بررسی کنفرانس E3 2013 مایکروسافت; بازی و دیگر هیچ!

در ۱۳۹۲/۰۳/۲۵ , 18:33:27

می‌خواهید قبول داشته باشید یا نه, مایکروسافت در مراسم رونمایی‌اش از ایکس‌باکس وان آن‌طور که بسیاری از ما انتظار می‌کشیدیم, عمل نکرد. نه خبری از صحبت در مورد تکنولوژی ساخت و مشخصات سخت‌افزاری کنسول بود, نه نمایش درست و درمانی از بازی‌ها (البته به جز تریلر‌های فورتزا ۵ و “شکست‌کوانتومی”), حالا همه‌ی این‌ها را به علاوه‌ی تمرکز طولانی مدت مایکروسافت بر روی ویژگی‌های چندرسانه‌ای کنسول جدیدشان بکنید تا به نتیجه‌ی کسل‌کننده‌ای برای بازی‌کننده‌ها برسید. دیگر لازم نیست بگویم که چه حجمی از انتقادات مایکروسافت را بر گرفته‌ بود. اما مایکروسافت قول می‌داد. قول می‌داد که برای جبران هم که شده, کنفرانس E3  خود را تنها و تنها به بازی‌ها اختصاص دهد. با اینکه باور کردن این موضوع کمی سخت بود, اما مایکروسافت این کار را کرد و یک کنفرانس سرشار از بازی را به همراه آورد. مایکروسافت به معنای واقعی به قولی که داده بود عمل کرد. به طوری که بازی‌ها و عناوین مختلف یکی پس از دیگری به نمایش در می‌آمدند.

برخلاف این چند سال اخیر, این متا‌ل‌گیر‌سالید۵: درد فانتوم بود که کنفرانس مایکروسافت را آغاز کرد. مطمئنا گله‌ای به چنین شروعی نمی‌توان گرفت. یک تریلر بی‌نظیر از گیم‌پلی عنوانی که از لحاظ جلوه‌های دیداری و انیمیشن شگفت‌انگیز است. از قدیم گفته‌اند, سالی که نکوست از بهارش پیداست. و متال‌گیرسالید۵ کور سویی بود که فریاد می‌زد, در این کنفرانس خبری از کینکت, تلوزیون‌ ایکس‌باکس, اپلیکیشن‌های ایکس‌باکس‌لایو و… نیست.

البته همین‌طور هم شد. بعد از صحبت‌های کوتاه کوجیما, مایکروسافت از مدل جدیدی از ایکس‌باکس ۳۶۰ پرده‌برداری کرد. مدلی که کوچکتر, باریک‌تر و بی‌صداتر از ایکس‌باکس ۳۶۰ باریک است و برای طراحی آن از شکل و شمایل ایکس‌باکس وان الگوبرداری شده است. به دنبال این رونمایی, مایکروسافت گفت که مشترکان طلایی ایکس‌باکس لایو می‌توانند از این به بعد, هر ماه به دو بازی به طور رایگان دسترسی داشته باشند. تصمیمی که با دو بازی “فرقه‌ی اسیسن ۲” و هیلو ۳ آغاز می‌شود.

مایکروسافت قصد داشت تا در ابتدای کار پرونده‌ی ایکس‌باکس ۳۶۰ را بندد و بعد تمام تمرکز خود را بر روی ایکس‌باکس وان بگذارد. از همین سو, از عناوین “مکس: نفرین برادری” (Max: The Curse of Brotherhood) و نسخه‌ی ایکس‌باکس ۳۶۰ عنوان پرطرفدار “دنیای تانک‌ها” (World of Tanks) رونمایی کرد. و بعد از این‌ها در قالب یک تریلر نگاهی هم به دنیای تاریک “ارواح سیاه ۲” انداختیم.

 از اینجا به بعد وارد سرزمین ایکس‌باکس وان شدیم, جایی که مایکروسافت عناوین انحصاری این کنسول را یکی پس از دیگری به نمایش می‌گذاشت. از نگاهی دقیق‌تر به عناوینی که در ماه می از آنها رونمایی شده بود (فورتزا ۵ و “شکست کوانتومی”) گرفته تا رونمایی از گروهی از بازی‌های جدید ( ;Ryse: Son of Romeبازگشت عنوانی که در ابتدا قرار بود بر روی ایکس‌باکس ۳۶۰ عرضه شود. یک اکشن نفسگیر و از لحاظ گرافیک ترسناک که یکی از برگ‌برنده‌های مایکروسافت است. “غریزه‌ی قاتل” (Killer Insinct) بازگشت عنوان مبارزه‌ای کلاسیک بر روی ایکس‌باکس وان.   ;Sunset Overdrivesاولین همکاری انحصاری اینسامنیاک با مایکروسافت در خلق عنوانی محیط باز و سرگرم‌کننده. خیزش مردگان ۳; قسمت سوم عنوان پرطرفدار کپکام که در بستر سخت‌افزار قدرتمند نسل بعد, در زمینه‌ی گیم‌پلی و گرافیک پیشرفت‌های فوق‌العاده‌ای کرده است. Project Spark ; عنوانی برای ساخت و ساز مراحل در سبک بازی “بزرگ‌سیاره‌ی کوچک” سونی.  ; D4 یک بازی سریالی جدید از استودیوی Swerey65. نسخه‌ی جدید عنوان Panzer Dragoon که برخلاف مشکلی که در نمایش آن به وجود آمد, بسیار خوب به نظر می‌رسید. عنوانی از استودیوی Black Tusk که بسیار شبیه به اسپلینتر بود. رونمایی از نسخه‌ی دیگری از هیلو; که خیلی متفاوت‌تر از قسمت‌های قبلی به نظر می‌رسید. و در نهایت رونمایی از بازی  استودیوی Respawn Entertainment به نام TitanFall که از همین ابتدا تبدیل به یکی از مورد انتظارترین عناوین تیراندازی هرکسی خواهد شد.) همه کاری کردند تا کنفرانس مایکروسافت به طرز وحشتناکی جذاب و دیدنی شود. عناوینی که همه آرزوی داشتن یک ایکس‌باکس وان را به دل هرکسی می‌اندازد. و کار مایکروسافت را برای راضی نگاه داشتن مشتریان سخت‌تر.

در کنار نمایش بازی‌هایی همچون متال‌گیر‌سالید ۵ و ارواح سیاه ۲, آنها از نسخه‌ی ایکس‌باکس وان عنوان “ماین‌کرافت” و “ویچر ۳: شکار وحشی ( که همراه با اولین نمایش تکان‌دهنده‌ی بازی از گیم‌پلی آن بود) رونمایی کردند. و همچنین در این بین نگاهی هم به بخشی دیگر از گیم‌پلی بخش تک‌نفره‌ی میدان‌نبرد ۴ انداختیم.

تمام این‌ها در حالی بود که مایکروسافت به عرضه‌‌ی بازی‌های چندپلتفرمی‌ای همچون “لایتینگ بازمی‌گردد: فاینال‌فانتزی ۱۳, GTA 5 که قرار است در آینده‌ای نزدیک بر روی ایکس‌باکس ۳۶۰ هم عرضه شوند, اشاره کرد.

واقعا همه‌چیز خوب پیش می‌رفت. بحث‌های کسل‌آور مربوط به ویژگی‌های ابری (Cloud), ایکس‌باکس لایو و اسمارت گلس به کمترین حد ممکن رسیده بودند و اگر هم حرفی در این‌باره می‌شد, به شکلی به بازی‌ها مربوط بود. برای مثال می‌توان به تاثیر “پردازش‌های ابری” در بازی فورتزا ۵ اشاره کرد.

همه‌چیز به بازی‌ها مربوط می‌شد. و مایکروسافت به زیبایی عناوین خوبی را در بیشتر ژانر‌ها به نمایش گذاشت. به طوری که می‌توان گفت, آنها در هردو مسئله‌ی کمیت و کیفیت عالی عمل کرده و بسیاری از طرفدارن را راضی کردند.

در این بین تنها دو نکته باعث شد تا کنفرانس مایکروسافت نمره‌ی کامل را دریافت نکند. اولی به مشکلات فنی‌ای بازمی‌گردد که در حین نمایش عناوین Panzer Dragon‌ و  میدان‌نبرد ۴ به وقوع پیوست. و دیگری اعلام قیمت ۴۹۹ دلاری ایکس‌باکس وان بود, که حسابی زیاد است. مایکروسافت می‌بایست کنسول را خیلی بهتر قیمت‌گذاری می‌کرد. تا حداقل با این‌کار تا حدودی از زیر بار انتقادات خبرگذاری‌ها و مطبوعات بیرون بیایید.

با تمام‌ این‌ها, تنها چیزی که از کنفرانس E3 مایکروسافت به یادماند بازی‌هایش بود. نه چیز دیگری. نه خبری از رقص بود, نه برنامه‌های تلوزیونی و ویژگی‌های چندرسانه‌ای و برنامه‌های کاربردی ایکس‌باکس لایو و البته نه کینکت. مایکروسافت همان‌طور که قول داده بود بر روی بازی‌ها تمرکز کرد. چیزی که واقعا در چنین مراسم‌هایی اهمیت دارد. اکنون دوباره ایکس‌باکس وان تا حدودی جای خود را در میان بازی‌کننده‌ها باز کرده است. باید منتظر بود و دید مایکروسافت می‌تواند در همایش‌های آتی صنعت بازی, این پیشرفت و تمرکز بیشتر بر بازی‌ها را ادامه دهد یا خیر.

نکات خوب) تمزکز عالی بر روی نمایش بازی‌ها- تمامی بازی‌هایی که به نمایش در آمدند, بسیار شگفت‌انگیز و هیجان‌آور بودند- و دیگر هیچ!

نکات بد) قیمت‌گذاری بالای کنسول- مشکلات فنی‌ در جریان چند بازی.

نویسنده: رضا حاج‌محمدی


275 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. سلام بر همه ی دوستان عزیز می خواستم یکی بهم بگه درد فانتوم رو به انگلیسی چه جوری می نویسن؟
    به نطرم خیلی بازی جالبی میاد.
    امید وارم امسال دلار و یورو قیمتش بیاد پایین تا ما این کنسول هارو بخریم :D :->

    ۰۰
  2. حتما اون دسته های ایکس باکس وان رو هم که روی میز بالای دکستاپ هست گزاشتن برای تنظیم چراغ های سالن E3 :lol: :lol:

    یا شاید اقای مهندش نور و صدا و هماهنگی با دسته کنسول این کار ها رو میکنه!!!!
    شاید چند نفر تو این سایت تا حالا کنفرانس زنده کامپیوتر نرفته باشن .. ولی اوناییکه رفتن میدونن
    تجهیزات استیج زنده ۴تا دونه PC و کنترلر کنسول با کارت گرافیک nVIDIA GTX780 نیست..

    ضمنا شما چه تعصب کور کورانه ای دارید ۸-O بازی باید با dev kitویا خود کنسول به صورت زنده قابل بازی باشد(یارو مگه هویجه که دسته به دست وایسه فیلم بازی رو ببینه؟؟؟)
    این که بازی های ایکس باکس وان در نمایش ای۳ سال ۲۰۱۳ با pc و کارت گرافیک انویدیا۷xx انجام گرفت محرز است.و همه جماعت گیمر ان را فهمیدند.
    کار بد توجیه ندارد مثلا بگوییم کیلزون ای۳ سال ۲۰۰۵ هم با ps3 اجرا شده بود…گویا ماکرو سافت اشتباه های سونی را سرلوحه خود قرار داده و قوانین سختی هم به ان اضافه کرده و تخت گاز میرود تا با ۱ دستگاه با اپل تی وی و سونی و همه شرکتها رقابت کند…..
    این را هم بگویم که ۱ تصمیم اشتباه باعث کله کردن نینتندو با اون عظمت و فروش شد . شکست شاخ و دم ندارد ;;)

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر