۱۱ بهانه برای توجیه بازی‌های ویدئویی

در ۱۳۹۴/۰۹/۱۷ , 18:03:53
بازی Counter-Strike Online

صنعت بازی‌های ویدئویی یکی از پرسودترین شغل‌های فعلی دنیا بوده و افراد بسیاری را در سراسر جهان سرگرم کرده است. مردم زیادی در سراسر دنیا از جمله (ایران) با ساخت و به خصوص انجام بازی‌های ویدویی مخالف هستند. در بهترین حالت آنها اعتقاد دارند انجام بازی وقت تلف کردن است و در بدترین حالت به وضع جسمی، روحی و زندگی بازی‌کنندگان آسیب می‌زند. نظر این دسته از مردم قابل احترام است؛ اما بازیکن می‌تواند با مدیریت زمان اختصاص داده شده به بازی‌ها و دقت به درجه بندی سنی، عملکرد خود در  چندین زمینه‌ی مختلف را بهبود دهد.

در ادامه ۱۱ نتیجه از آزمایش محققان روی تاثیر بازی‌های ویدئو آورده شده است.

۱-مقابله با حواس پرتی

call-of-duty-590x332

زمانی که بازیکن بازی‌های تیراندزی اول شخص (FPS) مانند ندای وظیفه (Call of Duty) را انجام می‌دهد نباید تنها روی نشانگر اسلحه تمرکز کند. یک بازیکن حرفه‌ای این موضوع را می‌داند و برای پیروز شدن تمام صحنه‌ی مبارزه را زیر نظر می‌گیرد. بر اساس نتیجه‌ی  به دست آمده از آزمایش گروهی از محققانی که روی تاثیر بازی‌های ویدئویی تحقیق می‌کنند، بازی‌های ویدئویی می‌توانند باعملکرد مغز، تمرکز بازیکن را افزایش دهند؛ زیرا برای انجام بازی‌های ویدئویی بازیکن می‌تواند با سرعت بسیار بالا، صدا و تصویری را که شنیده و مشاهده کرده بررسی کند.

۲- عقب انداختن دوران پیری

mortal-kombat-590x314

گروهی از محققان در سال ۲۰۱۳ آزمایشی را برای بررسی سرعت و تمرکز عملکرد مغز ترتیب دادند. این گروه یک بازی با تمرکز روی این موضوع تولید کردند و آزمایش را به مدت یک سال ادامه دادند. نتیجه‌ی به دست آمده بسار جالب بود؛ آن گروه از داوطلبان که این بازی را انجام دادند موفق به کسب تجربه‌ای شدند که در حالت عادی ۳ سال برای کسب آن زمان لازم است.

۳- کنترل بهتر احساسات

tetris-590x344

بازی های ویدئویی تاثیر به‌سزایی روی مغز و عملکرد آن دارند. یکی از این تاثیرات کنترل بهتر احساسات و کاهش ضربه‌ی عاطفی تا میزانی قابل توجه است. گروهی از محققان برای اثبات این موضوع با استفاده از بازی تتریس (Tetris) آزمایشی را انجام دادند. در این آزمایش به داوطلب‌ها تصاویر بسیار خشن و دلهره آور نشان داده شد. گروهی از داوطلبان بلافاصله بعد از دیدن تصویرها، ۱۰ دقیقه بازی تتریس را انجام دادند.

یک هفته بعد از انجام آزمایش، افرادی که بازی تتریس را انجام داده بودند خاطرات کمتری از روز آزمایش داشته و ضربه عاطفی کمتری در آنها مشاهده می‌شد.

۴- کمک به دانشمندان

foldit-590x360

بازی‌های آنلاین بسیاری وجود دارد که علاوه بر سرگرم کردن بازیکن‌ها، به پیشرفت علم در زمینه‌ها ی مختلف کمک می‌کند. یکی از مشهورترین این بازی‌ها فلدیت (Foldit) نام دارد. در این بازی کنترل پروتئین‌ها و ترکیب کردن آنها به ساده‌ترین شکل ممکن بر عهده‌ی بازیکن گذاشته می‌شود. نتایجی که از انجام این بازی به دست آمد تعجب همه را بر انگیخت؛ بازیکن‌ها در سال ۲۰۱۱ در زمان انجام این بازی موفق شدند ساختار ویروس حامل بیماری ایدز که از میمون به انسان منتقل شد را پیدا کنند. همچنین در سال ۲۰۱۴ نوعی پروتئین خاص برای استفاده در علم شیمی مصنوعی (شاخه ای از علم شیمی که در آن با استفاده از ماده‌ای اولیه، ماده‌ای تازه ایجاد می شود.) توسط بازیکن‌ها کشف شد.

۵- تبدیل شدن به جراحی زِبردست

dr-mario-online-rx

منظور این مورد تبدیل شدن به جراحی بهتر با استفاده از شبیه‌سازی‌های عمل جراحی نیست. در سال ۲۰۰۴ از تعدادی از جراحان خواسته شد در یک هفته ۳ ساعت به انجام بازی‌های ویدئویی بپردازند. دکترها و جراحانی که بازی‌های ویدئویی را انجام داده بودند با ۳۷ درصد خطای کمتر و ۲۷ درصد سرعت بیشتر، توانسته بودند جراحی‌های خود را انجام دهند. همچنین روش‌های استفاده شده در هنگام جراحی این افراد بهتر از پزشکان عادی بود.

۶- کنترل بهتر روی خواسته‌ها

candy-crush-590x443

بازی‌های ویدئویی تنها عامل جلوگیری از انجام کارهای خلاف و غیر قانونی نیستند؛ اما گروهی از دانشمندان ثابت کردند که انجام بازی می‌تواند بر اعمال آدم‌ها تاثیر بگذارد. در این آزمایش از بازیکن‌ها خواسته شد زمانی که قصد انجام کاری مانند غذا خوردن، سیگار کشیدن و مصرف مواد مخدر را داشتند، تنها ۳ دقیقه به انجام بازی بپردازند؛ اگر بعد از پایان این سه دقیقه، آنها هنوز تمایل به انجام کار خود داشتند، باید پیامکی را برای ناظران آزمایش ارسال می‌کردند. نتایج آزمایش نشان داد ۱۴ درصد از خواسته‌های بازیکن‌ها بعد از انجام بازی‌های ویدئویی سرکوب شده است.

۷- مبارزه با افسردگی

psychonauts-590x307

با پیشرفت علم پیچیدگی‌های مغز بیشتر آشکار می‌شود. در مغز انسان دو بخش به نام های هیپوکامپوس (Hippocamous) و پاداش مسیر (reward Pathways) وجود دارد. وظیفه‌ی بخش اول کنترل حافظه و یادگیری و بخش دوم ایجاد انگیزه و تلاش برای رسیدن به آن را بر عهده دارد. هر دوی این بخش‌ها در افراد افسرده کارایی بسیار پایینی دارند. انجام بازی‌های ویدئویی می‌تواند به افراد افسرده برای تحریک این دو بخش و بهبود بیماری آنها کمک کند.

۸- بهبود بینایی

medal-of-honor-590x258

انجام بازی‌های ویدئویی و خیره شدن به نمایشگر برای مدت طولانی می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری به چشم وارد کند. گروهی از محققان از افرادی که به بیماری آب مروارید مبتلا شده بودند خواستند تا در یک ماه حداقل ۴۰ ساعت بازی مدال افتخار را بازی کنند. بیماری ۸۳ درصد از افراد مورد آزمایش بعد از یک ماه بهبود قابل ملاحظه‌ای یافته بود به طوری که آنها می‌توانستند به راحتی اجسام در حال حرکت را شناسایی کنند.

۹- بهبود روابط اجتماعی

counter-strike-590x332

بسیاری از افراد معتقد هستند بازی‌های ویدئویی باعث به وجود آمدن حس خشونت و ناهنجاری در بازیکن‌ها می‌شود؛ اما مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد در صورتی که زمان انجام بازی‌ها کنترل و به رده‌بندی سنی بازی دقت شود، بازی‌های ویدئویی می‌توانند به بهبود روابط  اجتماعی کمک کند.

۱۰- افزایش مهارت تصمیم‌گیری

Featured13-642x360

بازیکن‌ها در زمان انجام بازی مجبور به گرفتن تصمیم‌هایی سریع می‌شوند. در زمان یک آزمایش از بازیکن‌ها خواسته شد تا به گروه تقسیم شده و دو بازی «The Sims» و «The unreal Tournament» را انجام دهند. هر دو گروه بعد از پایان دوره‌ی آزمایش از قدرت تصمیم‌گیری بهتری برخوردار بوند.

۱۱- کسب در آمد

new-super-mario-bros-2-wallpaper-2-660x280

اشتباه نکنید، منظور از این مورد سازندگان بازی‌ها نیستند؛ بلکه عده‌ای از بازیکن‌ها هستند زندگی خود را وقف بازی کرده و از طریق آن در آمد کسب می‌کنند. به عنوان مثال عده‌ای از بازیکن‌ها با شرکت در رقابت‌های بازی‌های ویدئویی و برنده شدن در آن پول به دست می‌آورند. همچنین عده‌ای دیگر با انجام بازی‌های ویدئویی آنلاین این کار را انجام می‌دهند؛ به عنوان مثال افراد یکی از مشهورترین گروه‌های بازی «World of Warcraft» به ازای مدت زمان حضور در بازی، ازطرف حامیان خود در آخر هر ماه حقوق دریافت می‌کنند.

یکی از کاربران یوتیوب با نام «CaptainSparklez» با ساخت ویدئوهای جالب از بازی‌ها تا این لحظه موفق به کسب در آمد میلیون دلاری شده و خانه‌ای با ارزش ۴.۵ میلیون دلار برای خود تهیه کرده است.

بازیکن‌ها می‌توانند (اگر والدین آنها به انجام بازی‌های ویدئویی ایراد وارد کردند) برای دفاع از خود این مقاله را به آنها نشان بدهند؛ اما توجه داشته باشید که تمام موارد بالا در صورتی اتفاق خواهند افتاد که در انجام بازی زیادی رَوی نکرده و به رده‌ی سنی بازی‌ها توجه شود. البته این دو مورد به خصوص در کشور ایران اغلب رعایت نمی‌شود و این حق با والدینی است که نگران آینده‌ی فرزندان خود هستند.


33 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. خیلی توضیحات قانع کننده بود(البته بعضی موارد مثل روابط برای ما ایرانیان غیر قابل قبول است چون اینترنت زیاد قوی ای برای آنلاین بازی کردن نداریم یا …)
    ———
    نکته قابل توجه اینجاست که من این مقاله را برای والدین خویش خوانم تا روزانه یک ساعت بتوانم با رایانه کار کنم ولی فقط انگار بند آخر و اوّل را خواندم چون که وقت کمتر هم شد، تازه قرار بود برای موتر بخار (Steam) کارت پول بگیرم ولی الآن باید از جیب بدم ، بگذریم ولی آخر برای یک Teen واقعا یعنی چی که نیم ساعت روزانه بازی کند؟ :'( :( :'(
    اگه دو بند اول و آخر نبود بهتر می شد.
    :pc: :steam:

    ۰۰
  2. با تشکر از نویسنده. مقاله ی جالبی بود. با اکثر بند ها موافقم ولی بعضی هاشون کمی غیر عادی هستن.
    ……………………
    ۱. بهبود بینایی !!!!
    باید گفت که کلاٌ خیره شدن به نقطه ای نزدیک تر از ۵۰ تا ۴۰ سانتی متر برای مدتی طولانی ( چه مانیتور ، کتاب و هر شیء دیگری) برای چشم و عمل تطابق چشم مضر هست. اگر توجه داشته باشید وقتی که بازی کردن تموم میشه و به نقطه ای به نسبت دور نگاه میکنیم، میبینیم که چشم تلاشی برای انجام تطابق نمی کنه. به این دلیله که به مدت طولانی به یک فاصله ی معین خیره بوده.
    مشکل دیگه اینه که میانگین پلک زدن شخص به طور چشم گیری کاهش پیدا میکنه. اگر خودتون رو زیر نظر بگیرید میبینید که گاهی اوقات برای اینکه حسابی تمرکز کردین به مدت ۶۰ ثانیه یا بیشتر پلک نمیزنین. در نتیجه سطح چشم خشک و سوزناک و البته قرمز و خمار میشه که اطرافیان این مورد رو میبینن و شروع به گیر دادن میکنن :۲۴:
    ………
    ۲. کنترل بهتر عواطف و احساسات
    شاید در نتیجه ی بازی کردن زیاد دیگه صحنه هایی مثل خون و خونریزی و… برامون طبیعی شده باشه ولی باید قبول کنیم که ما در حال حاضر نسبت به بقیه غیر طبیعی هستیم.
    و این باعث میشه که در شرایط خاص و بحرانی اون طور که باید و شاید واکنش نشون ندیم. ممکنه در برابر خبر مرگ کسی خیلی عادی رفتار کنیم یا وقتی کسی بهمون خبر خیلی خوشی میده باز هم همون قدر سرد و بی تفاوت باشیم…
    ………..
    ۳. اجتماعی شدن و بهبود روابط اجتماعی :!: :!: :!:
    این بند خیلی عجیبه.بازی کردن هیچ وقت منجر به اجتماعی تر شدن نمیشه…
    از اونجایی که گیمر ساعات طولانی از زندگیش رو توی دنیای مجازی خودش و در تنهایی به سر میبره روابط اجتماعیش نه تنها بهتر نمیشه، بلکه سیر نزولی خواهد داشت. و بعضاٌ کسانی هم پیدا میشن که چون خیلی در اجتماع عملکرد ضعیفی دارن به چنین فعالیت های انفرادی ای رو میارن.
    اگر وقتی مهمون اومد خونتون و شما ترجیح دادین بجای حضور در جمع و شلوغی به اتاق ساکت و دنج خودتون برین و با سیستم خلوت کنین، بدونید که این بازی ها تاثیر خودشون رو گذاشتن.
    ………….
    ۴. مقابله با حواس پرتی
    خب با این بند زیاد مخالف نیستم چون تمرکز رو بالا میبره. ولی فقط زمانی که داری بازی میکنی. ممکنه فکر کردن به بازی و وابسته های اون زمانی که بازی نمیکنید بر عکس شما رو دچار حواس پرتی و عدم تمرکز روی موضوعی کنه.
    …………………………..
    خیلی منفی بودم :lol:
    ولی این حقیقتی هست که باید همه ی ما قبول کنیم :lol: :lol: :lol:
    چه کنیم معتادیم دیگه :lol:

    ۰۰
    1. سلام بر دوست عزیز
      دفاعیه: :lol:
      بند اول:
      حرف شما درست است؛ اما کنترل شده مشکلی ایجاد نمی کنه افراد بیمار بودند و با اینکار بهبود پیدا کردند. مورد داشتیم بچه ۶ ۷ ساله تنبلی چشم داشته با تجویز دکتر روزی ۱ یا ۲ ساعت ماریو کارت ۷ میزده بعد یه مدت برطرف شده. پلک زدن یک امر کاملا عادی هست پس غرق شوید به میزان کافی پلک بزنید
      بند دوم:
      برای این بند دفاعی ندارم و قانع شدم این بیشتر به فراموشی و بی حسی شبیه (این را ۱۰% قبول می کنم)
      بند سوم:
      فکر کنم از تصویر هم معلوم باشد. احتمالا بیشتر منظور این قسمت بازی های آنلاین است که بازیکن ها با هم رابطه دارند. اینطوری تو تبادل نظر با یکدیگر اگر رعایت کنند و بد و بیراه نگویند بهترمی شوند (این را نصفه قبول دارم اشتباه جا افتادن این بخش با من بود :13: )
      بند چهارم:
      بقول خودت حواس پرتی برای کسانی ایجاد میشه که سرگرمی اصلیشون باشه و اگر رعایت کنند مشکلی پیش نمیاد.بازی های بسیاری هستند که می توانند به جمع شدن حواس کمک کنند (به نظرک استراتژیک ها مخصوصا Civilization در کل شامل همه ی سبک ها نمیشه) این مورد هم اگر رعایت بشه فقط ممکن میشه
      _____________
      پایان دفاعیه (حکم را اعلام کن. من برای هر چیزی آماده ام :lol:)
      از بابت انتقاد تشکر می کنم متوجه اشباهاتم شدم ;)

      ۰۰
    2. حکم؟
      گیشنیز :lol:
      …………
      خب درسته الان تو دفاعیت برای توجیه هر بند گفتی اگه طرف زیاد بازی نکنه و افراط نکنه اینطور نمیشه…
      ولی ماشالله ما گیمرا که به یک ساعت و نیم راضی نمیشیم که :lol:
      در نتیجه مشکلات یواش یواش پا به عرصه ی وجود مینهند ( چه گه خوریا ادبی صحبت میکنم :lol: )

      ۰۰
    3. باید اضافه کنم که اخیراٌ متوجه شدن که نور آبی متصاعد شده از مانیتور باعث میشه که احساس کنید که چشمتون اصلاٌ خسته نیست. برای همین میتونید مدت طولانی از وب نوشته بخونید اما تا کتاب میخونید خوابتون میگیره.
      این نور آبی همچنین باعث بد خوابی هم میشه.
      برای همین نرم افزار هایی هم چون f.lux ساخته شدن تا همراه با غروب خورشید این نور آبی رو فیلتر کنن.
      میتونید به صورت امتحانی این نرم افزار دانلود کنید و ازش استفاده کنید.
      من که به شخصه متوجه تغییر شدم :۲۴:
      (البته موقع بازی باید فیلتر رو خاموش کرد چون رنگ ها و بافت ها مرده به نظر میرسن و انگار همیشه دم غروبه :lol: )

      ۰۰
  3. مقاله خوبی بود ولی برای من که فایده نداره….
    الان این رو نشون بدم به پدر عزیز در جواب می گه
    : اینا همه به … اون چشمات چی کا الان کور شده مجبوری عینک بزنی.
    راستم می گه این عینک خیلی چیز بدی هست الان یاد دوران نوجونی می یوفتم که عینک نداشتم. :11:

    ۰۰
    1. عزیز من از ۶ سالگی عینک به چشمم.بستگی به نوع نگاهت داره.چیز خاصی نیست.فقط سر یک سری از فعالیتای ورزشی اذیت میکنه.
      و یک چیز دیگر.در بسیار از موارد ضعیفی چشم ارتباط چندانی با میزان خیره شدن مداوم به کتاب یا صفجه تلویزیون نداره و این قبیل چیزها بیشتر باعث خستگی چشم میشن تا ضعیفی.موثر هست،ولی ارتباط مستقیم نداره.

      ۰۰
    2. A.F.A @
      درسته باعث خستگی چشم میشه. اما تضعیف ماهیچه های مژگانی چشم رو به دنبال داره که توانایی شون رو برای انجام عمل تطابق (focus) از دست میدن.
      برای بررسی این که ببینی خستگی چشم ارتباط مستقیم با چیزی که گفتم داره صبح که از خواب بلند میشه به فاصله ی دو متری (مثلاٌ عدد های ساعت) نگاه کن. مسلماٌ متوجه میشی که خیلی واضح میبینیشون.
      حالا همین اعداد ساعت رو آخر شب یا بعد از بازی کردن نگاه کن . متوجه تغییر خواهی شد. (البته برای شمایی که عینکی هستی این آزمایش فایده نداره :۲۴: اما کسیی که نیستن انجام بدن)

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر