خانه » راهنمای خرید
محبوبیت کنسولهای پلی استیشن(PlayStation) بر هیچکس پوشیده نیست. از کنسول پلیاستیشن ۲، که یکیاز پرفروشترین کنسولهای تاریخ است، گرفته تا کنسول نسلهشتمی آن، یعنی PS4 که با شروعی تهاجمی توانست نسلپیشین بازیهای ویدیویی را از آن خود کند. درادامه، با راهنمای پلی استیشن ۵: آموزش ۰ تا ۱۰۰ راهاندازی و تنظیمات تا کار با کنسول از بخش مقالات راهنمای خرید وبسایت دنیای بازی همراه ما باشید.
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که در نسل نهم به سراغ کنسول جدید سونی رفتهاید، این مقاله آموزشی مناسب شماست؛ چراکه درآن به توضیح بخشهای مختلف تنظیمات و بیان نکات کاربردی پلی استیشن ۵ میپردازیم.
درون جعبه، یک عدد کنسول PS5، یک دسته دوالسنس(DualSence)، کابل یواسبی تایپسی برای شارژکردن دسته، پایه نگهدارنده کنسول (برای نسخه معمولی پلی استیشن ۵)، گیرههای تکیهگاه (برای نسخه اسلیم)، کابل برق، کابل HDMI پرسرعت و دفترچههای راهنما قرار دارند.
به طور کلی نسخه استاندارد شامل محتویات بالا است. اما در نسخههای مختلف پلی استیشن ۵، محتویات اضافهتری نیز وجوددارد. مانند نسخه دو دسته، نسخه همراه با هدست، نسخههای حاوی دیسکبازی و … .
کنسول PS5 را به دو حالت افقی و عمودی میتوان قرارداد:
نکته: چه بهصورت عمودی از کنسول استفاده میکنید چه بهصورت افقی، از خالی بودن فضای اطراف کنسول پلی استیشن ۵ خود اطمینان حاصل کنید تا عملیات تهویه و خنکسازی کنسول به درستی انجامشود و کنسول داغ نکند.
نصبکردن گیرههای نسخه اسلیم با نصب پایه درنسخه معمولی فرق میکند. کنسولرا بهبغل بخوابانید، طوریکه سمتراست کنسول (قسمتیکه درایو درآن قرارمیگیرد) رو به بالا قرار بگیرد. سپس هر گیره را بین شیار کنسول و در جای خود قرار دهید. در آخر کنسول را بهسمت راست، طرفی که گیرهها را نصب کردهاید، بخوابانید.
محل ورودی HDMI و کابل برق در پشت کنسول مشخص هستند.
توصیه میشود برای دریافت بهترین کیفیت تصویر، از کابل HDMI درون جعبه یا کابلهای پرسرعت مشابه استفاده کنید. همینطور برای ثبات بیشتر اینترنت در کنسول، بهتر است از کابل شبکه(LAN) بهجای وایفای استفاده شود.
کابل برق را ابتدا به کنسول و سپس به پریز برق وصلکنید.
پساز متصلکردن کابلها به کنسول PlayStation 5 خود، حال کنسول را روشن کنید.
در ادامه آموزش کنسول پلی استیشن ۵، مراحل راهاندازی کنسول و تنظیمات اولیه آن را بهصورت قدم به قدم باهم انجام خواهیم داد:
۱ – چند لحظه پساز روشن کردن کنسول خود، همانطور که در صفحه نمایشگر نیز نشان دادهمیشود، باید دسته دوالسنس خود را بهوسیله کابل یواسبی تایپسی به کنسول وصل کنید و سپس دکمه PS روی دسته را فشاردهید تا هردو به یکدیگر متصلشوند.
۲ – در صفحه بعد، باید زبان پلی استیشن ۵ خود را انتخاب کنید. پیشنهاد دنیای بازی English (United States) است.
۳ – پساز انتخاب زبان، پنجره کوچکی باز میشود و از شما برای فعال یا غیرفعالکردن ویژگی «خواندناز روی صفحه»(Screen Reader) سوال میشود. با انتخاب گزینه Continue این قابلیت فعال مانده و با انتخاب No, Turn Off خاموش میشود.
۴ – در صفحه بعدی از تنظیمات پلی استیشن ۵ خود را به یک شبکه وایفای وصل کنید و یا از کابلشبکه(LAN) برای اتصال به اینترنت استفاده کنید.
۵ – در صفحه جدید، باید ناحیه تصویر کنسول را نسبت به نمایشگر خود تنظیم کنید. توجه داشته باشید که همه دایرههای درون صفحه، باید مماس بر حاشیه نمایشگر قرار بگیرند و از آن گذر نکنند.
۶ – چنانچه تلویزیون و یا نمایشگر شما از قابلیت HDR پشتیبانی میکند، درصفحه جدید باید میزان روشنایی و تاریکی آن را تنظیم کنید.
۷ – اگر نسخه دیسکخور PlayStation 5 را خریدهاید، در صفحه بعد میتوانید یکیاز دیسکهای بازی خود را وارد کنسول کنید تا درحین راهاندازی پلیاستیشن ۵، بازی نصب شود. اگر دیسک بازی در دسترس ندارید و یا نمیخواهید بازیای نصبکنید، گزینه Continue Without Disc را انتخاب کنید.
۸ – در صفحه بعد، باید منطقه زمانی خود را انتخاب کنید. پیشنهاد دنیای بازی UTC+03:30 Tehran است.
۹ – حال باید نحوه خاموششدن کنسول را در تنظیمات پلی استیشن ۵ انتخاب کنید(Power Options for Rest Mode):
۱۰ – در صفحه بعد، باید قوانین شرکت سونی برای استفادهاز کنسول PS5 را بپذیرید.
۱۱ – پساز پذیرش قوانین، درصفحه جدید باید آخرین نسخه نرمافزاری کنسول پلی استیشن ۵ خود را دریافت و نصب کنید (گزینه Continue) و یا میتوانید این مرحله را به زمانی بعد موکول کنید (گزینه Do This Later).
۱۲ – پساز اتمام بهروزرسانی، دسته خود را دوباره روشن کنید.
۱۳ – در مرحله بعد، میتوانید دسته خود را به آخرین نسخه نرمافزاری موجود بهروزرسانی کنید (گزینه Update Now) و یا میتوانید این مرحله را بعدا انجامدهید (گزینه Remind Me Later).
۱۴ – بعداز آنکه بهروزرسانیها را انجامدادید، حال باید وارد حساب پلی استیشن(PSN) خود شوید ویا اگر حسابی ندارید، با انتخاب گزینه Create an Account یکی بسازید.
اگر از قبل حساب دارید، به دو روش میتوانید وارد آن شوید:
Open PlayStation App > Setting ⚙ > Sign in on PS5
۱۵ – میتوانید با انتخاب گزینه Do This Later نیز، از مرحله ورود به حساب پلی استیشن گذر کنید.
۱۶ – در صفحه جدید، میتوانید اطلاعات خود از نحوه استفادهاز کنسول پلیاستیشن ۵ را برای سازنده ارسالکنید(Confirm and Continue) و یا این کار را محدودکنید(Limited Data Only).
در اینجا قسمت راه اندازی راهنمای پلی استیشن ۵ بهپایان میرسد و سپس، وارد صفحهاصلی (Home) میشوید.
صفحه اصلی کنسول پلی استیشن ۵ را میتوان به سه بخش اصلی تقسیمکرد. قسمت بالایی، قسمت میانی و قسمت پایینی صفحه.
قسمت بالایی، خود به دو قسمت تقسیم میشود. سمت چپ دو گزینه بازیها(Games) و چندرسانهای(Media) قرار دارند که با انتخاب هرکدام، اطلاعات و برنامههای نمایش داده شده در وسط صفحه عوض میشوند.
سمت راست نیز ساعت، آیکون پروفایل کاربری، آیکون ورود به بخش تنظیمات و گزینه جستجو قرار دارد که در صورت نیاز میتوانید هرکدام را انتخاب کنید.
بخش میانی صفحه، برنامهها و بازیهای شما را نشان میدهد که همانطور که بالاتر هم گفتیم، برنامههای نمایش داده شده با توجه به اینکه تب بازیها یا چندرسانهای را انتخابکردهاید، تغییر میکند.
در تب بازیها، بازیهای نصبشده، فروشگاه پلیاستیشن، اشتراک پیاس پلاس و بهطورکلی، برنامههای مرتبط با بازی را برای شما نمایش میدهد.
در تب چندرسانه، تمامی برنامههایی مانند پخشکننده موسیقی، محتوای ویدیویی، مانند اسپاتیفای و نتفلیکس، و به طور کلی محتواهایی که بازی نیستند را به شما نشان میدهد.
قسمت پایین صفحه نیز اطلاعات، اخبار و رویدادهایی از برنامهها و بازیهایی را نشان میدهد که نشانگر انتخاب را روی آنها قراردادهاید.
روی هرکدام از برنامهها و بازیها که باشید، بافشردن دکمه X وارد آن خواهید شد. همچنین بافشردن دکمه مثلث در صفحه اصلی، میتوانید از میانبر(Shortcut) جستجو استفاده کنید.
با استفاده از دکمههای جهتنما، بهروی آیکون چرخدنده (بالا سمتراست صفحه) بروید و بافشردن دکمه X دسته، وارد بخش تنظیمات پلی استیشن ۵ شوید.
پساز ورود به تنظیمات پلی استیشن ۵، لیستی از دستهبندیهای مختلف به شما نمایش داده میشود. با استفاده از دکمه X گزینهای که میخواهید را انتخابکنید و با استفادهاز دکمه دایره، به منوی قبلی برمیگردید.
شامل اطلاعات مفیدی برای شروع استفادهاز دستگاه و نکاتایمنی.
۱. راهنما و نکات(Guide and Tips)
اینبخش شامل مطالب آموزشی و راهنمای پلی استیشن ۵ درباره نحوه استفادهاز کنسول و ویژگیهای آن است.
۲. سلامت و ایمنی(Health and Safety)
مطالب آموزشی درباره نحوه استفاده ایمن ازکنسول، مثل نحوه صحیح نشستن حین بازیکردن یا توصیههایی برای جلوگیریاز خستگی چشمها، مانند استفادهاز نور مناسب و دیگر توصیههای سلامتی، دراین قسمت قراردارند.
۳. اطلاعات حقوقی(Legal Information)
اطلاعاتی مانند روشهای دسترسیبه پشتیبانی پلی استیشن، ازجمله شمارهتماس و ایمیلپشتیبانی، دسترسیبه قرارداد خدمات و سیاستهای حریمخصوصی و گزارشدادن باگ، دراین قسمت قراردارند.
گزینههای کمکی، بهبود رنگها، تغییر فونت دستگاه و بهطورکلی، گزینههایی که به راحتی استفاده شما از کنسول کمک میکنند، دراین قسمت قرارمیگیرند.
۱. صدا و تصویر(Display and Sound)
قابلیتهای کمکی مربوط به بخش صداوتصویر دراین بخش قراردارند. مانند اندازه و کلفتی فونت متن، کنتراستبالا، قابلیت بزرگنمایی(Zoom)، تصحیح رنگ(Color Correction) و….
۲. خواندناز روی صفحه(Screen Reader)
فعال یا غیرفعالکردن قابلیت خواندن ازروی صفحه و تنظیمات مربوط به آن، مانند سرعت خواندن متون، دراین بخش قراردارد.
۳. دستهها(Controllers)
دراین بخش میتوانید دستههای متصلشده را مدیریتکنید و دکمههای هریک را شخصیسازی کنید.
همچنین دراین قسمت با کمک گزینه Use Second Controller for Assist میتوانید از دو دسته، بهعنوان یک دسته استفادهکنید. برای مثال شما و دوستتان هردو کنترل یک کاراکتر را برعهده میگیرید.
۴. زیرنویس(Closed Captions)
فعال یا غیرفعالکردن زیرنویس در کنسول و تنظیمات مربوط بهآن.
۵. خواندن چتها(Chat Transcriptions)
ویژگیهایی مانند تبدیل چتصوتی(Voice Chat) به متن یا خواندن چتهای بازی و تنظیمات آنها دراین قسمت قراردارند.
تنظیمات مربوط به اینترنت و وایفای و همچنین، ورودبه حساب پلیاستیشن(PSN) دراین قسمت قراردارند.
۱. وضعیت اتصال(Connection Status)
بررسی اتصال کنسول به اینترنت ازطریق وایفای یا کابلشبکه، بررسی سرعتآپلود و دانلود درکنسول، ورود به PSN و بررسی وضعیت سرورهای پلی استیشن دراین قسمت قراردارند.
۲. تنظیمات(Settings)
سایر تنظیمات مربوط به اینترنت و انتخاب وایفای موردنظر برای وصلشدن دراین بخش قرارمیگیرند.
Setting > Network > Settings > Set up a Connection
> انتخاب وایفای موردنظر و فشردن دکمه Options دردسته
Advanced Settings > DNS Settings
تغییر از حالت Automatically به حالت Manual و سپس، وارد کردن دیاناس موردنظر.
برخی از بهترین دیاناس های داخلی عبارتند از:
Primary: 178.22.122.100
Secondary: 185.51.200.2
Primary: 78.157.42.100
Secondary: 78.157.42.101
Primary: 10.202.10.10
Secondary: 10.202.10.11
تنظیمات حسابهای کاربری و حذف آنها از کنسول دراین بخش قراردارند.
۱. حسابکاربری(Account)
تنظیمات هریکاز حسابهای کاربران دراین بخش قراردارد. تنظیماتی ازقبیل بهروزرسانی و اصلاح موارد امنیتی حساب مانند ایمیل، عکس و نام، تغییر روشهای پرداخت، تاریخچه خریدها و….
۲. خانوادگی(Family)
راهاندازی حسابهای خانوادگی و مدیریت آنها، همچنین کنترل و نظارتوالدین بر حسابکودکان دراین بخش قراردارند.
۳. حریمخصوصی(Privacy)
دراین قسمت میتوانید به تنظیمات حریمخصوصی حسابها و کنسول PS5 خود دسترسی داشتهباشید و نحوه ارسال و استفاده شرکت از اطلاعات شما را، مدیریت کنید.
۴. سرویسهای متصلشده(Linked Services)
دسترسیبه سرویسهای خارجی متصلشده به حسابکاربری شما، مانند دیسکورد و توییچ، و مدیریت آنها دراین بخش امکانپذیر است.
۵. برنامههای مجاز(Authorised Apps)
برای دسترسیبه سرویسهای شخصثالثی که حساب خود را بهآنها متصل کردهاید و همچنین، برای لغو اتصال هریک، از این گزینه استفاده میشود. اطلاعات محدودی، مانند وضعیت آنلاین یا آفلاینبودن شما و برخیاز اطلاعات کاربری، به سرویسهای شخصثالث داده میشود.
۶. دیگر گزینهها(Other)
سایر گزینههای مربوطبه بخش حسابهای کاربری در این قسمت قراردارند. مانند تنظیمات استفادهاز کنسول بهصورت آفلاین، خارجشدن از حسابکاربری خود و به اشتراکگذاری بازیهای یک حساب در حالت آفلاین بودن کنسول و….
۷. تنظیمات ورودبه حساب(Login Settings)
نحوه ورودبه حسابکاربری خود در کنسول و تعیین یا برداشتن رمزعبور حسابها، دراین قسمت قراردارند.
۸. حذف کاربر(Delete User)
اگر در پلیاستیشن ۵ خود حسابهایی دارید که میخواهید آنها را از کنسول پاککنید، ازاین گزینه استفادهکنید.
تنظیمات پلی استیشن ۵ برای ایجاد حسابهای خانوادگی و کنترلوالدین دراین قسمت قراردارند.
۱. محدودیتهای کار با کنسول پلی استیشن ۵ (PS5 Console Restrictions)
برای ایجاد محدودیتهایی مانند محدودیت ساخت حسابکاربری جدید و حساب مهمان، تنظیمات پیشفرض کنترلوالدین برای حسابهای جدید، برداشتن محدودیتها برای مدتزمان مشخص و تغییر رمزعبور برای دسترسی به این بخش، ازاین گزینه استفادهکنید.
نکته: اگر برای اولینبار میخواهید وارد اینبخشاز تنظیمات شوید، چنانچه هنگام ورود ازشما رمزعبور درخواست شد، از رمز ۰۰۰۰ (چهار صفر) استفادهکنید. پساز ورود میتوانید این رمز را عوضکنید.
۲. مدیریت حسابهای خانوادگی(Family Management)
بخشقبلی برای ایجاد محدودیت برروی تمامی حسابهایکاربری بهکار میرود. اما اگر میخواهید هرحسابرا بهصورت مجزا محدودکنید، مانند ایجاد محدودیت سنی برای استفادهاز بازیها و برنامهها، زمان استفادهاز کنسول، محدودیت استفادهاز PS VR و ایجاد محدودیت جستجویوب و فروشگاه پلی استیشن، ازاین گزینه استفادهکنید.
تنظیمات مربوطبه سیستم کنسول پلی استیشن پنج دراین قسمت قراردارند.
۱. نرمافزار سیستم(System Software)
گزینههایی مانند اطلاعاتکلی دستگاه، بهروزرسانیهای کنسول، تاریخچه خطاها، جابهجایی اطلاعات، پشتیبانگیریاز پلی استیشن فایو و استفادهاز آن، دراین بخش قراردارند.
۲. قابلیتهای HDMI
دراین بخش میتوانید قابلیت HDMI Device Link را فعالکنید. با این ویژگی (درصورت فعالسازی)، دیگر نیازی نیست که کنسول و نمایشگر خود را بهصورت تکی روشن یا خاموشکنید. بلکه هنگام روشن یا خاموشکردن کنسول، نمایشگر نیز روشن و خاموش میشود.
۳. بوق و چراغ(Beep and Light)
با استفادهاز این گزینه، میتوانید میزان صدا و روشنایی چراغ کنسول پلی استیشن ۵ را در زمان روشن یا خاموششدن، تنظیم یا غیرفعالکنید.
۴. زبان(Language)
تنظیمات مربوطبه زبان کنسول PS5 و زبان ورودی صفحهکلید دراین بخش قراردارند.
۵. زمان و تاریخ(Date and Time)
گزینههایی ازقبیل تنظیم تاریخ و ساعت، انتخاب منطقهزمانی، نوع ترکیب نمایش زمان و تاریخ و… دراین قسمت قراردارند.
۶. تنظیمات پلی استیشن ۵ برای استفادهاز Remote Play
تنظیمات مربوطبه قابلیت ریموتپلی، مانند فعال یا غیرفعالکردن و متصلکردن دستگاه برای استفادهاز این قابلیت، دراین بخش قراردارند.
با استفادهاز قابلیت Remote Play، میتوانید کنسول پلی استیشن ۵ خودرا بهوسیله موبایل یا تبلت، کنترل کنید.
۷. ذخیره نیرو(Power Saving)
شامل تنظیماتی مانند مدتزمانی که طول میکشد تاکنسول درحالت بیکار، بهصورت خودکار وارد حالت استراحت(Rest Mode) شود، مدتزمانی که درصورت استفادهنکردناز دستهها، بهصورت خودکار خاموششوند و قابلیتهایی که میخواهید درحالت استراحت کنسول(Rest Mode) فعال یا غیرفعالباشند.
۸. مرورگروب(Web Browser)
تنظیماتی مانند تایید خودکار کوکی(Cookie) سایتها و مدیریت آنها، فعال یا غیرفعالکردن جاوا اسکریپت در مرورگر، حذف اطلاعات وبسایتها از کنسول و… دراین بخش قراردارند.
برای مدیریت حافظهکنسول و حافظههای جانبی و اساسدی M.2.
۱. حافظه کنسول(Console Storage)
بررسی و آزادکردن فضای اشغالشده توسط بازیها، برنامهها، تصاویر و… در حافظهاصلی کنسول.
۲. حافظه اساسدی(M.2 SSD Storage)
ازاین گزینه برای مدیریت حافظه اساسدی M.2 که به شیاردوم کنسول خود متصلکردهاید، استفادهمیشود.
اینگزینه درصورتی نمایان میشود که حافظه دوم درون کنسول نصب شدهباشد.
۳. حافظهجانبی یواسبی(USB Extended Storage)
اینگزینه برای مدیریت و جابهجایی فایل بازیها ازیک حافظهجانبی به حافظهکنسول و برعکس استفادهمیشود.
۴. محل نصب(Installation Location)
بااستفادهاز اینگزینه، میتوانید محل پیشفرض نصب بازیهای PS4 و PS5 را تعیینکنید.
برای ایجاد تغییرات درصدای کنسول و دسترسیبه تنظیمات میکروفن ازاین بخش استفادهکنید.
۱. میکروفن(Microphone)
تنظیمات مربوطبه ورودیصدا مانند انتخاب میکروفن، تعیین قدرت دریافتصدا، بیصداکردن(Mute) و… دراین قسمت دردسترس هستند.
۲. خروجیصدا(Audio Output)
تنظیماتی ازقبیل انتخاب دستگاه پخشکنندهصدا، نوع پخشکنندهصدا (تلویزیون، هدفون)، تعداد کانالهای خروجیصدا و… دراین قسمت از تنظیمات پلی استیشن ۵ قراردارند.
۳. صدای سهبعدی برای تلویزیون(3D Audio (TV Speakers))
۴. صدای سهبعدی برای هدفون(3D Audio (Headphones))
برای فعال یا غیرفعالکردن صدای ۳بعدی درتلویزیون یا هدفون و تنظیمات مربوطبه آنها، ازاین گزینهها استفادهکنید.
۵. حجمصدا(Volume)
برای تنظیم میزانصدای هدفون (درصورت متصلبودن) و بلندگوی دستهها(Controller Speaker).
گزینهها و تنظیمات مربوطبه تصویر و ویدیوی کنسول دراین قسمت قراردارند.
۱. خروجیتصویر(Video Output)
تنظیماتی مانند انتخاب دستگاهخروجیتصویر، اطلاعات دستگاهخروجیتصویر (رزولوشن، فریمریت، پشتیبانیاز 4K)، تنظیم رزولوشن، فعالسازی فریمریتمتغیر(VRR)، قابلیت HDR و تنظیمات مربوطبه آن و همچنین، انتخاب بازهی RGB دراین بخش دردسترس هستند.
۲. صفحه(Screen)
تنظیم ناحیهنمایش(Display Area) و انتخاب مدتزمان ورودبه حالت کممصرف (تاریکشدن صفحه درهنگام بیفعالیتبودن کنسول) دراین قسمت دردسترسهستند.
۳. دیویدی/دیسکهای بلو-ری(BD/DVD)
تنظیمات مربوطبه دیویدی و دیسکهای بلو-ری که درکنسول قرارداده میشود.
برای مدیریت لوازمجانبی متصلشده بهکنسول ازاین بخش استفادهمیشود.
۱. تنظیماتعمومی(General)
برای مدیریت و قطعکردن لوازمجانبی بلوتوثیای که به کنسول پلی استیشن ۵ وصل کردهاید، ازاین گزینه استفادهکنید.
۲. تنظیماتعمومی دستهها(Controller (General))
برای تنظیمکردن قدرت لرزشدسته، میزان حساسیت ماشههایدسته(Trigger)، شدتروشنایی نوردسته، بهروزرسانی نرمافزار و دیگر تنظیمات دستهها، بهاین بخش مراجعهکنید.
۳. تنظیماتِ Media Remote
برای وصلکردن و تنظیمات مربوطبه کنترلچندرسانهای سونی و استفادهازآن.
۴. لوازمجانبیهای دیگر(Other Accessories)
ازاین گزینه برای مدیریت و تنظیمکردن لوازمی مانند صفحهکلید، موشواره(Mouse)، دوربین و… استفاده میشود.
تمامی اطلاعات شمااز بازیها و برنامهها، فایل ذخیره بازیها و مواردیکه درکنسول یا فضایابری حسابکاربری شما وجوددارند، دراین بخش قابل دسترسی و مدیریت است.
۱. اطلاعات ذخیرهشدهاز پلیاستیشن ۵(Saved Data (PS5))
۲. اطلاعات ذخیرهشدهاز پلی استیشن ۴(Saved Data (PS4))
برای آپلودکردن اطلاعات از کنسول و دانلود اطلاعات موجود در حافظه ابری PSN، حذف ویا همگامسازی اطلاعات در کنسول ازاین قسمت استفادهمیشود.
۳. تنظیماتِ ازپیش تعیینشده(Game Preset)
باکمک این گزینه، مواردی مانند درجهسختی، حالتهای گرافیکی، فعال یا غیرفعالشدن زیرنویس و… را تعیینمیکنید و این تنظیمات بهطور پیشفرض روی بازیها اعمال میشوند و نیازینیست باشروع هربازی جدید آنهارا تنظیمکنید.
۴. بهروزرسانیهای خودکار(Automatic Updates)
اینگزینه برای فعال یا غیرفعالکردن بهروزرسانی خودکار بازیها و برنامهها بهکار میرود.
System > Power Saving > Features Available in Rest Mode > Turn on [Stay Connected to Internet]
۵. هشدار لورفتن(Spoiler Warnings)
بافعالکردن اینگزینه، لورفتن اتفاقات و اخبار بازیهایی که هنوز آنهارا تجربه نکردهاید، به حداقل میرسد و این اطلاعات، درقسمت Feed کنسول نمایشداده نمیشوند.
۶. وضعیت بازی(Game Status)
برای همگامسازی اطلاعات بازیها و دستاوردها(Trophy) با شبکه پلیاستیشن، ازاین گزینه استفادهکنید.
۷. بازیهای دنبالشده(Followed Games)
دراین بخش، بازیهاییکه دنبال کردهاید،نشانداده میشوند.
وقتی بازیایرا دنبال میکنید، اخبار جدید و توضیحات سازندگان آنبازیرا دریافت میکنید.
برای استفادهاز قابلیت فرمانصوتی، فعال یا غیرفعالکردن آن، فرمان Hey PlayStation، سرعت گفتار، حجم صدا و… ازاین قسمت استفادهکنید.
بااین گزینه، میتوانید اعلانات کنسول پلی استیشن ۵ خود را شخصیسازی کنید. نمایش یا عدمنمایش اعلانات و صدای آن، پیشنمایش و مدتزمان نمایش اعلانات دراین قسمت قابل تغییر هستند.
تنظیمات ضبطکردن گیمپلی بازیها و ضبطکردن خودکار، همچنین قابلیت پخشآنلاین و تنظیمات برودکست دراین قسمت قراردارند.
۱. ضبطکردن بازی(Captures)
تنظیم نوع فرمت فایلهای اسکرینشات و ویدیوهای ضبطشده و همینطور، فعال یا غیرفعالکردن ضبط خودکار درزمان بهدستآوردن دستاوردها(Trophy) و یاانجام چالشهای بازیها، دراین بخش امکانپذیراست.
۲. پخشزنده(Broadcasts)
شامل تنظیمات پخشزنده مانند کیفیت تصویر پخش، انتخاب دوربین سلفی، نمایش اطلاعات پخشزنده (مانند تعداد بینندگان) و فعالسازی قابلیت خواندنِ چتها.
درجدیدترین بهروزرسانی کنسول، گزینه Trophies ازاین قسمت پاکشده اما باانتخاب گزینه Captures، درقسمت Auto-Captures میتوانید به تنظیمات پلی استیشن ۵ برای ضبطخودکار تروفیها و چالشها دسترسی داشتهباشید.
آموزش کنسول پلی استیشن ۵ تنهابه راهاندازی و تنظیمات خلاصهنمیشود. بلکه این کنسول یکسری ویژگیها و میانبرهایی دارد که دانستن آنها، بهراحتی هرچهبیشتر شما درهنگام کار باکنسول میانجامد.
ترتیب نمایش بازیها و برنامهها درصفحه اصلی(Home)، بهگونهای استکه هرکدام راکه اخیرا بازکردهاید، دراول لیست نمایشداده میشود. اما اگر برنامهها یا بازیهایی دارید که زیاد از آنها استفاده میکنید و میخواهید همیشه جزو اولینهای لیست باقیبمانند، میتوانید آنهارا سنجاق(Pin) کنید.
برای اینکار، درصفحهاصلی برروی بازی موردنظر رفته و سپس، دکمه Options را در دسته خود فشاردهید. منوی تنظیماتی بازمیشود که دارای گزینههای کاربردیای است. اما برای سنجاقکردن، به انتهای لیست رفته و گزینه Keep in Home را فعالکنید.
دکمه PS دارای سهحالت مختلفاست که درشرایط گوناگون، بهکارتان خواهدآمد.
۱. اگر یکبار دکمهرا فشاردهید، وارد محیط مرکزکنترل(Control Center) میشوید. مرکزکنترل قابلیتیاست که بهشما این امکان را میدهد تا بدون نیاز به خارجشدن از بازی، به برخیاز ویژگیهای کنسول دسترسی داشتهباشید.
۲. بافشردن و نگهداشتن دکمه PS، در هربازی و برنامهای باشید، بهصفحه Home برمیگردید.
۳. بافشردن و نگهداشتن دکمه PS برای ۱۰ ثانیه، دسته خاموش خواهدشد.
این دکمه همانطورکه از اسمش مشخصاست، وظیفه غیرفعالکردن صدا را دارد. این دکمه دقیقا درزیر دکمه PS قرارگرفته است.
۱. اگر دکمهمیوت را یکبار فشاردهید، میکروفن شما غیرفعال میشود.
۲. اگر دکمهمیوت را فشاردهید و نگهدارید، علاوهبر غیرفعالشدن میکروفن، همه صداهای دیگر مانند صدای بازی، نیز غیرفعال میشود.
بهکمک چراغِکوچک نارنجیای که روی دسته پلیاستیشن ۵ تعبیهشده، میتوانید ازحالتهای فعال Mute باخبر شوید.
– اگر چراغنارنجی خاموشباشد، قابلیت میوت غیرفعالاست.
– اگر چراغنارنجی روشنباشد، میکروفن غیرفعال است.
– اگر چراغنارنجی درحال چشمکزدن باشد، میکروفن و صدایخروجی کنسول هردو غیرفعال هستند.
دسته دوالسنس سه ردیف چراغ دارد که بهصورت خطی، دراطراف صفحهلمسی تعبیه شدهاست. دو چراغ درسمت راستوچپ صفحهلمسی قراردارند که رنگ آنها نسبتبه هربازی و موقعیتهای مختلف تغییر میکنند.
درقسمتپایینی صفحهلمسی نیز چراغی بهحالت نقطهای وجوددارد که شماره بازیکنان را از یک تا چهارنفر، مشخص میکند.
برای مثال برای بازیکن شمارهیک، یکنقطه و برای بازیکن شمارهسه، سهنقطه روشن خواهدشد واینگونه، دستهی هر بازیکن ازدیگری متمایز میشود. جمعا چهار دسته دوالسنس را بهصورت همزمان میتوان به کنسول متصلکرد.
در سمتچپ صفحهلمسی دسته، دکمه کوچکی بهنام Create وجوددارد. ازاین دکمه برای گرفتن اسکرینشات دربازیها و تهیهکلیپ استفاده میشود. اینکه درصورت فشردن، نگهداشتن ویا دوبار فشردندکمه چهکاری انجامشود، قابل تغییر و شخصیسازی است. اما حالتهای پیشفرض کنسول برای ایندکمه عبارتنداز:
۱. حالت استاندارد(Standard):
اینحالت بهصورت پیشفرض فعالاست.
۲. حالت اسکرینشات(Easy Screenshots):
۳. حالت کلیپویدیویی(Easy Video Clips):
اینها حالتهای پیشفرض قابلانتخاب هستند. اما میتوانید ازمسیر زیر، قابلیتهای دکمه Create را شخصیسازی کنید:
Settings > Captures and Broadcasts > Shortcuts for Create Button
دراین قسمت علاوهبر تنظیم کاربردهای دکمه Create، میتوانید مدتزمان تهیه ویدیو از گیمپلی اخیر رانیز تعیینکنید.
علاوهبر ویژگیهای قبلی، دسته پلی استیشن ۵ قابلیتهای دیگری مانند ژیروسکوپ، ماشههای تطبیقپذیر و میکروفنداخلی نیز دارد که لذت بازیکردن را برایشما دوچندان میکند.
بازی Astro’s Playroom بهصورت پیشفرض درکنسول پلی استیشن ۵ شما نصب میشود که برنامهای عالی برای آشنایی و تجربه ویژگیهای منحصربهفرد دسته است.
اگر دسته دوالسنس شما بهدرستی کار نمیکند، میتوانید آنرا راهاندازیمجدد(Reset) کنید. برای اینکار:
دراین مقاله آموزشی از وبسایت دنیای بازی سعیکردیم تا علاوهبر آموزش راه اندازی پلی استیشن ۵ و توضیح بخش تنظیمات، نکات و میانبرهای کاربردی را نیز بیان کنیم. اگر نکتهای میشناسید که دراین مقاله ذکر نشدهاست، خوشحال میشویم آنرا با ما بهاشتراک بگذارید.
A tired gamer
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.