بررسی کنفرانس E3 2013 سونی; خیزش بلند سونی

در ۱۳۹۲/۰۳/۲۸ , 11:56:04

بدون شک سونی نسل هشتم را با قدرت آغاز کرد. همه‌چیز به مراسم رونمایی از پلی‌استیشن ۴ بازمی‌گردد. جایی که آنها با برنامه‌ای خوب, به زیبایی از کنسول نسل بعد خود (البته تنها از دسته‌اش!) پرده‌برداری کردند. تمرکز بر روی نمایش بازی‌ها و البته مشخصات سخت‌افزاری کنسول, همان چیزهایی بودند که بازی‌کننده‌ها می‌خواستند. این مسئله سبب شد تا سونی در بازاریابی اولیه و جذب مشتری برای نسل بعد, بیشتر از رقیب خود مورد توجه قرار بگیرد. از همین سو بسیاری خود را برای کنفرانس اصلی سونی در E3 2013 آماده می‌کردند.  باید گفت که سونی باری دیگر و در باز‌ه‌ی زمانی کوتاهی, مراسم درخور توجه و جذابی را برای طرفداران خود به ارمغان آورد. کنفرانس سونی در نگاه اول کمی از لحاظ تعداد نمایش بازی از کنفرانس مایکروسافت کم آورد, اما اگر کنفرانس E3 آنها را مکمل مراسم ماه فوریه‌ی آنها بدانیم, می‌توانیم به نتیجه‌ی مطلوبی برسیم.

بگذارید از انتهای کنفرانس شروع کنیم. جایی که سونی با تکذیب و رونمایی‌هایش افراد حاضر در محل کنفرانس را به وجد آورده و مجبور به تشویق می‌کرد. از اینکه سونی هیچ قفل DRM‌ای برای پلی‌استیشن ۴ در نظر نگرفته است بگیرید تا نبود سیستم اتصال به اینترنت. تمام این‌ها موجب خوشحالی طرفداران و مخالفان سیاست‌های مایکروسافت و کنسول‌اش شده بود. این در حالی بود که سونی در زمینه‌ی قیمت کنسول هم گوی سبقت را با قیمت‌گذاری ۳۹۹ دلاری (در مقابل ۴۹۹ دلاری ایکس‌باکس وان) پلی‌استیشن ۴ از مایکروسافت ربود.

یکی دیگر از نکات مثبت کنفرانس سونی, نمایش بازی‌های کنسول‌های حاضر سونی بود. آنها با نمایش بازی‌هایی همچون گرن‌توریسمو ۶, باران, آخرین ما, ماورا: دو روح و Puppeteer پشتیبانی فوق‌العاده‌ی آخرنسلی خود از کنسول پلی‌استیشن ۳ را اعلام کردند. مقصد بعدی سونی, کنسول دستی کم‌فروغ‌شان, پلی‌استیشن ویتا بود. جایی که جک‌ترتون اعلام کرد که” ویتا تازه چرخه‌ی زندگی خود را شروع کرده است”. پس برای اینکه این ادعا آنقدرها مصنوعی جلوه نکند, آنها نمایش کوتاهی از عناوین بی‌شمار این کنسول از جمله کیلزون: مزدور, ریمن: افسانه‌ها, بتمن: ریشه‌های آرکام و چندین عنوان دیگر داشتند. به علاوه‌ی اینکه عنوان سریالی پرطرفدار “مرده‌ی متحرک” هم همراه با محتوای قابل دانلود جدید آن بر روی ویتا عرضه خواهد شد. بنابراین باید امیدوار بود که سونی برنامه‌ی خوبی برای آینده‌ی ویتا دارد و در نتیجه این کنسول هم می‌تواند بازی‌کننده‌های بیشتری را جذب کرده به فروش بهتری دست یابد.

تمام این‌ها در حالی بود که همه منتظر رونمایی از طراحی دستگاه پلی‌استیشن ۴ بودند. بخش صحبت در مورد برنامه‌ها و بازی‌های نسل بعد سونی با نمایش شکل‌ و شمایل کنسول آغاز شد. پرده‌برداری از طراحی پلی‌استیشن ۴ به خوبی انجام شد. کنسولی که از همان نگاه اول شما را به‌یاد طراحی پلی‌استیشن ۲ می‌اندازد. و از سویی دیگر این می‌تواند نشان از تکرار موفقیت‌های آن کنسول, البته این‌بار بر روی پلی‌استیشن ۴ باشد.

بعد از رونمایی از کنسول نوبت به بازی‌ها رسید. از اولین عنوان تازه‌ای که برای پلی‌اسشتن ۴ رونمایی شد, می‌توان به The Order: 1886 اشاره کرد; عنوانی از استودیوی خوش‌نام و توانای سانتامونیکا و Ready At Dawn که حال و هوایی استیم‌پاک دارد و طراحی دنیای آن شما را به یاد انقلاب صنعتی “سرافکنده” خواهد انداخت. از سویی دیگر یکی از بهترین لحظات کنفرانس سونی برای دوستداران نقش‌آفرینی‌های ژاپنی, زمانی بود که سونی از عناوین فاینال فانتزی ۱۵ و  “پادشاهی قلب‌ها ۳” برای عرضه بر روی پلی‌استیشن ۴ رونمایی کرد. و همچنین سونی تایید کرد که فاینال فانتزی ۱۵/۲ هم به طور انحصاری برای کنسول پلی‌استیشن ۳ منتشر خواهد شد. به  ضعم بسیاری این بخش از کنفرانس سونی تبدیل به یکی از بهترین لحظات این کنفرانس شد. چرا که به یک‌باره از چندین عنوان مورد انتظار رونمایی شد; عناوینی که همه نمایش‌های فوق‌العاده‌ای هم داشتند.

سونی به فکر بازی‌سازان مستقل و ایده‌های ناب‌شان بر روی پلی‌استیشن ۴ هم بود. رونمایی از چندین عنوان مستقل گوناگون از استودیوی‌های خوش‌نام, کاری کرد تا پلی‌استیشن ۴ حالا حالاها در این زمینه کم و کسری نداشته باشد. تایید دوباره‌ی عنوان دیابلو ۳ برای پلی‌استیشن ۳ و ۴ و همچنین عرضه‌ی انحصاری “کتیبه‌های بزرگان: آنلاین” برای پلی‌استیشن ۴ هم از دیگر حرکت‌های عالی کنفرانس سونی بود. بعد از این‌ها, بالاخره نوبت به نمایش گیم‌پلی بازی‌ها رسید. اولین عنوان فرقه‌ی اساسین۴: درفش سیاه بود. و بعد از آن هم نوبت به دموی فوق‌العاده‌ی دیگری از سگ‌های نگهبان رسید. اما در نهایت, بدون شک باید به ستاره‌ی کنفرانس سونی و اولین نمایش از گیم‌پلی عنوان “سرنوشت” اشاره کرد. 

اما کنفرانس سونی این‌طور که شما تا اینجای متن با آن همراه بودید, چندان بدون مشکل هم نبود. کافی است کمی عمیق‌تر بنگرید تا متوجه شوید که سونی تقریبا به جز The Order: 1886 از عنوان انحصاری دیگری رونمایی نکرد. موضوع زمانی بد‌تر می‌شود که آنها از هیچکدام از عناوینی که در ماه فوریه رونمایی کرده‌ بودند, هم دموی گیم‌پلی‌ای در نظر نگرفته بودند و تنها به تریلر‌هایی تکراری بسنده کردند. مطمئنا عدم وجود دموی گیم‌پلی (به جز فرقه‌ی اسایسن ۴, سگ‌های نگهبان و سرنوشت) یکی از نکات ضعف کنفرانس سونی محسوب می‌شود. و خدا می‌داند که اگر بازی‌های یوبی‌سافت هم در مراسم نبودند, چه می‌شد!

تمام این‌ها در حالی بود که سونی ۲۰ دقیقه از مراسم خود را به همان کاری اختصاص داد که مایکروسافت در زمان رونمایی از ایکس‌باکس وان انجام داده بود. یعنی صحبت‌های کسل‌آور مربوط به برنامه‌های سونی برای بخش تلوزیون, موسیقی و برنامه‌های کاربردی شبکه‌ی پلی‌استیشن.

البته هنوز تمام نشده است. بلکه باید تصمیم تازه‌ی سونی در رابطه با انجام بازی‌های آنلاین چندنفره با پلی‌استیشن  ۴ را هم به این لیست اضافه کنید. سونی اعلام کرد که بازی‌کننده‌ها برای انجام بازی‌های چندنفره‌ی آنلاین بر روی پلی‌استیشن ۴ نیاز به اشتراک پلاس خواهد داشت. پس می‌توان نتیجه گرفت که برخلاف پلی‌استیشن ۳ انجام بازی‌های آنلاین بر روی کنسول نسل بعد سونی رایگان نخواهد بود. با اینکه مطمئنا سر و کله زدن با اشتراک پلاس خیلی بهتر از اشتراک طلایی مایکروسافت است, اما کاش سونی به همان سیاست رایگان خود پایبند بود. هرچند که بدون شک هزینه‌های بسیاری که بر دوش سونی سنگینی کرده‌اند, می‌تواند مهمترین دلیل آنها در اتخاذ این تصمیم باشد.

در نهایت اینگونه می‌توان نتیجه گرفت که کنفرانس سونی بالا و پایین‌های متعددی داشت. در بعضی از مواقع همچون رونمایی از فاینال‌فانتزی جدید و پادشاهی قلب‌ها ۳, کنفرانس به اوج خود می‌رسید و از سویی دیگر صحبت در مورد برنامه‌های تلوزیونی پلی‌استیشن ۴, سبب سقوط جذابیت آن می‌شد. اما به طور کلی کنفرانس سونی به خاطر لاین‌آپ قدرتمند‌اش برای پلی‌استیشن ۴ و همچنین پشتیبانی عالی‌اش از پلی‌استیشن ۳ و ویتا تبدیل به مراسمی شد که علاوه‌بر اینکه به جز دقایقی جذاب و دیدنی است. بلکه خروجی خوبی هم برای دارندگان کنسول‌های پلی‌استیشن دارد.

نکات مثبت) چندین نمایش عالی- نمایش زیبای طراحی کنسول- قیمت کنسول- ۱۰ دقیقه‌ی پایانی کنفرانس به معنای واقعی برای مخالفان سیاست‌های مایکروسافت جذاب بود!

نکات منفی) از عنوان انحصاری بیشتری رونمایی نشد- به جز عناوین یو‌بی‌سافت و سرنوشت, خبری از دموی گیم‌پلی نبود-  تمرکز طولانی مدت بر روی تلوزیون و برنامه‌های شبکه‌ی پلی‌استیشن

نویسنده: رضا حاج‌محمدی


96 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. البت من واقعا کیفیت بازیایه sony رو دوست دارم، برای مثال بازیه انحصاریه haze یا resistance fall of man خدا وکیلی آخره کیفیتن

      ۰۰
    2. هه! اون که صد در صد، خدا وکیلی بین بازیایه sony اصلا بازیه بی کیفیت وجود نداره. مثلا haze و resistance تهه کیفیتن

      ۰۰
  1. همین ابتدای مطلب من با m.z.07 موافقم (امیدوارم اسمت رو درست نوشته باشم) بس کنید این پنکه بازیارو. نقد قشنگی بود ولی واقعا نباید اون تأخیر ۱۶ دقیقه ای رو نادیده گرفت. به شخصه هیچ از صورت ps4 خوشم نیومد، کنترلرشم که حالمو به هم زد. Lag AC 4 هم چیز تازه ای نیست اون بازی سبکش همینه!
    چندتا comment دیدم راجع به قیمتای دو کنسول. اگه کنفرانسه microsoft رو دیده باشید و از یه حافظه چند گیگابایتی خوبی برخوردار باشید، X1 همراهه یه kinect عرضه میشه و این ینعی ۴۹۹$ به تنهایی قیمت کنسول نیست، حالا سیاستهای microsoft از عرضه اجباری kinect بماند.X1 هم که طراحی بدی نداشت، کنترلر کنسول هم که مثل ۳۶۰ عالی بود.
    در زمینه بازی هم که هر دو شرکت خوب عمل کردن اما اینجا چیزی هست که fanboyها از ذکرش خودداری میکنن. هممون میدونیم که برنده ps3 با بازیهایی مثل MGS و Final Fantasy شناخته شده و سونی همیشه به خودش میبالید. ولی حالا هردو بازی روی هر دوتا کنسول عرضه میشن. از fanهای عزیز خواهشمندم نگاهی به انحصارایه شکسته سونی بندازن بعد راجع به انحصار حرف بزنن.
    online رایگان از نظر من بهترین چیزی بود که سونی میتونست داشته باشه، حالا با plus…!
    من هنوز متوجه نشدم! Gold 360 چه سرو کله زدنی داشت؟!!

    ۰۰
  2. الان سیستم انلاین سونی خیلی خیلی بهتر از اون موقع ها شده… من خودم دارم استفاده میکنم .. قابل مقایسه با سال پیش نیست.. ضمنا فراموش نکنید که سونی خودش صاحب استودیو های فیلم سازیه و حالا که گای کای رو خریده مطمعنا در این امر موفق ترخواهد بود .. تازه بحث فقط کنسول نیست!! هزاران اسمارت تی وی که سونی داره بهشون سرویس فیلم و مستند و اخبار و… اینا میده رو حساب کنید… اگه اینترنت سریع داشته باشید و ۱ تلویزیون سونی جدید. میبینید که از اسکایپ تا … فکر همه جا رو سونی کرده
    قطعا برنده این جریان.. گیم.. ویدیو.. موزیک..سونی خواهد بود

    ۰۰
    1. خوب اسمارت tvسونی می خری باهاش میری اسکایپ
      بابای من هم ماشین می خره باهاش میره سر کار
      ربطی به برتر بودنps4داره؟!
      اگه دارید موفقیت سونی رو به رخ می کشید لطف کنید ویندوز کامپیوترتون رو پاک کنید لینوکس بریزید بعد حرف بزنید!
      دوستان طرف دار کنسول بودن شخصی هست و اصلا نمی شه به طرف مقابل گفت چرا طرف دارهاین کنسولی ولی همتون مجبورید طرف دار ماکرو باشید چون ویندوزش رو کامپیوتر هاتونه پس نگید حالم از ماکرو بهم می خوره
      خدارو شکر ما که از سونی هیچی نداریم تو خونه اینجا حرف میزنیم!
      درمورد اون موارد گیم و ویدیو و اینا اسمارت تیوی نمی خواد ایکس باکس وان تنهایی همشو انجام میده دوست عزیز :)

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر