۱۰ استودیو بازی‎سازی برتر تاریخ بازی‎های ویدئویی

در ۱۳۹۴/۰۸/۲۴ , 21:46:26

این روزها بازی‎های ویدئویی بخشی جدانشدنی از زندگی افراد زیادی در جهان شده‎اند. به‎طوری که همه ساله بازی‎های ویدئویی زیادی منتشر می‎شوند و با فروش بالای خود، سود بسیار هنگفتی را برای استودیو‎های بازی‎سازی به همراه دارند. اما گاهی اوقات بعضی از بازی‎ها، فراتر از یک بازی معمولی هستند و توجه بیش‎تر منتقدان و کاربران را به خود جلب می‎کنند و همین موضوع باعث می‎شود انتظارها از استودیو سازنده بازی نیز بالا برود. تعداد زیادی از این استودیوها نتوانسته‎اند موفقیت‎های پیشین خود را تکرار کنند و به سرنوشتی مانند استودیو بازی‎سازی «تی اچ کیو» (THQ) دچار شده‎اند. اما تعداد کمی از این استودیوها نه تنها سقوط نکرده‎اند، بلکه روز به روز بهتر شده‎اند و نام خود را در تاریخ این صنعت جاودانه کرده‎اند. در این مقاله ما قصد داریم به ۱۰ استودیو بازی‎سازی برتر جهان نیم‎نگاهی بیندازیم. در ادامه با وبسایت دنیای‎بازی همراه باشید.

49
Id Software

۱۰. Id Software:

استودیو بازی‎سازی «اید سافت‎ور» (Id Software) در سال ۱۹۹۰ کار خود را به‎طور رسمی آغاز کرد و از همان سال تا به حال موفقیت‎های زیادی را کسب کرده است. از سری بازی‎های «دوم» (Doom) که انقلابی در سبک شوتر-اول شخص ایجاد کردند گرفته تا بازی‎هایی مانند «ولفشتاین» و بازی Quake III Arena که آن هم در بخش چندنفره بسیار قوی ظاهر شد؛ همه و همه «اید سافت‎ور» را به یکی از بهترین استودیو‎های بازی‎سازی جهان تبدیل کرده است. شایان به ذکر است به‎تازگی این استودیو اعلام کرده مشغول ساخت نسخه سوم سری بازی‎های افسانه‎ای «دوم» است.

Maxis
Maxis

۹. Maxis:

دیدن اسم این استودیو بازی‎سازی در این لیست چندان هم غیرقابل انتظار نیست. این استودیو که در سال ۱۹۸۷ توسط industry luminary پایه‎گذاری شد، برای این کمپانی بازی‎های خوبی مانند «سیم‎سیتی»، «سیم‎انت» و «سیم‎ارث» را تولید کرد. با موفقیت این بازی‎ها، توجه کمپانی بزرگ «الکترونیک آرتز» به این استودیو جلب شد و سرانجام در سال ۱۹۹۷ موفق به خرید آن شد. خرید این استودیو باعث به‎وجود آمدن یکی از بهترین عناوین تاریخ رایانه‎های شخصی یعنی سری بازی‎های «سیمز» (The Sims) شد. به‎تازگی اعلام شده است این استودیو درحال ساخت نسخه جدیدی از بازی «سیم‎سیتی» است.

Blezzard Entertaiment
Blizzard Entertaiment

۸. Blizzard Entertaiment:

تقریبا تمام کسانی که ارتباط خیلی کمی هم با دنیای بازی‎های ویدئویی دارند اسم این کمپانی را شنیده‎اند. «بلیزارد» (Blizzard) که در سال ۱۹۹۱ پایه‎گذاری شد؛ کار خود را با بازی «واکینگ‎های گم‎شده» (The Lost Vikings) در سال ۱۹۹۲ آغاز کرد. بعد از آن بازی موفق «بلک‎تورن» (Blackthorne) را در سال ۱۹۹۴ برای کنسول‎ «سوپر نس» (Super NES) و رایانه‎ها شخصی منتشر کرد؛ ولی این‎ها تمام کار نیست. اوج کار استودیو بلیزارد با انتشار بازی فوق‎العاده «وارکرفت: اورک‎ها و انسان‎ها» (Warcraft: Orcs & Humans) آغاز شد. در سال ۲۰۰۱، بلیزارد با انتشار بازی فوق‎العاده «استارکرفت» (Starcraft) در سبک استراتژی و بازی «دیابلو ۲» (Diablo II) انقلابی به‎پا کرد که نظیر آن را کمتر دیده بودیم. به‎طوری که فروش سری بازی‎های «وارکرفت» به بیش‎از ۱۲ میلیون رسید. پس از آن بلیزارد به سمت بازی‎های آنلاین روی آورد و در سال ۲۰۱۲ با عرضه بازی «استارکرفت ۲» توانست عنوان برتر را در ای-اسپورت (E-Sports) را کسب کند. همه این‎ها مدارک بسیار محکمی برای فوق‎العاده بودن این استودیو بازی‎سازی هستند که نام آن را در این صنعت جاودانه کرده‎اند.

Valve
Valve

۷. Valve:

قطعا خیلی از بازی‎بازان منتظر مشاهده این استودیو در لیست نیز بودند. استودیو بازی‎سازی «والو» (Valve) که در سال ۱۹۹۶ تاسیس شد تا کنون هیچ عنوان ضعیفی را منتشر نکرده است که موجب ناامیدی طرفداران این استودیو شود. شروع کار این استودیو، با انتشار بازی افسانه‎ای «نیمه-عمر» (Half-Life) در سال ۱۹۹۸ آغاز شد. این بازی سکوی پرتاب این استودیو بود و باعث ساخت سری بازی‎های دیگری نظیر «کانتر-استریک» (Counter Strike)، «تیم قلعه» (Team Fortress) و «روز شکست» (Day Of Defeat) شد. البته نمی‎توان بازی فوق‎العاده پرطرفدار «دوتا ۲» (Dota 2)  و همچنین بازی Left For Dead را فراموش کرد. همچنین شبکه «استیم» (Steam) که برای رایانه‎های شخصی است و سازندگان می‎توانند بازی‎های خود را بر روی آن عرضه کنند، یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین برنامه‎های دنیای بازی‎های ویدئویی نیز است. همه این مطالب باعث شده است استودیو بازی‎سازی والو به یکی از بهترین استودیو‎های بازی‎سازی تاریخ تبدیل شود.

Squaresoft
Squaresoft

۶. Squaresoft:

شاید خیلی‎ها حتی اسم این استودیو را نشنیده باشند. اما بازی‎بازان قدیمی این استودیو را به خوبی می‎شناسند. اسن استودیو که در سال ۱۹۸۶ تاسیس شده است، در سال ۲۰۰۳ با استودیو «انیکس» (Enix) ادقام شد و استودیو بازی‎سازی بسیار مشهور «اسکوئر انیکس» (Square Enix) بوجود آمد. استودیو بازی‎سازی «اسکوئرسافت» در ساخت بازی‎ در سبک «آر پی چی» مهارت خاصی نیز داشت. از بازی‎های معروف این استودیو می‎توان به سری بازی‎های «فینال فانتزی» (Final Fantasy)، «کرونو» (Chrono) و Xenogears اشاره کرد. شاید درحال حاضر دیگر اسمی از این استودیو وجود نداشته باشد، ولی اگر این استودیو نبود شاید سبک آر پی جی اینقدر پیشرفت نمی‎کرد.


Atari
Atari

۵. Atari:

استودیو بازی‎سازی «آتاری» (Atari) در سال ۱۹۷۲ تاسیس شد و یکی از قدیمی‎ترین استودیو‎های بازی‎سازی جهان محسوب می‎شود. شاید خیلی از هموطنان عزیزمان آتاری را با کنسول فوق‎العاده «آتاری ۲۶۰۰» به‎یاد می‎‎آورند. اما استودیو بازی‎سازی آتاری یکی از تاثیرگذاراترین و بزرگ‎ترین استودیوها در سبک آرکید است. این ادعا را می‎توان با بازی‎هایی مانند «دستکش آهنی» (Gauntlet)، «جنون سنگ» (Marble Madness) و «پسر کاغذی» (Paperboy) اثبات کرد. شاید آتاری این روزهای اوضای خوبی نداشته باشد ولی قطعا همیشه در یادها باقی خواهند ماند.

Konami
Konami

۴. Konami:

کمپانی بزرگ «کونامی» (Konami) در سال ۱۹۶۹ و با نام «جوک‎باکس کمپانی» (Jukebox Company) پایه‎گذاری شد. اوج موفقیت کونامی را می‎توان دهه ۸۰ میلادی اعلام کرد. کونامی هم مانند «کپ‎کام» بازی‎های خود را خود ساخته و خود نیز منتشر می‎کند. البته در این راه ممکن از است استودیو‎های بازی‎سازی دیگر کمک بگیرد. از سری بازی‎های بسیار معروف کمپانی کونامی می‎توان به «کسلوانیا» (Castlevania)، «متال گیر» (Metal Gear) و «تپه خاموش» (Silent Hill) اشاره کرد. شاید کونامی این روزها دیگر در دوران اوج خود نباشد، اما این دلیل نمی‎شود روزهای فوق‎العاده آن در دهه ۸۰ میلادی را فراموش کنیم. هرچه که باشد، کونامی همچنان یکی از بهترین استودیوهای بازی‎سازی دنیا است.

Rockstar North
Rockstar North

۳. Rockstar North:

تقریبا تمامی ما با کمپانی «راک‎استار» (Rockstar) آشنایی کامل داریم. اگر بخواهیم راک‎استار را به یک ماشین تشبیه کنیم قطعا «راک‎استار شمالی» (Rockstar North) موتور آن خواهد بود! در کارنامه این استودیو که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شده است، بازی‎های نظیر سری بازی‎های «جی‎تی‎ای» (Grand Theft Auto) که هر نسخه از آن میلیون‎‎ها نسخه می‎فروشد، به‎چشم می‎خورد. همچنین این استودیو در ساخت بازی Red Dead Redemption به استودیو بازی‎سازی «راک‎استار سن‎دیگو» کمک کرده است. این‎طور که پیداست تنها سری بازی‎های جی‎تی‎ای برای اثبات این که استودیو بازی‎سازی «راک‎استار شمالی» یکی از بهترین استودیوهای بازی‎سازی تاریخ است، کافی به نظر می‎رسد.

Capcom
Capcom

۲. Capcom:

استودیو بازی‎سازی «کپ‎کام» که در سال ۱۹۸۳ تاسیس شده است، یکی از تاثیرگذارترین استودیوها در طول تاریخ بازی‎های ویدئویی بوده است. این استودیو که خود بازی‎های خود را می‎سازد و خود هم منتشر می‎کند کار خود را با انتشار بازی‎های مختلف بر روی کنسول «نِس» (NES) با سری بازی‎های فوق‎العاده‎ای مانند «مگا‎من» (Mega Man) و «اسپنین‎سیکس» (spanning six) آغاز کرد. در دهه ۹۰ اوضاع با انتشار بازی‎‎هایی مانند «جنگجوی خیابانی» (Street Fighter) و «رزیدنت اویل» (Resident Evil) بهتر از قبل شد. تمامی این عناوین به کپ‎کام کمک کرد تا بتواند یک حکومت کامل را در دهه ۹۰ میلادی برای خود تشکیل دهد. اما این دوران چندان طول نکشید و بعد از مدتی کپ‎کام هم مثل خیلی از کمپانی‎های دیگر سقوط نسبتا خفیفی کرد ولی همچنان به عنوان یکی از بهترین استودیوهای بازی‎سازی جهان مشغول فعالیت است.

nintendologo
Nintendo

۱. Nintendo EAD: 

بالاخره به رتبه اول لیست رسیدیم. شاید خیلی‎ها از قبل حدس زده بودند چه استودیویی رتبه اول را کسب خواهد کرد و شاید هم خیلی ها از دیدن این نام شگفت‎زده و یا شاید ناراحت شدند؛ ولی هرچه باشد نمی‏‎توان استودیو بازی‎سازی «نینتندو» (Nintendo) را در این رتبه جای نداد. استودیو افسانه‎ای که در سال ۱۹۸۳ پایه‎گذاری شده است و دفتر آن در شهر توکیو ژاپن قرار دارد. در کارنامه این استودیو بازی‎سازی، بازی‎های فوق‎العاده مانند «سوپر ماریو» (Super Mario Bros)، «افسانه زلدا» (The Legend Of Zelda)، «متروید» (Metroid) به چشم می‎خورد. جا دارد در همین‎جا یادی از بازی‎های زیبایی مانند «سوپر ماریو ۶۴»، «افسانه زلدا: موسیقی زمان»، «سن مغز» بکنیم. شاید در حال حاضر با وجود کنسول‎های بازی مانند اکس‎باکس و پلی‎استیشن، نینتندو روزهای خوبی را سپری نکند، ولی هرگز نمی‎توان خاطرات خوب این کمپانی بزرگ را از یاد برد.


22 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. ممنون از نویسنده مقاله.
    اما واقعا با خودتون چی فکر کردید که برگردان فارسی chrono رو (چرونو) ذکر کردید؟ نه خداییش اینقدر مسخره تلفظ می شه؟ نزدیک ترین واژه ای که هم آوا با اون هست و به مخیلتون خطور می کرد کرونوس نیست؟ وقتی داشتید می نوشتید، تعجب نکردید که همچین واژه ی عجیب رو حداقل به فارسی تلفظش رو ذکر نکنید تا مبادا خواننده ها با خواندنش به جای اینکه راهنمایی بشوند، بیشتر به بی راهه بروند یا حتی خنده شون بگیره؟ حداقل وقتی دارید برگردانی می کنید، یک چکآپ بزنید. ;)

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر