از Fermi تا Maxwell | مقایسهی پنج نسل از گرافیک های GeForce
گرچه نیم دهه از عمر DirectX 11 می گذرد، اما تا ۲۰۱۱ ممکن نشد که بازیسازان در تولید بازی هایشان از این مجموعه روابط برنامه نویسی به طور کامل بهره ببرند. از آن سال تاکنون هم DirectX 11 ویرایش های متعددی به خود دیده هست، هم انویدیا نسل های مختلفی از پردازنده های گرافیکی خود ارائه داده است. ما را در مقایسهی پنج نسل از گرافیک های GeForce همراهی کنید.
این موضوع از یک طرف، و این حقیقت که در بررسی کارت های جدیدالورود، به ندرت برای مقایسه از محصولات دو نسل گذشته استفاده می کنند، فرصت خوبی است تا پیش از آن که به زودی، مایکروسافت روبان DirectX 12 را قیچی کند، در یک جمع بندی نگاهی بیندازیم بر آن چه به پرچم داران انویدیا در این سال ها گذشت؛ از GTX 480 با معماری فرمی تا مکسول GTX 980 چقدر راه است؟ آیا ارزش آن را دارد که کارت جیفورس قدیمی خود را بیرون کشیده و با نسل جدیدتری از VGA های انویدیا جایگزین کنید؟ Techspot برای دستیابی به پاسخ این سوالات مقایسه ای بین پرچم داران پنج نسل اخیر انویدیا در سه معماری فرمی (GTX 480, GTX 580) کپلر (GTX 680, GTX 780) و معماری جدید مکسول بکار گرفته شده در GTX 980 ترتیب داده است که توجه شما را به آن جلب می کنیم. مشخصات فنی کارت های تست شده را در زیر می بینید.
مشخصات سیستم تست
- Intel Core i7-4790K (3.60GHz)
- x2 4GB Crucial DDR3-2400 (CAS 11-13-13-28)
- Asrock Z97 Extreme6 (Intel Z97)
- OCZ ZX Series (1250W)
- Samsung SSD 850 Pro 512GB (SATA 6Gb/s)
- Gigabyte GeForce GTX 980 (4096MB)
- Gigabyte GeForce GTX 780 Ti (3072MB)
- Gainward GeForce GTX 780 (3072MB)
- Gainward GeForce GTX 680 (2048MB)
- Nvidia GeForce GTX 580 (1536MB)
- Nvidia GeForce GTX 480 (1536MB)
- Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
- Nvidia GeForce 344.75 WHQL
در صفحات بعدی نرخ فریم این کارت ها را در ۱۰ بازی مختلف خواهید دید.
در صفحه بعدی شاهد مقایسه مصرف برق این پردازنده ها هستیم.
صفحه بعدی: نتیجه کلی، حرف های نهایی
پیش از هرچیز لازم به ذکر است که DirectX 12، طبق وعده با تمامی پردازنده های فوق سازگار خواهد بود، بنابرین از منظر پوشش نرم افزاری، تفاوتی بین این پردازنده ها وجود ندارد. اما از نظر قدرت پردازشی در مقایسه یک به یک:
- همان طور که می بینید، GTX 580 تنها حدود ۲۰ درصد از همزاد نسل گذشته خود سریع تر است، بنابرین ارتقا به این کارت گرافیکی، انتخاب معقولانه ای نخواهد بود.
- GTX 680 حدود ۴۰ درصد از GTX 580 سریع تر عمل کرده و انتخاب مناسبی برای ارتقا از هر یک از کارت های GTX 480 و GTX 580 به نظرمی رسد.
- تغییر از GTX 680 به ۷۸۰ تغییر خیلی زیادی به وجود نمی آورد و تفاوت قدرت بین آن ها کمتر از اختلاف قدرت GTX 680 و GTX 580 است. حدود ۳۰ درصد سریع تر.
- GTX 780 Ti حدود ۱۵ درصد از GTX 780 قوی تر و همین مقدار از GTX 980 ضعیف تر است. بنابرین تفاوت عمده در زمان ارتقا از GTX 780 به GTX 980 قابل مشاهده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
خیلی ممنون.
من که فعلا با یه GTX 650 TI سر میکنم تا ببینم چی پیش میاد…!
بسیار تشکر از نویسنده عزیز
یعنی نویسنده TechSpot :)
به دنیای تکنولوژی علاقه ی زیادی دارم مخصوصا تکنولوژی های در حوزه ی گرافیک و گیمینگ
واللّه من دو نسل آخر رو دارم با amd طی می کنم که خیلی راضی هستم سال بعد هم اگه ارتقاء بدم حتماً amd اولین انتخابم هست دلیل اصلی هم نسبت قیمت به قدرت هست که خیلی تو این دو برند تفاوت داره ولی جدا از قیمت های تخیلی انویدیا این برند امکانات نرمافزاری زیادی داره ولی تو اکثر گیم ها بخاطر پرت بد سازنده انویدیا خیلی اذیت می کنه
سلام آقای خرمی بنظرتون gtx 750ti میتونه با رزلوشن ۱۳۶۶*۷۶۹ فریم مناسبی بده یا نه؟و اینکه چ cpu ای مناسب با این کارت گرافیک عمل میکنه؟
سوال سومم هم اینه که چه کارت گرافیکی در حدود قیمت gtx750ti میشناسید که بهتر عمل کند که اگه میشه لطفا معرفی نمایید (فقط amd نباشد) تشکر ویژه
سلام.
GTX 750Ti به خاطر مصرف برق خیلی کمش معروفه که چون برق در کشور ما زیاد گرون نیست توصیه نمیکنم.
بهترین گرافیک توی این رنج GTX 650Ti Boost هست که اصلا دیگه گیر نمیاد. من به شما AMD R7 260X رو توصیه می کنم که قیمت کمتر و قدرت بیشتری داره. این کارت که میگم رو فعلا خودم دارم استفاده می کنم Middle Earth: Shadow of Mordor رو رو کیفیت high (کیفیت تکستچر بیشتر ویدئو رم بیشتر میخواست یعنی خیلی کارت ها مشکل خواهند داشت مسئله این کارت ۲GB نیست) میانگین فریم ۵۸ گرفتم رو ۹۰۰p. برا ۷۶۸p حدودا ۶۵ فریم میده. The Evil Within رو ۶۰ فریم رو الترا جواب داد. البته به لطف یه پردازنده ای که پا به پاش بیاد. FX 6300 بهترین پردازنده برا این کارت گرافیکه کاملا باهاش از هر نظر سته.
اگر میتونید بیشتر هزینه کنید تا ۷۰۰ تومن، R7 265 انتخاب بهتریه با باس ۲۵۶ بیتی که داره. ولی نیازی نیست رو رزولیشنی که شما بازی می کنید همین R7 260X (نه ۲۶۰ بلکه ۲۶۰x) با قیمت ۵۰۰ تومن کاملا جوابگوست یه چند سالی. درواقع مدل ارتقایافته HD 7790 هستش و با دایرکت ۱۲ که قراره بیاد هم سازگاری داره. الان مدل سافیرش تو بازار زیاده ولی اگر ایسوزش رو تهیه کنید صرو صداش کمتره بخاطر فن بهینه دوقلو. برای این گرافیک سیستم پیشنهادی من به شما میشه این که عرض می کنم:
CPU: FX 6300 (Six Core Black Edition 15MB Cash) – 450
MB: MSI 970A G43: 300
RAM: 8GB 1600MHz از گیل یا کورسیر یا برندهای شناخته شده دیگه – ۲۵۰
Power: Corsair VS 550 – 190
خیلی ممنون آقای خرمی ولی من دنبال intel میباشم در مورد گرافیک هم فقط بخاطر یه سری ویژگیهای انحصاری nvidia سراغش میخوام برم چون واقعا با همین ویژگیها مثل txaa hbao و … بازیرو دو چندان بهتر میکنه به هر صورت ممنون
میگم خوبه توی پرانتز گذاشتین که ای ام دی نباشه اونوقت ما این همه روضه خوندیم :)
با این حساب همین ۷۵۰Ti رو بردارین و نگران نباشین بله جواب میده راحت رو ۷۶۸p. بخصوص اگر مدل ZOTAC رو بگیرید به صرفه ترم براتون درمیاد.
پردازنده هم فکر می کنم از اینتل Core i5 4670 انتخاب خوبی باشه براش.
بهتر نیست تو این رنج قیمت کارت دست دوم تهیه کرد البته نظر شخصی منه
ببخشید.از انجا که شک ندارم اعضا دی بازی اطلاعات خوبی دارن من ۵ تا سوال فنی داشتم؟ اگه کسی وقت داره گرچه کوتاه و دیر بی زحمت جواب بده!
۱.اگر یک سی پی یو i5-4690 یا i7-4790 بخرم تا چند سال نیاز به ارتقا پردازنده نیست؟
۲.اگر یک کارت گرافیک GTX 970 یا R9 290 بخرم تا چند سال….؟
۳.اگر ان سی پی را خریدم و قصد ارتقا کارت گرافیک را داشتم تا چند سال یا نسل مادربوردم جواب میده؟ مادر بوردی در حد ۴۰۰ تا ۵۰۰ تومان.
۴.ایا تفاوتی بین این پردازنده ها با نسخه k اگر قصد اورکلاک نداشته باشم هست؟
۵.و یک کارت گرافیک اورکلاک شده GTX 970 با یک GTX 980 اورکلاک نشده چقدر اختلاف قدرت داره؟
١. ببین هر سالى که اینتل سى پى یو عرضه میکنه، اون سى پى یو ها حتما میتونن فریم بیش ترى رو توى بازى ها بهت بدن، پس جواب سوالت به این بستگى داره که تا چه حد از پایین اومدن فریم راضى باشى، من سه ساله که ٢۶٠٠ دارم و تا الان تو بازى هایى مثل واچ داگز و یونیتى که تشنه سى پى یو هستن نسبت به سى پى یوى جدید هازول اى که هزار دلاره ٣٠ درصد فریم کم ترى میده، یعنى اگه این هزار دلاریه با کارت ٩٧٠ هفتاد تا فریم بده(که همین طوره) رو سیستم من میشه پنجاه فریم. حالا تو بازى هاى شوتر مثل بتلفیلد که این رقم انگشت شماره و خیلى فرقى نداره. تو بازى هاى ریسینگ هم که دیگه عمرا فرقى کنه. پس اگر با سلیقه و رضایت خودم بخوام نظر بدم این مدلى که گفتى تا پنج سال جواب میده.
٢. به صورت میانگین هر دو تا سه سال قدرت کارت گرافیک ها دو برابر میشه، تا قبل از بازى هاى امسال من تو هیچ بازى اى با ۵٧٠ مشکلى نداشتم و فوقش از msaa استفاده نمیکردم و رزولوشن هم با ١۶٠٠ میبستم، پس جواب اینم با سلیقه و رضایت خودم میشه سه سال
٣. درگاه پى سى آى بعدى سال ٢٠١۵ عرضه میشه(قطعى نمیدونم ولى احتمالا اول روى مادربردهاى رده بالا بیاد) پس اگر الان کارت بگیرى واسه کارت بعدى مادربردت احتمالا نتونه حداکثر پهناى باند رو ساپورت کنه و یه مدت باید با هم بسازن(واسه من این اتفاق افتاد ولى اونچنان بحرانى نبود)
۴. هیچ تفاوت دیگه اى توى بازى کردن ندارن ولى بعضى وقتا تو بازار قیمتشون برابره و ضررى نیست اگه k بگیرى.
۵. اگر منظورت اورکلاکى هستش که سازنده انجام میده باید بگم که اختلاف قدرتشون آنچنان تغییرى نمیکنه
جواب سوال ۵ برام ابهام داره.یعنی اگه کارت گرافیک GTX970 توسط ایسوس یا شرکت دیگری اورکلاک شده باشه با یک کارت غیر اورکلاک GTX980 اختلاف زیادی نداره؟
به هر حال خیلی ممنون و باز هم ممنون.
تشکر و خسته نباشین.
:۱۵:
ممنون آقای خرمی دستت در نکنه. واقعا GTX 980 چه غولیه!!!!! آقای خرمی یه سوال. msi یه مدل لپ تاب گیمینگ جدید معرفی کرد(GT72) میدونید مدل کارت گرافیکش چیه؟ چون من میخوام وقتی اومد بخرم. به نظر شما بهتره سیستمم رو ارتقا بدم یا اونو بخرم؟ مشکل پول نیست فقط میخوام بازی ها روان اجرا بشه.
خواهش می کنم.
پردازنده گرافیکی اون لپ تاپ GTX 880M هستش. بهترین چیزی که انویدیا برای لپتاپ ها ارائه داده. بر طبق معماری کپلر هستش با باس مموری ۲۵۶ بیتی از نوع DRR5. بله کاملا گرافیک قوی هستش و برای چهار پنج سالی راحت نیاز گیمینگتون رو برطرف میکنه.
راجع به این که لپتاپ بخرید یا PC رو ارتقا بدید، قطعا اگر قابل حمل نبودن براتون مسئله ای نیستش، PC رو ارتقا بدید. اون لپتاپ بین ۸ تا ۱۰ میلیون اگر اشتباه نکنم قیمت داره که با یک سوم این پول میشه خیلی راحت میشه سیستمی بست که از این لپتاپ هم کاملا قوی تر باشه. کلا به لپتاپ برای تجربه عالی (کیفیت الترا+AA) فکر نکنید مگر که بخواید مثل اون لپتاپی که گفتید هزینه کنید.
یه ۳ تومنی برا سیستم میتونم هزینه کنم.ممکنه راهنماییم کنید تا سیستمی مناسب برا گیمینگ جمع کنم.حالا اگه یه مقدار بیشتر هم بشه ی کاریش میکنم منتها میخوام به روز باشه مخصوصا گرافیکش.
اگه بخوام یه سیستم با GTX 980 ببندم چقدر در میاد تقریبا؟
ممنون از راهنماییتون.
Dathush17@
VGA: R9 280X – 1,200
CPU: Core i7-4790 – 1000
Power: Corsair VS Series VS650 – 250
GIGABYTE GA-P85-D3 – 350
RAM: Geil Dragon 8GB DDR3 1600MHz GD38GB1600C11SC – 250
Case: Green Oraman – 80
جمع: ۳۱۳۰
من توی یه بررسی انتظار دارم که علاوه بر نشون دادن نتایج بررسی کنه اون ها رو …. از چه نظر؟ مثلا:
۱. علت قوی تر شدن
۲. رابطه میزان مصرف برق و قدرت
۳. قیمت
۴. مشخصات فنی هر کدوم و مثلا اینکه چرا و چطوری ۹۸۰ با مشخصات پایین تر و مصرف کمتر و قیمت بهتر تا این حد خوب عمل کرده.
۵. ارزیابی مسیر شرکت انویدیا در طول زمان
۶. پیش بینی گامهای بعدی
۷. …
تمام موارد بالا باید در یک «مقایسه» بررسی بشه و نه فقط اینکه چند بنچمارک بذاریم و والسلام. وگرنه این که طبیعی هست که یک شرکت مدام در حال پیشرفته و تفاوت در اجرای یک بازی جدید بر روی یک کارت گرافیک تولید سال ۲۰۱۴ با یک کارت گرافیک تولید سال ۲۰۱۰ باید زیاد باشه و …
نه خب این پست برای این مسائل نبوده. اینجا اگر دقت کنید flagship ها بررسی شدن. برای کسایی که تو این وادی هستن قیمت تو حاشیه است.
میشه مثلا پستی زد راجع به خوش قیمت ترین کارت های گیمینگ، کم مصرف ترین کارت های گیمینگ، کم صروصداترین کارت های گیمینگ، معماری مکسول و…
این پست هدفش فقط مقایسه عملکرد نسل های مختلفی از انویدیا بوده و ما هم انجامش ندادیم. TechSpot جدیدا انجامش داده و ما منعکس کردیم.
در مورد قیمت درسته که به قول شما flagship هستند ولی مثلا علت اینکه ۹۸۰ نسبت به ۷۸۰ ارزون تر شد چیه؟ چه نکته ای در ساختش وجود داشته و چرا این شرکت در این بازه زمانی دست به ساخت کارتی ارزان قیمت تر زده و …..
منظور از بررسی دقیقا همین چیزاست….
من تقریبا هر روز به سایت هایی مثل tomshardware و anandtech و guru3d سر می زنم و مقاله های مهم رو اکثرا می خونم و برام مسجل شده که وقتی اسم بررسی و یا مقایسه میاد باید خیلی چیزها باشه.
در اصل مشکل اصلی من با عنوان این مقاله است که باید فقط می گفت مقایسه فریم ریت بازیها بر روی پنچ نسل از کارتهای geforce و نه اینکه یه عنوان کلی بذاره ولی فقط یک موضوع خیلی واضح رو که نیازی هم به مقایسه نداره مطرح کنه…..
حتی این مقایسه در این حد هم خوب و قانع کننده نیست و مثلا باید هر کارتی رو با بازی مربوط به زمان خودش در برابر کارتهای رقیب زمان خودش مقایسه می کرد تا پیشرفت واقعی رو نشون بده وگرنه هیچ کسی انتظار نداره که کارتی که مال ۵ الی ۶ سال قبله بتونه با کارت امروزی مقایسه بشه و بعد بگیم که این کارت خیلی خوبه و اون کارت خوب نیست (که البته هدف از مقایسه هم همینه) پس باید بازهم عنوان رو دقیق تر می کرد و مثلا می گفت مقایسه عملکرد پنچ نسل geforce در بازیهای روز دنیا…..
یک خبرنگار حرفه ای باید عنوان درستی رو برای مقاله ای که می نویسه انتخاب کنه تا خواننده مجاب بشه که مقاله ای که خونده جواب سؤالی رو که با خوندن عنوان براش پیش اومده رو گرفته وگرنه اون مقاله به طور کامل زیر سؤال میره…..
شما اصلا قضیه رو کاملا اشتباه برداشت کردید. هدف از این مقاله این بوده که نسل های مختلف انویدیا که با هم اصولا مقایسه نمیشن همونطور می دونید و خودتون گفتید چون چند سال پیش با الان وضع فرق کرده و طبیعیه که نسل های جدید قوی تر باشن بله دقیقا. بازم چیزی رو که توی خود مقاله گفته شد می گم، هدف از این مقاله اینه که چون نسل های قدیمیتر و جدیدتر با هم مقایسه نمیشن، اینجا خواسته شده برای یکبار هم که شده مقایسه بشن.
معمولا مقایسه نیست که اطلاعات زیادی میده. اون بررسی یک پردازنده، یک کارت گرافیک و غیره هستش که در خلال کار با قطعات هم رده هم مقایسه میکنه و برطبق اونا نتیجه میگیره که این قطعه جدید خوب هست یا نیست. ملاک کار هم همیشه و همیشه تست بنچمارک بوده و هست. هیچ کس نمیتونه در مورد GTX 980 که دوبرابر خروجی رستر داره اما کمتر از نسل قبلی خودش واحد کودا داره نظر قطعی بده. اینا نتیجش در عمل معلوم میشه. چرا اینوطریه؟ به ما ربطی نداره. ما که مهندس طراح میکرومعماری نیستیم که بدونیم. همین که بدونیم معماری مکسول بر اساس تست چنین قابلیت هایی رو داره برای همه ما کافیه. شما به من بگید چرا پردازنده های اینتل هایپرتردینگ دارن اما ای ام دی نداره؟ ضمنا همش هم مثل مصرف برق سخت افزاری نیست که ما روش بتونیم بحث کنیم بخشیش به موتورهای بازی، به ای پی آی سیستم عامل و روابط نرم افزاری مربوطه. مثل سی پی یو های ای ام دی. می بینید که هشت پردازنده داره و ۸ ترد. اما یه پردازنده دو هسته ای اینتل که بخاطر هایپر تردینگ ۴ ترد رو پردازش میکنه می بینید راحت جاش گذاشت. روی کاغذ حرفی برای گفتن دارید شما؟ نه. واقعیت اینه که تست بنچمارک ملاک همه نتیجه گیری های ماست. اما بحث اصلی من روی جمله های آخریه که نوشتید.
“پس باید بازهم عنوان رو دقیق تر می کرد و مثلا می گفت مقایسه عملکرد پنچ نسل geforce در بازیهای روز دنیا”
در مثال مناقشه نیست اما مثال شما درست نبود. بنده که اینجا کار ترجمه کردم نه خبرنگاری، اینا دو تا چیز متفاوت هستن مسلما. اما طبق اصول خبرنگاری این تیتر مشکلی نداره. ما در وبسایت های کشورمون، البته اینو شما فقط وقتی در جریان کار قرار گرفتید خیلی خوب درک خواهید کرد، انقدر زمینه برامون نیست که اصول خبرنگاری رو دقیق پیاده سازی کنیم. نه فرصت هست نه انگیزه. همه بچه هایی که اینجا کار میکنن، از جناب آقای فخار بگیرین تا منی که نویسنده هستم، به خاطر عشقی که به این کار داریم هستیم و الا چیزی نصیبمون نمیشه که شما مارو به غیر حرفه ای بودن متهم کردید. بنده مطالعات زیادی توی خبرنگاری دارم و از افرادی که توی این کار هستن کمک و مشاوره میگیرم امیدوارم با دید باز نگاه کنید و دال بر خودستایی نشه ولی بنده درسامو قبلا پس دادم. منتها کار حرفه ای توی حرفه جواب میده نه این جا. این جا برچسب غیرحرفه ای به نویسنده زدن به حق یا به ناحق حماقته.
لطفا این موضوع توی کامنت ها ادامه پیدا نکنه ممنون میشم توی کامنت ها به من هزار بار ثابت شده تنش ایجاد کردن کار دست نویسنده میده. این ایمیل بنده هستن هر نظر و پیشنهادی دارید بفرمایید تا اونجا که وقت اجازه بده بنده در خدمتم. اتفاقا خوشحال میشم شاید تونستیم به نتیجه ای برسیم با همفکری که مطالب مفیدتری از این منتشر کنیم.
farshad.khorami97@gmail.com
الان این همینه؟
یا بقیه هم داره؟
من که فعلا سیستمم دایرکت ۱۲ رو پشتیبانی نخواهد کرد.
فعلا هم قصد ارتقا ندارم تا یه سال دیگه که گرافیک هایی که کاملا از تمامی امکانات دایرکت ۱۲ پشتیبانی میکنن مشخص شن.
شایدم همونطوری لپ تاپ گرفتم چون باید برم دانشگاه و نمیشه دسکتاپ رو با خودم ببرم
متوجه نمیشم بقیه چی؟ مشخصات کارت ها و در صفحات بعدی تست بنچمارکشون کاملا واضح و مشخص گفته شده و تفاوت های بین این پنج نسل رو بخوبی نشون میده.
عذر میخوام
صفحه بندی پایین رو ندیدم