مقدمهای بر ساخت بازی – قسمت چهارم: دنیای قلموها دنیای بزرگ محدود ۳
به نام خدایی که در همین نزدیکیست
همانطور که متوجه شده اید مبحث قلمو ها مبحثی بسیار پیچیده و کسل کننده است. اما خبر خوبی برای شما دارم! این آخرین قسمت از مبحث قلمو ها است و از قسمت های بعدی شروع به آموزش بخش هایی میکنیم که از یک انجین بازی سازی انتظار دارید.
در ادامه ی کار به توضیح کاربرد سایر گزنه های موجود در پنجره ی Geometry Tools میپردازیم.
Create: این اصلاحگر فقط در حالت انتخاب راس فعال است و با انتخاب چند راس و انتخاب این گزینه میتوانید یک چند ضلعی جدید ایجاد کنید.
Delete: این اصلاحگر در حالت ها ی انتخاب راس و چندضلعی فعال بوده و نحوه ی کار با ان به این صورت است که با حذف مورد نتخاب شده نسبت به سایر عناصر مرتبط به بخش پاک شده واکنش میدهد.
در این تصویر یک چند ضلعی از شکل پاک شده است.
Split: این اصلاحگر فقط در حالت های انتخاب راس و ضلع فعال است و با انتخاب دو ضلع یا راس از میان ان ها به هم یک صفحه متصل میکند.
Flip: این اصلاحگر فقط در حالت انتخاب چند ضلعی فعال است و با این ابزار میتوانید برای تغییر جهت بردار نرمال کمک بگیرید.در حالت پیش فرض انجین سمت مثبت را رندر میکند و سمت دیگر کاملا شفاف است با این ابزار می توانید این خصوصیت را بر عکس کنید.
Triangulate: این اصلاحگر چند ضلعی را که انتخاب کرده اید به چند مثلث تقسیم میکند. این کار باعث کنترل بیشتر روی قلمو میشود.
Turn: تنها زمانی میتوانید از این ابزار استفاده کنید که قطری را در صفحه انتخاب کرده باشید.نحوه ی کار هم به این صورت است که با انتخاب قطری که از راس ۱ به ۳ کشیده شده با استفاده از این ابزار قطر از راس ۲ به ۴ کشیده میشود.
Weld: این اصلاحگر برای اتصال دو راس به هم به کار میرود . اولین راس انتخاب شده موقعیت تک راس نهایی را مشخص میکند.این عمل معمولا با ایجاد اشکالاتی از قبیل ایجاد حفره در قلموی شما همراه است.
نکاتی کوتاه درمورد پنجره ی Surface properties: این پنجره با دو بار کلیک بر روی یک BSP باز شده و شامل تنظیماتی در مورد متریال و نور پردازی است. باتوجه به این که هنوز مبحث متریال و نورپردازی را توضیح ندادیم این بخش را به صورت کوتاه و ساده بیان میکنیم.
در سمت راست این پنجره گزینه ی Lightmap Resolution وجود دارد.این گزینه کیفیت سایه هارا تعیین میکند.هرچه عدد وارد شده کمتر باشد کیفیت سایه ها بالا تر است چون این عدد تعیین میکن برای هرسایه در چه دقتی از تعداد پیکسل محاسبات انجام شود.
مورد دیگر در سمت چپ وجود دارد و مربوط به کیفیت متریال است هرچه عدد کمتر انتخاب شد کیفیت و دقت بافت هم زیاد تر میشود.
این بود مقدمه و توضیحی مختصر!!! در حوزه ی قلموها. در ادامه شروع به اموزش قسمت های دیگری از موتور انریل میکنیم که بسیار جذاب تر از مبحث قلموها است.
باتشکر:AmirSalar
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
ممنون بابت اطلاعات . و احسنت به این پشتکار …
سوتی دادم چه ربطی داشت اخه :-D
این تعداد تکرار رو معلوم نمی کنه سوتی دادم . این اندازه تکسچر توی اون سطح رو تعیین می کنه هرچه رزولیشن تکسچر توی سطح بیشتر باشه شما فکر می کنی کیفیتش هم بیشتر شده من توی عکس فکر کردم گزینه پایینیش رو نشون دادی
@مورد دیگر در سمت چپ وجود دارد و مربوط به کیفیت متریال است هرچه عدد کمتر انتخاب شد کیفیت و دقت بافت هم زیاد تر میشود.
دوست عزیز با این کار کیفیت متریال بیشتر نمیشه فقط تعداد تکرار اون توی سطح بیشتر میشه همین . چه ربطی به کیفیت داره ؟