یک پیک نیک ساده، یک کلیشه همیشگی – نقد بازی “ماجرای آوا”

در ۱۳۹۳/۰۸/۰۱ , 18:00:31
بازی ایرانی, گوشی موبایل - Mobile Phones (Smart Phones)

چند وقت پیش بود که مدام از سازنده های داخلی انتقاد می کردیم که چرا سراغ بازی های کژوال نمی روند و بیشتر به بازی های بزرگ و ایده های پیچیده ای می پردازند که امکانات ساخت آن ها در کشور وجود ندارد. با روی کار آمدن گوشی های هوشمند، به یک باره تحولی در بازی های کژوال به وجود آمد. چون این پلتفرم همه جا در دسترس مردم بود و افراد زیادی از این گوشی ها استفاده می کردند. بازی ساز های ما هم اگرچه کمی دیر و کند، شروع به ساخت بازی های کژوال برای گوشی های هوشمند کردند و نتیجه آن را خیلی زود دیدند. بازی هایی که کار ساخت آن ها کم هزینه تر بود و انتشار و سود آوری آن ها راحت تر. محبوبیت این بازی ها در بین عام مردم هم بیشتر است. لازم نیست حتما یک گیمر حرفه ای باشید، هر کسی می تواند این بازی ها را در هر جا انجام دهد و این، اصلی ترین دلیل محبوبیت زیاد این بازی هاست. برای مثال به همین جشنواره بازی های رایانه ای تهران نگاه کنید. یک بازی کژوال مانند “خروس جنگی” توانست در رقابت با بازی های پر خرجی مانند شبگرد یا پروانه، عنوان بهترین بازی را از دید مردم بگیرد. درنقد بازی “ماجرای آوا” همراه ما باشید.

Screenshot_2014-10-23-11-51-53

 

بازی ای که امروز می خواهم به آن بپردازم، “ماجرای آوا” نام دارد. بازی ای که پارسال به عنوان بهترین بازی کژوال انتخاب شد.

ماجرای یک پیک نیک و یک کلیشه خسته کننده

داستان بازی از آن جایی شروع می شود که آوا و دوستانش برا پیک نیک به بیرون رفته اند. یک موجود پلید از راه می رسد و دوست های آوا را به اسارت در می آورد. حال این شما هستید که باید قهرمان بازی باشید و همه را نجات دهید! بازی با همین داستان دو خطی شروع می شود. البته به داستان بازی نمی توان خرده گرفت. چرا که در این سبک و مخصوصا بازی های کژوال، داستان از اهمیت زیادی برخوردار نیست و به همین دلیل می توان از این قسمت به راحتی گذشت.  یکی از مزیت های بازی رایگان بودن آن است. اما همین باعث می شود که شما با تبلیغات مختلف در بازی رو به رو شوید. و یکی از نکات منفی بازی جای تبلیغات است. این تبلیغات در قسمت بالای صفحه ظاهر می شوند درست جلوی اطلاعات بازی. برای مثال تا وقتی این تبلیغات وجود دارند شما نمی توانید میزان سلامتی خود را ببینید! یا از موارد منفی این چنینی دیگر، قفل بودن یکی از مکانیک های اصلی بازی است. در بازی شما کاری جز تیر اندازی و پریدن نمی توانید انجام دهید اما تا وقتی که به بازی رای ندهید، قابلیت تیر اندازی بازی غیر فعال است.

Screenshot_2014-10-22-17-58-39
این همان کلیشه ی همیشگی است که گفتم
Screenshot_2014-10-22-17-58-59
محیط کلی بازی

کنترل بازی ساده و روان است. به جرئت می توانم بگویم که یکی از بهترین کنترل ها در بین بازی های پلتفرمر ایرانی را در این بازی مشاهده خواهید کرد. شما باید از سکو های مختلف، راه خود را باز کنید و با از میان برداشتن موانع، به انتهای هر مرحله برسید. دو نوع دشمن در بازی، جان شما را تهدید می کنند! یک سری از دشمنان با پریدن روی سر آن ها نابود می شوند اما دسته دیگر را باید با استفاده از اسلحه خود نابود کنید. یکی از ایده های جالب و جذاب بازی، یک میمون است! کار این میمون این است که یک جا می ایستد و از شما عکس می گیرد. این عکس گرفتن باعث می شود که تمام صفحه برای لحظاتی سفید شود. از دیگر نکات مثبت بازی، وجود غول آخر است. در انتهای هر فصل شما با یک غول آخر مواجه می شوید. طراحی غول آخر ها هم خوب است و مناسب یک بازی کژوال.

Screenshot_2014-10-22-18-01-40
این کاراکتر ایده جالبی با خود دارد.عکس میگیرد و نور فلاش همه جارا برای چند لحظه ای سفید می کند.

یکی دیگر از نکات منفی بازی سکه ها هستند. در بازی سکه ها عملا بی مصرف هستند و جمع کردن آن ها به غیر از مدالی که در آخر مرحله دریافت می کنید، هیچ فایده ای برای شما نخواهد داشت. این قضیه شامل دیگر موارد جمع کردنی نظیر الماس و یا تکه های پازل هم می شود. هیچگونه فایده ای برای شما نخواهد داشت و هیچ تغییری در روند بازی ایجاد نمی کنند.

از لحاظ گرافیکی و جلوه های بصری، بازی نمره قابل قبولی می گیرد. در هر سه فصل بازی شما با یک تم گرافیکی مواجه می شوید. در رنگ بندی بازی از رنگ های کاملا شاد استفاده شده است. همینطور طراحی کاراکتر ها، انمیشن های حرکت آوا و طراحی آبجکت های محیط همه در سطح قابل قبولی قرار دارند.

Screenshot_2014-10-22-17-59-55
متاسفانه سکه ها در این بازی به هیچ دردی نمی خورند
Screenshot_2014-10-23-11-51-46
بازی در کل در ۳ فصل روایت می شود. تنوع محیط در این ۳ فصل خوب است

 

در بخش موسیقی و صداگذاری بازی ضعیف است. هر چند که نمی توان از بازی ای مانند ماجرای آوا انتظار یک موسیقی و صداگذاری خاص داشت اما در همین حد هم بازی  خوب عمل نکرده است.

در کل می توان گفت که بازی ماجرای آوا، یکی از بازی های کژوال خوب در سال های گذشته است. بازی ای که می تواند شما را برای مدتی سرگرم کند.

نقد بازی “ماجرای آوا”

com.nemogames.avahd


8 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر