۲۰ برتر | بیست بازی که پس از گذشت یک دهه هنوز هم جذاب هستند (قسمت اول)

در ۱۳۹۶/۰۵/۲۷ , 18:30:46
command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe

فوتبالیست‌ها هروقت می‌خواهند از تجربه‌ی خود صحبت کنند، صحبت از زمین خاکی را پیش می‌کشند. مکانیک‌ها برای گفتن از قدمت کار خود، پیکان را معیار قرار می‌دهند. اما نقطه‌ی عطف و نوستالژیک ما گیمرها کجاست؟ در جمع گیمرهای کمی با سن و سال که بنشینید، از بازی‌هایی نام می‌برند که بسیاری از ما با آن آشنا نیستیم، سری‌هایی مثل «دیابلو»، «دانکی کونگ»، «کنترا» یا حتی «حمله بر فراز رودخانه» (همان هواپیمای معروف کنسول آتاری). در میان این عناوین قدیمی، برخی هنوز هم مثل روز اول جذاب هستند؛ عناوینی که از نظر فنی، داستانی، گیم‌پلی یا شخصیت‌پردازی آن‌قدر قدرتمند بودند که گذر زمان نتوانسته چیزی از عظمت آنها کم کند. در این‌جا سعی داریم تا ۲۰ مورد از این بازی‌ها را با قدمتی ۱۰ ساله و بیشتر مورد بررسی قرار دهیم و دلایل موفقیت پایدار آنها را بررسی کنیم؛ در ادام همراه دنیای بازی باشید.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
ظاهر بازی درست مثل باطن آن دردناک است.
  1. Quake 4

سال انتشار: ۲۰۰۵

سازنده: ریون سافت‌ور – آی‌دی سافت‌ور

پلتفرم: PC ،Xbox 360

سبک: تیراندازی اول‌شخص

مجموعه‌ی «کوئیک» و «دووم» را می‌توان والدین ژانر تیراندازی اول‌شخص نامید. کوئیک به جنگ انسان‌ها با نژادی بیگانه می‌پردازد که قصد حمله به زمین را دارند. در این سری در واقع شما آن نژاد بیگانه هستید که به سیاره استروگ‌ها حمله می‌کنید تا با یک اقدام پیش‌گیرانه بتوانید زمین را نجات دهید. کوئیک ۴ در زمان خود یک دستاورد در زمینه جلوه‌های بصری محسوب می‌شد. این ساخته‌ی شرکت ریون و آی‌دی سافت‌ور برای اجرا در بهترین صورت نیازمند یک کارت گرافیک ۵۱۲ مگابایتی بود، آن هم در ۱۲ سال قبل. این بازی سرشار از هیجان و اتفاقات غیرمنتظره است که این امر حتی در صحنه‌ی آغازین آن هم دیده می‌شد؛ صحنه‌ای که در آن ابتدا فکر می‌کنید با یک سرباز طرف هستید که در حال تماشای فضای بیکران از درون فضاپیما است، اما با گردش بدن وی متوجه جسم متلاشی شده و بی‌جانش می‌شوید که در فضا رها شده است. اسلحه‌های بازی بسیار متنوع بوده و در برخی مراحل حتی امکان استفاده از تانک هم برای شما میسر است.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
دشمنان شما واقعا وحشتناک هستند.

داستان این قسمت از بازی علی‌رغم تاکید این سری بر مبارزات، واقعا جذاب است. شما ابتدا کار خود را به عنوان یک تفنگ‌دار سپاه انسا‌ن‌ها آغاز کرده و با پیش‌روی در خاک دشمن اقدام به قلع و قمع آنها می‌کنید، اما این رویکرد در میانه‌ی بازی تغییر کرده و شما اسیر دشمن می‌شوید؛ چه چیزی بهتر از اینکه سرباز توانایی مثل شما به یکی از افراد سپاه آنها تبدیل شود؟ بازی به شکل زجرآوری مراحل تبدیل شما به یک سرباز استروگ را به تصویر می‌کشد؛ تصویرسازی که در زمان خود واقعا دردناک بود. همه‌ی این موارد دست به دست هم می‌دهند تا کوئیک ۴ بتواند به عنوانی جذاب تبدیل شود.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe

  1. Lost Planet

سال انتشار: ۲۰۰۶

سازنده: کپکام

پلتفرم: PC ،Xbox 360 ،Playstation 3

سبک: تیراندازی سوم شخص

بازی «سیاره‌ی گمشده» ایده‌ای جذاب بود که در گذر زمان زرق و برق خود را از دست داد؛ اما قسمت اول این عنوان هنوز هم ارزش تجربه را دارد. این بازی در سال ۲۰۰۶ میلادی توانست با ارائه‌ی محیطی جدید و جلوه‌های بصری زیبا، طرفداران زیادی به دست بیاورد. داستان این بازی در سیاره‌ای با شرایطی مانند قطب روایت می‌شود که انسان‌ها برای به‌دست آوردن منابع، در آن کلونی‌سازی کرده‌‌اند؛ البته، داستان فراتر از این موارد رفته و توطئه‌ای سیاسی اقتصادی را شامل می‌شود. محیط بازی تماما برفی است که این امر یکی از جذابیت‌های سیاره‌ی گمشده بود. تعامل بازیکنان با برف از یک طرف و نیاز دائمی برای پیدا کردن منابع گرمایی در کنار توجه به مبارزات پر هیجان و شلوع با حشرات عظیم الجثه‌ی فضایی، توانست از این بازی عنوانی موفق بسازد. اسلحه‌های بازی از تنوع قابل قبولی برخوردار بوده و در طول بازی این امکان وجود دارد تا از وسایل نقلیه‌ی ربات شکلی استفاده کنید که نوعی تانک دوپا است. در طول بازی با نابود کردن جانوران حشره شکل این سیاره، انرژی گرمایی آنها مانند مایعی در محیط جمع شده و شما با برداشتن و استفاده از آن می‌توانید در بازی پیش بروید.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
دشمنان بزرگ و عجیب!

این جانوران در ابعاد و اقسام گوناگونی وجود دارند و یکی از جذابیت‌های بازی هم در مبارزه با گونه‌های مختلف این جانداران است. بدن این موجودات به غیر از نقاط گرم و نارنجی رنگی که باید مورد اصابت گلوله قرار بگیرد، تقریبا آسیب‌ناپذیر است و انتخاب استراتژی مناسب هنگام مبارزات این بازی را بسیار جذاب کرده. این بازی اولین قسمت از یک سه‌گانه بود که یکی پس از دیگری از اعتبار عنوان سیاره‌ی گمشده کم کردند، تا جایی که شرکت کپکام قید ساختن قسمت جدیدی برای آن را به کلی زد. اگر به شوتر‌های سوم شخص علمی-تخیلی علاقه دارید، تجربه‌ی این عنوان را از دست ندهید.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe

  1. Tomb Raider: Legend

سال انتشار: ۲۰۰۶

سازنده: کریستال داینامیکس

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360 ،PlayStation 3 ،PlayStation 2 ،Xbox ،PlayStation Portable ،Game Boy Advance ،Nintendo DS, GameCube

سبک: اکشن-ماجراجویی

هیچ گیمری پیدا نمی‌شود که نام «لارا کرافت» و سری «دزد مقبره» را نشنیده باشد. این عنوان که با الهام از شخصیت «ایندیانا جونز» دنیای سینما وارد عرصه‌ی بازی‌های رایانه‌ای شد، اکنون به یکی از ستون‌های سبک اکشن و ماجراجویی تبدیل شده است. به جرات می‌توان گفت عنوان مشهور «کشف نشده» (Uncharted) هم از این بازی الهام گرفته شده است. سری دزد مقبره که در ایران به اشتباه «مهاجم مقبره» هم نامیده می‌شود (آخر میّت چه نیاز به هجوم دارد!؟) اولین بار در سال ۱۹۹۶ میلادیپا به دنیای بازی‌های ویدئویی گذاشت و پس از آن خیلی زود به شهرت رسید. «افسانه» که هفتمین قسمت از این سری بود، توانست بار دیگر این عنوان را به روزهای اوج خود برساند؛ زیرا پس از قسمت ضعیف «فرشته‌ی تاریکی»، بسیاری از این عنوان ناامید شده بودند و فاصله‌ی زمانی سه ساله میان این دو قسمت با هم نیز گویای تلاش سازندگان برای بازگشت به ریشه‌های این عنوان بود. داستان قسمت هفتم به گذشته‌ی لارا کرافت و مرگ عجیب مادرش می‌پردازد که به نوعی با اسطوره‌ی انگلیسی «شمشیر در سنگ» گره خورده است. این قسمت شاهد نوآوری‌های زیادی بود که توانست نظر مخاطبان را به خود جلب کند؛ نوآوری‌هایی مثل اضافه شدن آهن‌ربای طنابی به ابزار لارا، امکان استفاده از صحنه‌ی آهسته در مبارزات و استفاده از رویداد‌های سریع (QTE). تنوع مراحل هم مانند قسمت‌های اصیل این بازی بسیار زیاد بوده و از جنگل‌های «پرو» تا آسمان خراش‌های «ژاپن» را در بر می‌گیرد. این قسمت توانست با ارائه‌ی تجربه‌ای استاندارد به علاقمندان لارا کرافت، یک بار دیگر مهر این بانوی افسانه‌ای را در دل گیمرها بیفکند.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
خوب، بد، سم!
  1. Splinter Cell: Double Agent

سال انتشار: ۲۰۰۶

سازنده: یوبی‌سافت

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360 ،PlayStation 3 ،PlayStation 2 ،Xbox ،Wii ،GameCube

سبک: مخفی‌کاری

بازی‌های سبک پنهان‌کاری، طرفداران خاص خود را دارند، اما از میان عناوینی که در این سبک ارائه شده‌اند «مامور ویژه» یا Splinter Cell از شرکت یوبی‌سافت توانسته طرفدارن سبک‌های مختلف را به خود جلب کند. این سری اولین بار در سال ۲۰۰۲ عرضه شده و به دلیل سبک جذاب و در عین حال زیبایی که داشت، نظر منتقدان و بازیکنان را به خود جلب کرد؛ آخر چه کسی از مخفی شدن بالای سر دشمن آن هم با حرکات آکروباتیک بدش می‌آید؟ اما دلیل انتخاب قسمت چهارم این عنوان، تغییر مسیری بود که اثر آن هم‌چنان در این سری ادامه دارد است. در این قسمت شما علاوه بر انجام ماموریت برای دولت آمریکا، به عنوان یک جاسوس دوجانبه وارد تشکیلات یک گروه تروریستی می‌شوید و انتخاب‌های شما در طول بازی، سرنوشت شما را تغییر می‌دهد. این قسمت از این سری، دارای سه پایان مختلف بوده و در برخی موارد انتخاب شما در انتهای یک مرحله، مرحله‌ی بعدی که با آن رو به رو می‌شوید را به کل تغییر می‌دهد! علاوه بر موارد یاد شده، گرافیک جذاب و تنوع در مبارزات و اسلحه‌های این قسمت از این عنوان، اثری موفق ساخت تا تجربه‌ی آن هنوز هم برای طرفداران «سم فیشر»، جذاب باشد.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe

  1. Dark Sector

سال انتشار: ۲۰۰۸

سازنده: دیجیتال اکستریمز

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360 ،PlayStation 3

سبک: تیراندازی سوم‌شخص

بازی «بخش تاریک» عنوانی مستقل است که توسط شرکت دیجیتال اکستریمز ساخته شده. شاید این عنوان از نظر بسیاری از شما ناشناخته باشد، اما باید بگویم این اثر آن‌قدر موفق بود که شرت سازنده‌ی آن با استفاده از ایده‌های پشت این بازی اقدام به ساخت بازی آنلاین و رایگان Warframe کرد؛ بازی که پس از ۴ سال از ساختش هنوز هم جزء ۱۰ بازی پر طرفدار شبکه استیم است. در بازی بخش تاریک شما در نقش «هیدن تنو»، مامور مخفی CIA برای به‌دست آوردن اطلاعات در خصوص نوعی ویروس مرگ‌بار به نام «تکنوسیت» وارد یکی از مناطق اطراف روسیه می‌شوید؛ اما ماجرا به همین سادگی‌ها نیست و هیدن پس از گذشت مدتی باید برای بقای خود و پرده برداشتن از سیاست‌های کثیف افراد سودجو تلاش کند. سبک بازی سوم شخص اکشن است و شما علاوه بر استفاده از انواع سلاح‌های گرم، می‌توانید از یک نوع بومرنگ مرگبار هم استفاده کنید که هم قابلیت کنترل از راه دور دارد و هم می‌توانید آن را مجهز به آتش، برق و سایر عناصر محیطی کنید تا به این وسیله آسیب بیشتر و خاص‌تری به دشمن وارد کنید.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
یک دست تیر و آتش و یک دست تیغ تیز!

نکته‌ای که این بازی را جذاب می‌کند، ابتدا همین بومرنگ است. امکان کنترل آن پس از پرتاب به صورت صحنه‌ی آهسته، بسیار لذت‌بخش است؛ خصوصا وقتی برای قطع کردن اعضای بدن دشمن به وسیله‌ی این سلاح برّنده تلاش می‌کنید. داستان بازی هم از پیچ و تاب‌های جذابی برخوردار است که خود از عوامل موفقیت این عنوان است. شاید این بازی از نظر گرافیکی چندان جذاب به نظر نرسد، اما تجربه‌ی آن برای تمامی طرفداران سبک اکشن و تیراندازی لذت‌بخش خواهد بود.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe

  1. Command & Conquer 3: Tiberium Wars

سال انتشار: ۲۰۰۷

سازنده: دایس لس‌آنجلس

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360

سبک: استراتژی

همه‌ی استراتژی باز‌ها با سری Command & Conquer آشنا هستند. این سری که از ۳ زیر شاخه «ژنرال‌ها» (جنگ مدرن)، «وضعیت قرمز» (در زمان جنگ جهانی و آینده‌ی پس از آن) و «تایبریوم» (در آینده‌ی دور) تشکیل شده، طرفداران دو آتشه و خاص خود را دارد. در ایران بیشتر بازیکنان حداقل یک‌بار ژنرال‌ها را تجربه کرده‌اند، اما دو سری دیگر در کشور ما کمی مظلوم واقع شده‌اند. عنوان Command & Conquer 3: Tiberium Wars سومین قسمت از داستان آینده‌ی زمین در دوران ورود عنصری به نام تایبریوم به این سیاره است که می‌تواند منبعی عظیم از انرژی باشد. در پی این اتفاق جنگ بزرگی سیاره ما را در بر گرفته و گروه‌های مختلف سعی در تصرف هرچه بیشتر این عنصر دارند. در قسمت سوم بازی علاوه بر دو گروه فرقه‌ی ناد و سازمان دفاع جهانی (GDI)، یک گروه از موجودات فضایی هم برای استفاده از این عنصر به زمین حمله می‌کنند. آیا همین جنگ سه جانبه برای خوب بودن این بازی کافی نیست؟ داستان بازی تلاش هریک از سه گروه برای پیروزی را روایت کرده و مراحل بازی هم از تنوع خوبی برخوردار هستند. جلوه‌های بصری بازی در زمان عرضه برای یک عنوان استراتژی واقعا شگفت‌انگیز بوده و امکانات و تجهیزات هریک از گروه‌ها به بازیکنان این اجازه را می‌دهد تا با توجه به سبک مبارزاتی خود، گروه مورد نظرشان را انتخاب کنند. پس از موفقیت این عنوان، یک بسته الحاقی به نام «خشم کین» هم برای تکمیل داستان و ارائه‌ی تجهیزات جدید به بازی عرضه شد. Command & Conquer 3 با گذشت ۱۰ سال از عرضه، هنوز هم یکی از عناوین استراتژیک جذاب موجود است و شاید در این سبک تنها عناوین بزرگی مثل Star Craft بتوانند جلوتر از آن قرار بگیرند.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
برادران شیطانی
  1. Devil May Cry 3

سال انتشار: ۲۰۰۵

سازنده: کپکام

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360 ،PlayStation 3 ،PlayStation 2

سبک: بزن بکش (Hack & Slash)

«به این میگن یک دورهمی خانوادگی دلگرم‌کننده» خلاصه قسمت سوم بازی «شاید شیطان بگرید» در همین جمله‌ی «دانته» خلاصه می‌شود؛ ملاقات دو پسر «اسپاردا» برای زنده کردن میراث پدر خود، دو فرزند نامیرا که هرکدام شیطانی در درون خود دارند. من اولین بار سبک بزن بکش را با این بازی تجربه کردم. وقتی برای اولین بار پشت یکی از شیاطین بخت برگشته پریده و از او برای اسکی کردن روی زمین استفاده کردم، فهمیدن که وارد دوران تازه‌ای از زندگی گیمری خود شده‌ام! DMC 3 تنها یک بازی نبود، اجرای فنون در این بازی می‌توانست مثل رقصیدن زیبا و حساب شده باشد. وجود کلاس‌های مختلف با تمرکز بر شمشیر، تفنگ، کند کردن زمان و… به تمام بازیکنان این امکان را می‌داد تا کمال قدرت دانته را تجربه کنند.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
برای کسی که نمی‌میرد، جنگ یک شوخی است!

غول‌های بازی هم بسیار متنوع و جذاب بودند؛ از هیولایی عظیم که یک مرحله از بازی را در بدن وی سپری می‌کنیم تا برادر نه چندان عزیزمان که واقعا نمی‌دانیم او را شیطان بنامیم یا برادر! سلاح‌های مختلفی که در طول بازی و با شکست دادن دشمنان مختلف به دست می‌آورید، مانند مراحل بازی تلفیقی از طنز و خشونت است؛ چیزی شبیه به آثار «کوئینتین تارانتینو» که آدم را در شرایطی قرار می‌دهد که بین خندیدن، تعجب و غافل‌گیری مردد می‌ماند. موسیقی «هوی متال» در کنار مبارزات سریع و خشن با انواع مختلف هیولاها همه و همه دست به دست هم داده‌اند تا این عنوان را به یکی از فراموش نشدنی‌ترین عناوین بازی‌های رایانه‌ای تبدیل کنند.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
خمیری دوست داشتنی
  1. Neverhood

سال انتشار: ۱۹۹۶

سازنده: نورسافت

پلتفرم‌ها: PC ،Play Station

سبک: معمایی-اشاره و کلیک

کارتون محبوب «والاس و گرومیت» را به خاطر دارید؟ همان پیرمرد و سگ باهوش‌اش که توسط خمیر ساخته شده بودند؟ بازی نورهود هم مانند این انیمیشن در دنیایی از جنس خمیر روایت می‌شود و شما در نقش «مرد خمیری» باید با حل کردن معماهای مختلف و دشوار پی به راز این سرزمین ببرید. بازی با توجه به انتخاب شما در انتهای آن از دو پایان خوب و بد تشکیل شده و داستان هم به خوبی شما را از نظر روانی تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بازی علی‌رغم قدیمی بودن، به دلیل استفاده از تکنیک خمیری در ساخت‌اش هنوز هم جذاب به نظر می‌رسد. طنز در حرکات و رفتار قهرمان اصلی بازی دیده می‌شود و معماهای بازی هم از سختی قابل قبولی برخوردار هستند و گاهی بیش از حد دشوار می‌شوند. این بازی از همان زمان عرضه بسیار مورد توجه بازیکنان و منتقدان قرار گرفت و حتی به دلیل سبک هنری خاصی که ارائه کرده بود، جوائز متعددی هم به‌دست آورد. تجربه‌ی این بازی خانوادگی و مفرح در عین به چالش کشیدن ذهن شما، از نظر احساسی هم شما را درگیر خواهد کرد.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
قلعه‌های دوست داشتنی
  1. Stronghold Crusader

سال انتشار: ۲۰۰۲

ناشر: فایرفلای استودیوز

پلتفرم‌: PC

سبک: استراتژی

بازی «قلعه» یا آن‌گونه که در ایران شناخته می‌شود «جنگ‌های صلیبی»، برای بسیاری از بازیکنان اولین تجربه از یک بازی استراتژیک بود. این بازی که به دلیل دوبله‌ی جذاب شرکت «دارینوس» در ایران بسیار محبوب شد، در زمان جنگ‌های صلیبی جریان دارد و شما باید به عنوان یک فرمانده‌ در نبردهای مهمی از تاریخ این جنگ‌ها حضور پیدا کنید. شاید این بازی از نظر فنی یک شاهکار نباشد، اما وجود خصوصیاتی مثل تمرکز بر ساخت ساز استحکامات، تنوع در نیروها و سلاح‌های مختلف و مهم‌تر از همه توجه به مسائل اجتماعی (مثل شاد نگاه داشتن مردم) در کنار مسائل نظامی. این دوبله گاهی آن‌قدر جذاب برای من و آزاردهنده برای دیگران بود که صدای اعتراض مادرم بلند می‌شد که خسته شدم از این «مردم در حال ترک قلعه هستند!»، این عنوان را به یکی از محبوب‌ترین عناوین استراتژی تبدیل کرده است. اگر تاکنون این اثر را تجربه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم حتما به این بازی فرصت بدهید تا لحظات مفرحی برای‌تان رقم بزند.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
مرد تنهای شب
  1. Max Payne 2

سال انتشار: ۲۰۰۳

سازنده: رمدی اینترتینمنت، راک استار

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox 360 ،Xbox ،PlayStation 3 ،PlayStation 2

سبک: تیراندازی سوم شخص

نمی‌شود از بازی‌های به یادماندنی و جذاب گفت، اما نام «مکس پین» را از قلم انداخت. این کارآگاه خسته که جز مشتی اسلحه و چند بسته قرص آرام‌بخش در دنیا چیزی برایش باقی نمانده، خیلی زود به یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های دنیای بازی‌های رایانه‌ای تبدیل شد. علی‌رغم عرضه‌ی قسمت سوم برای این سری، به نظر من قسمت دوم این بازی نقطه‌ی اوج آن بود؛ زیرا شخصیت‌پردازی و پیش‌برد داستان در قسمت سوم کمی ناشیانه انجام شده بود (مثل وقتی که مکس برای نجات «فابیانا» و دو گروگان دیگر از دست ۵ گروگان‌گیر مسلح به سلاح‌های تمام اتوماتیک، از در اتاق وارد شده و از آنها می‌خواهد که صلاح خود را زمین بگذارند؛ به همین سادگی، به همین خوش‌مزگی). از طرف دیگر قسمت دوم مکس پین آخرین حضور خالق اصلی آن یعنی «سم لیک» و شرکت «رمدی» در این سری بود. این بازی که به نوعی پدر تیراندازی در صحنه‌ی آهسته یا همان «بولت تایم» (البته به دلیل نزدیکی عرضه قسمت اول مکس پین با فیلم ماتریکس بین علما در خصوص اولین بودن هرکدام اختلاف است) است، به خوبی این عنصر سینمایی را برای هرچه جذاب‌تر کردن بازی پیاده کرده و رابطه‌ی عاطفی موجود در قسمت دوم بازی به همراه تنوع سلاح‌ها و مراحل، مکس پین ۲ را به اثری تبدیل کرده که هیچ‌گاه از تجربه‌ی آن خسته نمی‌شویم.

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
نبرد جدای‌ها
  1. Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy

سال انتشار: ۲۰۰۳

سازنده: ریون سافت‌ور، ویکاریوس ویژنز

پلتفرم‌ها: PC ،Xbox

سبک: اکشن- ماجراجویی

دنیای «جنگ‌های ستاره‌ای» جزء جهان‌ها و محصولات پرطرفدار برای تمام سنین است. تمامی نسخه‌های این مجموعه را می‌توان با اعضای خانواده تماشا کرد و به همین دلیل طرفداران این مجموعه را افرادی از تمام سنین تشکیل می‌دهند. طبعا مجموعه‌ای به این پرطرفداری باید در زمنیه‌ی بازی‌های رایانه‌ای هم حضوری پررنگ داشته باشد. سری‌های مختلفی از بازی‌ها با سبک‌های مختلف در جهان جنگ‌های ستاره‌ای ساخته شده‌اند که سری «شوالیه‌ی جدای» همان‌طور که از نام‌اش پیداست، بر قدرت‌های مبارزان «جدای» و «سیث» تمرکز دارد. عنوان «آکادمی جدای» شما را در مسیر تبدیل شدن به یک جدای قرار می‌دهد. انواع قدرت‌های بخش روشن (مثل درمان و کنترل ذهن) و تاریک (مثل خفه کردن و برق گرفتگی) در این بازی قابل یادگیری هستند و شما با افزایش درجه‌ی خود در آکادمی تکنیک‌های مختلف شمشیر‌های نوری را یاد می‌گیرید و حتی می‌توانید انواع مختلفی از این شمشیر‌ها را استفاده کنید (مثل استفاده از ۲ شمشیر هم‌زمان یا شمشیر‌های بلند دو لبه).

command & conquer, Quake, Star Wars, Tomb Raider, Warframe
سلاح گرم، به تعداد کافی!

اما مهم‌ترین نکته در خصوص این بازی، آزادی عمل بسیار زیاد شما در استفاده از شمشیر است؛ تا حدی که اگر بر این مکانیزم بازی مسلط شوید حتی می‌توانید مچ دست دشمن را قطع کنید! نقاط قوت این اثر آن‌قدر زیاد است که امکان استفاده از انواع سلاح‌های گرم با دید اول شخص در بازی آخر این فهرست قرار می‌گیرد! با گذشت ۱۳ سال از عرضه‌ی آکادمی جدای، هنوز هم هیچ اثری در این سبک پیدا نمی‌شود که تجربه‌ای به قدرت این بازی ارائه کند.

تا به این‌جا نیمی از عناوین شگفت‌انگیز این فهرست را با هم دیدیم، اما بهترین‌ها هنوز رونمایی نشده‌اند. در بخش دوم این مقاله ۱۰ بازی نهایی را معرفی کرده و قطعه‌های نهایی این پازل لذت‌بخش را کامل می‌کنیم. به نظر شما کدام عناوین لایق این هستند که جزء ۱۰ عنوان نهایی این فهرست قرار بگیرند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.


26 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. وای دهنم آب افتاد :10: fallout 3_Hitman blood money_mafia 1_call of duty 2_prince of persia 3
    Alon in the Dark_resident evil 4
    وخیلی از بازیهایی که اسمشونو نبردم،واقعا استحقاق اینو داشتن که تو این لیست قرار بگیرن بجای بازیای چرت و پرتی مثل Star WarsوStronghold .آخه کی میتونه اینارو فراموش کنه؟!بجای Stronghold که یک بازی استراتژیکیه ،مثلا اگه company of heroes رو میزاشتین بهتر بود.یا بجای Tomb Raider: Legend بایدtomb raider underworld رو میزاشتین. برای لیست دوم به نظر من gears of war 1 باید رتبه اول رو داشته باشه و بعد از اون call of duty 4.واقعا از بازی کردن این بازیا آدم سیر نمیشه.حتی با گذشت یک دهه هنوز هم دوست دارم اینارو بازی کنم.gears of war اولین بازی ای بود که اگه اشتباه نکنم سیستم کاور رو در بین بازی های سوم شخص معرفی کرد و با اون گیم پلی فوق العادش تحول عظیمی در عرصه بازی های شوتینگ ایجاد کرد. همه اینهایی که نام بردن عناوین قوی ای بودن که نامشون باید بجای بعضی از عنواین ضغیفتر توی لیست جا میگرفت…

    ۰۱
  2. وای دهنم آب افتاد :10: .princeof persia 3 ,Alon in the Dark,fallout 3,mafia 1,.resident evil 4. call of duty 2 .و خیلی از بازیهایی که اسمشونو نبردم،واقعا استحقاق اینو داشتن که تو این لیست قرار بگیرن بجای بازیای چرت و پرتی مثل Star WarsوStronghold .آخه کی میتونه اینارو فراموش کنه؟!بجای Stronghold که یک بازی استراتژیکیه ،مثلا اگه company of heroes رو میزاشتین بهتر بود.یا بجای Tomb Raider: Legend بایدtomb raider underworld رو میزاشتین. برای لیست دوم به نظر من gears of war 1 باید رتبه اول رو داشته باشه و بعد از اون call of duty 4.واقعا از بازی کردن این بازیا آدم سیر نمیشه.حتی با گذشت یک دهه هنوز هم دوست دارم اینارو بازی کنم.gears of war اولین بازی ای بود که اگه اشتباه نکنم سیستم کاور رو در بین بازی های سوم شخص معرفی کرد و با اون گیم پلی فوق العادش تحول عظیمی در عرصه بازی های شوتینگ ایجاد کرد. همه اینهایی که نام بردن عناوین قوی ای بودن که نامشون باید بجای بعضی از عنواین ضغیفتر توی لیست جا میگرفت…

    ۰۰
  3. ممنون از مطلب سرگرم کننده بود مخصوصا دارک سکتور که تاحالا تجربه نکردم نسبت به خریدش راغب شدم . فقط برادر گرامی منتقد معنی ریدر raider در فارسی هجوم برنده است و tomb raider با تلفظ صحیح توم ریدر دقیقا معنی اش میشود : مهاجم مقبره

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر