نبرد باشکوه بزرگان ؛ بررسی بازی های رانندگی ۲۰۱۱
یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین سبک های بازی های رایانه ای همیشه ” Driving یا رانندگی ” بوده است. امسال نیز بازی های متعددی در این ضمینه عرضه شدند که به رقابت با یکدیگر پرداختند. در ادامه به بررسی کوتاهی از هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
.
FORZA MOTORSPORT 4 (1
.
.
هیجان یک مسابقه به وسعت فورزا
.
همیشه رانندگی یکی از لذت بخش ترین سرگرمی ها به شمار می رود اما وقتی در قالب مسابقه قرار گیرد هیجان آن چندین برابر افزایش می یابد. در تاریخ صنعت بازی سبک شبیه ساز رانندگی پیشرفت های بسیار چشمگیری داشته است اما شاید نهایت هنرمندی و زیبایی را در شاهکار شرکت Turn10 بشود پیدا کرد.
.
ظرافت و دقت به صورت هنرمندانه ای در قدم به قدم Forza Motorsport 4 خود نمایی می کند. حساس بودن دسته به میزان فشار گاز و ترمز ، واکنش اتومبیل در هنگام شتاب و چرخیدن بر سر پیچ ها ، تخریب پذیری بی نقص و پر جزییات ، شبیه سازی کامل اتاق همه اتومبیل ها ، تیونینگ عالی و محاسبه شده ، وجود انواع مسابقات در کلاس های مختلف و حتی انعطاف پذیری لاستیک در رینگ اتومبیل FM4 را در گیم پلی بی نیاز می کند. اتمسفر گیرای محیط مسابقات و پیست ها هنگامی که با هوش مصنوعی بی نظیر رقیبان درهم آمیخته شود لذت ناب یک شبیه ساز ناب رانندگی را به ارمغان می آورد.
.
در امکانات بازی به شدت جای خالی تغییرات آب و هوایی احساس می شود و عدم مسابقات در شب لذت وجود چنین رقابتی را از بازیباز می گیرد. ۵۰۰ اتومبیل در کلاس های مختلف در بازی وجود دارند که هر کدام از آنها به دقت و با جزییات درون اتاقشان طراحی شده اند. قسمت های جدیدی از جمله به چالش کشیدن اتومبیل دلخواه با نهایت ظرافت در بازی گنجانده شده است که اطلاعات بسیار جامعی پیرامون اتومبیل خواسته شده در اختیار بازیباز قرار می دهد.
.
همچنین استفاده از کینکت حس نزدیک شدن به اتمسفر مسابقات و اتومبیل ها را افزایش داده در ملموس کردن اطراف نقش به سزایی را ایفا می کند. در قسمت مالتی پلیر FM4 حجت را تمام کرده است و با تنوع بی نظیر یک هیجان و لذت گروهی را برای جمعی از بازیبازان فراهم آورده است. از جمله نکات جالب توجه این بخش انجام بازی فوتبال با ماشین ها می باشد.
.
.
تحقق یک رویا با نوایی ماندگار
.
از شیارهای لاستیک ها گرفته تا جزییات اتومبیل ها و محیط مسابقات به قدری پویا و چشم نواز کار شده اند که از همان ابتدای شروع بازی خود نمایی می کنند. نورپردازی عالی در کنار سایه زنی های با کیفیت همچنین خراش های ناشی از برخوردبدنه اتومبیل به موانع اطراف چنان درگیرکننده و زیبا به نظر می رسند که شاید کمتر کسی تفاوت آن را با الگوی حقیقی تشخیص دهد.
.
تک تک صداگذاری موتور ماشین ها با یکدیگر متفاوت است و حس قدرت آن اتومبیل را به طور کامل القا می کند. صداهای برخورد با موانع و تصادفات ، زوزه ی دور موتور بالا و بی صدا بودن آن در حالت معکوس همه و همه با فضاسازی بی نظیری از آهنگ هایی که اکثرا بی کلام هستند لذتی باشکوه از یک شبیه ساز بی نظیر را برای بازیباز هدیه می آورند.
.
FM4 بدون شک جزو بهترین شبیه سازهای تاریخ صنعت بازی می باشد که با ظرافت و پویایی خاصی به طور هنرمندانه طراحی شده است.
.
گرافیک ۹.۵
موسیقی و صدا : ۹.۶
گیم پلی : ۹.۵
مجموع : ۹.۵
نویسنده : JeNeRaL ShAwN ( شاهین )
.
۲) DIRT 3
.
.
زیباترین خاک بازی دنیا
.
شاید هیچ راننده ای دلش نخواهد که اتومبیل عزیزش گرد و خاک بگیرد و یا احتمالا قطرات باران و گل بر روی آن بپاشد اما اینجا کمی ماجرا متفاوت است. جزئیات گل و لای و باران و برف و گرد و خاک به قدری زیبا و پویا بر بدنه اتومبیل می چسبند و پاشیده می شوند که همواره یک اتومبیل گلی را در Dirt 3 ترجیح خواهید داد..! محیط اطراف واقعا زیبا و بی نظیر کار شده اند اما طراحی اتومبیل ها به آن ظرافت نیستند. تمرکز موتور گرافیکی EGO 2.0 در بازی گویا بیشتر بر روی محیط دورتر نقش بسته است. همچنین اتمسفر گرافیکی نقاط مختلف بازی از جمله کوهستان های خاکی و برفی و جاده های اسفالت به خوبی درآمده است.
.
Dirt همیشه کنترل لذت بخش و ساده ای دارد و همین امر موجب دلنشین بودن آن می شود. اما این سادگی همیشه خوب نیست و اتومبیل را سبک نشان می دهد. همچنین گاهی اوقاط این سبک بودن باعث می شود هیچ احساس اصطکاکی از وزن اتومبیل بر روی جاده حس نشود. بازی علی رغم تنوع حالت های مسابقه یک روند تکراری و از پیش تعیین شده ای به خود می گیرد که زیاد خوشایند نخواهد بود. حالت تخریب پذیری بی نهایت قشنگ کار شده که وقوع حادثه را به خوبی بیان می کند. وجود تغییرات آب و هوایی شب و روز و نور پردازی زیبا در شب لذت یک مسابقه رالی را دوچندان می کند.
.
نقشه خوان یکی از نقاط عطف Dirt 3 محسوب می شود که با صداگذاری بی نقص خود روحی زنده بر بازی دمیده است. صداهای موتور اتومبیل ها به صورت تفیک شده نیستند و تفاوت زیادی در این قسمت احساس نمی شود. موسیقی متن بازی با جود انرژیک بودن زود خسته کننده می شود از کیفیک بالایی برخوردار می باشد.
.
Dirt 3 یک دنباله موفق در ادامه قسمت های پیشین خود است که با پیشرفت های گرافیکی و تنوع قسمت های مسابقات جزو موفق ترین بازی های رانندگی به حساب می آید.
.
گرافیک : ۹
گیم پلی : ۸.۸
موسیقی و صدا : ۸.۵
مجموع : ۸.۷
نویسنده : JeNeRaL ShAwN ( شاهین )
.
۳) DRIVER : SANFANCISCO
.
.
.
.
فرمولستان!
.
.
.
سرعت ، هیجان ، فرار
.
همیشه همکاری با خلاف کاران حرفه ای کار سخت و خطرناکی است که تجربه بسیار زیاد و پختگی را میطلبد اما ” جان ” عضوی از این گروه است که بدهی کلانی به بار آورده و بوی مرگ را در چند قدمی وجودش حس می کند. تنها راه نجات او بدست آوردن مقدار زیادی پول برای پرداختن به آن گروه خشن و خلاف کار می باشد. جان راننده ای ماهر و تواناست بنابراین به او پیشنهاد شرکت در مسابقه ای به وسعت امریکا داده می شود که با قهرمانی در آن و پشت سر گذاشتن بیش از دویست شرکت کننده می تواند پول کافی را به دست آورده و جان خود را نجات دهد.
.
پلیس ، خلاف کاران و مرگ همه به دنبال او می آیند و جان فقط و فقط می گریزد و راهی جز فرار ندارد. فرار از مرگ.. فرار برای زندگی.. . ایده برای تبدیل شدن به یک تفوت و یک موفقیت بسیار عالیست اما این داستان به هیچ وجه در بازی به خوبی پرداخت نشده است. شاید داستان بازی فقط در تیترهای ابتدایی و انتهایی بازی به چشم می خورد و اگرچه وجود داستان در این بازی هیجان و جذابیت آن را به مراتب بالاتر می برد اما هیچ وقت به خوبیه یک داستان نخواهد بود.
.
.
از کرخه تا راین
.
مسیر مسابقه بسیار طولانی اما بازی به شدت کوتاه است. سان فرانسیسکو همان شهری است که جان بیش از دویست رقیب را در جلوی خود میبیند و پس از پشت سر گذاشتن آنها در ۱۰ Stage گوناگون به نیویورک و پایان مسابقه می رسد. به لطف کوتاهی بازی و تنوع بسیار زیاد محیط مسابقه همیشه از مناظر اطراف لذت میبرید همچنین اتومبیل ها نیز نسبت به مسیر تنوع بسیار خوبی دارند که نیازی به استفاده اکثر آنها تا انتهای بازی احساس نمی شود. پمپ بنزین ها در طول بازی محل تعویض اتومبیل به حساب می آیند. با انتخاب ماشین مورد نظر که تنها تفاوت ظاهری و اندکی هندلینگ آنها را متمایز می کند می توان از میانبرهای هوشمندانه بازی مسیر را ادامه داد و از رقیبان پیشی گرفت.
.
مهم ترین واژه ای که میتوان در مورد NFS:The Run به کار برد ” تفاوت ” می باشد. وجود صحنه های سینمایی و مشاهده کراکتر بازی برای اولین بار در NFS و لوکیشن های فرار او جذابیت های خاصی به بازی بخشیده است. روند بازی در یک طمان پیوسته و پشت سرهم رخ می دهد که با کوتاهی بیش از حد و زاویه دید بسیار جلو از طرفی بازیباز را آزورده خاطر میکند اما از طرف دیگر حس هیجان و فرار خوبی در وی به وجود می آورد. در اکثر قسمت ها جان می بایست ۸ الی ۱۰ رقیب خود را از پیش روی ور دارد و در قسمت هایی هم به شیوه مسابقه تنوع داده میشود و با سه رقیب به مسابقه می پردازد.
.
هوش مصنوعی بازی تعریفی ندارد همچنین پمپ بنزین ها نیز خوب مشخص نشده اند. شخصیت جان به عنوان کراکتر اول بازی به جز یک فرد راننده هیچ حس دیگری به بازیباز منتقل نمی کند و همه چیز در میانه ی راه و نرسیده به خوب شدن رها شده اند. از قسمت های جذاب و زیبای بازی میتوان به بخش آنلاین آن اشاره کرد که هیجان و لذت یک مسابقه گروهی را داراست.
.
.
فراری به زیبایی The Run
.
محیطی متنوع و چشم نواز که در سرتاسر مسیر به زیبایی و با نهایت هنرمنری طراحی شده اند. موتور گرافیکی بازی بر پایه Frostbite 2 راه اندازی شده است که چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ هنری خوش ساخت و بی نطیر است. اما در طراحی اتومبیل ها اندکی بی سلیقگی به چشم می خورد که در معنای گرافیک مثال زدنی بازی گم می شود.
.
موسیقی در The Run هیجان و انرژی لازم را منتقل می کند اما میتوانست بهتر از اینها نیز انتخاب شود. صداهای تصادف و برخوردها نسبتا خوب است اما مشکلات صدای موتور و پیرامون اطراف کم نیست.
.
NFS:The Run یک عنوان متفاوت است که همه فاکتورهای خوب در آن دیده می شوند اما هیچ کدام به خوبی پرداخت و تکمیل نشده اند. به شدت کوتاه است که ارزش آن را کم می کند. تنوع محیط و گرافیک مثال زدنی نقطه عطفی در مقابل داستان و شخصیت پردازی ضعیف آن به حساب می آیند.
.
گرافیک : ۹.۲
گیم پلی : ۶.۶
موسیقی و صدا : ۷.۸
داستان : ۶
مجموع : ۷.۴
نویسنده : JeNeRaL ShAwN ( شاهین )
.
.
باشکوه ترین سال دنیای بازی بدون تردید همین سال ۲۰۱۱ بوده است که با شاهکارهایی از هر سبک و با هر سلیقه مخاطب خویش را راضی و خوشحال ساخت که در این پرونده مروری بر قسمت رانندگی آن داشتیم که امیدواریم مورد پسند شما قرار گرفته باشد.
.
نویسندگان : JeNeRaL ShAwN ( شاهین ) & رضا زائری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
انصافا جای tdu2 تو لیستتون خالیه
دستت درد نکنه ولی خدایی dirt3 عالی بود
در مورد درایور اینیکه گفتین تکراری نمی شه چرا ماموریت ها بعد یک مدت تکراری میشن .
طراحی فضا رو هم نباید میگذاشتین تازه دهم بهش بدین . صدا گذاری بازی هم شما به Dirt 8.5 دادین بعدش به
درایور ۹ بدین کمی زیادییه . در کل درایور ۷.۸ یا در نهایت ۸ دیگه بالاتر به نظر من زیاده .
راجب موسیقی متن یک عنوان رالی با توجه به برخورد اصتحکاک با جاده ناهموار وجود چاله های آب صدای سنگین موتور اصلا به موسیقی احتیاجی نداره که خسته کننده باشه ولی به امتیازی که دادین کار ندارم امتیاز خوبیه.
امتیازی هم که به F1 کمه بهتر بود ۸ می دادین چجوری از ۷.۳ تا ۹.۵ که به بخشهای مختلف دادین میانگین
شده ۷.۶ ؟
ولی بررسی خوبی بود زحمت کشیدین . :wink:
مرسی عسلی اما انتقادت از من : :arrow:
.
گفتی چرا موسیقی رو هم گذاشتی توی نمره ها.. . من عادتمه موسیقی و صدا رو با هم مینویسم حتی بازیه شاهکاری مثل دد اسپیس که فقط صدا داره رو هم من به موسیقی صدا مینویسم ( طبیعتا ۱۰ ) حالا میخواد اون بازی فقط موسیقی داشته باشه یا فقط صدا یا هر دو گلم.. :wink:
.
بقیشون رو به رضا بگو :wink:
بهترین بازی ریسینگ امسال که بیشتر بهم چسبید درایور بود بعدش هم ران
بابا من فن این بازی نیستم ولی فرزار ۳ و۴ بازی کردم خدای گرافیک بازی خیلی بالاست نسخه ی ۳ حداقل ۸.۵ می گیره
ولی برعکس تو من اعتقاد دارم FM3 اصلا خوب نبود.. خب طبیعتا منم که به شدت فن GT هستم دیگه حال نکردم باهاش اما نمیدونم چه معجزه ای سر ایت FM4 اتفاق افتاد که همه چی یهو انقدر پیشرفت کرد. واقعا نمیدونم چه واژه ای باید به کار ببرم بتونه فورزا ۴ رو توصیف کنه اما عنوان بهترین شبیه ساز تاریخ میتونه برازنده باشه عسلی.. :wink: