زندگی ۳۰۰ دلاری؛ プレイステーション・ヴィータ

در ۱۳۹۰/۱۰/۱۴ , 22:13:24
psn, psvita, شرکت سونی (Sony)

همان طور که اطلاع دارید، سونی کنسول دستی خود Next Generation Portable را نزدیک به سه هفته است در مملکت خود عرضه کرده و با فراز و نشیب هایی روبرو بوده است که بماند. قصد تحلیل و بررسی وضعیت بازار ژاپن و موفقیت یا عدم موفقیت این کنسول دستی را هرگز نداریم، بلکه میخواهیم یک دوری با این کنسول قدرتمند جیبی زده باشیم! (مترجم)

سونی، یک هفته قبل از شروع سال میلادی جدید، ویتا را به نیویورک برد تا آخرین نمایشش را در امریکا برگذار کند. همچنین ما شنیده ایم که ویتا در CES هم نمایش خواهد داشت. پس منتظر این رویداد هم هستیم. [هر ساله در ماه ژانویه در لاس وگاس برپا می شود] اما بسیار مشتاق بودیم که ویتا را از نزدیک ببینیم، هر چه زودتر، و قبل از نمایش هیجان انگیز ماه آینده. پس به سراغ آن رفتیم! (دستگاه WI-FI)

تصاویر بیشتر

سوال اصلی اینجاست، آیا ویتا در ۲۰۱۲ موفق می شود؟ بگذارید آن چه میدانیم را مرور کنیم:

ویتا [کلمه ی ویتا، (Vita) ریشه ی ایتالیایی دارد، در برگردان این لغت به انگلیسی با کلمه ی Life مواجه می شویم، زندگی. البته ویتا را ژاپنی ها قبلا در یک انیمه ملاقات کرده اند (اگر اهل انیمه دیدن باشید، با رفتن به اینجا پی میبرید که ویتا کیست!) معانی دیگری هم برای این کلمه وجود دارد، که البته نامربوط هستند. حتی یک مدل از اتومبیل های اُپل هم “ویتا” نام دارد. ولی فعلا اصل مطلب، PlayStation Vita محصول Sony است.] در دو مدل متفاوت به بازار عرضه می شود که یکی Wi-Fi تنها با قیمت ۲۵۰ دلار، و دیگری Wi-Fi و ۳G (نسل سوم) با قیمت ۳۰۰ دلار است.

ویتا مجهز به یک نمایشگر خیره کننده ی ۵ اینچی با فناوری ساخت OLED است که لمسی هم هست. همچنین ویتا به بازیکننده ها امکان داده تا در بازی ها از صفحه ی لمسی زیرین کنسول هم استفاده کنند. بر اساس دانسته ها، PS Vita به یک پردازنده ی ARM Cortex-A9 چهار هسته ای و یک SGX543MP4+ GPU مجهز است. [Cortex-A9 فناوری به کار رفته در تکنولوژی های برتر لقب گرفته، برای مثال، Apple A5 را بخوانید.]

صفحه ی نمایش با کسر ۱۶:۹ (عریض) وضوح تصویری معادل ۹۶۰×۵۴۴ پیکسل [بر اینچ؟] دارد که با یک دوربین جلو، که قابلیت عکس برداری با وضوح تصویر ۶۴۰×۴۸۰ دارد تزئین شده است. یک لنز تصویربرداری با همین وضوح هم در پشت دستگاه تعبیه شده تا “واقعیت افزوده را به یک سطح جدید” (augmented reality to a new level)  ببرد. مانند دستگاه هایی چون ۳DS, iPad و iPod Touch این دستگاه نیز از “کنترل حرکتی” بهره می برد، که از یک ژیروسکوپ سه محوره در کنار شتاب سنج سه محوره تشکیل شده است.

بازی های ویتا، بر روی Vita Card عرضه می شوند، با این وجود، ویتا می تواند از درگاه کارت حافظه نیز استفاده کند. درگاه های USB و لوازم جانبی نیز دیگر چیزهایی هستند که به چشم میخورند. [The PS Vita will accept Wi-Fi and Bluetooth connections and the 3G model can connect to AT&T’s 3G network] (قبلا ذکر شده بود که ویتا می تواند با دستگاه های Wi-Fi و بلوتوث ارتباط برقرار کند.) بازی ها همچنین می توانند از فروشگاه شبکه ی پلی استیشن خریداری و دانلود شوند.

دنیای بازی قبلا نگاهی به ویتا انداخته است!

اما … ویتا چگونه ارزیابی می شود؟ آیا مشخصات سخت افزاری خیره کننده و امکانات بی نهایت می تواند آن را به قله های فروش برساند؟ همواره دیده ایم که کنسول های سونی از رقیب وطنی خود یعنی نینتندو قوی تر هستند، اما هیچ گاه به فروش محصولات هم عصر نینتندو نرسیده اند. پس دلیل خرید یک ویتا چه میتواند باشد؟ (مترجم)

برای بار دیگر، در نیویورک به ویتا نگاهی انداختیم و جوانب را سنجیدیم. شباهت این دستگاه با PSP اصلی، بیش از هر چیز ما را شوک زده کرد.

ولی هنوز به گفته های خود ایمان داریم، ساختار و فناوری ویتا می تواند مهم ترین وجه جداکننده ی آن از PSP باشد. البته همین موضوع می تواند بزرگترین شباهت آن ها هم باشد. صادقانه، پلی استیشن ویتا، در دستان شما یادآور PSP است. به نظر می رسد کیفیت نمایشگر بالا رفته و اندازه ی آن بزرگتر شده است. باور کنید این دستگاه PSP 2 است با نامی دیگر. و مشخصا برای مخاطبی مشابه طراحی و ساخته شده است. [یعنی سونی همچنان همان طیفی که PSP خریده اند را هدف گرفته است.]

اخیرا با دمو های قابل بازی چند بازی مهم ویتا برخورد داشته ایم و از این بابت خوشحالیم. و این هم مشاهدات ما از ۴ عنوان بزرگ Vita:

Uncharted: Golden Abyss:

ورود ویتا به دنیای آنچارتد، از همه نظر، به اندازه ی بازی های اصلی فرنچایز در صفحه ی نمایشگر بزرگ بر روی PS3 زیبا است، اما گیم پلی مقداری تغییر به خود دیده است تا تجربه ی کاملی از یک بازی کنسول دستی (قابل حمل) را به ارمغان بیاورد. در زمان محدودی که با بازی بودیم، واضح بود که این بازی میخواهد به عنوان یک عنوان آغازین (Lunch Title) همه ی کارکرد های حرکتی ویتا را به شما نشان دهد. شما می توانید از آنالوگ ها برای حرکت کردن استفاده کنید. یا برای زمانی که چالش های کمتری روبرویتان است از صفحه ی نمایش لمسی بهره ببرید. در یک نمای اسنایپر [در حالت دوربین از دید تک تیرانداز] شما می توانید با استفاده از صفحه ی لمسی زیرین دوربین را به جلو ببرید و به عقب بازگردانید.

Touch My Katamari:

فرنچایز Katamari نامکو بندای هم بسیار دوست داشتنی است و هم بسیار قدیمی. [البته بر خلاف تصورتان، نویسنده ی متن، ژاپنی تبار نیست. پس خیال نکنید از آن بازی هایی است که ژاپنی ها عاشقش هستند و غربی ها دوستش ندارند. شما دوست ندارید؟ مهم نیست، البته برای خودتان مهم است ولی به قول ارسطو: نظرهر کس محترم نیست، مگر برای خودش، تنها نظر مرجع برای دیگران قابل احترام است.] به هر حال، این اولین بازی کاتاماری قابل حملی است که می توانیم به یاد بیاوریم، همچنین خرسندیم که کنترل دو آنالوگه به بازیباز پیشنهاد می شود که ما را به یاد تجربه ی لذت بخشمان از این بازی بر روی PS2 می اندازد. در یک چینش جدید، می توانید توپ خود را به وسیله ی لمس صفحه به طور ممتد کنترل کنید و به اشیایی که به صورت تصادفی چیده می شوند بزنید (یا چیزی شبیه به آن- متاسفانه نویسنده اصلا خوب توصیف نکرده است.) مشخصا تا حد زیادی با بازی قبلی غرابت دارد.

FIFA:

فیفا بازی کردن به وسیله ی ویتا، تجربه ای است که قبلا دیده نشده است. انتخاب های بسیاری برای پاس دادن به وسیله ی ضربه زدن به صفحه نمایش پیش روی شماست که قطعا برای دقیق تر کردن هر چه بیشتر کنترل بر روی بازیکنان اعمال شده است. فیفا نیز تجربه ای شگفت انگیز است و به شما اجازه می دهد که نیروی خودتان را در میدان به نحو احسنت کاهش دهید. از لحاظ دیداری، بازی حیرت انگیز است و تفاوت های ظاهری آن با نسخه ی کنسول برادرزاده، بسیار جزئی است. [کفش بریده!]

Escape Plan:

یکی از بازی های مورد علاقه ی ما که در طول مراسم همیشه حواسمان معطوف آن بود، همین بازی است. “نقشه ی فرار” یک بازی معمایی است با شرکت دو کارکتر دوست داشنتی به نام های Laarg و Lil . بازیکنان باید از کنترل منحصر به فرد ویتا استفاده کنند تا این کارکترها از مسیری پر خطر و با چاله ها و تله های مرگ آور [مرگ؟] عبور دهند. به نظر میرسد تازه ترین تجربه ی هر گیمری می تواند این بازی باشد. چون در هیچ دستگاه و بازی دیگری چنین گیم پلی ای مشاهده نکرده ایم. (مترجم)

ما به زودی چیزهای دیگری از ویتا به دست می آوریم (در جریان CES 2012) و با شما در میان خواهیم گذاشت. اما به هر حال نقد و بررسی کامل ویتا باشد برای زمان عرضه ی نسخه ی امریکایی آن که سه ماهه ی اول ۲۰۱۲ به بازار خواهد آمد. [اگر عمری باقی باشد.]

نکات مثبت:

  • صفحه ی نمایش OLED
  • در دست گرفتن آن راحت به نظر می رسد.
  • حساسیت و دقت عمل صفحه های لمیس بسیار بالاست.
  • گرافیک خفن.
  • عمر خوب باتری، نسبت به عملکرد دستگاه و با توجه به بازی در حرکت (on-the-go gaming)

نکات منفی:

  • بازی های PSone هنوز قابل اجرا نیستند.
  • بازی های PSP که من خریداری کرده ام در منوی PSN نمایش داده نمی شوند. (ممکن است به خاطر عرضه نشدن نسخه ی US دستگاه باشد، چون بازی ها نیز US هستند)
  • آن چه که در مورد هماهنگی کنسول با PS3 وعده شده بود محقق نشده است و به نظر میرسد همان قابلیت های PSP را داراست. (از PSP نمیشود به عنوان کنترلر PS3 استفاده کرد، ظاهرا ویتا هم همین گونه است.)

منبع

ترجمه: سعید زعفرانی

نویسنده: Sarah Tew


76 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. نکات منفی نداره این پی اس ویتا اون تاچ دو طرفش هم بعدها بیشتر خواهیم شنید ازش انچارتدشم باید تجربه شود که حالا حالا ما نمی توانیم تجربه کنیم .۳۰۰ دلار فقط کنسولشه ۳۰۰ دلار هم بقیه لوازم جانبیش باید اون بالا می نوشتی زندگی ۶۰۰ دلاری

    ۰۰
    1. یادمه قبل از این که بیاد تو خبراش هی میگفتی من ویتا میخوام من ویتا میخوام
      الان که اومده شک داری

      ۰۰
    2. اها پس از لحاظ قیمت میگی شک داری برای خریدش
      قیمت که هنوز معلوم نیست باید بیاد ببینم چه قدر می فروشن این فروشنده های بی انصاف

      ۰۰
    1. بچه ها واقعا” قبول کنید هیچ دستگاهی ps1 نمیشه, با اون همه خاطره و بازیهای جالب و جذاب, دنیایی بود وااقعا” یادش بخیر :roll:

      ۰۰
    2. امیدواریم که سلطان براش بیاد ولی اگر هم نیاد همچین مفت گرون نیستها !!!… :!:
      راستی رفقا امروز این دستگاه پیچیده و جادویی در تهران رویت شد! با قیمت مفت (یک میلیون تومان! ) + هر بازی (صد و پنجاه هزار تومان! ) … :-?

      ________________________________
      ( Mission: Impossible – Ghost Protocol )

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر