نقد Wolfenstein: The New Order | عروج نازیها
بازی Wolfenstein: The New Order برخلاف انتظار توانست عنوانی بسیار خوب و هیجان انگیز باشد. با نقد Wolfenstein: The New Order همراه دنیای بازی باشید.
نقد Wolfenstein: The New Order | عروج نازیها
تصور پیروزی نازیها در جنگ می تواند یکی از جالب ترین و در عین حال عجیب ترین خیالها باشد. احتمال این که هیتلر در صورت پیروزی در جنگ، امپراطوری مخوفی را تشکیل می داد، بسیار زیاد است منتهی به نظر شما در صورت پیروزی آلمانِ هیتلری در جنگ جهانی دوم، دنیا چه تغییراتی می کرد؟! میدانم که بعضی هایتان خیلی به هیتلر علاقه مند هستید و اعتقادات او را می پسندید؛ منتهی هیتلر آن قدر در نظر غربیها و فاتحان جنگ، بد بوده که تحت هر شرایطی تصویر خوبی از وی تا ابد منتشر نخواهد شد!
ایدهای که ” Jerk Gustafsson” و تیم نویسندگانش در استدیو Machine Game پیاده کردهاند، خیلی جسورانه و جالب به نظر میرسد. یعنی عملا در ولفنشتاینِ جدید با چیزی همانند قبل مواجه نیستید. قبل از این که به داستان بازی کاری داشته باشیم، میتوانیم نگاهی به سناریویِ آن بیاندازیم تا ببینیم اصلا ماهیتِ داستان “ولفنشتاین: نظام جدید” چیست!
نویسندگان بازی داستان خوبی را برای “نظام جدید” در نظر گرفتهاند. حسابش را بکنید در ولفنشتاینِ جدید چه سناریو جالبی شکل گرفته است. برای خیلی از هواداران و یا علاقه مندان آلمانِ نازی، این بازی می تواند بسیار جالب باشد. قدرت گرفتن نازیها باعث شده که پدیدههایی نظیر جنگ سرد و یا دیوار برلین وجود نداشته باشد! دیگر خبری از تقسیم دنیا بین ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی نیست و این آلمانِ آدولف هیتلر است که قدرت بلا منازع جهان محسوب میشود. با پیشروی داستان بازی متوجه میشوید که آلمان در دهه شصت میلادی ( زمان اتفاق رویدادهای بازی ) بسیار پیشرفته تر و قدرتمندتر از آمریکا و شوری آن دوران شده به شکلی که شاهد اکتشافهای فضایی نازیها هستید و با سلاحها و تکنولوژیها و معماریهای خلاقانه آن ها به خوبی آشنا میشوید. با این تفاسیر به احتمال زیاد با جو اصلی “ولفنشتاین: نظام جدید” آشنا شدهاید. پس برویم به سراغ داستان بازی و اتفاقاتی که در آن رخ میدهد.
شما بازی را در نقش پروتاگونیست مشهور سری بازیهای ولفنشتاین یعنی همان William “B.J.” Blazkowicz شروع خواهید کرد که به همراه عدهای نیروهای متفقین سعی در متوقف کردن ماشینِ نظامیِ آلمان نازی در اواخر جنگ جهانی دوم دارد. وی و یارانش موفق به انجام ماموریت خود نمیشوند و نهایتا متفقین جنگ را به آلمان نازی می بازند. در این بین B.J هم توسط ژنرال General DeathHead به یک تیمارستان متروکه در مکانی دورافتاده منتقل میشود. B.J چهارده سال از زندگی خود را در این تیمارستان سپری میکند و در این بین میان او و یکی از کاراکترهای مثبت بازی به نام Anya رابطه عاطفیِ جالبی شکل میگیرد. اما به یکباره طی ماجراهایی که برای B.J رخ میدهد، وی موفق به فرار از تیمارستان میشود و همین امر باعث پیوستن او به گروه مقاومت میشود. گروهی که سعی دارد با استفاده از مهارت B.J در کشتن نازیها، مناطقِ اِشغال شده توسط آلمانیها را پس بگیرد و به سلطه ۱۴ ساله هیتلر بر تمام دنیا خاتمه دهد. همان طور که گفتم سناریویِ این بازی آنقدر خوب کار شده که بتوان آن را در دسته نکات مثبت بازی قرار داد. وجود B.J به عنوان پروتاگونیست بازی در کنار آنتاگونیست و “BadMan” جذابی به نام ژنرال «DeathHead» باعث شده که بازی از لحاظ شخصیت پردازی و نحوه پیشروی داستان، در وضعیت ایده عالی باشد. البته نباید از ضعفهایی نظیر کند پیش رفتن داستان بازی و یا برخی وقایع قابل پیش بینی هم غافل شد.
در امر گیمپلی بازی سعی کرده با استفاده از عناصر اکشن و البته اِلمانهای سبک مخفی کاری، مخاطب را در پیشروی مراحل ( البته در بعضی صحنهها ) آزاد بگذارد، منتهی چیزی که در مورد “ولفنشتاین: نظام جدید” وجود دارد این است که سازندگان در ساخت بخش مخفیکاری چندان موفق نبودهاند و ضعفهای NPC ها و هوش مصنوعی دشمنان باعث شده که در طول بازی به هیچ وجه از بخش مخفی کاری بازی خوشتان نیاید. در سیستم مبارزات بازی ( البته بر روی درجه های سختی بالاتر! ) شما شاهد هوش مصنوعی خوبی هستید و این را میتوان از تنوع حرکات NPC ها ( یعنی سربازان، رباتها و ماشین آلات جنگی نازیها ) به خوبی فهمید! در بخش اکشن بازی سعی شده که مخاطب با دشمنان “غیرقابل پیش بینیای” مواجه شوند. منظور این است که در طول مراحل اکشن بازی شما به خوبی با سیستم کاورگیری دشمنان آشنا خواهید شد و متوجه می شوید که آنها دارای تحرکات و رفتارهای متنوعی هستند! پس در سیستم اکشن بازی به هیچ وجه نمی توانید نوع رفتار یک NPC را پیش بینی کرده و سپس به او شلیک کنید! البته باید بگویم که در درجه های سختی پایینتر شما با چنین مواردی مواجه نخواهید شد و صرفا با مشتی دشمنِ احمق ( خصوصا اگر انسان باشند ) مواجه خواهید شد. هوش مصنوعی بازی به طور کلی در بخش اکشن خوب است اما خب نوساناتی هم در درجه های پایینتر وجود دارد که در اکثر بازیها هوش مصنوعی به همین شکل طراحی میشود.
اما NPC ها در امر مخفی کاری به هیچ عنوان “خوب” طراحی نشدهاند. در هر چک پوینت از بازی آنها رفتارهای تکراریای را از خود بروز میدهند و چیزی که از این هم آزاردهنده تر است، عدم دیده شدن شما توسط آنهاست! سادهتر بگویم در بعضی موارد دشمنان اصلا شما را نمی بینند و پلیر میتواند به راحتی بعضی از بخشهای بازی را به این شکل به پایان برساند! در بخش مخفی کاری بازی شما دارای یک چاقو و البته یک «کُلت کمری» خواهید بود که صدا خفهکُن هم دارد!
در طول گیمپلی بازی شاهد سیستم سلامتی خودکار نخواهید بود و همانند نسخههای قبل باید به دنبال بستههای سلامتی باشید. در طول بازی شما میتوانید از چهار Perk استفاده کنید و با پیشرفت مراحل، قابلیت های آن را افزایش دهید. ( جا دارد ذکر کنم که این سیستم به هیچ عنوان در بازی کارآمد نیست و نمیتوان آن را یک انگیزه برای بازی قلمداد کرد!) تنوع دشمنان هم یکی دیگر از نقاط مثبت گیم پلی “ولفنشتاین: نظام جدید” است. در طول بازی شاهد رباتهای بسیار پیشرفته نازیها خواهید بود که در دهه شصت میلادی به شکل عجیبی “فوق العاده” هستند! از رباتهای غول پیکری که با تعقیب شما، حسابی اذیتتان خواهند کرد بگیرید تا سگهای مکانیکی که بعضا در بخش مخفی کاری شما را اذیت خواهند کرد! هوش مصنوعی در مورد رباتها به شدت بهتر کار شده اما همانطور که گفتم انسانها در طول این بازی برای شما مشکل چندانی به وجود نخواهند آورد. به طور کلی ولفنشتاین جدید هم به مانند نسخه های پیشین، گیم پلی رضایت بخشی دارد و اگر ضعفهای بخش مخفی کاری و البته کمبود مکانیزمهای جدید را درز بگیریم، میتوانیم تا حدودی از گیم پلی این بازی لذت ببریم.
Wolfenstein: The New Order یکی از بهترین گرافیک ها را در میان عناوین ۲۰۱۴ در اختیار دارد و عرضه آن بر روی نسل هشتم هم باعث شده که عملا شاهد جلوه های بصری فوق العاده ای باشید. بازی با نسخه بهینه انجین id Tech 5 ساخته شده و صرفا سعی داشته که علاوه بر داشتن یک گرافیک خوب، تم جالبی را از دهه شصت و حکومت کثیف نازی ها را در بازی نشان دهد. معماری لندن هم به شکل جالبی تغییر کرده و ظاهرا هیتلر سعی داشته که کل اروپا را به شیوه ای که خودش دوست داشت تغییر دهد. ساختمانِ های جالب بازی که به سبک ساختمان های روم باستان ساخته شده اند، حسابی چشم نواز هستند و مخاطب را به تحسین وا می دارند. طراحی کاراکترها هم یکی دیگر از نقاط قوت بازیست که به صورت متعادلی توسط سازندگان طراحی شده است و تفاوت خاصی میان B.J و یا آنتاگونیست ها ( چه در گیم پلی و چه در کات سین ها ) نیست. در بازی سعی شده که بیشتر از گیم پلی بازی تصویر به مخاطب نشان داده شود و شما کمتر با کات سین ها و یا میان پرده های CG مواجه هستید منتهی همین کات سین ها هم به خوبی طراحی شده اند. البته گرافیک هم مانند دیگر بخش های ولفنشتاین بی نقص نیست! در نسخه های نسل هفتمی ضعف تکسچرها و بافتها به شکلی علنی مشهود است و نمی توانیم بازی را بی نقص بدانیم. قبول دارم که نسخه نسل هشتمی بازی گرافیک هنری بسیار خوبی دارد اما این بازی بر روی PS3 ( پلتفرم تست شده توسط بنده ) خیلی فوق العاده نیست و همانطور که گفتم ضعف تکسچرها به شدت تویِ ذوقِ آدم میزند! البته باید خدمتتان عرض کنم که سیستم Draw To Distance بازی بر روی هر پلتفرمی خارق العاده طراحی شده و یکی از اصلی ترین دلایل «خوب بودن گرافیک بازی از بُعد هنری» همین ویژگیست!
موسیقیهای بازی هم دارایِ تم جالبی هستند. Mick Gordon، آهنگساز بازی سعی داشته که از موسیقیهای دهه شصتی به خوبی بهره بگیرد و علاوه بر این شما شاهد تنوع خوبی در سندتراک ها هستید. البته بیش از حد اجرا شدن یک موسیقی در بعضی مراحل، کمی آزاردهنده به نظر میرسد که میتوانیم این امر را به خاطر صداگذاری خوب کاراکترها، تا حدی نادیده بگیریم!
به طورِ کلی Wolfenstein: The New Order یکی از بازیهای خوب ۲۰۱۴ محسوب میشود و میتوان تجربه آن را تا حدودی رضایت بخش دانست. شاید استدیویِ سوئدی Machine Game ( که از اعضای سابق StarBreeze تشکیل شده ) یک شاهکار را نساخته باشد، منتهی موفق شده که بازی خیلی بهتری را به نسبت ولفنشتاین ۲۰۰۹ بسازد! بنده فقط میتوانم تجربه کردن این بازی را به شما پیشنهاد کنم و بگویم که با تجربه “ولفنشتاین: نظام جدید” وقت خود را هدر نخواهید داد.
نمره: ۸/۱۰
ورژن تست شده: PS3
نویسنده: محمد سپهری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
ممنون بابت نقد.تقریبا تمومش رو خوندم.۸هم نمره خوبیه برای این عنوان،من خودم بهش اگه بخاو نمره بدم شاید بیشتر از این ها بدم،خیلی وقت بود اکشنی با این سرعت و هیجان بازی نکرده بودم،تو این دورو زمونه ک کال اف دیوتی بیشترین فروش رو داره و جز نامزد های بهترین شوتر از طرف سایت ها انتخاب میشه این عنوان کمیاب خیلی باارزشه
ممنون.
نقد خوبی بود.بشخصه از بازی راضی بودم هم در گیم پلی هم در صدا و موسیقی و هم گرافیک ولی هوش مصنوعی یکم مشکل داشت،که قابل تجمل بود.
ممنون از نقد جناب محمد!
به زودی درگیری ای اینجا رخ خواهد داد…اون موقع بنده در خدمتم
دقیقا :))
درگیری میان طرفداران حزب نازی و مخالفان هیتلر
هیتلر اَن قدر بزرگه کسی جرئت نمی کنه چیزی بگه…
Indeed my friend
:X
توی پایان جنگ جهانی این حزب نابود شد رفت. فقط گاهی طرفداران این حزب یه حرکات تخیلی میزنن! :lol:
مثلا اون مرد توی نروژ که برداشت یه عده ای رو از یه حزب که طرفدار مهاجرا بود، به گلوله بست!
بحث حزب نیست.چرا شما متوجه موضوع نیستید و به حاشیه میرید.نئونازی ها هم اکثرا یه مشت دیوانه ان و اصلا ربطی به آلمان نازی ندارن.
بحث دفاع از حقایق تاریخیه که به عمد بیان نمیشه یا وارونه جلوه داده میشه.بحث مبارزه با سیاه نماییه.
من حداقل می دونم نسخه Ps3 از نظر گرافیکی یه افتضاح واقعی بود . باگ و دیر لود شدن تکسچر اضافه کنید
من روی ps3 انجام دادم
اتفاقا گرافیکش خوب و چشم نواز بود همین باعث می شد دیر لود شدن تکسچر ها را بشود نادیده گرفت و باگ هم بود ولی نه چندان زیاد که از لذت بازی بکاهد
اتفاقا اصلا چشم نواز نبود یک افتضاح به معنای واقعی در بخش گرافیکی بود و هزاران باگ مختلف داشت
این مشکل دیر لود شدن تکسچر ها و بافت ها و خوده بازی بدلیل همین id tech هستش ولی روی پلتفرم های هشتم این مورد به کل حذف شده و عنوان های دیگه این موتور هم اینجوری بود…!
نه در نسل هشت هم این مشکلو داره
با تشکر از نویسنده نقد بسیار عالی بود
ولی من که همون اولش گیر کردم
بعد سقوط هواپیما و یافتن خودی ها جایی که یه تیر بار اتومات روبروی تو و گروهت است که با یک نارنجک منفجر میشه گودالی روی زمین به وجود میاد داخل گودال یک در بسته است که هر کاریشم میکنیم باز نمیشه دیگه از گودال هم نمیشه بالا اومد اگر کسی بازی کرده منم کمک کنه :roll:
نفهمیدم دقیقا کجا رو میگی! یه عکس از محیط بگیر تا بهت بگم!
الان یه بار دیگه رفتم به طرز معجزه آسایی در باز شد فکر کنم باگی بیش نبود
ولی واقا بازیش باگ زیاد داره
ممنون بابت نقد! البته به قول سعید میرابی بخش مخفی کاری یه ارفاقی بود برای درجه سختی های بالا که گیمر یه استراحتی بکنه!
من هم بازی رو روی PS3 تجربه کردم اما گرافیک هنری بازی اینقدر فوق العاده بود که ضعف تکسچر ها اصلا اذیتم نکرد!
chapter 2!گرافیک هنری توی این چپتر واقعا به اوج خودش میرسه! گرافیک هنریش به قدری چشم نوازه که من بارها بارها این چپتر رو جویدم!
همونطور که شما گفتید هوش مصنوعی دشمنان توی بخش مخفی کاری در حد جلبک بود! چهارتا بُز… هوش چهارتا بز از اینا بیشتره!
ممنون!!!!!
راستش من یکی هنوز وقت نکردم بازیو کامل برم ولی تا کمی که رفتم بسیار راضی کننده بوده . با این نقد هم انگیزه برای بازی کردنش خواهم داشت .
نکته ای که هست اینه که حتی اگر به فرض محال ناتزیها پیروز میشدن خودشون احتمالا هیتلر رو میکشتن چون هزار بار طرح قتلشو کشیده بودن. بالاخره بعد از چند سال حکومتشون از هم میپاشید چون بر پایه اپارتاید ساخته شده بود و بالاخره ملت خودشون علیه ناتزی ها قیام میکردن.
بهبه! محمد جان! شما اینجا هم هستی؟!
(^‿^)
بله متین جان:دی
“حکومت کثیف نازی ها (البته در بازی!) نشان دهد.”
در خارج از بازی هم حکومت نازی ها آلوده به خون هست و کثیف!
…
COD Team
۵ مرداد بازگشت رسمی من
شاید هیتلر خیلی آدم خوبی نباشه اما خب مسلما اتحاد شوروی، بریتانیا و ایالات متحده و دیگر متفق ها هم حکومت پاکی رو نداشتند… همه جا این طوری هست!
اون حکومتی که ازش به عنوان کثیف نام میبری قرار بود که نسل آریایی رو بر جهان حاکم کنه که حکومت کثیفتری مثل بریتانیا نذاشت که حکومت احمقی چون پهلوی در برابر امریکا مقاومت کنه و سریعا رضاشاه رو برکنار و تبعید کرد…! اگر نازی ها شوروی رو شکست میدادن الان ایران قطب برتر اقتصاد و علم جهان بود اما اینقدر ترسو بودند که …
عزیز دلم من ذکر کردم در داخل بازی و همون اول مقاله هم نوشتم که خیلی ها به آلمان هیتلری علاقه دارن پس توهینی نمیکنم… چیزی که وجود داره اینه که توی بازی آلمان چهره خوبی نداره! حالا علایق بنده و شما دیگه نمیتونه وارد این مقاله بشه
“الان ایران قطب برتر اقتصاد و علم جهان بود”
اینا همش توهمی بیش نیست .
هیچکدوم از این دیکتاتور ها به جز کشور خودش به چیزی فکر نمیکرده , گول این دوستی ها مقطعی را هم نباید خورد . بعد از دوران صفوی و افول قدرت , ایران همیشه خودشو به یکی قدرت ها میچسبونده (فرانسه – انگلیس – آلمان – آمریکا و در حال حاضر روسیه ) آخرش هم جز بدبختی واسه ایران هیچ ثمری نداشته و نخواهد داشت
…
عجب پست پر حاشیه ای .
اوه اوه،بحث سیاسی شد. =;
” هیچکدوم از این دیکتاتور ها به جز کشور خودش به چیزی فکر نمیکرده ”
می خوای یه مثال بزنم که کشور خودش رحم نمی کنه ولی به همسایه هاش کلی محبت می کنه .
باتشکر
پوریا بهتره وارد جزئیات نشیم , که سایت تازه جون گرفته و ممکنه به” F ” بره
آخه دوستان تو این زمینه ها خیلی هوشیارن :lol:
توهم؟!!! پس فکر کردی چرا هیتلر به ایران حمله نکرد؟ به خاطر هم نژادی…
پیام هیتلر به وزیر امور خارجه ایران چی بود؟ این بود: “شما به من کمک کنید تا روسیه رو تصرف کنم, همه چیز در اختیارتون میذارم, از اسلحه و بمب بگیر تا در اختیار گذاشتن چند دانشمند هسته ای برای پیشرفت کشورتون! رضا شاه هم قبول کرد اما انگلیس سریعا برکنارش کرد و مردم هم کاری از دستشون برنمیومد و اجازه دادن ۷۰۰ هزار سرباز آمریکایی از جنوب ایران به شمال و اونجا به روسیه بره و نازی ها رو شکست دادن! باز هم با اون همه مشکلات و تقسیم شدن آلمان به دو قسمت شرق و غرب میبینیم که از نظر صنعت حرف اول رو توی جهان میزنن…!
—————————-
همه چیز رو بردم توی حاشیه
هیتلر به ایران هم نزدیک نشد که بخواد تهدید باشه بعدش هم شما از هیتلر یه فرشته ساختید که من باهاش مخالفم
کی گفته هیتلر فرشتست؟!ایشون هم احتمالا منظورش این نبوده.اما به هیچ عنوان اون هیولایی که ازش ساختن نیست که هیچ از همه رهبران جنگ بهتر هم بود.
بحث اونا جداست.هیتلر یه انسان فوق العاده ایده گرا بود و برای چیزی که بهش معتقد بود از تلاش نمی ایستاد و سیاست هاش هم بر اساس اون عقاید میچرخید.همه میدونیم که هیتلر نژاد پرست بود.هدفش در حکومت هم گسترش کشور آریایی و مهمتر از اون نابودی ریشه ی کمونیسم و بلشوویسم(دلیل اصلی شکستن پیمان با شوروی چون اصلا هدفش نابودی اونا بود) بود.در بندهای اساسی عقاید نژادپرستانه ی(بگم که خودم اصلا نژادپرست نیستم و از این خصلتش خوشم نمیاد) هیتلر به تاکید نژاد برتر آریایی “خصوصا آلمانی و ایرانی” معرفی شده.پس مطمئن باش روابط ایران و آلمان نازی فراتر از صرفا سواستفاده بود.
نه, به گواه تاریخ (پیش از هیتلر و بعد از هیتلر) مطمئن نیستم
البته کار خوبی میکنی که مطمئن نیستی.تاریخ شده شک و دروغ.ولی در این مورد من بهت ضمانت نامه کتبی میدم!
:lol: )
(پیش از هیتلر و بعد از هیتلر):منظورم دیکتاتور های پیش از هیتلر (مثل ناپلئون ) تا بعد از هیتلر (مثل همین جناب قذافی :)) و :roll: ) که از وعده ها و اهداف تا عملشون فاصله زیادی بود
…
کتاب قلعه حیوانات( Animal Farm) را پیشنهاد میکنم (البته احتمال میدم این کتاب را خونده باشی
منظورت رو فهمیدم عزیز
آره اتفاقا در حال خوندنش هستم!همش فرصت نمیشه تمومش کنم!
بخاطر این کامنت شما ویلیام هگ(وزیر خارجه انگلیس) استعفا داد
همچنین به خاطر این کامنت به دنبال هیگ کاترین ا.شتون هم استعفا خواهد داد. :))
اشتون که خیلی باحاله لامصب خوراک روزنامه هاست که کاریکاتورشو بکشن
Yamato@
عزیز من شما چندسالته؟ نسل آریایی چیه؟ حکومت کثیف تری مثل بریتانیا چیه؟ قطب برتر علمی و اقتصادی چیه؟ فکرکردی سال ۱۹۴۵ مثل ۵۰۰ سال قبل از میلاده که هرکس شب خواب ببینه صبح پاشه جنگ راه بندازه؟
نه خیر … مشکل چیز دیگه ست! اصلا مشکل جنگ نیست…! همونطور که سعید هم گفت ما باید برای پیشرفت همیشه به یه کشور وابسته باشیم, مثل اینهمه کشور وابسته به امریکا و انگلیس و روسیه! اون کشور برای ما میتونست آلمان باشه…
جنگ رو آلمان راه ننداخت بلکه انگلیس و فرانسه راه انداحتن.تو فیض بوق هم به شما گفتم قبل از رو منبر رفتن در مورد جنگ جهانی مقداری مطالعه بفرمایید که چی شد که این جنگ آغاز شد.اتفاقا اون موقع جنگل تز ۵۰۰ سال قبل از میلاد بود.از بریتانیا هم کثیف تر نبود نکنه میخوای بگی به به چه حکومت نیکوکار و حافظ صلح و ناجی و دوست دار بشریتی بود؟!
یکی از دلایل اصلی جنگ جهانی دوم اون اجلاس ورسای (اسمش همین بود دیگه؟) بود که بعد جنگ جهانی اول تشکیل دادن برای مشخص کردن غرامت و . . . که رسما دهن شکست خورده ها رو صاف کردن (مخصوصا آلمان.) بریتانیا هم مطممئن باشید اگه مسئله هند نبود و اینکه هیتلر بخواد تصرفش کنه , عمرا به شوروی کمک میکرد. از خداشم بود که هیتلر تصرف کنه , شوروی رو ! پس مونده اثار شوروی و طرز تفکرشون رو داریم در کره شمالی میبینیم !
درسته سید.آغاز جنگ جهانی دوم از همون ورسای زده شد.هرچند حرف من اینه که حتی نقطه ی آغاز جنگ هم تقصیر متفقین بود!
اخه عزیزم خود آلمان توی رعب و وحشت حاصل از نژادپرستی و دیکتاتوری بود که. ایران قطب علم میشد؟!!! :))
WTF !!!
فازت چیه برادر؟!چی میگی؟!
:roll:
واقعا فکر میکنی هیتلر به خاطر یک هم نژادی با ایران کار نداشت!!!؟؟؟
داداش شرمنده اینو میگم ولی خداوکیلی خیلی ساده فکر و کوته اندیشی هستش که فکر کنی ایران با بردن هیتلر تو جنگ جهانی به جایی میرسید.
هیتلر هر چقدر هم خوب بوده باشه برای کشور خودش بود نه برای ایران و از ایران فقط و فقط تامین منافعش رو می خواست که اونم شوروی بود!
در ضمن این طرز فکر رو هم بریزید بیرون که یه روز یه کشور پیدا بشه و بیاد دست ایران رو بگیره هیچوقت این اتفاق نمیوفته که هیچ بلکه بخواد پیشرفت کنه هم بعضی کشورا نمیزارن!
نه تنها ایران بلکه هر کشوری بخواد ذره ای پیشرفت کنه این پیشرفت فقط و فقط به دست خودش محیا میشه!
“”خداوکیلی خیلی ساده فکر و کوته اندیشی هستش که فکر کنی ایران با بردن هیتلر تو جنگ جهانی به جایی میرسید.””
متاسفانه شما حتی بلد نیستی چطور حرف بزنی! بحث کردن هم ادب لازم داره پسر خوب…!
اولا به خودم مربوطه که چجوری حرف میزنم!
دوما من هیچ بی احترامی نکردم البته اگه “ساده اندیشی ” بی احترامی نباشه!
سوما شما کلا عادته کاسه ی داغ تر از اش بشی!؟
چهارما باشه تو با ادب پسر خوب!!!!!
همه ی حرفات درسته خصوصا خطوط آخرت ولی در مورد اون پاراگراف وسط یه نگاهی به نوشته ی بالام بنداز.
اتفاقا جنابعالی بسیار انسان کوته فکر و احمقی تشریف داری که فکر میکنی پیشرفت یه کشور در تلاش کردن همون کشور هست!
پیشرفت یه کشور با روابط تجاری بین المللی و دیپلماتیک, تحقیقات مشترک علمی و پژوهشی هست…
اگه اینطور بود بعد از انقلاب صنعتی اروپا, فقط کشورهای اندکی میتونستن بهترین اتومبیلها و ابزار رو تولید کنن و مابقی اروپا همچنان بیشعور میموندن!
فکر میکنی چرا اینقدر ژاپن پیشرفت کرده؟! به خاطر اینکه الگوبردارهای خوبی هستن… اینهمه ربات, اتومبیلهای فوق پیشرفته, علم برتر الکترونیک جهان! فقط و فقط به خاطر اینکه روابطشون رو با اروپا قوی کردن…!
—————————————————–
یه کم ادب رو هم در کامنتهات رعایت کنی اینطوری نمیشه!
ببین بچه جون اولا من اصلا و ابدا قصد توهین نداشتم ساده اندیشی یه هیچ وجه توهین نیست و با احمق بودن خیلی فرق داره پس برای ادامه ی داستان هایی که می خوای بگی مواظب باش!
اینکه یه کشور از یک کشور دیگه الگو بگیره به هیچ وجه بد نیست ولی تو منظورت الگو گرفتن نبود و کمک بود و این مسئله ایی که حتی اگر امکانش وجود داشته باشه هم هیچ کشوری اینکارو نمیکنه!
وای خدایا یعنی تو فکر می کنی ژاپن به وسیله اروپا به جایی رسیده که همه ی کشور های اروپایی بهش غبطه می خورن!!!!!!؟؟؟؟؟؟
انصافا این از اون جمله قبلیت جالب تر بود!
ببین فقط یه چیز درباره ی این جملت میگم اونم اینکه کار و تلاشی که ژاپنیا در یک روز انجام میدن رو ایرانیا در یک ماه هم نمیتونن انجام بدن!
در ضمن درباره قطب صنعتی جهان کمی بهتر حرف بزن!
______________________________
بهتره ادم از یک چیزی کمی اطلاع داشته باشه بعد بیاد درباره یه چیزایی اظهار نظر کنه!
البته این چیز خیلی عجیب غریبی تو کشور ما نیست کلا هر کس از جاش پا شد شروع کرد به اظهار نظر !
منظور ایشون اینه که نباید از یه کشور خاص اویزون شد. نتیجه اش رو هم زیاد توی تاریخ دیدیم. بلکه باید با همه روابط تجاری قوی برقرار کرد.
mohsen f که توهینی نکرد. فقط میخواست بگه که این طرز فکر اشتباه هستش.
انصافا اولین جایی هست که میبینم به ” ساده اندیشی” میگن توهین!!
پس یه بار دیگه برو کامنتت رو بخون !
اون قسمت “کوته اندیشی” رو به نظرت چه چیزی میشه معنا کرد…؟!!!
کوته اندیشی یعنی کسیکه درباره ی چیز های بزرگ خیلی کوچیک و ساده فکر می کنه حالا این کجاش توهینه!!؟؟
در ضمن من گفتم این فکر خیلی ساده اندیشی هستش نگفتم که خیلی ساده اندیشی!
در کل شما رو به خیر و ما را به سلامت از بحث کردن پشیمون شدم!
من هم از همون اول بحثی با شما نداشتم که یهو پریدی وسط!
یعنی خوشم میاد اطلاعات تاریخی در حد دوم دبستان! :lol:
“حکومت نازی ها آلوده به خون هست و کثیف!” :lol: :lol:
:lol: