معرفی فیلم پدرخوانده قسمت اول

در ۱۳۹۱/۰۵/۱۰ , 21:00:13

معرفی فیلم پدرخوانده قسمت اول (THE GODFATHER PART 1)
اثر به یاد ماندنی فرانسیس فورد کاپولا

بعضی مواقع شاهکارهایی اتفاق میافتند که تکرار نشدنی هستند, بعضی مواقع انسانها کارهایی انجام میدهند که خداوند صدها بار بر آفرینش و تدبیر این چنینی خود برای خلق این موجود درود میفرستد, بعضی مواقع چنان زیبا و هنرمندانه المانهای یک سیستم کاری کنار هم به بهترین فرم قرار میگیرند که فقط میشود مدتها نگریست و انگشت به دهان ماند و گفت شاهکار است.فیلمی که قرار هست معرفی گردد از این دست آثار هست. اگر تا بحال این شاهکار هنری سینما رو ندیده اید شک نکنید خواهشا شک نکنید و بلافاصله درس و بحث و کار را رها کرده و به دنبال این اثر به یاد ماندنی بروید و زیباترین, زیباترین و زیباترین فاکتورهایی که میشود برای یک فیلم در نظر گرفت را ببینید و لذتش را ببرید. اشاره ای هم بنمایم به این نکته که لحظه به لحظه صدم به صدم ثانیه بازی که چه عرض بنمایم هنرمندی استاد براندو ساعتها حرف برای گفتن خواهد داشت. اسکار را بدون هیچ منت و بدون هیچ درنگی داوران به او هدیه کردند ولی او برای دریافت آن حتی به محل برگزاری مراسم هم نرفت و نامه ای را به یک سرخپوست داد تا از داد این انسانهای زخم خورده بگوید و شکایت خود را اینگونه ابراز نماید واقعا زیبا بود…


تهیه کننده: آلبرت اس.رودی
کارگردان: فرانسیس فورد کاپولا
نویسندگان: ماریو پوزو_فرانسیس فورد کاپولا
محصول: ۱۹۷۲ آمریکا
بازیگران: مارلون براندو_آل پاچینو_رابرت دووال_جیمز کان
موسیقی: نینو روتا_کارمینه کاپولا
جوایز
برنده اسکار بهترین بازیگر نقش اصلی=براندو
برنده اسکار بهترین فیلم
برنده اسکار بهترین فیلم نامه اقتباسی=پوزو_کاپولا
نامزد اسکار بهترین صدابرداری
نامزد اسکار بهترین کارگردانی
نامزد اسکار بهترین موسیقی متن
نامزد اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل=پاچینو
نامزد اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل=کان
نامزد اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل=دووال
نامزد اسکار بهترین تدوین
نامزد اسکار بهترین طراحی صحنه


مقام دوم یک لیست ۲۵۰ فیلمی را یدک کشیدن واقعا چه ابهتی دارد…

این اثر مقام دوم لیست ۲۵۰ فیلم اکازیون سایت معتبر IMDB را برعهده دارد که اولی آن را فیلم رستگاری شائوشنگ یدک میکشد که مفصلا آن را نیز به معرض معرفی خواهید کشاند. فیلم پدرخوانده محصول سال ۱۹۷۲ کشور ایالات متحده آمریکا هست که کمپانی پارامونت انتشار آن را بر عهده گرفت. این فیلم براثر رمانی از پوزو که در سال ۱۹۶۹ نوشته بود بنا شد که چندی بعد فیلم نامه آن به طور مشترک به دستان هنرمند خود ماریو و جناب کاپولا نگاشته شد. داستان فیلم در مورد خانواده های مافیایی هست که کنترل شهر را برعهده گرفته اند. این فیلم به بررسی روند زندگی و به قدرت رسیدن یکی از افراد این خانواده ها یعنی مایکل کورلئونه میپردازد که آل نقش او را به زیبایی هرچه تمامتر بازی کرد. رئیس یکی از خانواده ها یعنی خانواده کورلئونه جناب دون کورلئونه هست که استاد براندو ایفای نقش او را بر عهده داشت خدایش بیامرزد. مایکل فرزند او بود که پس از انجام خدمت پرافتخار جنگ برای کشورش حال به خانواده بازگشته است و…



خاطراتی با سکانس ها و دیالوگ ها

در این قسمت قصد بررسی یکسری دیالوگهای بسیار زیبا یا سکانس های به یادماندنی را داشتیم که حقیقتا نمیدانیم از کجا باید شروع کرد و آیا میشود با چند خط حق مطلب بدین بزرگی را خوب ادا کرد. از دیالوگهای بسیار زیبا که در فیلم وجود دارد میشود به صحبت مایکل با دامادشان که مسئول قصد سانتینو یعنی برادر مایکل بود اشاره کرد که قبل از کشتن او به وی گفت: فکر کردی میتونی به کورلئونه ها کلک بزنی؟ نترس من خواهرم رو بیوه نمیکنم. فقط بمن نگو بی گناهی که به شعورم توهین میکنی و این منو خیلی عصبانی میکنه. حالا بگو تاتاگلیا بود یا بارزینی؟ از دیالوگهای بسیار زیبای خود دون هم نمیشود به آسانی گذشت, در جلسه ای که پس از مرگ پسرش سانی برگزار شد برای برقراری صلح و بازگشت مایکل که قاتلین سانی را کشته بود و به ایتالیا فرار کرده بود جملات بسیار تکان دهنده ای را بیان کرد یکی از آن ها این بود:البته ابتدا از همه تشکر کرد که آمدن و حسن نیت خود را بیان کرد و بعد گفت: من آدم خرافاتی هستم اگر روزی پسر کوچیکم یه پلیس با تیر بکشتش یا رعد و برق بهش بزنه یا خودش رو از سلولش حلق آویز کنه اون وقت یه عده از آدم های این اتاق رو مقصر میدونم اون وقته که دیگه گذشت نمیکنم. یا بعد بازنشستگی به مایکل گفت: من این شغلو برا تو نمیخواستم من میخواستم تو اون بالا باشیو و سر نخ ها رو تو دستت بگیری.یا موردی دیگر که گفت:اگر کسی پیشنهاد مذاکره داد با خانواده های دیگه بدون اون یه خائنه اینو فراموش نکن. از سکانسهای به یاد ماندنی نیز میشود به بغضی که پس از شنیدن مرگ پسرش سانتینو از وکیلش یعنی دووال داشت اشاره کرد. یا حتی میشود به گریه و بازی زیر پوستی بسیار زیبایی که پس از دیدن جسد فرزندش داشت اشاره کرد و گفت:ببین عوضیا با پسرم چی کار کردن حالا اینو چطور به مادرش نشون بدم. از سکانس های دیگر به صحنه تیرباران سانتینو که بسیار متاثر کننده هم هست میشود اشاره کرد که از دو طرف با اسلحه تامپسون او را به گلوله بستند. یا حتی صحنه دعوای ساختگی کارلو(داماد خانواده)با دختر دون و سپس گوشمالی که سانتینو به وی داد هم بسیار زیبا بودند. صحنه به یادماندنی دیگر هم بازی با چشمان و سبک متضاد بسیار خوب پاچینو اشاره کرد که با اسلحه از خجالت قاتلین سانی برآمد و نیز بازی با چشمان خوب خودش که هم ترس و هم حس انتقام و هم خالی شدن درونی را بیانگر بود. و در آخر سکانس بسیار جالب تجدید عهد اعضای خانواده با مایکل در انتهای فیلم که دست راست او را بوسیدند و سپس دوربین به عقب حرکت کرد و درب بسته شد و…

پیشنهاد نویسنده

این فیلم یک سه گانه بود که در قسمتهای بعدی به معرفی دو قسمت دیگر نیز خواهیم پرداخت ولی اگر فیلم را ندیده اید حتما آن را چندین بار ببینید و اگر هم دیده اید باز آن را مروری داشته باشید. پاچینو اوج بازیگری خود را مدیون این فیلم و کاپولا هست. جک نیکلسون بازی در این فیلم در نقش مایکل را نپذیرفت زیرا معتقد بود یک ایتالیایی باید آن را بازی کند و حتی پیشنهادی هم به هافمن شد که اون نپذیرفت, به راستی اگر آن ها بازی میکردند پاچینو باز به این جایگاه رفیع میرسید؟ مارلون هم یکی از ماندگارترین نقش های تاریخ سینما را رقم زد تا باعث شود نیکلسون با ۳ جایزه اسکار و ۹ بار نامزدی در همان جایزه بگوید ما همه فرزندان براندو هستیم. این فیلم را از دست ندهید.


48 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. من موسیقی پاپیون رو بیشتر دوست دارم این نامزد هم شد اون جایزه رو گرفت ولی آهنگی که پسر مایکل تو پدرخوانده۳ براش خوند ایتالیایی هم بود بی نظیر بود واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم

      ۰۰
    2. پاپیون که موسیقیش بیداد بود داش فرشید.به نظر من اهنگ هیچ فیلمی رقیب اون نمیشه.اما قطعا اهنگ پدرخوانده هم حرف نداشت.

      ۰۰
  1. واقعا ممنون…یکی از شاهکارهای سینما که لحظه لحظشو واسم زنده کردی…اون بخش سکانسها و دیالوگها خیلی خوبه امیدوارم به این روند ادامه بدی و در ضمن Braveheart هم یادت نره ;) …اینکه آل پاچینو هم واسه نقش مایکل انتخاب شد عالی بود و تو نسخه بعدیش هم خیلی قشنگ بازی کرد…

    ۰۰
    1. به به
      ببین کی اومده!
      خوش اومدی داش قاسم دلتنگ دیدار. دیگه نبینم غیبت بزنه؟؟
      بچه های خوبی مثل تو برای سایت گوهرند

      ۰۰
  2. فرشید خان مهدوع*
    ممنونم، واقعا عالی بود و از اون متنهای حال خوب کن واقعی. من از بین این سری، برعکس خیلی ها از جمله منتقدهای بزرگ (نه از نوع منتقدهای آبکی!)، اول از همه پارت ۱ رو دوست دارم، بیشتر به دلیل حضور نماد بازیگری سینمای جهان، مارلون براندوی بزرگ، بعد از پارت ۳ خوشم میاد و در آخر هم پارت ۲. دلیلش رو اگر نگم خیلی بهتره! فقط در همین حد توضیح بدم که شاید اگر نقش جوانی های دون کورلئونه رو در قسمت دوم خود براندو* بازی میکرد بهتر میبود، شاید!
    و اما یه نکته در مورد همین پارت ۱ هست که وقتی دیدم به شدت جا خوردم و در هیچ یک از نوشته ها در مورد این فیلم بزرگ ندیدم کسی در مورد این سکانس چیزی بگه، اون هم در مورد اون سکانسی هست که اتفاقا در متن، فرشید جان هم بهش اشاره کرد، یعنی زمانی که سانی، دامادشون رو به باد کتک میگیره. این سکانس رو یک باره دیگر به دقت ببینید تا به اون گاف بزرگ پی ببرید، واقعا برای یک چنین فیلمی باور کردنی نیست!…
    در آخر باز هم تشکر از دنیروی سایت…

    ____________________
    ( The EXPENDABLES 2 )

    ۰۰
  3. یعنی فرشید جون من الان موندم چی بگم تک تک سکانس های فیلم رو برام زنده کردی! خسته نباشی
    واقعا اون سکانسی که همسر مایکل ازش می پرسه که تو شوهر منو کشتی ؟ مایکل هم میگه : نه! ( اگه اشتباه نکرده باشم) خیلی جالب بود! خوب معلومه که نه مایکل دستور قتلش رو داده بود ولی اون رو که نکشته بود ! ( باز هم اگه اشتباه نکرده باشم)
    و در نهایت سکانس آخر فیلم در حالی که زیردستان مایکل دارن دستش رو می بوسن در بر روی همسرش بسته میشه!
    واقعا نمی دونم در مورد این اثر چی بگم! و موسیقی ابدی این اثر…

    ۰۰
    1. وحید دقیقا همینه برای بار اول که فیلمو دیده بودم اون سکانس رو چندین بار مرور کردم دروغه راست بود درواقع.یه سکانس کولاک آل هم تو قسمت دوم بود که با زنش سر سقط بچه بحث کرد و زنش گفت من خودم انداختمش بعد پاچینو عصبی شد و ترس وجود آدم رو میگیره وقتی چشای آل رو میبینی.فیلم عالی بود عالی.

      ۰۰
  4. بی شک یکی از بهترین فیلم های تولید شده در سینمای هالیوود این تریلوژی بی نظیره.بازی براندو تو این سه گانه حرف نداشت.واقعا سال ۲۰۰۴ سال مرگ این اسطوره رو هرگز فراموش نمیکنم.خدا بیامرزش.داستان و دیالوگ های به یاد موندنی این فیلم هم که به زیبایی توسط داداش گلم فرشید گفته شد و من از خوندنش به شدت لذت بردم.فرشید جون فوق العاده بود.یعنی بی هیچ اقراری میگم که در هیچ سایت ایرانی دیگه ای نمیشه هم چین مطلب محشری در مورد پدر خوانده ۱ پیدا کرد.واقعا خسته نباشی.من تمام خاطراتم با این فیلم جلو چشام نمایان شده دیگه نمیتونم جلو خودمو بگیرم.:((
    کریس از pc$

    ۰۰
    1. البته اینم بگم که بازی مارلون تو فیلم لست تانگو این پاریس هم حرف نداشت.در کل نامی ماندگار از خودش به جا گذاشت و رفت.بازم متشکر داش فرشید گل.

      ۰۰
    2. من اول پارت یک بعد پارت دوم رو دوست دارم ولی پاچینو تو پارت دوم به نظرم بسیار با کیفیت تر بود به نظرم بعد بوی خوش زن تو پارت دوم پدرخوانده بسیار عالی بود بسیار

      ۰۰
    3. قاسم یه بار تو یاهو با هم بحث کردیم و نظر منم این بود که تانگو در پاریس بعد از پدر‌خوانده بهترین نقش‌آفرینی براندو هست ولی نظر تو متفاوت بود.
      ————————————————
      قاسم جونی خوش امدی دوباره به سایت

      ۰۰
    4. قاسم جان داداش سلام و خیلی خوشحالم یکی از بچه های سینمایی دیگه سایت برگشته بله اتوبوسی به نام هوسش رو من بیشتر از تمام فیلمهاش البته بعد دون دوست دارم بعد از اونها هم قطعا جولیوس سزار

      ۰۰
  5. ممنون خیلی لذت بردم
    یک سوال:
    چرا من فیلم نمیبینم؟…..۵–۶ سریال خارجی دارم از ومپایرو اسپارتاکوس گرفته تا لاست و… ولی نگاه نمیکنم
    کلی فیلم که اینور واونور دادن که ببینم ولی نمیبینم . نمونش همین رستگاری شائوشنگ وخیلی فیلم های دیگه
    از فیلم اصلا بدم نمیاد خیلی هم دوس دارم ولی اصلا انگیزه ای برای تماشا ندارم وبیشتر ترجیه میدم بازی کنم
    چرااااااااااااااا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!

    ۰۰
    1. والا شاید دلیلش این باشه تا بحال یک فیلم انگیزه و حس جذابی رو برات ایجاد نکرده از فیلمهای خیلی خوب شروع کن تو هر ژانری که دوست داری بعد متوجه میشی که اگر فیلم نبینی فکر میکنی یه چیزو گم کردیو و مثل نخوردن چایی سر درد میگیری

      ۰۰
    2. باز یک سوال و تقاضا از شما دارم فرشید خان
      اول:
      من از چند تا از بچه های این سایت که هم اهل فیلم هستن هم اهل بازی پرسیدم کدوم رو بیشتر دوست دارید همشون از دم گفتن فیلم شما چطور؟ بالخره یکیش بیشتره دیگه نگو فرقی نداره!!
      دوم:
      امکانش هست سه گانه ی ارباب حلقه ها که محبوبترین فیلمی هست که من دیدم رو هم اینطوری بررسی کنید؟
      بازم ممنونم

      ۰۰
    3. بی شک اول فیلمهای دنیرو بعد بازی بعد دیگر فیلمها.حتما اگر خدا بخواد اول پدرخوانده ها بعد چند فیلم دنیرو بعد حتما اینکار رو میکنم چون جزو بزرگترین فیلمها به شمار میره علی جان

      ۰۰
    4. deniro:به نظر من دنیرو چندان بازیگر شاقی هم نیست،خودمم ازش خوشم میاد تاکسی و روزی آمریکا و گودفلاس و رونین و پدرخوانده رو … دیدم ولی می گم بازی گرای خیلی شاخ تر ازون هست

      ۰۰
    5. والا من که اول بازی رو بیشتر دوست دارم بعد کتاب و بعد فیلم
      هر چند همیشه سعی می کنم این سه تا رو جدا از هم و به گونه ای متفاوت دوست داشته باشم منظورم رو می فهمی؟!

      ۰۰
    6. جناب فیشر فقط یک فیلم رو بهت معرفی میکنم حتما گیرش بیار و ببین بعد نظرت رو برام پیام خصوصی کن فقط یک فیلم یه بار سر یک شام مفصل با یکی از دوستانم که مخالف شدید من و علاقم به دنیرو بود بستم که این فیلمو ببینه و نظرشو بگه اگر عوض شد مفصلا منو به غذای مورد علاقم دعوت کنه به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و با میل و رقبت یه قلیونم بعدش مهمونم کرد اون فیلم بیداریهاست اسمش دنیرو کنار رابین ویلیامز حتما ببین بعدش برای مکملش فیلم تنگه وحشت رو ببین بعد مطمئنم و شک ندارم به هنر دنیرو که خود مارلون در موردش گفته حتی خود دنیرو هم نمیدونه چقدر مهارت داره پی میبری

      ۰۰
    7. پسر خوب هنر رو اگر تو بازی دنیرو تو اون فیلم قبول نداری پس تنگه رو هم نبین کاری به فیلم ندارم دنیرو که کارگردان نیست بازیگره بازیش تو اون فیلم غوغاست هرکسی نمیتونه اون فیلمو بازی کنه

      ۰۰
    8. درستش اینه،منم اینجوری بودم ولی مدتهاس هی فیلم دانلود می کنم و گیم کمتر میرم،البته یکمم قحطی گیم داریم،انقدم فیلم و گیم دیدم که ترجیح می دم این ترم فقط درس بخونم!(اینم پیام غ.ی.ر اخلاقی!!!)

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر