مین‌یابی در دنیای نینتندو | پیش‌نمایش بازی Picross 3D 2

در ۱۳۹۴/۰۷/۱۴ , 16:32:41
شرکت نینتندو (Nintendo)

احتمالا همه بازی مین‌یاب (Minesweeper) ویندوز را می‌شناسند و حداقل یک بار آن را بازی کرده‌اند. این بازی از زمان ظهور اولین نسخه‌های ویندوز وجود داشت و تا این لحظه همچنان ویندوز را همراهی می‌کند؛ اما قوانین آن به هیچ عنوان تغییر نکرده و همیشه فقط کمی ظاهر آن بهبود پیدا کرده است.

نینتندو نیز با ایده‌ای شبیه به ایده‌ی اولیه‌ی بازی مین یاب ویندوز اولین عنوان مجموعه بازی‌های Picross خود را در سال ۱۹۹۵ با عنوان «Mario Picross» عرضه کرد. این بازی یک مین یاب دو بعدی بود؛ اما قوانین آن به طور کامل با مین‌یاب ویندوز متفاوت بود و به شکل مرحله‌ای انجام می‌شد. این بازی برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ برای کنسول DS و دنیای سه‌بعدی منتشر شد و مورد استقبال فراوانی قرار گرفت به طوری که با ۳۵ نقد امتیاز ۸۳ را به دست آورد. اخیرا هم بازی «Picross 3D 2» برای ۳DS معرفی شده است.

از آنجایی که این بازی داستان ندارد و ممکن است عده‌ی کمی با آن آَشنا باشند، پیش‌نمایش با توضیح روند بازی و مقایسه‌ی آن با نسخه‌ی قبلی شروع شده است.

چطور مین‌یابی کنیم؟

برخلاف مین‌یاب ویندوز که به تعداد عدد نشان داده شده در اطراف آن خانه مین وجود دارد؛ در بازی‌های Picross این عدد در بیرون سطر یا ستون به کاربر نشان داده می شود و تعداد کلی خانه‌ها را به کاربر نشان می‌دهد. بازی Picross 3D 2 مانند گذشته دارای چند سطح سختی مختلف از آموزشی تا حرفه‌ای است که هر کدام از این بخش‌ها دارای چندین زیر مجموعه هستند. این نسخه بیش از ۳۰۰ پازل با شکل‌های مختلف را شامل می‌شود.

در این بازی مانند نسخه‌ی قبل باید با توجه به عدد نمایش داده شده تعداد مین‌های موجود را پیدا کنید؛ اما این کار به  راحتی‌ قابل انجام نیست. بازی برای نمایش عددها چندین حالت مختلف دارد که همه‌ی آنها در همان ابتدا به بازیکن آموزش داده خواهد شد. به طور مثال اگر عددی همراه با دایره وجود داشته باشد به این معنی است که مین‌های آن سطر یا ستون در دو بخش مجزا کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند. همچنین برای بعضی سطرها و ستون‌ها هیچگونه عددی وجود ندارد و تعداد مین‌های موجود در آن‌ها را باید با توجه به دیگر بخش‌ها پیدا کنید.

50997-Picross_3D_(U)-6
برای حل این پازل ۳۵ دقیقه وقت دارید؛ اما اگر ستاره‌­ی آن را می‌­خواهید باید در مدت ۱۰ دقیقه آن را حل کنید.

معماهای بازی چندین حالت مختلف مانند زمانی، اولین اشتباه، چند اشتباهی (در نسخه‌ی قبل حداکثر ۵ اشتباه) و چندین حالت دیگر یا ترکیبی از چند حالت مختلف هستند. بخش زمانی تقریبا در همه‌ی پازل‌ها وجود دارد و زمانی که به کاربر می‌دهد از ۵ تا ۶۰ دقیقه متغیر است.

هر بخش از بازی دارای چندین پازل است که با توجه به نحوه‌ی حل شدن به بازیکن ستاره می‌دهند. این ستاره‌ها در صورت حل شدن پازل، بدون خطا بودن و حل شدن آن در یک زمان مشخص داده خواهند شد. در صورتی که تعداد ستاره‌های جمع‌آوری شده به یک حد مشخص برسد دو پازل مخصوص در دسترس قرار خواهند گرفت. نتیجه‌ی این دو پازل هیچ تاثیری در بازی ندارد. همچنین تعداد ستاره‌های به دست آمده در هر بخش تنها به آن بخش تعلق دارد و در بخش‌های دیگر به حساب نمی‌آیند.

بازی برای حل معما‌ها وسایلی مانند خط کش، پاک کن، قلم و چکش را در اختیار بازیکن قرار می‌دهد. بخش‌­هایی که با قلم علامت‌گذاری می‌شوند توسط چکش قابل تخریب نخواهند بود تا به صورت تصادفی تخریب نشوند. بازی تا زمانی ادامه پیدا خواهد کرد که تمام بلوک‌های زاید از بین رفته و شکل اصلی پدیدار شود.

rule
ترکیب دو قانون در یک سطر، در این نسخه معماهای سخت­تری انتظار شما را می­کشند.

به نظر می‌رسد سازندگان بازی Picross 3D 2 قصد داشتند آن را نسبت به همیشه سخت‌تر کنند. با توجه به تریلرها در این نسخه دو رنگ متفاوت برای علامت گذاری وجود دارد و هر مین رنگ مخصوص به خود را خواهد داشت. اضافه شدن همین قابلیت کافی است تا در یک ردیف یا ستون چند قانون بازی با یکدیگر ترکیب شوند. یکی دیگر از امکانات بازی یک بمب است که نحوه‌ی به دست آوردن آن مشخص نیست. در صورتی که از این بمب استفاده شود تعداد بسیار زیادی از خانه‌های زاید بازی به صورت تصادفی حدف خواهند شد.

luigipicross
پازل مربوط به آمیبوی لوییجی

در Picross 3D 2 یک بخش جدید مخصوص آمیبوها وجود دارد. در صورتی که شما آمیبوی خود را وارد بازی کنید، با توجه به اینکه که کدام آمیبو را وارد کرده‌اید پازل آن آمیبو در دسترس قرار خواهد گرفت. در حال حاضر تنها ۱۰ آمیبو برای این بخش معرفی شده­‌اند؛ اما به نظر می‌رسد بازی طیف وسیعی از آمیبوها را پشتیبانی کند. علاوه بر این به مرور زمان پازل‌های جدیدی برای هر بخش منتشر خواهد شد و بازی را گسترش خواهد داد.

 

دنیای سه بعدی Picross

با توجه به تریلرهای بازی به نظر می‌رسد، تقریبا دیگر از آن شکل‌های شکسته و لبه‌دار بعد از تکمیل معما خبری نیست. انیمشن‌های چیزهای مختلفی که بعد از حل معما ظاهر می‌شوند و کیفیت خود آن اشیا بهبود چشم‌گیری پیدا کرده است. همچنین محیط بازی همیشه ثابت است. شما در یک صفحه‌ی ثابت که در هر معما پس‌زمینه‌های متفاوتی دارد بازی می‌کنید. کیفیت این پس‌زمینه و تنوع آنها احتمالا بیشتر شده و مانند گذشته به چیزی که در آن پازل مخفی شده است ربط دارد.

اشیایی که در دل پازل‌ها مخفی شده‌اند از حروف الفبا و اعداد تا چیزهایی بزرگ‌تری مانند حیوانات یا سفینه‌های فضایی ممکن است متغیر باشند و از تنوع خوبی برخوردار هستند.

یکی از مشکلاتی که روند و گرافیک بازی به طور مشترک در نسخه‌ی قبلی به وجود آورده بودند، مربوط به همین اشیا مخفی شده در دل پازل‌ها بود. در نسخه­‌ی قبلی، در مراحل بالاتر و سخت­‌تر اعداد داده شده برای تشخیص کمتر و در بعضی مواقع پازل بسیار بزرگ می‌شد. این موضوع باعث می‌شد تا بعضی مواقع بازی قفل کند و دیگر راهی برای پبشبرد مرحله وجود نداشته باشد. بازیکن در این مواقع اغلب به شکستن شانسی بلوک‌­ها و حدس زدن شانسی شی مخفی شده روی می‌­آورد که معمولا باعث می‌­شد از ابتدا بازی را شروع کند. سازندگان سعی کرده‌­اند این موضوع را با یک ابتکار جالب حل کنند. دیگر لازم نیست کل پازل را حل کنید تا آن شی نمایان شود بلکه با پیدا کردن و علامت­گذاری تمام مین­‌های یک سطر یا ستون آن بخش از شی که در آن قسمت قرار داشت ظاهر می­‌شود.

rule2
سطر و ستون­‌های تکمیل شده آن بخش از شی را نشان می­‌دهند.

این روش می­‌تواند مشکل بوجود آمده در نسخه­‌ی قبل را بر طرف کند؛ اما از طرفی ممکن است در اشکالی که قرینه هستند باعث ساده­‌تر شدن پازل بشود، به طوری که باریکن دیگر به عددها و قوانین توجه نکرده و شروع به پاک‌سازی مرحله به علت تشخیص شی بکند. باید تا زمان انتشار بازی صبر کرد و دید که آیا این روش به بازی ضربه خواهد زد یا خیر؟

موسیقی بازی نیز مانند گذشته در طول مراحل مختلف پخش می­‌شود؛ اما تعداد این قطعات مشخص نیست. در نسخه­‌ی گذشته موسیقی­‌ها از کیفیت خوبی برخوردار بودند و با توجه به موقعیت و زمان بازیکن ریتم تند و کندی به خود می­‌گرفتند؛ اما تنوع چندانی نداشتند. این انتظار وجود دارد که سازندگان تعداد این  قطعات موسیقی­ و تنوع آن­ها را افزایش دهند.

نسخه­‌ی قبلی این بازی به قدری زیبا و سرگرم کننده بود که می­‌توانست بازیکن را تا مدت­‌ها درگیر خود کند. به نظر می­‌رسد سازنده­‌های بازی با وارد کردن ایده­‌های جدید و رفع مشکلات نسخه­‌ی قبلی سعی دارند تا لذت تجربه­‌ی بازی Picross 3D 2 را بهبود ببخشند.

بازی Picross 3D 2 در تاریخ یک اکتبر در ژاپن منتشر شده است؛ اما نسخه‌ی غربی آن تاریخ انتشار مشخصی ندارد.


4 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. صادق خان چرا میای پیشنمایش بازی های ۳DS رو میزاری؟!ها؟!اونم چه بازی هایی :۱۵:
    خیلی خوبه این،از اون بازیاس که با اولین نگاه مجذوبش میشی و به این زودیا هم دست از سرش برنمیداری.
    فوق العاده :۱۵:
    دیگه انقدر بازی های خوب برای ۳DS معرفی نکن…همینطوریش یه لیست پر برای خرید دارم :27:

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر