نقد Wolfenstein: The New Order | عروج نازیها
بازی Wolfenstein: The New Order برخلاف انتظار توانست عنوانی بسیار خوب و هیجان انگیز باشد. با نقد Wolfenstein: The New Order همراه دنیای بازی باشید.
نقد Wolfenstein: The New Order | عروج نازیها
تصور پیروزی نازیها در جنگ می تواند یکی از جالب ترین و در عین حال عجیب ترین خیالها باشد. احتمال این که هیتلر در صورت پیروزی در جنگ، امپراطوری مخوفی را تشکیل می داد، بسیار زیاد است منتهی به نظر شما در صورت پیروزی آلمانِ هیتلری در جنگ جهانی دوم، دنیا چه تغییراتی می کرد؟! میدانم که بعضی هایتان خیلی به هیتلر علاقه مند هستید و اعتقادات او را می پسندید؛ منتهی هیتلر آن قدر در نظر غربیها و فاتحان جنگ، بد بوده که تحت هر شرایطی تصویر خوبی از وی تا ابد منتشر نخواهد شد!
ایدهای که ” Jerk Gustafsson” و تیم نویسندگانش در استدیو Machine Game پیاده کردهاند، خیلی جسورانه و جالب به نظر میرسد. یعنی عملا در ولفنشتاینِ جدید با چیزی همانند قبل مواجه نیستید. قبل از این که به داستان بازی کاری داشته باشیم، میتوانیم نگاهی به سناریویِ آن بیاندازیم تا ببینیم اصلا ماهیتِ داستان “ولفنشتاین: نظام جدید” چیست!
نویسندگان بازی داستان خوبی را برای “نظام جدید” در نظر گرفتهاند. حسابش را بکنید در ولفنشتاینِ جدید چه سناریو جالبی شکل گرفته است. برای خیلی از هواداران و یا علاقه مندان آلمانِ نازی، این بازی می تواند بسیار جالب باشد. قدرت گرفتن نازیها باعث شده که پدیدههایی نظیر جنگ سرد و یا دیوار برلین وجود نداشته باشد! دیگر خبری از تقسیم دنیا بین ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی نیست و این آلمانِ آدولف هیتلر است که قدرت بلا منازع جهان محسوب میشود. با پیشروی داستان بازی متوجه میشوید که آلمان در دهه شصت میلادی ( زمان اتفاق رویدادهای بازی ) بسیار پیشرفته تر و قدرتمندتر از آمریکا و شوری آن دوران شده به شکلی که شاهد اکتشافهای فضایی نازیها هستید و با سلاحها و تکنولوژیها و معماریهای خلاقانه آن ها به خوبی آشنا میشوید. با این تفاسیر به احتمال زیاد با جو اصلی “ولفنشتاین: نظام جدید” آشنا شدهاید. پس برویم به سراغ داستان بازی و اتفاقاتی که در آن رخ میدهد.
شما بازی را در نقش پروتاگونیست مشهور سری بازیهای ولفنشتاین یعنی همان William “B.J.” Blazkowicz شروع خواهید کرد که به همراه عدهای نیروهای متفقین سعی در متوقف کردن ماشینِ نظامیِ آلمان نازی در اواخر جنگ جهانی دوم دارد. وی و یارانش موفق به انجام ماموریت خود نمیشوند و نهایتا متفقین جنگ را به آلمان نازی می بازند. در این بین B.J هم توسط ژنرال General DeathHead به یک تیمارستان متروکه در مکانی دورافتاده منتقل میشود. B.J چهارده سال از زندگی خود را در این تیمارستان سپری میکند و در این بین میان او و یکی از کاراکترهای مثبت بازی به نام Anya رابطه عاطفیِ جالبی شکل میگیرد. اما به یکباره طی ماجراهایی که برای B.J رخ میدهد، وی موفق به فرار از تیمارستان میشود و همین امر باعث پیوستن او به گروه مقاومت میشود. گروهی که سعی دارد با استفاده از مهارت B.J در کشتن نازیها، مناطقِ اِشغال شده توسط آلمانیها را پس بگیرد و به سلطه ۱۴ ساله هیتلر بر تمام دنیا خاتمه دهد. همان طور که گفتم سناریویِ این بازی آنقدر خوب کار شده که بتوان آن را در دسته نکات مثبت بازی قرار داد. وجود B.J به عنوان پروتاگونیست بازی در کنار آنتاگونیست و “BadMan” جذابی به نام ژنرال «DeathHead» باعث شده که بازی از لحاظ شخصیت پردازی و نحوه پیشروی داستان، در وضعیت ایده عالی باشد. البته نباید از ضعفهایی نظیر کند پیش رفتن داستان بازی و یا برخی وقایع قابل پیش بینی هم غافل شد.
در امر گیمپلی بازی سعی کرده با استفاده از عناصر اکشن و البته اِلمانهای سبک مخفی کاری، مخاطب را در پیشروی مراحل ( البته در بعضی صحنهها ) آزاد بگذارد، منتهی چیزی که در مورد “ولفنشتاین: نظام جدید” وجود دارد این است که سازندگان در ساخت بخش مخفیکاری چندان موفق نبودهاند و ضعفهای NPC ها و هوش مصنوعی دشمنان باعث شده که در طول بازی به هیچ وجه از بخش مخفی کاری بازی خوشتان نیاید. در سیستم مبارزات بازی ( البته بر روی درجه های سختی بالاتر! ) شما شاهد هوش مصنوعی خوبی هستید و این را میتوان از تنوع حرکات NPC ها ( یعنی سربازان، رباتها و ماشین آلات جنگی نازیها ) به خوبی فهمید! در بخش اکشن بازی سعی شده که مخاطب با دشمنان “غیرقابل پیش بینیای” مواجه شوند. منظور این است که در طول مراحل اکشن بازی شما به خوبی با سیستم کاورگیری دشمنان آشنا خواهید شد و متوجه می شوید که آنها دارای تحرکات و رفتارهای متنوعی هستند! پس در سیستم اکشن بازی به هیچ وجه نمی توانید نوع رفتار یک NPC را پیش بینی کرده و سپس به او شلیک کنید! البته باید بگویم که در درجه های سختی پایینتر شما با چنین مواردی مواجه نخواهید شد و صرفا با مشتی دشمنِ احمق ( خصوصا اگر انسان باشند ) مواجه خواهید شد. هوش مصنوعی بازی به طور کلی در بخش اکشن خوب است اما خب نوساناتی هم در درجه های پایینتر وجود دارد که در اکثر بازیها هوش مصنوعی به همین شکل طراحی میشود.
اما NPC ها در امر مخفی کاری به هیچ عنوان “خوب” طراحی نشدهاند. در هر چک پوینت از بازی آنها رفتارهای تکراریای را از خود بروز میدهند و چیزی که از این هم آزاردهنده تر است، عدم دیده شدن شما توسط آنهاست! سادهتر بگویم در بعضی موارد دشمنان اصلا شما را نمی بینند و پلیر میتواند به راحتی بعضی از بخشهای بازی را به این شکل به پایان برساند! در بخش مخفی کاری بازی شما دارای یک چاقو و البته یک «کُلت کمری» خواهید بود که صدا خفهکُن هم دارد!
در طول گیمپلی بازی شاهد سیستم سلامتی خودکار نخواهید بود و همانند نسخههای قبل باید به دنبال بستههای سلامتی باشید. در طول بازی شما میتوانید از چهار Perk استفاده کنید و با پیشرفت مراحل، قابلیت های آن را افزایش دهید. ( جا دارد ذکر کنم که این سیستم به هیچ عنوان در بازی کارآمد نیست و نمیتوان آن را یک انگیزه برای بازی قلمداد کرد!) تنوع دشمنان هم یکی دیگر از نقاط مثبت گیم پلی “ولفنشتاین: نظام جدید” است. در طول بازی شاهد رباتهای بسیار پیشرفته نازیها خواهید بود که در دهه شصت میلادی به شکل عجیبی “فوق العاده” هستند! از رباتهای غول پیکری که با تعقیب شما، حسابی اذیتتان خواهند کرد بگیرید تا سگهای مکانیکی که بعضا در بخش مخفی کاری شما را اذیت خواهند کرد! هوش مصنوعی در مورد رباتها به شدت بهتر کار شده اما همانطور که گفتم انسانها در طول این بازی برای شما مشکل چندانی به وجود نخواهند آورد. به طور کلی ولفنشتاین جدید هم به مانند نسخه های پیشین، گیم پلی رضایت بخشی دارد و اگر ضعفهای بخش مخفی کاری و البته کمبود مکانیزمهای جدید را درز بگیریم، میتوانیم تا حدودی از گیم پلی این بازی لذت ببریم.
Wolfenstein: The New Order یکی از بهترین گرافیک ها را در میان عناوین ۲۰۱۴ در اختیار دارد و عرضه آن بر روی نسل هشتم هم باعث شده که عملا شاهد جلوه های بصری فوق العاده ای باشید. بازی با نسخه بهینه انجین id Tech 5 ساخته شده و صرفا سعی داشته که علاوه بر داشتن یک گرافیک خوب، تم جالبی را از دهه شصت و حکومت کثیف نازی ها را در بازی نشان دهد. معماری لندن هم به شکل جالبی تغییر کرده و ظاهرا هیتلر سعی داشته که کل اروپا را به شیوه ای که خودش دوست داشت تغییر دهد. ساختمانِ های جالب بازی که به سبک ساختمان های روم باستان ساخته شده اند، حسابی چشم نواز هستند و مخاطب را به تحسین وا می دارند. طراحی کاراکترها هم یکی دیگر از نقاط قوت بازیست که به صورت متعادلی توسط سازندگان طراحی شده است و تفاوت خاصی میان B.J و یا آنتاگونیست ها ( چه در گیم پلی و چه در کات سین ها ) نیست. در بازی سعی شده که بیشتر از گیم پلی بازی تصویر به مخاطب نشان داده شود و شما کمتر با کات سین ها و یا میان پرده های CG مواجه هستید منتهی همین کات سین ها هم به خوبی طراحی شده اند. البته گرافیک هم مانند دیگر بخش های ولفنشتاین بی نقص نیست! در نسخه های نسل هفتمی ضعف تکسچرها و بافتها به شکلی علنی مشهود است و نمی توانیم بازی را بی نقص بدانیم. قبول دارم که نسخه نسل هشتمی بازی گرافیک هنری بسیار خوبی دارد اما این بازی بر روی PS3 ( پلتفرم تست شده توسط بنده ) خیلی فوق العاده نیست و همانطور که گفتم ضعف تکسچرها به شدت تویِ ذوقِ آدم میزند! البته باید خدمتتان عرض کنم که سیستم Draw To Distance بازی بر روی هر پلتفرمی خارق العاده طراحی شده و یکی از اصلی ترین دلایل «خوب بودن گرافیک بازی از بُعد هنری» همین ویژگیست!
موسیقیهای بازی هم دارایِ تم جالبی هستند. Mick Gordon، آهنگساز بازی سعی داشته که از موسیقیهای دهه شصتی به خوبی بهره بگیرد و علاوه بر این شما شاهد تنوع خوبی در سندتراک ها هستید. البته بیش از حد اجرا شدن یک موسیقی در بعضی مراحل، کمی آزاردهنده به نظر میرسد که میتوانیم این امر را به خاطر صداگذاری خوب کاراکترها، تا حدی نادیده بگیریم!
به طورِ کلی Wolfenstein: The New Order یکی از بازیهای خوب ۲۰۱۴ محسوب میشود و میتوان تجربه آن را تا حدودی رضایت بخش دانست. شاید استدیویِ سوئدی Machine Game ( که از اعضای سابق StarBreeze تشکیل شده ) یک شاهکار را نساخته باشد، منتهی موفق شده که بازی خیلی بهتری را به نسبت ولفنشتاین ۲۰۰۹ بسازد! بنده فقط میتوانم تجربه کردن این بازی را به شما پیشنهاد کنم و بگویم که با تجربه “ولفنشتاین: نظام جدید” وقت خود را هدر نخواهید داد.
نمره: ۸/۱۰
ورژن تست شده: PS3
نویسنده: محمد سپهری
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
متاسفانه نرسیدم تا داخل پست امتیاز آخرین بازی مفصل توضیح بدم ولی بازی کاملاً متوسط بود.
گیم پلی: ۶
شوتر بازی لذت بخش بوذ ولی هوش مصنوعی نادان و اشتباه بزرگی که با حرکت “برداشتن آیتم” انجام دادند غیر قابل بخششه !! شاید واسه بایوشاک بهترین انتخاب باشه (شباهت بازی به بایوشاک هم کم نبود) ولی واسه یه بازیی که درصد زیادیش اکشن خالصه اشتباه محض و دست و پاگیری بود. مخفی کاری بازی هم واسه سبکش خوب بود.
داستان: ۶
معمولی … به قیافه خشن آقا این دیالوگ ها تمه حساسی نمی خورد ! خودشم نمی دونست اوضاعش چیه !! و کلاً هم پلات کلیشه ای بود , هر چند روند و هیجان خوبی داشت.
گرافیک: ۶
موتور اید تک و شباهت وحشتناک به ریج (خوب معلومه !! ) ذقیقاً مشکلات اون بازی رو داره که نشون میده موتور اساساً مشکل داره (دیر لوذ شدن شدید و وجود بافت های خیلی خیلی بی کیفیت) و یه جورایی ریج با اینکه قدیمیه ولی بهتر بود !!
موزیک و صدا: ۹
بهترین بخش بازی که هم از حسن صداگذاری خوب بود و هم از حسن موسیقی. بعضی جاها موسیقی مناسب نبود و کیفیت کلی هم چنگی به دل نمی زد ولی در کل خوب و بعضی از سکانس ها عالی بود.
نمره کل: ۶.۷۵
____________________________
بازهم ناامیدی از طرف بازی ها.
جالبه من هیمنا رو در مورد گرافیک گفتم سعید خان میرابی شاخ درآورده بودن! :-|
خیلی بابا بزرگ و سایر دوستان
که اشاره به بی کیفیتی تکسچر ها دارند
لطف بکنید
۸pic.ir/images/rrxrtfqlr3g72pdv9fk6.jpg
۸pic.ir/images/yn8u9mnmb7i3iksza0wu.jpg
۸pic.ir/images/cpaal0l3yo8jgeateahf.jpg
۸pic.ir/images/xrdagq0ejva6tubax3st.jpg
۸pic.ir/images/fpwrb6eegesu6ecatyk0.jpg
۸pic.ir/images/9888zb0jejo1tng1qwpt.jpg
۸pic.ir/images/955iu5hb0qsyxxsd9j7w.jpg
لطف بنمایید
همین تصاویری که فرمودید تکسچر بی کیفیت دارند
اون بخش را مارک گذاری کنید تا من هم متوجه بشوم !!! :/
پی به خطای خودم ببرم
با تشکر
نکاتتون در مورد aa و blur خیلی خوب بود.در ضمن اینکه الان در خصوصی براشون یک صفحه داستان نوشتم در مورد این تصاویر! :lol: اما به طور خلاصه کیفیت تکسچرها در دیوارها،سنگ ها،زمین و حتی خنجر دستش کامال در همین تصاویر های اند با وسواس گرفته شذه مشهوده.دقیقا به قول شما دارن با بلار و گاهی نورپردازی مسائل رو میپوشونن.
با تشکر
افکت Blur که قابلیت خاموش شدن دارد
این مورد کاملا منتفی هستش
——————————————————–
اما با سایر موارد موافقم
بله دیدم باز شد و متوجه نقص گرافیکی شدم
در بعضی جاها مثل همان لوله ها Curve بودن بی معنی هستش
و کمترین segment دارند که حتی SMAA , SSAA هم هیچ تغییری ایجاد نمیکند
در این مورد تسلیم هستم
بعضی آبجکت ها مشکل آنتی دارند و بعضی تکسچر ها هم هم بی کیفیت
هستند
با تشکر از شما سعید خان.راستش باورم نمیشه بالاخره دیدم که شما یه جا قبول کردید و تسلیم شدید!
بیشترین چیزی که تو بازی من رو اذیت کرد
هوش مصنوعی دشمنان بود
در حد یک Turkey
ولی در کل همه چیز خوب بود
دوستان یه توصیه ای دارم براتون , خواهشمندم کمی از وقت خود رو آزاد گذاشته و کتاب بسیار بسیار زیبای نبرد من :X رو بخونید.
این Animal Farm رو هم همینطور ! هر دو کتاب کتاب های بسیار خوبی هستند.
دومی از اولی کوتاه تر هست و زود تموم میکنید !
همین رضا قلدر هم تو جنگ جهانی دوم یکم عرضه داشت و ترسو و احمق نبود , به آلمان کامل کمک میکرد و پا پس نمیکشید. تا تهدید کردن انگلیس و رفقاش سریع ترسید و به آلمان کمک نکرد و یکی از نتایجش فکر کنم شکست آلمان تو شمال آفریقا بود ! :-? یه ژنرال افسانه ای هم آلمان داشت تو اون جبهه روباه صحرا بهش میگفتن فکر کنم ! :-? :-?
روباه صحرا اسمش اروین رومل هست سید.بی نظیر بود.در فتح فرانسه هم خدمات زیادی کرده بود.آرکش هم برنارد لاو مونتگومری ژنرال بریتانیا بود.جالبه بدونی که مونتوگرمی بزرگترین افتخار خودش رو همرزم رومل بودن اعلام کرده! :X
سقوط ایران بیشتر منجر به شکست در شوروی شد.شاید خیلی جدی نگیریم و توجه نکنیم ولی وقتی مملکت ما به دست متفقین افتاد بدجور صفحه ی جنگ آغاز شد.چون تا تونستن از طریق راه آهن ما برای شوروی و سیل عظیم نیروی انسانیش مهمات و کمک فرستادن.اشغال ایران خیلی به متفقین کمک کرد.تقصیر خودآلمان هم بود یه مقدار هیتلر از ایران غافل موند و باید زودتر نیروهاش رو به ایران اعزام میکرد.
توی نرماندی هم نقش به سزایی داشت نبردی که بااینکه در نهایت باعث پیروزی متفقین به دلیل تعداد زیاد و مهمات فراوان بود اما خسارات زیادی رو به متفقین وارد کرد.
علی حرف کتاب نبرد من رو زدم , حوس کردم یه دور دیگه بخونمش. برم بگردم pdf ش رو پیدا کنم بریزم تو گوشی. عالی بود این کتاب. :X
شکست تو شما آفریقا هم والا تو این سریال در چشم باد :X :X :X :X :X فک کنم بعد حمله متفقین بود, داشت با فرمانده هاش زر زر میکرد . یه چیزی در مورد اجازه ندادن برای سوختگیری هواپیماهای آلمانی یا ندادن سئوخت به آلمانی ها گفت ! :-?
اونهمه خرج ارتش کرد , بعد فوری نابود شد ! متاسفانه جز عده ی معدودی بقیه فرمانده ها بدرد لای جرز دیوار هم نمیخوردن. البته متفقین هم با نامردی تمام حمله کردن , تو جنوب که به شکل بسیار شیک و ناجوانمردانه ای (کار همیشگی بریتانیا) حمله کردن .
دلیل اصلی سقوط در آفریقا سوخت بود.مونتگومری هم فرد زیرکی بود.مخازن سوخت رو نابود کرد و تانک های آلمان بی اثر شدن.از اونور هم جبهه ی شرق و اشتباهات شخص هیتلر نمیذاشت توجه کافی به آفریقا بشه.بیشتر مشکل تدارکات بود وگرنه رومل کسی نبود که در دوئل فرماندهی شکست بخوره.
ممنون بابت مقاله :X
خوب داستان که مثل همیشه سناریو خون خوار نشان دادن المان ها و مظلوم نشون دادن بقیه هستش نمیشه هم به این موضوع گیر داد چون همیشه تاریخ رو فاتحان مینویسن ولی کلا کاری که هیلتر داشت می کرد الان ارزشش معلوم میشه!
از این داستان ها که بگذریم داستان بازی واقعا خوب روایت میشه و کلا همه چیزی داره .در کل به داستان بازی نمیشه ایرادی گرفت.
گیم پلیش هم خیلی خیلی خوب هستش فقط یه چندتا ایراد های کوچیک و بعضا بزرگ داره مثل مجبور کردن بازی به مخفی کاری و کم بودن تنوع اسلحه ها و هوش مصنوعی.
فقط توی گرافیک این بازی میلنگه دیر لود شدن بافت ها و کیفیت بد تکسچر بد بودن افکت ها البته باوجود همه ی اینا حیف از طراحی های فوق الاده مراحل و شخصیت ها چیزی نگیم تنوع مراحل جوری که امکان نداره تا اخر بازی از بازی زده بشید!
در ضمن نقد خوبی هم بود خوب به نقاط ضعف و قوتش اشاره شده بود ممنون!
ماشالله چقدر هم حجمش کمه!! ۵۰ گیگ!
بحث داستان تکلیفش کاملا مشخصه!باز هم همون پروپاگانداری تخریبی جنگ جهانی دوم برای شـیـطان سازی از یک طرف جنگ و نتیجتا فرشته نمودن متحدین.و البته ترویج و عادی و خوب جلوه نمودن خشونت علیه آلمانی ها.به گونه ای وقیحانه که یک روانی سایکوپث(البته در این نسخه اینطور شده بیشتر) که اسیر جنگی بی دفاع رو با اره نصف میکنه(همون چیزی که خودشون برای بد جلوه دادن طرف مقابل نشون میدن خودشون انجام بدن عیبی نداره) و یک خبلان فضاپیمای بی دفاع که صرفا داره کار میکنه رو به جای اینکه خیلی راحت بی هوشش کنه مانند یک روانی بی رحم خونخوار به بدترین شکل میکشه به عنوان قهرمان داستان تو مخ ما فرو میره و البته خشونت های بی افسار گیم پلی.همیشه هم یه دوتا آلمانی توبه کرده میچپونن که بگن ما فلان و بهمانیم.
موسیقی عالی.
گرافیک در حد انتظارم نبود.نه اینکه بد باشه خوبه اما فکر میکردم خیلی بهتر و بی ایراد تراز این باشه.
مخفی کاری تعریفی نداشت.
گان پلی عالی
باتشکر
کاملا موافقم البته تا یه حدی هم بستگی به مخاطب داره که چجوری برداشت(یعنی اجازه بده روش تاثیر بزاره و باور کنه)کنه…….مثلا چرا هیچکس نمیاد از جنگ ویتنام با آمریکا(که بسیار جنگ بیخود و بدون دلیل منطقی بود) بازی بسازه و توش جنایت هایی که آمریکا مرتکب بشه رو نشون بده ؟………همیشه تاریخ بهترین معلم است
اصن بحث سر قدرت نازی ها نیست مشکل اینه که سازندگان داستان رو توری بیان کردند که از نازی ها یه حکومت استبدادی و ماشینی ساختن
history is written by the victors . history is filled with liars B-)
خیلی خیلی معذرت میخوام ولی به جای with by گذاشته بشه بهتره…
از نظر دستوری میگم! بازم معذرت
متاسفانه بسیاری از مردم تاریخ رو از ولفنشتاین و نجات سرباز رایان و سیصد میاموزن!
برادر دست کم خودم ۳ تا بازی با محوریت جنگ ویتنام تموم کردم چی میگی واسه خودت.
یکی از این ۳تا هم جنایتهای آمریکا رو به شکل تصاویر در انتهای هر چپتر نشون میداد.
هر دفعه یه چی یادم میاد :lol: اسم بازی یادم نمیاد فقط میدونم استدیوی سازندش روسی بود.
چطوره یه مقدار هم به بمباران درسدن اشاره کنن تو بازی هاشون؟!یا سایر جنایات جنگیشون تو همون جنگ جهانی ویتنام و بقیه جنگ ها پیشکش.اصلا همه اینا پیشکش خودشون!دروغ نبافن تو همینایی که میسازن ما راضی هستیم!
اون بازی هایی که شما میفرماید هم بله منم ۴ ۵ تا بازی کردم ولی تو همشون ویتنامی ها خونخوار و جنایتکار بودن طبق معمول.
اونی هم که خودت میگی ساخت یه استودیوی روس بوده دیگه…قبول نیست!
من با کامیاب بوم ها! گفته بود چرا بازی درباره نبرد ویتنام نمیسازن منم جوابشو دادم. خط رو خط شده.
راستی این جمله از پرایس هم بگم:
History is written by the victor
کاملا مشخصه ک وقتی آمریکا این همه امکانات برای تبلیغات داره میاد چیزی رو ک دوست داره ب شما میگه. ن کارها و جنایت هایی در واقعیت انجام داده. معلومه ک میاد ذهن مردم دنیا رو به نفع خودش تسخیر میکنه
البت بگم من موافق نظر شمام باز نگیری مارو بزنی
اتفاقا من فیلم بمباران درسدن رو دیدم و فکر کنم واقعه معروفیه. یا فیلم اینک اخرالزمان هم معروفه که در مورد جنگ ویتنام هستش.
بریتانیا در واقع این جنایت رو برای اینکه روسیه دستش به شهر نرسه انجام داد. چون شهر صنعتی و مهمی بود که جبهه شرقی رو تامین میکرد.
بریتانیا و آمریکا در این سانحه هر دوبودن و اتفاقا سهم آمریکا بیشتر هم بود.دلیلش اهمیتی نداره.هر جنایتی دلیل داره و این جنایت رو قابل دفاع نمیکنه.بحث من هالیوود نیست دوست عزیز گیمه هرچند در همون هالیوود هم تک و توک آثاری پیدا میکنید که این مسائل رو نشون بده.درهرحال طبیعیه که در هالیوود به اون بزرگی آثاری هم با اون مضمون پیدا بشن ولی در مقایسه با اون پروپاگاندا بسیار کم و گم هستن.
واقعه ی درسدن هم معروفه چون اینقدر بزرگ بود که نمیشه کتمانش کرد.اما باز هم با این وجود حتی الامکان اسمی ازش نمیاد.
داداش فیلم ضد جنگ ویتنام هم ساخته شده (تو همون هالیوود)
مثلا Full Metal Jacket (غلاف تمام فلزی) البته تعدادشون خیلی زیاد نیست .
حالا نمیان بگن متحدین مقدمات جنگ رو ریختن و طرف اَلمانی خواست پیش دستی کنه … خاک بر سرشون.
باو همین روسیه و اینگیلیسی های حرومزاده بودن که ریختن سر ملت ایران مثه اینکه یادتون رفته ده میلیون نفر از گرسنگی به خاطر این حرومزاده ها تو ایران مردن
اَره ولله کشور ما که هر چی میکشه از روسیه و عرباس … حالا دست رفاقت دادن بهشون نمی دونن توی تاریخ هر چی بلا سرمون اومده از روسیه بوده … نصف کشورمون روسیه گرفت … حق و حقوق دریا خزر … اصلا حالم بهم می خوره ازشون.
بریتانیا رو جا انداختی.
هم دلایل جنگ حهانی دوم هم اعلان جنگ جهانی دوم توسط متفقین بود نه آلمان.
دلایلش رو میشه به انگلیس و فرانسه نسبت داد چرا که بعد از پایان جنگ اول المان رو بسیار تحت فشار قرار دادن و تحقیر کردن. ولی شروع رسمی جنگ رو میشه توی حمله المان به لهستان دید. البته چیزی که منو به تجسین ملت المان وادار میکنه اینه که بعد از اتمام جنگ به سرعت کشور خودشون رو ساختن و پیشرفت کردن. و اوضاع المان از روسیه که پیروز جنگ بود خیلی بهتر شده. همچنین ژاپن.
خیر.مسئله همینجاست.حمله ی “مشترک” آلمان و شوروی به لهستان هیچ ربطی به فرانسه و انگلیس نداشت.قبل از جنگ فرانسه متحد نظامی لهستان بود اما هیتلر برای جلوگیری از همین مسئله با دیپلماسی زیرکانه باعث شد اونا اتحاد نظامیشون رو بشکنن تا بهونه ی اتحاد رو نیارن.درواقع جنگ بین آلمان و لهستان هیچ ربطی به اونا نداشت(اگر هم داشت باید با شوروی هم اعلان جنگ میدادن).اونا به خاطر احساس خطر از قدرت گرفتن آلمان و با بهونه ی شکستن عهدنامه ی مـضـحـک ورسای اعلان جنگ کردن با آلمان و بعد از اون آلمان و متحدانش اعلان جنگ دادن.اگر بگم چندبار آلمان در اوج موفقیت ها و پیروزی هاش سعی کرد آتش بس کنه و اونا قبول نکردن تعجب میکنی.
با تشکر
کثافتا
ایییییییییییییییش :lol: :lol:
ویرایش:
فرشته نمودن متفقین و طرفین پیروز حنگ.
یه لطفی بکنید این ویرایش هم برگردونید از همه چی واجب تره.
شروع جنگ جهانی با کشورگشایی های بدون خونریزی هیتلر و البته تصرف منطقه صنعتی راین لند بود. لهستان متحد فرانسه و انگلیس بود اما آلمان با پیمان با شوروی خاک لهستان رو گرفت و قبلش هم بر اتریش و چکسلواکی مسلط شده بود.
متحد بود اما قبل از جنگ لهستان.درواقع زمانی که آلمان به لهستان حمله کرد هیچ مسئولیت و ارتباطی بین فرانسه و لهستان وجود نداشت سازمان مللی هم نبود که بپره وسط اونا هم کدخدای اروپا نبودن.پس به هیچ عنوان من آلمان رو آغاز کننده ی جنگ نمیبینم.این مسائلی هم که شما فرمودید دقیقا پیرو همونیه که من گفتم.این مسائل رو بهونه کردن به عنوان شکست عهدنامه ی تحمیلیشون مبنی بر عدم کسترش مرزها و اعلان جنگ کردن و اعلان جگ جهانی هم دقیقا توسط متفقین انجام شد.اون توضیحات رو هم دادم واسه ایشون که تصور نکنن حمله به لهستان دلیل اون جنگ بوده و فقط یه بهانست برای جنگی که واسش خودشون رو آماده کرده بودن.
نقد خوبی بود.ماشالا دوستان تحریریه و نویسنده تا الان کجا بودن موقعی که سایت جون گرفت این عزیزان هم اومدن
نه من تازه اومدم:D
من رو pc تجربش کردم گرافیکش از نظر من خیلی شبیه Rage بود.
این احتمالا به خاطر اینه که هر دوشون با موتور id tech 5 ساخته شدن.
به به ممد سپهری :X
تجربه ی خیلی خوبی با این بازی داشتم. یه گرافیک دلچسب و یه گیم پلی روان.