خرید پی سی گیمینگ میان رده راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده | بهمن ۱۴۰۲
در ۱۴۰۲/۱۱/۰۱ , 19:57:00

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده | بهمن ۱۴۰۲

2
در ۱۴۰۲/۱۱/۰۱ , 19:57:00

خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: در دومین قسمت از مقاله راهنمای خرید قصد داریم تا به معرفی دو لیست پیشنهادی از سیستم گیمینگ میان رده بپردازیم. یک کامپیوتر میان رده در اجرای بازی‌های روز روی حداقل تنظیمات گرافیکی متوسط، اجرای برنامه‌های گرافیکی با سرعت مطلوب و راضی کننده و البته اجرای چندین برنامه به صورت همزمان باید عملکرد قابل قبولی از خود ارائه دهد.

با توجه به شرایط نوسانی قیمت‌ قطعات، ریسک‌پذیری و خرید یک سیستم میان‌رده نسبت به یک سیستم پایین‌رده می‌تواند مدت‌زمان بیشتری نیازهای مهم و گیمری کاربر را تامین نماید. در این بخش، ابتدا دو لیست پیشنهادی خود از دو برند محبوب Intel و AMD را ارائه خواهیم داد و سپس به تفصیل درباره‌ی عملکرد هر کدام صحبت خواهیم کرد، پس همراه دنیای بازی و راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده بمانید.

چنین کامپیوتر گیمینگی برای رساندن ما به اهداف عملکردی مورد نظر باید حداقل از یک پردازنده‌ی Intel Core i5 در کنار ۱۶ گیگابایت یا حتی ۳۲ گیگابایت رم و البته یک SSD حداقل ۵۰۰ گیگابایتی بهره ببرد؛ البته که کارت گرافیک مورد نیاز حتی‌الامکان باید از سری ۳۰۰۰ انویدیا یا سری ۶۰۰۰ AMD بهره ببرد.

همچنین لازم به ذکر است که قیمت‌های هر دو سیستم براساس میانگین قیمت قطعات در مارکت‌های موجود درج شده و هر گونه اختلاف رقم در استعلام قیمت‌ها برای کاربران به دلیل نوسان شدید و البته تفاوت نرخ سود مارکت‌ها، اتفاقی طبیعی است.

سیستم اول – پردازنده اینتل

قیمت قطعه (دلار)قیمت قطعه (تومان)مدل قطعهنام قطعه
۱۱۰۵,۵۰۰,۰۰۰ASUS H610M-A WIFI D4MotherBoard
۱۷۸۷,۴۰۰,۰۰۰Intel Core i5 12400F TrayCPU
۴۲۰۲۳,۲۵۰,۰۰۰ASUS TUF-RTX 3060- O12G – GAMINGGPU
۴۸
(۹۷)
۲,۴۵۰,۰۰۰
(۴,۹۰۰,۰۰۰)
Crosair Vengeance LPX 3200MGH DDR4 16 GB
(Crosair Vengeance LPX 3200MGH DDR4 16 G*2)
RAM
۴۲.۵۲,۱۰۰,۰۰۰WD Blue 1TB WD10EZEXHDD
۶۹.۵۲,۹۵۰,۰۰۰Samsung 980 NVMe 500 GBSSD
۲,۹۵۰,۰۰۰Cooler Notous 400 PWMCooler
۳,۴۵۰,۰۰۰PSU GREEN GP700A-UK EVOPower
۳,۱۵۰,۰۰۰GREEN GRIFFIN G2Case
قیمت کل۵۲,۲۰۰,۰۰۰
تفاوت قیمت با ماه قبل۲,۰۵۰,۰۰۰افزایش

سیستم دوم – پردازنده AMD

قیمت قطعه (دلار)قیمت قطعه (تومان)مدل قطعهنام قطعه
۱۳۰۶,۳۰۰,۰۰۰ASUS PRIME B550 PlusMotherboard
۱۱۸۵,۴۵۰,۰۰۰AMD Ryzen 5 3600 TrayCPU
۲۰۳۱۸,۲۰۰,۰۰۰GIGABYTE AMD Radeon RX 6600 EAGLE 8GGPU
۴۸
(۹۷)
۲,۴۵۰,۰۰۰
(۴,۹۰۰,۰۰۰)
Crosair Vengeance LPX 3200MGH DDR4 16 GB
(Crosair Vengeance LPX 3200MGH DDR4 16 G*2)
RAM
۴۲.۵۲,۱۰۰,۰۰۰WD Blue 1TB WD10EZEXHDD
۶۹.۵۲,۹۵۰,۰۰۰Samsung 980 NVMe 500 GBSSD
۱,۹۵۰,۰۰۰Cooler Notous 400 PWMCooler
۳,۴۵۰,۰۰۰PSU GREEN GP700A-UK EVOPower
۳,۱۵۰,۰۰۰GREEN GRIFFIN G2Case
قیمت کل۴۶,۰۰۰,۰۰۰
تفاوت قیمت با ماه قبل۸۰۰,۰۰۰افزایش

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده – توضیح قطعات

مادربورد

اولین مادربورد پیشنهادی ما، ASUS H610M-A WIFI D4 است که با پشتیبانی از نسل دوازدهم و سیزدم پردازنده‌های اینتل، امکان ارتقای CPU شما را به آخرین نسل موجود در بازار ایجاد می‌کند. فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتزی رم در این مادربورد، امکان استفاده تمام و کمال از حافظه رم را فراهم کرده و امکان اضافه کردن حداکثر ۶۴ گیگابایت رم را به کاربر می‌دهد که این عدد برای یک سیستم گیمینگ حرفه‌ای نیز قابل توجه است.

مادربورد ما از تراشه‌ی H610 بهره می‌برد که امکان اورکلاک کردن پردازنده در آن وجود ندارد اما در مقابل محدودیت قابلیت‌های خود، یک گزینه‌ی اقتصادی به صرفه محسوب شده و در رد‌ه‌ی سیستم‌های گیمینگ میان رده قابل توجه کاربران خواهد بود؛ ناگفته نماند که امکان ارتباط بیسیم در این مادربورد از طریق بلوتوث نسل پنج و همچنین Wi-Fi 5 با دیگر دستگاه‌ها امکان پذیر خواهد بود.

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید پی سی گیمینگ میان رده: ASUS H610M-A WIFI D4

از سوی دیگر در لیست برند AMD به سراغ مادربورد جذاب ASUS PRIME B550 Plus رفته‌ایم که با مادربورد مشابه خود در برند اینتل تفاوت قیمت چندانی ندارد، اما با پشتیبانی از حداکثر ۱۲۸ گیگابایت رم و فرکانس ۴۶۰۰ مگاهرتزی رم، محدودیت‌های فنی کمتری را به نمایش می‌گذارد. این مادربورد نه‌تنها از پردازنده‌های نسل سوم، بلکه نسل چهارم AMD پشتیبانی می‌کند و در این زمینه، دست کاربر را برای یک خرید آینده‌نگرانه باز می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سیستم گیمینگ رده بالا یا گران قیمت | بهمن ۱۴۰۲

کارت گرافیک

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید پی سی گیمینگ میان رده: ASUS TUF-RTX 3060- O12G – GAMING

لیست پیشنهادی راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده، دو کارت گرافیک جذاب را برای کاربر تدارک دیده که بسته به نوع برند انتخابی و بودجه‌ی خرید، خریداری هر یک نکات مثبت خود را دارد. گزینه‌ی اول، کارت گرافیک انویدیا ASUS TUF-RTX 3060- O12G – GAMING از نسل آمپر است که با ۱۲ گیگابایت حافظه از نوع GDDR6 به همراه ۳۵۸۴ هسته مجازی قدرت پردازش گرافیکی خود را به رخ می‌کشد و قابل اورکلاک شدن است. این GPU دارای ۲۸ هسته اختصاصی برای رهگیری پرتو است که با قاطعیت، کیفیت به نمایش گذاشته شده‌ی این فناوری در کارت گرافیک مذکور از رقیب خود در برند AMD پیشی می‌گیرد.

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید پی سی گیمینگ میان رده: GIGABYTE AMD Radeon RX 6600 EAGLE 8G

اما از سوی دیگر، GIGABYTE AMD Radeon RX 6600 EAGLE 8G قرار نیست به راحتی از رقابت با GPU برند انویدیا کنار رود؛ علی‌رغم نداشتن هسته‌های اختصاصی برای فناوری ری‌تریسینگ اما با هشت گیگابایت حافظه از نوع GDDR6 و با فرکانس پایه‌ی ۱۶۲۶ مگاهرتز در بنچمارک‌های رسمی نشان داد که به طور نامحسوسی در برخی تست‌ها، توانایی‌های بالاتری برای پردازش‌های گرافیکی از خود نشان می‌دهد. فرکانس تقویت شده و گیمینگ این GPU به راحتی رقیب خود از تیم سبز را کنار زده و قابلیت‌های بیشتری از خود مطرح کند.

خرید پی سی گیمینگ میان رده: پردازنده

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: Intel Core i5 12400F Tray

خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: در قسمت پردازنده به سراغ نسل دوازدهم از CPU های برند اینتل یعنی Intel Core i5 12400F Tray رفته‌ایم که در حال حاضر، جزو بهترین گزینه‌ها برای یک سیستم میان‌رده گیمینگ به شمار می‌رود. شش هسته و ۱۲ رشته برای پردازش همزمان دستورات به بهترین شکل و با فرکانس پایه‌ی ۲.۵ گیگاهرتز می‌تواند عملکرد مطلوبی در حالت پایه به جا بگذارد و در حالت تقویت شده نیز شاهد یک فرکانس حداقل چهار گیگاهرتزی باشیم. این پردازنده برای رم‌های از نوع DDR4 تا فرکانس ۳۲۰۰ مگاهرتز پشتیبانی خواهد داشت که با RAM پیشنهادی ما هماهنگی قابل توجهی در عملکرد برقرار می‌کند.

گزینه‌ی پیشنهادی بعدی ما، پردازنده‌ی قدرتمند AMD Ryzen 5 3600 است که در بنچمارک‌های مختلف، رقابت تنگاتنگی با گزینه‌ی رقیب تیم آبی داشته است و البته به طور غیر قابل محسوسی، شکست خورده است. با این حال، یک گزینه‌ی بسیار شایسته که شامل شش هسته و ۱۲ رشته بوده و با ارائه دادن فرکانسی در حدود فرکانس گزینه اینتل، توانایی‌های خود را برای حضور در لیست ما اثبات کرده است. ناگفته نماند که حافظه کش این پردازنده در سطح سه، ۳۲ مگابایت است که در مقابل حافظه ۱۸ مگابایتی Intel Core i5 12400F Tray حرف برای گفتن دارد.

در دنیای بازی بخوانید: چه‌طور یک رایانه شخصی جمع‌آوری کنیم؟ | ۷ راه برای کاهش هزینه‌ها هنگام جمع‌آوری رایانه شخصی

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: AMD Ryzen 5 3600

حافظه رم

با توجه به اینکه مدتی‌ است حداقل میزان رم مورد نیاز بازی‌های روز از هشت گیگابایت به ۱۶ گیگابایت رسیده است، ما نیز به سراغ یک رم دوکاناله‌ی ۱۶ گیگابایتی رفته‌ایم که با ادغام دو ماژول هشت گیگابایتی عملکرد قابل توجهی از خود ارائه می‌دهد. نوع حافظه، DDR4 است و با داشتن فرکانس ۳۲۰۰ MHz، یک هماهنگی عملکردی قابل توجه میان مادربرد، پردازنده و سایر قطعات ایجاد می‌کند.

البته پیشنهاد راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده، استفاده از دو رم ۱۶ گیگابایتی و ارتقای میزان حافظه به ۳۲ گیگابایت است که با توجه به نادیده گرفته شدن بهینه‌سازی بازی‌ها توسط اغلب تیم‌های توسعه دهنده و افزایش بار پردازشی برنامه‌های گرافیکی، بعید نیست میزان حافظه‌ی ۱۶ گیگابایتی نیز در فاصله‌ی زمانی کمتری به لیست حداقل‌ها بپیوندد.

خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: هارد دیسک

کمپانی وسترن دیجیتال، سال‌هاست که بهترین و باکیفیت‌ترین هاردهای اینترنال را در انواع و استفاده‌های مختلف تولید می‌کند. هارد دیسک پیشنهادی ما از این برند، مدل WD Blue 1TB WD10EZEX است که با داشتن فضای یک ترابایتی و همچنین سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور بر دقیقه، یک گزینه‌ی کاملا مناسب برای مصرف گیمینگ و خانگی به شمار می‌رود.

راهنمای خرید سیستم گیمینگ
خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: WD Blue 1TB WD10EZEX

فراموش نکنید که مدل دیگری از HDD ها وجود دارد که Red نامیده می‌شود و برخلاف مدل Blue برای ذخیره‌سازی اطلاعات شبکه‌ها و سرورها به کار رفته و به تبع، از عمر طولانی‌تری برخوردار هستند و حتما قیمت بالاتری برای خرید خواهند داشت؛ توصیه‌ی ما در راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده، استفاده از همان مدل Blue است که گزینه‌ی اقتصادی‌تر و بهتری برای مصارف عمومی غیرتخصصی به شمار می‌رود.

حافظه SSD

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: Samsung 980 NVMe

خرید پی سی گیمینگ میان رده: اما در این راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده، باید از SSD های با استاندارد SATA عبور کنیم و به سراغ گزینه‌های NVMe برویم که از سرعت بالاتری در خواندن و نوشتن اطلاعات برخوردار باشند. Samsung 980 NVMe با داشتن سرعت ۳۱۰۰ مگابایت بر ثانیه در خواندن و ۲۶۰۰ مگابایت بر ثانیه در نوشتن اطلاعات یک گزینه‌ی بسیار قابل توجه و سریع است.

کولر یا خنک کننده

در خرید پی سی گیمینگ میان رده و بالا رده و حتی حرفه‌ای، انتخاب درست یک فن کولر بسیار مهم‌تر از قبل جلوه می‌نماید. در صورت انتخاب یک فن کولر با نویز بالا یا تعداد دور چرخش کم، شاهد یک عملکرد نصفه و نیمه از آن خواهیم بود که خاطر کاربر را آزار خواهد داد.

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
راهنمای خرید کامپیوتر میان رده: Cooler Notous 400 PWM

فن کولر پیشنهادی ما، Cooler Notous 400 PWM است؛ این فن کولر با داشتن سرعت چرخش ۱۷۰۰ دور بر دقیقه و حداکثر نویز صوتی ۲۳ دسی‌بل (که چهار دسی‌بل از سایر فن‌های هم‌رده کمتر است) یک گزینه‌ی کاملا مورد اعتماد و بدون مشکل محسوب می‌شود تا از بابت تهویه‌ی درست هوای کیس خود اطمینان حاصل کنید.

خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده: منبع تغذیه

در مطلب قبلی اما پاور پیشنهادی یک منبع تغذیه‌ی ۶۰۰ واتی بود که در راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده، ما دست کم به یک پاور ۷۰۰ واتی نیاز داریم تا بتواند پاسخ درستی به نیاز کارت گرافیک و البته پردازشگر ما بدهد. گزینه‌ی پیشنهادی، PSU GREEN GP700A-UK EVO است.

راهنمای ایکس باکس سری اس: آموزش ۰ تا ۱۰۰ راه اندازی و تنظیمات تا کار با کنسول

کیس

راهنمای خرید کیس: GREEN GRIFFIN G2 یک کیس مناسب با طراحی شیک است که در وهله‌ی اول، خاطر کاربر را از وجود فضای کافی برای قرار گیری درست کارت گرافیک و البته فن کولر آسوده می‌سازد. با این حال، کاربر می‌تواند به انتخاب خود به سراغ کیس‌های دیگر با فضای کافی برود.

راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده
خرید پی سی گیمینگ میان رده: GREEN GRIFFIN G2

جمع‌بندی

راهنمای خرید بالا با توجه دریافت بالاترین راندمان ممکن بدون ایجاد گلوگاه در عملکرد فنی نگاشته شد و در تعیین قیمت‌ها نیز تلاش کردیم تا به قیمت‌های واقعی روز نزدیک‌تر شویم. قطعا این راهنما، به روز خواهد شد و در ادامه تلاش خواهیم کرد تا به سراغ سایر قطعات با عملکرد فنی بهتر و با همان مشخصات اسمی نیز برویم تا دست مخاطب برای انتخاب قطعه‌ی مورد نیاز خود باز باشد. در بخش نظرات، شنوای پینشهادات و انتقادات شما نسبت به تمام جنبه‌های این راهنمای خرید هستیم.

سوالات متداول

یک سیستم گیمینگ میان‌رده تا چه حد پاسخگوی نیاز کاربر است؟

این سیستم در اجرای بازی‌های روز دنیا با تنظیمات گرافیکی متوسط یا حتی بالا، اجرای چندین تسک به طور همزمان بدون تاخیر و حتی اجرای بدون مشکل برنامه‌های گرافیکی از جمله فوتوشاپ پاسخگوی نیاز کاربر است.

برای خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده به چه بودجه‌ای نیاز داریم؟

طبق اطلاعات راهنمای خرید سیستم میان رده، دست‌کم بیش از ۴۶ میلیون برای خرید پی سی گیمینگ میان رده نیاز است. حداقل قیمت، بسته به انتخاب برند Intel یا AMD تغییرپذیر است.

آیا مدل قطعات راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده تغییر خواهد کرد؟

با توجه به پیش‌نیازهای سخت‌افزاری بازی‌های روز، مشخصات فنی ذکر شده در خرید کامپیوتر گیمینگ میان رده فعلا پاسخگو خواهند بود؛ بعید است به زودی دچار تغییرات ویژه‌ای شوند.

نظر شما درباره این راهنمای خرید سیستم گیمینگ میان رده چیست؟ قطعات پیشنهادی شما در خرید خرید پی سی گیمینگ میان رده چه می‌تواند باشد؟

بهنام گودرزی
پی سی گیمینگ (PC Gaming)
لینک منبع
راهنمای خرید

2 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. ممنون که مطلب رو مطالعه کردید. درباره‌ی قیمت‌ها، تلاش شده تا نزدیک‌ترین قیمت به بازار تهران در لیست ذکر بشه؛ با این حال اگر نظر یا انتقادی به محتوا و ساختار مطلب دارین ممنون میشیم که بشنویم.

      ۵۱

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر