سونی، نینتندو، مایکروسافت: بازمانده ی این نسل کدام است؟

در ۱۳۹۰/۱۰/۲۷ , 00:33:24

حساسیت ها و شایعات روز به روز افزایش پیدا میکند، شایعه از دور خارج شدن شرکتهای سازنده کنسول نسل حاضر در نسل بعد همگان را شوکه کرد. حتی به مذاق فن های رقیب هم خوش نمیاد که کنسول رقیب در نسل بعد حضور نداشته باشد.
حال به سراغ تحلیل و بررسی شایعات اخیر میریم و بایدها و نبایدهای وجود شرکتهای نسل حاضر در نسل بعد را بازگو میکنیم.

در طی یک میزگرد در نمایشگاه CES 2012 در لاس وگاس موضوعی مطرح شد با این عنوان : “کنسولها به مشکل برخوردند” کارشناس ارشد شرکت Gaiki ، Nanea Reeves پیش بینی کرد:

“یکی از غول های کنسول سازی نسل حاضر دیگر در نسل بعد حضور نخواهد داشت و این خبر مطمئنا داغترین خبر E3 2012 خواهد بود. با بوجود آمدن نسل جدیدی از تلوزیونها بر پایه سیستم عامل آندروید، طراحی محصولات گوگل در Smart TV ها و پیشرفت سیستم های Cloud Gameing و سرویس Onlive، در آینده شاهد سرمایه گذاری های گسترده صنعت گیم در این سیستم های پیشرفته و کارآمدتر خواهیم بود.”

در طول جلسات دیگر در این نمایشگاه با محوریت گیم، دیگر تولیدکنندگان و همچنین رسانه ها بر این باور بودند که نسل بعد نیاز خاصی به کنسول جدید با وجود این تکنولوژی ها نخواهد داشت.

کنسولهای شرکت مایکروسافت و سونی چیزی فراتر از یک تجربه ی بازی هستند. اگر پیش بینی های Nanea Reeves درست از آب دربیایند و یکی از سه غول کنسول سازی از دور خارج شود چه اتفاقی در صنعت گیم خواهد افتاد؟ تاثیرات مثبت یا منفی دارد؟ و اصلا چرا باید کنار بروند و چرا نروند؟

مایکروسافت

چرا مایکروسافت باید در کنسول سازی حضور داشته باشد؟

کنسول XBOX360 یکی از محصولات شگفت انگیز این نسل بود و بسیاری براین باورند مایکروسافت با ارائه دادن این کنسول اسم خود را بیش از پیش مطرح کرد و ثابت کرد در صنعت سخت افزار هم حرفهایی برای گفتن دارد. البته ناگفته نماند در آغاز راه در سال ۲۰۰۱ هزینه های گزافی بر سر طراحی XBOX اول خرج کرد و نتوانست پیروز میدان نسل قبل مقابل غولهای کنسول سازی مثل Nintendo و Sony باشد. ولی با توجه به پیشرفت های قبلی توانست در سال ۲۰۰۵ کنسول لایق و شایسته ی نام مایکروسافت را به جهانیان عرضه کند و تا کنون نزدیک به ۶۵ میلیون دستگاه Xbox 360 را به فروش برساند. در حال حاضر امکانات وفناوری هایی مثل XBOX LIVE و حسگر Kinect باعث محبوب تر شدن این کنسول شده است. ارائه کنسول از قیمت پایه ی ۲۹۹ $ ، سرویس های آنلاین با ۶۰ $ یا بازیهای جدید با قیمت ۶۰$ مطمئننا به مذاق تولیدکنندگان خوش می آید و سود بسیاری ازآن شرکت خواهد کرد. همه میدانند XBOX360 یک دستگاه پول ساز بوده و هست و شرکتهای مختلف بازی سازی بخاطر سیستم کارآمد LIVE و راحتی ساخت بازی بر روی این کنسول به سمتش کشیده شدند و عنوانهای بسیاری را عرضه کردند.
مایکروسافت با ۳۶۰ راه خود را در صنعت کنسول سازی به تازگی پیدا کرده و با این اوصاف امکان کناره گیری از ساخت کنسول دور از عقل است.

کنسول های ۳۶۰ و PS3 دستگاه هایی فراتر از یک تجربه ی بازی هستند.

چرا مایکروسافت باید از صنعت کنسول سازی خارج شود؟

مایکروسافت را همه به ۲ عنوان میشناسند: غول نرم افزاری-Xbox 360

ساخت کنسول و هزینه های نجومی آن حتی برای شرکت ثروتمند و بزرگی مثل مایکروسافت تا حدودی ریسک است. شاید قابل توجه باشد که برای تحقیقات و ساخت پردازشگرهای PS3 و Xbox 360 هر کدام هزینه هایی بالاتر از ۴ میلیارد دلار برای شرکت سازنده داشته است. این ریسک پذیری در آن سالها بیشتر امکان داشت. در آن زمان Smart TV وجود نداشت، Cloud gaming هنوز رسما معرفی نشده بود و سیستم عامل هایی مثل ویندوز به تازگی محیطی Visual پیدا کرده بودند.. .چرا گفتم ویندوز؟؟
چندین نظریه در مورد خروج مایکروسافت از کنسول سازی و ورود به فاز جدیدی از دنیای گیم وجود دارد و مطمئنا به مذاق PC بازان بسیار خوش می آید …

“ایکس باکس = ویندوزشماست”

یکی از این احتمالات اسباب کشی LIVE به طور کامل به ویندوز است. این شایعه از خیلی وقت پیش شنیده شده بود که تعدادی از بازیهای ایکس باکس لایو بر روی ویندوز ۸ با ارائه ی سیستمی جدید قابل اجرا است… به نظر شما این شایعه و ورود حسگر کینکت به عرصه ی کامپیوترهای خانگی شروعی برای خروج از دنیای سخت افزاری و ورودی دوباره ی مایکروسافت به صنعت گیم در PC نیست؟

“برچسب LIVE”

در طول نمایشگاه CES 2012 گمانه زنی هایی صورت گرفت مبنی بر اینکه در آینده LIVE را به عنوان برچسبی بر روی PC ها ،Smart TV ها یا لپ تاپ ها مشاهده میکنیم که نشان دهنده قابلیت اجرا و سازگاری دستگاه با بازی های ایکس باکس است …

سونی

چرا سونی نباید صنعت کنسول سازی را ترک کند؟

سونی را همه به عنوان غول سخت افزاری میشناسند. شرکتی پیشرو در صنعت سخت افزار که تولیداتش باعث پیشرفت در زمینه وسایل الکترونیکی شده است و شرکتهای زیادی برای تولید محصولات خود مجبور به دریافت لایسنس و اجازه از سونی هستند.
در حالی که رقیبان سونی از فناوریهای عمومی استقاده میکنند، سونی خاص بوده و از تکنولوژی های انحصاری خود استفاده میکرده مانند فناوری Blu-ray که حاصل تحقیقات سونی و شریک کاریش، توشیبا بوده است. به طوری که در حال حاضر حق لایسنس بلوری در دستان سونی است. حتی در نمایشگاه CES 2012 هم با غروری کامل اعلام کرد که سونی قصد دارد به سمت تکنولوژی HD 4k super-HD video format در تلویزیون های خود برود و این یعنی بی اعتنایی به رقبای خود.
سونی بر این باور است با ساخت PlayStation شرکت سونی دچار تحول شد و وارد فاز جدیدی شد که درهای موفقیت بیشتری را برای این شرکت باز کرد. با ارائه ی PlayStation 1 در سال ۱۹۹۴ کل صنعت گیم تکان خورد و همه فهمیدند غول بزرگی به صنعت گیم وارد شده است. خیلی ها اعتقاد دارند همین سونی دلیل اصلی ورود مایکروسافت به صنعت گیم بوده است. سونی با ارائه ی کنسول کنسول دوم خود، PlayStation 2 معادلات را برای شرکتهای بزرگی مثل نینتندو و سگا به هم زد. PS2 با فروش خیره کننده ی خود در سال ۲۰۰۲ کنسول های دیگر را به خاک و خون کشید و در E3 2003 رسما اعلام کرد جنگ کنسولها به پایان رسید و برنده ی نهایی PS2 با فروش معادل ۳۵ میلیون دستگاه در مقابل Xbox چهار میلیونی و GameCube سه میلیونی است. PS2 در حال حاضر بیش از ۱۴۰ میلیون دستگاه فروش کرده و پرفروشترین کنسول تاریخ به حساب می آید و سود بسیار زیادی را نصیب شرکت سونی کرد. با ورود به نسل هفتم سونی خود را درمقابل غول تازه به دوران رسیده ای به نام Xbox 360 دید. سونی با ارائه ی کنسول PlayStation 3 عملا وارد جنگی عظیم با این کنسول شد. استفاده از پردازشگر قدرتمند Cell و استفاده از فرمت جدید بلو-ری که حجمی چندین برابرDVD را داراست کنسول بسیار قدرتمندی را وارد بازار کرد. درست است که یک سال بعد از ۳۶۰ وارد بازار شد ولی فاصله ی کم فروش این دو کنسول از هم (PS3 با بیش از ۶۰ میلیون دستگاه و ۳۶۰ با فروش بیش از ۶۵ میلیون دستگاه ) ثابت کرد این کنسول طرفدار دارد و میتواند به پشتوانه قدرت سخت افزاری، حجم کثیری از بازی های پرافتخار انحصاری، حسگر کنترلی MOVE و تکنولوژی Blu-ray کنسول موفق این نسل شود. با این افتخارات و سابقه ی زیاد سونی در صنعت گیم وهمینطور سود کثیری که سونی از این صنعت به سبب کنسول های خود به دست میاورد و باز هم با معرفی و عرضه ی PSvita و پاگذاشتن به نسل بعد کنسول ها بعید به نظر میرسد سونی انحصارطلب به همین راحتی ها از این صنعت پول ساز کنار بکشد …

چرا سونی باید صنعت کنسول سازی را ترک کند؟

باید قبول کرد که پلی استیشن ۳ نماد قدرت نمایی شرکت سونی است ولی همین هم تا حدودی برای این شرکت ضرر داشت. سونی با ارائه ی PS3 سعی در تحمیل تکنولوژی های خود به دنیا و رقبا بود که تا حدودی موفق شد ولی شرکتهایی مثل مایکروسافت و نینتندو در مقابل این سونامی تکنولوژی ایستادگی کردند و به تکنولوژی های عمومی تر روی آوردند. یکی از دلایلی که PS3 افتخارات دو کنسول قبل را تکرار نکرد نیز همین بود… البته نمیخواهیم بگوییم که ارائه ی Blu-ray یا استفاده از پردازنده ی پیچیده ی Cell که کار ساخت بازی برای PS3 را تا حدودی مشکل کرده بد بوده؛ اتفاقا حضور این دو تکنولوژی سبب شد حتی فرمت HD-DVD منسوخ شده، DVD نیز کم کم جلوی Blu-ray سرخم کند و بخاطر وجود پردازنده ی Cell بازیهای قدرتمند انحصاری در PS3 ببینیم که در کنسول دیگری وجود ندارد. ولی موضوع انحصارطلبی سونی است که به سختی اجازه استفاده از تکنولوژیهاش توسط شرکت های دیگر را میدهد. شاید با ورود تکنولوژی هایی مثل Cloud Gaming دیگر نیاز به ساخت کنسول با هزینه های گزاف نباشد و در عوض میشود سرمایه گذاری در این بخش را آغاز کرد که هم به نوعی صرفه جویی بسیار عاقلانه محسوب میشود هم اینکه کم کم دنیا آماده پذیرش این تکنولوژی شده است. اگر رقبا وارد این عرصه شوند و سونی هنوز بر طبق سنت عمل کند ممکن است شکست بدی را در نسل بعد متحمل شود و این برای غول سخت افزاری دنیا قابل تحمل نیست. احتمال خروج سونی از کنسول سازی وجود دارد ولی این احتمال بستگی به رفتار شرکت های رقیب نیز دارد.

نینتندو

چرا نینتندو نباید صنعت کنسول سازی را ترک کند؟

سونی شرکت بزرگی است که از تلویزیون گرفته تا تبلت، گوشی تلفن همراه و لوازم الکترونیکی خانگی تولید میکند و یکی از بخش های این شرکت بخش سرگرمی آن است؛ همان PlayStation.

شرکت مایکروسافت غول نرم افزاری دنیاست و محصولات زیادی را در عرصه ی نرم افزار به دنیا معرفی کرده. ویندوز، برنامه های کاربردی Office، موتور جستجوگر Bing وهزاران نرم افزار دیگر و یکی از بخش های این شرکت بخش سرگرمی آن است یعنی XBOX و Games for Windows.

ولی نینتندو را بهتر است به غول سرگرمی و پیرترین شرکت سازنده ی کنسول که هم اکنون هم در عرصه ی رقابت حضور دارد شناخت. نینتندو یک شرکت ارائه دهنده ی بازی های ویدئویی و کنسول های سرگرم کننده است. اگر بخواهیم به پیشینه ی این شرکت برگردیم بنیان آن در سال ۱۸۸۹ ریخته شد و در آن زمان کارت های بازی تولید میکرد. نینتندو از دیر باز و خیلی قبل تر از سونی و مایکروسافت وارد صنعت ویدئو گیم شد. سومین شرکت بزرگ ژاپن با ارزش ۸۵ میلیارد دلار و از معروفترین و قدیمیترین شرکتهای تولیدکننده بازیهای کامپیوتری به شمار میرود.
نینتندو با عبرت گرفتن از شکست GameCube در نسل قبل کنسول Wii را در این نسل معرفی کرد و با وجود اینکه قدرت سخت افزاری کمتر ار رقبای خود داشت، توانست با نوآوری های فراوان در نحوه کنترل بازیها با ارائه حسگرهای کنترلی و حضور قهرمانان همیشگی نینتندو مانند ماریو و زلدا موفقترین کنسول این نسل از نظر فروش بشود و حتی طبق گفته ی مدیر عامل این شرکت ما کاری با سونی و مایکروسافت نداریم و راه خود را پیش میگیریم. هم اکنون هم نینتندو کنسول WiiU را به عنوان اولین کنسول نسل بعد معرفی کرده است که علاوه براینکه از تجربیات قبلی سود برده و نحوه کنترل منحصر به فردی را برای این کنسول مانند Wii معرفی کرده، از قدرت سخت افزاری بالایی هم بهره برده تا آنجا که کارشناسان قدرت سخت افزاری WiiU را ۵۰ الی ۶۰% بیشتر از PS3 عنوان کردند و برخلاف ۳۶۰ و PS3 که از Direct X 9 پشتیبانی میکردند، WiiU از Direct X10 پشتیبانی میکند. همچنین اخیرا اخباری رسیده که نینتندو در حال گسترش برنامه های کاربردی برای WiiU است که این دستگاه را فراتر از یک کنسول بازی عرضه کند.
ورود Nintendo به نسل بعد کنسولها با ۳DS و WiiU قطعی شد و مطمئننا این شرکت همان شرکتی نیست که از گردونه ی رقابت خارج میشود.

آیا واقعا میتوان WiiU را کنسول نسل بعد به حساب آورد؟

حال به نظر شما، شرکتی از دور کنسول سازی خارج میشود؟

نویسنده : دانیال نوروزی (DjDaniel)

(الهام گرفته شده از مقاله ی PlayStation, Xbox, Wii U – Which Will Survive از John Davison سایت GameSpot)


54 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. به نظر من هر اتفاقی که بیفته امکان نداره که سونی از ساخت کنسول منصرف شه.الان شما نگاه کنین در دوره ای که دیگه همه این فکر رو میکنن که این نسل هم به اخر راه رسیده سونی هنوز برای پلی ۳ برنامه داره و کیسه های پول خودشو بابت این انحصاری ها و بدون هیچ ترسی خرج میکنه و بعیده که این سونی بخواد بخاطر خرج و مخارج از ساخت کنسول جدید منصرف بشه!
    و این هم که اگر قرار باشه اکس باکس با ویندوز ترکیب بشه باز هم دلیلی نمیشه که سونی کنسول نسازه چون فن ها از یه طرف با پی سی بازی های باکس رو بازی میکنن و از طرف دیگه هم یه کنسول پلی استیشن می خرن و فن کنسول هم میشن.
    و نکته جالب اینجاس که به نظر من اگر همه این اتفاقات هم بیفته نینتندو باز هم فروش خودشو می کنه چون لذت و سرگرمی خالصی این کنسول رو از بقیه کنسول ها جدا میکنه و به معنی واقعی روح یک سرگرمی رو در خودش داره.

    ۰۰
  2. وای فک کنیین Cloud Gaming تو ایران با اینترنت ذغالی داری دارک سولز بازی میکنی وسط بازی لنگر کشتی میخوره به فیبر مثلا نوری اینترنت ایران راستی کسی ذغال اضافی نداره!!!!بابا فکر بد نکنین میخوام بریزم پای اینترنت

    ۰۰
  3. خوب مسلمه …
    بازمانده ی این دوره همشونن غیر از ps3 که میره دور بعد (منظورم نسل هشتم هستش)
    و با ps4 و xbox 720 همراه میشه …
    اگه شک داری مطمئن باش که همین طور خواهد شد…
    ____________________________
    Sony Computer Entertainment Inc
    Grand Theft Auto V Coming 2012

    ۰۰
  4. جناب حسین براتی همون زمانی که ps1هم اومده بود هممون میگیم از این گرافیک بیشتر وجود نداره…چندسال بعد همین شما و من میگیم خداییش انچارتد بازی بود ما میکردیم….$
    ________________________________
    امیرمسعودبهداد ازانجمن حقوقبگیران مایکروسافت
    amirmasoud0098@yahooوamirmasoud0099@yahoo

    ۰۰
    1. نخیر میگیم،آلن ویکم بازی شد ما میکردیم؟
      بعدشم به فرزاندمون میگیم یادش بخیر ما ها بهترین تاریخ uncharted3رو بازی میکردیم :wink:

      ۰۰
  5. من توی یه مقاله خوندم که دیگه کنسول های نسل بعد سخت افزار چندان بالایی نخواهند داشت نسبت به این نسل….اما چیزی که خیلی فرق خواهد کرد تعامل کنسول و بازی ها با گیمر خواهد بود…بیشتر بازی به صورت انلاین و یا هماهنگ با حسگر های حرکتی ساخته میشه…خداییش هم فکر کنیم ….. دیگه گرافیک بالاتر چی می خواید ؟؟؟ حالا وقتشه که به جای کنسول ها روش گیم بازی کردن ها عوض بشهوووما خودمون رو درگیر گیم کنیم ..با جسگر هایی مثل موو یا کینکت !!!

    ۰۰
  6. چشم انداز اینده برای گیمران ایرانی ممکن است بسیار تلخ باشد با همه گیر شدن (اسمارت تی وی ها) این گیمران ایرانی هستن که ضرر میکنن چون با توجه به خیلی از مسائلی که وجود دارد مستقیما ما گیمران ایرانی اسیب میبینیم و خیلی از افراد داخلی خجسته میشن !!! چون وقتی بازیهای به این نحو ارائه بشن و فیتله اینترنت هم که دست اینهاست !!! گیمران ایرانی هم درگوشه ای خمیده و در حال دست پنجه نرم کردن با خماری بی گیمی هستن !!! اما بنظرمن با توجه به قدرت شبکه لایو مایکروسافت یقه ایکس باکس را رها و به پی سی بها دهد خیلی بهتر است و گیرزها برای ویندوز ۸ خیلی عالی میشود !!! این ارزو را هرگز به گور نمی برم !!!

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر