از Fermi تا Maxwell | مقایسه‌ی پنج نسل از گرافیک های GeForce

در ۱۳۹۳/۱۰/۰۲ , 10:20:46
شرکت انویدیا (Nvidia)

گرچه نیم دهه از عمر DirectX 11 می گذرد، اما تا ۲۰۱۱ ممکن نشد که بازی‌سازان در تولید بازی هایشان از این مجموعه روابط برنامه نویسی به طور کامل بهره ببرند. از آن سال تاکنون هم DirectX 11 ویرایش های متعددی به خود دیده هست، هم انویدیا نسل های مختلفی از پردازنده های گرافیکی خود ارائه داده است. ما را در مقایسه‌ی پنج نسل از گرافیک های GeForce همراهی کنید.

این موضوع از یک طرف، و این حقیقت که در بررسی کارت های جدیدالورود، به ندرت برای مقایسه از محصولات دو نسل گذشته استفاده می کنند، فرصت خوبی است تا پیش از آن که به زودی، مایکروسافت روبان DirectX 12 را قیچی کند، در یک جمع بندی نگاهی بیندازیم بر آن چه به پرچم داران انویدیا در این سال ها گذشت؛ از GTX 480 با معماری فرمی تا مکسول GTX 980 چقدر راه است؟ آیا ارزش آن را دارد که کارت جیفورس قدیمی خود را بیرون کشیده و با نسل جدیدتری از VGA های انویدیا جایگزین کنید؟ Techspot برای دستیابی به پاسخ این سوالات مقایسه ای بین پرچم داران پنج نسل اخیر انویدیا در سه معماری فرمی (GTX 480, GTX 580) کپلر (GTX 680, GTX 780) و معماری جدید مکسول بکار گرفته شده در GTX 980 ترتیب داده است که توجه شما را به آن جلب می کنیم. مشخصات فنی کارت های تست شده را در زیر می بینید.

 fermi to maxwell flagships[divider]

مشخصات سیستم تست

 

  • Intel Core i7-4790K (3.60GHz)
  • x2 4GB Crucial DDR3-2400 (CAS 11-13-13-28)
  • Asrock Z97 Extreme6 (Intel Z97)
  • OCZ ZX Series (1250W)
  • Samsung SSD 850 Pro 512GB (SATA 6Gb/s)
  • Gigabyte GeForce GTX 980 (4096MB)
  • Gigabyte GeForce GTX 780 Ti (3072MB)
  • Gainward GeForce GTX 780 (3072MB)
  • Gainward GeForce GTX 680 (2048MB)
  • Nvidia GeForce GTX 580 (1536MB)
  • Nvidia GeForce GTX 480 (1536MB)
  • Microsoft Windows 8.1 Pro 64-bit
  • Nvidia GeForce 344.75 WHQL

در صفحات بعدی نرخ فریم این کارت ها را در ۱۰ بازی مختلف خواهید دید.

Crysis[divider]

Bioshock[divider]

Metro

TR[divider]

SD[divider]

BF4

Thief[divider]

WatchDogs[divider]

Dragon[divider]

TheCrew

در صفحه بعدی شاهد مقایسه مصرف برق این پردازنده ها هستیم.

Power_01[divider]

Power_02[divider]

Power_03

صفحه بعدی: نتیجه کلی، حرف های نهایی

Totals

پیش از هرچیز لازم به ذکر است که DirectX 12، طبق وعده با تمامی پردازنده های فوق سازگار خواهد بود، بنابرین از منظر پوشش نرم افزاری، تفاوتی بین این پردازنده ها وجود ندارد. اما از نظر قدرت پردازشی در مقایسه یک به یک:

  • همان طور که می بینید، GTX 580 تنها حدود ۲۰ درصد از همزاد نسل گذشته خود سریع تر است، بنابرین ارتقا به این کارت گرافیکی، انتخاب معقولانه ای نخواهد بود.
  • GTX 680 حدود ۴۰ درصد از GTX 580 سریع تر عمل کرده و انتخاب مناسبی برای ارتقا از هر یک از کارت های GTX 480 و GTX 580 به نظرمی رسد.
  • تغییر از GTX 680 به ۷۸۰ تغییر خیلی زیادی به وجود نمی آورد و تفاوت قدرت بین آن ها کمتر از اختلاف قدرت GTX 680 و GTX 580 است. حدود ۳۰ درصد سریع تر.
  • GTX 780 Ti حدود ۱۵ درصد از GTX 780 قوی تر و همین مقدار از GTX 980 ضعیف تر است. بنابرین تفاوت عمده در زمان ارتقا از GTX 780 به GTX 980 قابل مشاهده است.

46 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. ممنون همه چی این گرافیک عالی هست ولی VRAM پایینی داره، البته اگه خوشبین باشیم AC Unity واقعا خیلی بد واسه سخت افزار بهینه شده بود، الان خیلی بازی ها با ۲ گیگ سازگار هستن، ولی درسته در ۲ سال آینده برای رزولیشن بالا کم می آره.

    ۱۰
  2. سلام آقای خرمی ممنون از مطلبت
    من سیستممو تیر خریدم میشه یه ارزیابی واسه آینده واسش داشته باشی ممنون
    i7 4770K
    M.B: Gigabyte Z97 gaming 5
    GPU: Asus 770 GTX 2Gb
    Ram: 2x4Gb Gskill 2400
    راستی یه سوال من هنوز بازی AC Unity نگرفتم، این سیستم در چه سطحی این بازیو جواب می ده؟ بازم ممنون

    ۰۰
    1. ببخشید فضولی می کنم
      ولی در حال حاضر به هیچ وجه کارت گرافیک ۲ گیگ نگیرید من دقیقا کارتی که شما می خواهید بخرید رو دارم ولی حافظه کم گرافیکی واقعا اعصابم رو خورد کرده
      تو خیلی جاها هستش که گرافیک پتانسیل بالایی برای اجرای تنظیمات گرافیکی بالا داره ولی حافظه گرافیک اجازه این کار رو نمیده شما فرض کن الان ۲ گیگ کمه در آینده دیگه اصلا به حساب نمیاد
      من خودم فن انویدیا هستم ولی کاش این گرافیک رو ۳ گیگ می زد (البته با رابط ۲۵۶ نمی شه)
      من پیشنهاد می کنم حتما مدل asus 770 4GB رو بگیرید یا ۲۸۰x هم کارایی مشابهی با ۷۷۰ داره ولی از ۳ گیگ حافظه برخورداره
      تو بازی ac:unity تو رزولیشن ۱۰۸۰ با نصب آپدیت ۳۰ فریم ثابت رو الترا می ده

      ۰۰
    2. در مورد کارت گرافیی آقا محمد بحث هایی رو مطرح کردن، و خب درستم هست توی کلاس های مین استریم به بالا، ویدئورم بالا برای گرافیک حداکثری احتیاج میشه. بخصوص اگر از مونیتورهای Full HD به بالا استفاده کنید نیاز ویدئورم زیاد میشه. متاسفانه یا خوشبختانه نسل هشت با رم هایی که مشترکا بین گرافیک و سی پی یو استفاده میشن و حجم بالایی که دارن باعث شد امسال یه جهش زیادی توی سایز بافت ها داشته باشیم. بزرگ شدن سایز بافت ها یعنی بیشتر شدن حجم بافت ها که باعث میشه نیاز به ویدئو رم زیاد بشه. اما به نظرم تا چند سال دیگه وضع همینی هست که امسال دیدیم و شما هم که سیستمو بیش تر از چهار یا پنج سال ازش انتظار ندارید حتما.

      مثلا من دیدم Shadow of Mordor توی تنظیمات گرافیک اجازه نمی داد تکسچرها رو از high بالاتر ببرم چون ویدئو رم ۳گیگ و برا تکسچرهای الترا ویدئورم ۴ گیگ احتیاج داشت. وقتی هم بالا می بردم بازی که نزدیک به ۶۰ فریم اجرا می شد میدیدیم گاهی تیک میزد.

      اما نکته قابل توجه اینجاست که بزرگ نمایی تکستچرها وقتی واقعا اهمیت پیدا میکنه که شما مونیتورهای خیلی بزرگ استفاده می کنید، که اون موقع هم دیگه کارت های مین استریم جواب نمیدن باید های اند استفاده کنید.
      بنابرین به نظرم سازنده ها تناسب رو رعایت کردن کارت شما اگر ۳ گیگ بود بهتر بود اما ۲ گیگ هم خوبه. ۱ گیگ اما دیگه الان واقعا مشکل ساز میشه.

      در مورد سایر سخت افزار، سی پی یوی شما که دیگه هیچ حرفی در موردش نمیشه زد و از همه نظر تا چندین و چند سال کفایت میکنه. مین بورد شما هم که حرفه ای هست و این مین بوردای گیگابایت بخصوص صدای خیلی باکیفیتی تولید میکنن که موقع استفاده از هدفون خوب به چشم میاد.

      رم هم که ۲۴۰۰MHz گرفتید، تفاوت سرعتی که با تغییر باس رم ایجاد میشه انقدر ناچیزه که مهم نیست اصلا. اما رم کافیه تا سه سال آینده و اگر نیاز شد بعد ها میشه از دو اسلات دیگه هم استفاده کرد پس مسئله ای نیست.

      درکل سیستم خیلی خوبیه تمامی قطعات کاملا خوب. گرافیک هم باز به نظرم کاملا خوب و کم سروصدا. به نظرم ۲ سال تضمینی با الترا و بعد از اون هم اگر مسئله ویدئورم مکشل ساز نشه، که فکر نمی کنم بشه، یعنی بستگی به مونیتور شما داره، باز تا سه سال بعد هم روی الترا. الان سیستم های گیمینگ انتری لول رو الترا دارن جواب میدن این سیستم بخواد مشکل داشته باشه! ابدا.

      ۱۰
    3. ممنون از توضیحات کامل شما، حالا جالب اینجاست که مانیتور من ۱۹۰۰×۶۰۰ هست و من لزومی نمی بینم که برم مانیتور فول اج دی بگیرم، همین رزولیشین خیلی خوبه و فکر می کنم با حساب زیاد تو آینده به مشکل نخورم.

      ۱۰
    1. دمای gpu معمولا تا ۸۰ درحه مشکلی ایجاد نمی کنه ولی کلا تو این زمان باید حدود ۷۲ ۳ باشه
      ۶۶ حیلی دمای پایینی هست

      ۴۰
  3. ببخشید آقای خرمی یه سوال فنی و البته مهم داشتم البته اگه اطلاعات در این مورد دارید

    Intel® Virtualization Technology رو به غیر از استفاده از نرم افزار virtu mvp میشه جوره دیگه ای استفاده کرد؟
    در صورتی که نمی شه آیا می شه همین نرم افزار رو کرک کرد؟
    قبلا با استفاده از نرم افزار virtu mvp استفاده می کردم ولی تاریخش تموم شد

    به خاطر حافظه کم کارت گرافیکم خیلی مهمه از این تکنولوژی استفاده کنم

    ۰۰
    1. راستش من از این نرم افزار استفاده نکردم اما اسمش رو شنیدم و کرکش هم هست عبارت رو به انگلیسی سرچ کنید. البته خودم تست نکردم ببینم کار میکنه یا نه.

      ۰۰
  4. دوستان اگه قصد خرید کارت به قیمت مناسب دارید بنده r7 260x رو به قیمت ۵۰۰ تومن پیشنهاد میکنم :۲۴:
    در مورد اختلاف نسل قبل و جدید جالب اینجاست که کارتهای میانرده کنونی بهتر از بالارده های قدیمی تر عمل میکنن. یعنی با پول کمتر میشه بازیها رو براحتی اجرا کرد و این برای pc بازها جذابه.

    ۱۰
  5. باید منتظر بود و کارتهای قدرتمندتر ای ام دی موند اونوقت رقابت بین این دو مدل گرافیک یعنی GTX980 و R9 390X خیلی دیدنی میشه با حافظه های رم گرافیک پیشرفته تری تو نسل جدید ای ام دی مواجه خواهیم بود و پهنای باند حیرت انگیزی خواهند داشت و انویدیا یه مدتی کارش سخت میشه تو رقابت هر چند تو فروش جهانی فعلا ۷۰ به ۳۰ درصد به نفع انویدیا هستش تا اینجای کار و خود ای ام دی هم تو خطره باید دید چیکار میکنه ولی پر فروشترین کارتهای نسل جدید از انویدیا GTX960 خواهد بود که بزودی معرفی میشه و نسبت به قیمتش و کارایی خواهد ترکوند و در مقابل ای ام دی R9 370X هستش که زلزله ای تو رنج قیمت مناسب به پا میکنه و همین دو مدل واقعا میتونه تا سالها تو رزلوشن فول اچ دی اکثر بازی ها رو نزدیک ۶۰ فریم راحت بکشه و هیچ نیازی به خرج بیشتر به مدلهای بالاتر نیست اگه انتظار ۴K رو نداشت!!! :-)

    ۰۰
    1. بله مقاله یه مدت کوتاه بود اما انتشارش ماکول شد به امروز.
      بله TMU درست هست اشتباه نوشته شده ممنون بابت تذکر. واحدهای ترسیم بافت، Texture Mapping Units یا به اختصار TMUs

      ۱۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر