آغاز یک تحول | بررسی تغییرات ویندوز ۱۰
شاید با خواندن عنوان این مطلب از خودتان پرسیده باشید که منظور از تحول در این نوشته چه چیزی می تواند باشد، برای پاسخ به سوال کافیست در ادامه ی مطلب با ما همراه شوید. پس بررسی تغییرات ویندوز ۱۰ را از دست ندهید
از ماه ها قبل زمزمه ی عرضه ی ویندوز جدید مایکروسافت به گوش می رسید و شایعاتی پیرامون این مطلب در سرتاسر گستره ی وب پیچیده بود، حدس و گمان هایی درباره ی نسخه ی بعدی این ویندوز و پیش بینی قابلیت های آن بخشی از این زمزمه ها را شامل میشد.
چند روز قبل شرکت مایکروسافت در ادامه ی گفته های مدیر این شرکت درباره ی سیستم عامل مشترک بین همه ی پلتفرم ها ، اقدام به انتشار نسخه ی پیش نمایش این سیستم عامل نمود.
مانند ویندوز۷ شروع کنید!
اولین حرف هایی که از بررسی تغییرات ویندوز ۱۰ خواهیم زد، از اولین و مهم ترین تغییرات ویندوز ۱۰ مایکروسافت (TechnicalPreview) نسبت به ویندوز قبلی این شرکت (۸.۱) بازگشت منوی استارت کلاسیک که در ویندوز ۷ به عقب شاهد آن بوده ایم میباشد.
خوب است بدانید که مایکروسافت در نسخه ی جدید ویندوز از دو نوع رابط کاربری برای ویندوز ۱۰ بهره میبرد.
۱-چند دسکتاپ و منوی استارت کلاسیک
۲-چند دسکتاپ و منوی استارت ویندوز هشتی
در ویندوز ۱۰ دست کاربران باز گذاشته شده تا بتوانند از هر کدام از رابط های کاربری هایی که پسندیده اند استفاده کنند،مثلا خود من رابط کاربری ویندوز ۸ و ۸.۱ رو بیشتر میپسندم پس منوی استارت کلاسیک رو حدف کردم اما اگه از کاربران ویندوز ۷ هستید و منوی استارت کلاسیک به بخشی از حیات طبیعی شما تبدیل شده است میتوانید این قابلیت را سر جای خود نگه دارید.
بررسی تغییرات ویندوز ۱۰
منوی استارت کلاسیک ویندوز ۱۰ قابلیت بزرگ و کوچک شدن توسط کاربر را دارد و شما میتوانید هر اندازه ای که دوست دارید این منو رو تنظیم کنید
رنگ ها در قسمت personalize ویندوز به همان گونه ی سابق (ویندوز۸) چیده شده اند و تنها تفاوت در این است که رنگ منوی استارت با رنگ پنجره ها و تسک بار ویندوز یکسان یکسان شده و اگر شما مثلا رنگ سبز را انتخاب کنید هم منوی استارت و هم تسک بار تغییر رنگ خواهند داد.
در کنار منوی استارت کلاسیک ویندوز ۱۰ یک ابزار جستجو همانند ویندوز ۷ قرار داده شده است که قابلیت جستجوی وب را نیز داراست.
علاوه بر این ابزار جستجو،یک ابزار دیگر نیز برای این موضوع گماشته شده است که windows search نام دارد،این اپ نیز کاری دقیقا مشابه قبلی انجام میدهد.
مهم ترین تغییر ویندوز ۱۰
تغییراتی که در ظاهر ویندوز ۱۰ صورت پذیرفته است نمیتوانند دلیل عرضه ی این ویندوز و این همه سرمایه گزاری و غیره باشند،بدون شک دلیل بزرگ تری لازم است تا مایکروسافت دست به چنین کاری بزند.
این شرکت در کنفرانس معرفی ویندوز ۱۰ اعلام نمود که این ویندوز از تمامی پلتفرم ها با صفحه نمایش های گوناگون پشتیبانی میکند،از همین جا دلیل عرضه ی ویندوز جدید از سوی مایکروسافت مشخص میشود،اما نسخه ی پیشنمایش این ویندوز تفاوت چندانی با نسخه ی قبلی نداشته است)حد اقل در PC)
اگر بخواهیم بزرگ ترین تحول ویندوز ۱۰ تا اینجای کار را انتخاب کنیم این گزینه نمیتواند چیزی جز قابلیت چند دسکتاپی باشد.این قابلیت بدین صورت است که محیط کار ویندوز شما به تعداد دلخواه دسکتاپ تغییر میکند،مثلا اگر شما از چند برنامه به صورت همزمان استفاده میکنید،برای راحتی کار و شلوغ نشدن یک دسکتاپ میتوانید از دسکتاپ های متعدد استفاده کنید و با کلید های میانبر Alt + Tab بین اپ ها سوئیچ کنید که این کار شما را ساده تر خواهد کرد.
البته قابلیت سوئیچ کردن بین اپ ها در ویندوز ۸ نیز حضور فعال داشته است اما در ویندوز ۱۰ با ترکیب قابلیت چند دسکتاپی به تکامل خود نزدیک میشود.
ویندوز جدید = سرعت بیشتر = کیفیت بهتر
در ویندوز ۱۰ سرعت سیستم عامل افزایش محسوسی داشته است،به گونه ای که زمان نصب نرم افزار ها به سه چهارم سرعت ویندوز ۸ و در بهترین شرایط به نیمی از سرعت نصب در ویندوز ۸ میرسد.
اینجانب برای تست سرعت دو سیستم عامل ۸.۱ و ۱۰″tp“،هر دو رو بر روی دو سیستم یکسان جدا نصب کردم و همزمان دو سیستم رو روشن کردم،همانطور که حدس زده میشد سیستم دارای سیستم عامل ویندوز ۱۰ سرعتی تا یک چهارم بیشتر از سیستم عامل ویندوز ۸ داشت که با توجه به اینکه این ویندوز پیش نمایش میباشد و هنوز کامل نیست،سرعت فوق العاده ای محسوب میشود.
مسلما نسخه ی کامل ویندوز ۱۰ از سرعت بیشتری برخوردار خواهد بود.
زیبایی در ویندوز ۱۰ موج می زند
همانطور که قبلا گفته شد سیستم عامل ویندوز ۱۰ از دو رابط کاربری بهره میبرد،یکی برای کاربران ویندوز ۷ و دیگری برای کاربران ویندوز ۸ و ۸.۱ ،که به انتخاب خود کاربر میتوان یکی از این دو را فعال کرد.
شرکت مایکروسافت پس از عرضه ی ویندوز ۸ دریافت که نباید بی توجه به سلایق کاربران تغییراتی در سبک کاربری ویندوز ایجاد کند،همین تجربه باعث شد که در ویندوز ۱۰ شاهد رابط کاربری ترکیبی از ویندوز ۷ و ۸ باشیم تا تمام کاربران راضی باشند و به فکر بروز رسانی سیستم عامل خود بیافتند.
در ادامه ی این عملکرد،مایکروسافت درگاه های شخصی سازی را به روی کاربران باز کرد که بتوانند آن گونه که میپسندند سیستم خود را شخصی سازی کنند.
تغییرات اعمالی در سیستم زیبا سازی ویندوز عبارتند از:
۱-انتخاب دو نوع منوی استارت به سلیقه ی کاربر
۲-تغییر در حالت پنجره ها (تمام صفحه،بزرگنمایی،کوچکنمایی)
۳-همگام شدن رنگ منوی استارت با رنگ انتخابی ویندوز(به مانند ویندوز۷)
۴-مناسب با انواع صفحه نمایش
و…
همچنین در ویندوز ۱۰ دیگر شاهد نوار سمت راست دسکتاپ (نوار کمکی) نیستیم و این نوار به گونه ای متفاوت در جای دیگری از سیستم عامل جای خوش کرده است
عکس زیر مکان این نوار به صورت منوی کشویی را نشان میدهد(گوشه ی سمت چپ پنجره ی اپ ها)
همانطور که میبینید تقریبا تمامی آیتم های این منو به صورتی دیگر در این منوی کشویی آورده شده است به علاوه ی حالت full screen اپ ها
اپ های ویندوز به صورت پیشفرض در دسکتاپ باز میشوند و بر خلاف ویندوز ۸.۱ که فقط قابلیت minimize داشت،قابلیت maximize را نیز دارا میباشند،اگر دلتان برای اپ های تمام صفحه ی ویندوز ۸ تنگ شده است میتوانید به حالت full screen بروید که در این صورت اپ ها تمام صفحه نمایش داده میشوند.
با چهار پنجره به صورت همزمان کار کنید
تغییر بعدی ویندوز۱۰ در حالت قرار گرفتن پنجره های دسکتاپ میباشد،پس از معرفی ویندوز ۷ قابلیتی به این سیستم عامل اضافه شد که پنجره های موجود در دسکتاپ خود را میتوانستید بچینید،البته تنها با ۲ پنجره میتوانستید به طور همزمان کار کنید و تنها ۲ پنجره در دسکتاپ چیده میشد،اما در ویندوز ۱۰ این قابلیت به ۴ پنجره افزایش پیدا کرده است.
همانطور که در عکس های زیر میبینید پنجره ها را به هفت حالت میتوان چید (چهار تایی،دوتایی،تمام صفحه)
نتیجه گیری
این بود بررسی تغییرات ویندوز ۱۰ ، نسخه ی پیشنمایش ویندوز ۱۰ خیلی تکامل یافته تر از نسخه ی نهایی ویندوز ۸ یعنی ویندوز ۸.۱ میباشد که از همه نظر دچار تحول مثبت شده است،چه سرعت،چه رابط کاربری،چه زیبایی و…
هنوز زود است که به شما بگوییم “بروید ویندوز ۱۰ را نصب کنید” اما اگر نمیتوانید صبر کنید تا نسخه ی اصلی منتشر شود،میتوانید از لینک زیر از سایت مایکروسافت این ویندوز را دریافت کنید.
لینک دانلود نسخه ی ۳۲ بیتی (۲.۹Gb)
لینک دانلود نسخه ی ۶۴ بیتی (۳.۸Gb)
توجه داشته باشید که هر چند ویندوز ۱۰ بسیار کامل تر از ویندوز ۸.۱ است اما هنوز جای کار بسیار دارد و نمیتوان از آن به عنوان سیستم عامل خانگی استفاده کرد بنابراین پیشنهاد میشود یا از یک سیستم قدیمی برای تست این عنوان استفاده کنید یا بر روی شبیه ساز تست بفرمائید.
سوالات احتمالی
-آیا تمامی نرم افزار ها بر روی نسخه ی پیشنمایش ویندوز ۱۰ قابل نصب میباشند؟ پاسخ: اکثر نرم افزار ها نصب می شوند تنها ممکن است بعضی از نرم افزار های خاص نصب نشوند یا ممکن است مثلا آنتی ویروس خاصی نصب نشود.
-آیا سیستم عامل ویندوز ۱۰ نیازی به آنتی ویروس دارد؟ پاسخ:در مورد نسخه ی پیشنمایش خیر ، احتمالا در مورد نسخه ی اصلی نیز جواب منفی باشد زیرا ویندوز ۸.۱ برای یک کاربر عادی نیازی به آنتی ویروس ندارد چه برسد به ۱۰
-آیا ارور یا باگ خاصی در نسخه ی پیشنمایش مشاهده میشود؟ پاسخ: من که چیزی ندیدم اما نسخه ی پیش نمایش است و باید هر انتظاری را داشت.
-آیا اپ های ویندوز دچار تغییر خاصی شده اند؟ پاسخ: خیر اپ ها همان اپ های ویندوز ۸.۱ هستند
-آیا استور مایکروسافت در ویندوز ۱۰ همچنان برای ایرانیان تحریم است؟ پاسخ: بله همچنان تحریم میباشد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
فکز کنم به ۷ معتاد شدم. دیگه هیچی بهم نمیچسبه :۲۳: :۲۳:
اجرای پرسرعت برنامه ها اگر واقعا اینگونه باشد برای من یکی که مفید همین یه قلم
بقیه موارد چندان برای من مهم نیست
مثل اندروید اشاره کنی برنامه باز بشه !!!! مردم و رفتم تو گور هنوز ویندوز مثل بچه آدم نتونسته
یه برنامه رو بدون مکث و وقت تلف کنی باز بکنه
مشکلی که از ابتدای دهه ۹۰ همیشه رنج میبرده این ویندوز بی خاصیت و داغون
یعنی اگر تونست سیستم عامل بزنه مثل DOS
C:\> CD prince\princemegahi
C:\>CD WOLF3D\WOLF3D
C:\>CD DOOM\DOOM
کمتر از ۲ میلی ثانیه درون بازی بود
با تشکر …
با تشکر :۱۵:
ما که داریم با ویندوز هفتمون حال میکنیم…
ویندوز جدید = سرعت بیشتر = کیفیت بهتر
تشکر و خسته نباشید بابت مطلب! :۱۵:
ویندوز جدید واقعا خوب بنظر می رسه و از همین الان برای دیدن نسخه کاملش مشتاقم!
احتمالااینیکیو بر خلاف ایت استفاده کنم…
ممنون مطلب خوبی بود .
——————————————–
من که همچنان به ویندوز ۷ چسبیدم .
ممنون از اطلاعات خوبتون
این قابلیت چند دسکتاپی باعث هنگ کردن یا کندی سرعت نشه خیلی خوبه مخصوصا برای cpu های به نسبت ضعیف تر.
تا اینجا که ظاهرا ویندوز خوبی قراره به بازار بیاد امیدوارم همون چیزی بشه که انتظار داشتم
علی سلطانی واقعا گل کاشتی ممنون
با تشکر دوست عزیز :۱۵:
ممنون مطلب خوبی بود . . .
با توجه به اینکه من بیشتر نگران از بین رفتن قابلیت مترو ویندوز ۸ و ۸.۱ بودم دیگه فکر کنم اگه عرضه شه شاید به ویدوز ۱۰ بیام با اینحال که اپدیت های اخیر ویندوز ۸.۱ باعث شده از لحاظ استایل خیلی به ۱۰ نزدیک باشه
_________
دو نکته هم برای ورود به استور ویندوز از داخل ایران » ۱. ساعت کامپیوترش رو به ساعت امریکا یا یه ریجین دیگه که تحریم نیست تغییر بده “بهتره که در ابتدای نصب ویندوز این کارو کنه ” یا سرچ ریجین در سرچ ویندوز ۲. هم از نرم افزار انتقال ترافیک به روی هاست دیگه و تغییر ای پی ” همون وسیله دور زدن ف*لتر ” استفاده کنه
ممنون از مطلب مفیدتان :*:
ویندوز ۷ هم همون راهی رو میره که ویندوز xp رفت!
ممنون شعیب جان