به طور حتم مایکروسافت همیشه نیم نگاهی به ضرر فروش بازی های دست دوم داشته است و نمی تواند به راحتی این بازار رو رها کند . در واقع فروش بازی های دست دوم باعث کمتر شدن فروش اصلی بازی می شود.

تصویر لو رفته از بخش های داخلی نرم افزار توسعه Durango

۲ – کنسول جدید مایکروسافت به صورت always on, always connected است

به نظر می رسد کنسول جدید مایکروسافت نیاز به اتصال دائم به اینترنت دارد و همیشه نیز روشن است وگرچه این اتصال دائم به اینترنت کمی تعجب برانگیز است ولی گویا این اتصال دائم برای دریافت آپدیت ها و بروز سانی های کنسول است که به صورت مخفی صورت می گیرد . همچنین این اتصال دائم باعث می شود که بازی های دست دوم در کنسول اجرا نشوند و به صورت یک سیستم anti used game system for Microsoft’s next generation خواهد بود.

این اتصال دائم به اینترنت ممکن است باعث اعتراض بعضی از کاربران شود و اینکه ممکن است این اتصال دائم باعث شود که اطلاعات کاربران در خطر باشد . به نظر نمی رسد مایکروسافت دست به چنین اقدامی بزند اما این بخش اپدیت خودکار در صورت اتصال به اینترنت یکی از احتمالات قوی است به نحوی که در صورت مشاهده بازی های سرقتی مایکروسافت از طریق بسته های بروز رسان کم حجم جلوی ادامه سرقت ها را بگیرد .

۳ – برنامه Xbox SmartGlass

وجود برنامه هایی مثل Xbox SmartGlass که باعث می شود این کنسول بیشترین زمان ممکن را در اتاق نشیمن صرف خود کند .

در واقع کنسول از یک وسیله صرفا بازی کننده به یک ابزار کاملا سرگرمی تبدیل می شود و در مرکز دیگر ابزار های دیجیتالی قرار می گیرد . قابلیت تبادل اطلاعات با گوشی ها و تبلت های همراه و همچنین یکپارچه شدن شبکه داخلی ان با سیستم عامل ویندوز ۸ نشان از برنامه ریزی بلند مدت مایکروسافت برای هرچه بیشتر یکپارچه کردن بخش های دیجیتالی خانه است .

۴ – سنسور حرکتی Kinect v2

سنسور حرکتی کینکت توانست سهم قابل توجهی را در بازار نصیب خود کند و توجه بسیاری از بازی ساز ها و بازیکننده ها را به خود جلب کند اما مایکروسافت وعده داده است که نسخه شماره ۲ این سنسور با قدرتی بیشتر و کارایی بهتر همزمان با کنسول جدید عرضه خواهد شد .

در واقع در Kinect v2 ما شاهد ویژگی های زیر خواهیم بود :

– پشتیبانی از چهار نفر به صورت همزمان
– قابلیت تشخیص صدای خیلی بهتر
– بهبود بیشتر دوربین های RGB
– پردازنده مرکزی جدا از کنسول که پردازش بهتر و روان تر ( باعث کمتر شدن خطای عملکرد و دیرکرد در کنسول می شود )

 

۵ – پروژه مخفی Fortaleza

این پروژه مخفی در واقع بخشی از کنسول ایکس باکس نسل بعد نیست اما همزمان با این کنسول در حال تحقیق و توسعه بود است . در واقع این پروژه نوعی عینک سازگار با سنسور کینکت است.و می تواند به عنوان کنترلر یا ابزار جانبی در کنار ایکس باکس بعدی ایفای نقش کند .

این عینک که با تکنولوژی Wi-Fi- و یا ۴G سازگار است تقریبا شبیه به پروژه عینک گوگل است .البته ممکن این عینک سازگاری بیشتری با بازی ها و تصاویر ارسال شده از کنسول داشته باشد.

در واقع عینک گوگل نوعی عینک با سیستم عامل آندروید است که نوعی گوشی تلفن همراه نیز است و قرار است در پایان سال ۲۰۱۳ در بازار عرضه شود و قیمتی معادل ۶۰۰ الی ۱۰۰۰ دلار نیز دارد .

تصویر عینک مخصوص گوگل که نوعی گوشی فوق مدرن است.

 

این پروژه مخفی هنوز رسما معرفی نشده است اما سایت منتشر کننده این اسناد بعد از مدتی تمامی این اسناد را از سایت خود پاک کرد و دلیل این کار را نامه رسمی مایکروسافت مبنی بر عدم انتشار این اسناد و حقو کپی رایت اعلام کرد . حتی سایت Eurogamer نیز که دست به بازتاب خبری این اسناد کرده بود خیلی سریع خبر را از سایت خود پاک کرد .

۶ – پروژه IllumiRoom

llumiRoom با استفاده از کینکت و رابط کاربری با سیستم ویدئو پروژکتور تعبیه شده در اتاق ارتباط برقرار می کند تا فرآیند محو کردن خطوط و شبیه سازی محیط مجازی در دنیای واقعی را شروع کند تا شخص بازی کننده بتواند تجربه ای از یک دنیای مجازی به بزرگی اتاق خواب یا نشیمن خود داشته باشد. میدان دید گسترده و وسیع و حرکت ظاهری محیط می تواند به بازی کننده القا کند که واقعا در حال انجام یک بازی است .

هنوز از کنترلر ها و دیگر ابزار های جانبی این کنسول اطلاعاتی در دسترس نیست و باید تا انتشار رسمی  کنسول صبر کرد .

 باید تا پایان سال ۲۰۱۳ منتظر ماند و دید که در نهایت مایکروسافت کنسول نسل بعدی خود را با چه ویژگی هایی به بازار روانه خواهد کرد .


78 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. برای دسته ی بازی به نظر من اگه همین دسته ی ۳۶۰ رو بزارن کافیه ….فقط باید مثل سونی کمی بهبود ببخشندش تا از این چیزی هم که هست عالی تر بشه…
    تازشم مایکروسافت باید یه فکری به حال انحصاریاشم بکنه…
    درسته که HALO وGEARs هستند و Halo هم جزو ۵ بازی برتر عمر گیمریه منه,ولی بازم هر جور نگاه کنین در مقابل انحصاریای سونی کم میاره…
    …………………………………………
    هر چند که من هر دوتارو میگیرم…از یه طرف با چیف حماسه میزنیم و از اون طرف با ناتان گنجینه پیدا میکنیم… :mrgreen: :mrgreen:
    ………………………………………..
    ولی کاشکی اون شایعه ای که گفته بود باید همیشه انلاین باشیم واقعیت نداشته باشه….که اگه داشته باشه…(وابیلا لیلی بدبخت شدیم خیلی :mrgreen: :mrgreen: )

    ۰۰
    1. A.F.A عزیزم فقط هیلو و گیرز نبودن(البته همین ۲تاهم کافین) ما سری افسانه رو داشتیم با ۳۶۰ که شماره ی دومش مخصوصا فوق العاده و یکی از بهترین های ۲۰۰۸ بود. Crackdown رو داشتیم که توی شماره ی اول چیزی حدود ۱.۵ میلیون نسخه فروخت! Alan Wake با استدیو ی محبوب مکس پینی(Remedy فنلاندی)رو داشتیم. ادیسه ی گمشده رو داشتیم برای جذب طرفدارهای FF در سال۲۰۰۸ با ۴دیسک! ازدهای ابی یه بازی ژاپنی پسند دیگه .Kingdom Under Fireیه اکشن RPG بود رو داشتیم.بهترین بازی ریسینگ رو با FozraMotorSport و بهترین ریسینگ ارکید رو با Fozrza Horizon داشتیم.PGR یه بازی ریسینگ خوب دیگه .RaceProi باز هم در سبک شبیه سازی ریسینگ.یه نسخه از Monster Hunterو….
      از اون طرف بازی های انحصاری مایکروسافت که روی پلی ۳ عرضه نشدن مث Left4dead.Conviction.Ghost Recon Aw.Ninja Blade.و…..اینا کافین دیگه؟!

      ۰۰
    1. شما نوستراداموسی؟؟؟!!کنسوله بعدیه xbox خیلی زشته نه؟!شما که از اینده باخبری مارو بی خبر نذار… =D

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر