ده برتر | ده بازی اپیزودیک برتر در دنیای بازی ها

در ۱۳۹۵/۰۱/۱۰ , 15:30:21
Life Is Strange, Starcraft 2, Telltale, The Walking Dead

این روزها خیلی از ما بازی‌های اپیزودیک را کم‌وبیش تجربه کرده‌ایم. بازی‌های اپیزودیک را می‌شود به سریال‌های تلویزیونی شباهت داد در حالیکه بازی‌های غیر اپیزودیک را می‌توان به فیلم سینمایی منطبق کرد. در واقع بازی‌های اپیزودیک هم به مانند سریال‌ها باید مخاطب خود را به قدری درگیر کنند که مخاطب را برای ادامه بازی قانع کنند.

در ماه فروردین باید منتظر انتشار یک قسمت جدید از بازی اپیزودیک میشون باشیم که بهانه‌ای شد تا موضوع ده برتر این هفته را ده عنوان اپیزودیک برتر انتخاب کنیم. در ادامه با لیست این ده برتر در خدمت شما هستیم:

۱۰-  Dreamfall chapters: The Longest Journey

dreamfall

این بازی حال‌وهوای فانتزی-جادویی خوبی دارد. این بازی سه بعدی ماجرایی است که باید با گشت‌وگذار در فضای بازی آیتم‌ها را پیدا کنید و معماها را حل کنید. این بازی سایبرپانک داستان دو جهان موازی است و در سال ۲۲۲۰ اتفاق می‌افتد. این بازی یک بازی اپیزودیک موفق به حساب می‌آید و موفقیتش باعث شده تا در لیست ما جای بگیرد.

 

۹-  tales of monkey island

tales_of_monkey_island_1

بازی افسانه‌های جزیره‌ی میمون یک از اولین بازی‌های تل تیل است. تل تیل بازی محبوب لوکاس آرتز را در قالب سه بعدی پیاده کرد. شاید این بازی با موفقیت و اقبال طرفداران جزیره‌ی میمون روبرو نشد ولی به هر حال، حال و هوای جزیره‌ی میمون را بعد از مدت‌ها زنده کرد و یکی از آغاز کنندگان سبک اپیزودیک بود. عمده‌ی علت عدم موفقیت بازی محبوبیت و عالی بودن جزیره‌ی میمون لوکاس آرتز بود وگرنه این بازی هم بازی قابل قبولی بود.

 

 8- République

KeepHopeAlive_iPad3_2048x1536

این بازی ابتدا برای iOS ساخته و منتشر شد و به حدی با موفقیت روبره‌و شد که این بازی را برای تمامی کنسول‌ها منتشر کردند. این بازی در قالب پنج اپیزود به انتشار رسید و به سوددهی بسیار زیادی رسید. Republique یک تجربه‌ی زیبا از مجموعه بازی‌های اپیزودیک به حساب می‌آید و با داستان جذاب خود روند قسمت به قسمت خوبی را دارد.

 

۷- Game of Thrones

telltale-game-of-thrones-rodrik-forrester

همانطور که می‌دانید این بازی هم مانند سریال این عنوان بر اساس کتاب بازی تاج‌وتخت ساخته شده است و شخصیت‌های اصلی این بازی از خاندان فارستر هستند که در کتاب وجود دارند ولی در سریال تا پایان فصل پنجم به این خاندان پرداخته نشده است ولی شخصیت‌های اصلی سریال در این بازی حضور دارند. این بازی به خوبی حال‌وهوای سریال را در قالب خود پیاده کرد. شما باید به جای تک تک اعضای خاندان فارستر بازی می‌کردید و مانند خود سریال هر لحظه امکان مرگ وجود داشت و تصمیمات شما بیشتر بازی را مورد تاثیر قرار می‌داد به گونه‌ای که گاهی اوقات بعد از انتخاب یک تصمیم به این فکر می‌افتادید که چه گندی زدم؟ بازی «بازی تاج‌وتخت» یک فضاسازی عالی داشت و یک شطرنج تصمیمات بود.

 

۶- Resident Evil: Revelations 2

resident_evil_revelations_2_by_albertxexcellalover-d88fyjf1

همه‌ی ما احتمالا تجربه‌ی بازی کردن حداقل یکی از عناوین رزیدنت اویل را داشته‌ایم و اگر شما از طرفدارهای این فرنچایز باشید حتما باید این عنوان اپیزودیک را تجربه کنید. شخصیت اصلی این بازی کلیر است و این بازی اولین بازی‌ای است که شما می‌توانید بری برتون را به عنوان یک شخصیت قابل بازی داشته باشید. این روزها هنوز ایده‌ی اپیزودیک ساختن بازی‌ها بین همه‌ی سازنده‌ها جا نیفتاده است ولی کپکام با ساختن این بازی حداقل اثبات کرد اپیزودیک ساختن بازی‌ها به جز سبک ماجرایی برای سبک ترسناک هم بسیار زیبا و عالی خواهد بود.

۵- Tales From the Borderlands

KeyArt_TalesFromTheBorderlands_Ep2_Final-1425910667995

بدون شک تل‌تیل استاد قرض گرفتن قهرمان‌های سریال‌ها و بازی‌های دیگر است و این بار فضا و داستانش را از دنیای بازی سرزمین‌های مرزی الهام گرفته است و نه تنها از محبوبیت این فرنچایز استفاده کرده است بلکه به قدری این بازی را خوب ساخت که محبوبیت خود بازی سرزمین‌های مرزی بیشتر شده است. افسانه‌هایی از سرزمین‌های مرزی یک بازی ماجراجویی بدون نقص است که طنز و شوخی‌های آن بارها و بارها شما را سر حال می‌آورد. این بازی استانداردهای اپیزودیک بودن را به خوبی رعایت کرد و با داستان بسیار جذاب خود هر بار شما را برای خرید قسمت بعدی متقاعد می‌کرد.

 

۴- The Wolf  Among Us

the wolf among us

گرگی در میان ما، شاید از آن دسته بازی هایی است که میتواند در همان صحنه های اولیه ی بازی شما را میخکوب کند! هر دفعه که وارد اپیزود جدید می‌شوید باز هم احساس تازگی می‌کنید و نکته ی مهم این است که بازی هیچوقت از ریتم نمی‌افتد و همین موضوع باعث لذت بردن کامل از بازی می‌شود! مگر می‌شود به  Big B نگاه کرد اما محو سیگار کشیدن غلیظ او نشد؟! مطمئنا همه‌ی ما به شدت منتظر فصل دوم بازی هستیم و چشم هایمان به دست تل تیل است! به امید روزی که فصل دوم بازی عرضه شود و بتوانیم با آن زندگی جدیدی را شروع کنیم.

این عنوان نوآوری‌های زیادی داشت و در جاهایی که نوآوری نداشت به خوبی استانداردهای سبک خودش و استانداردهای اپیزودیک را رعایت کرد.

 

۳- Life Is Strange

life-is-strange-fanart-chloe-max-rainstorm-by-hristo-rusanov

در این لیست با بازی‌های ماجرایی زیادی روبرو هستیم ولی «زندگی عجیب است» یکی از درخشان‌ترین آن‌هاست. این بازی اثری است بی بدیل از اسکوائر انیکس با نوآوری‌های بسیار و داستانی جذاب. داستان این بازی آن‌قدر خوب پرداخت شده است که با اینکه ما پسر هستیم! واقعا فکر می‌کردیم مکس کافیلد هستیم و بارها و بارها تصمیمات خودمان را عوض می‌کردیم تا از خود و دوستانمان مخصوصا کلوئی مراقبت کنیم. شاید خارج نرفته باشیم ولی بعد از تجربه‌ی این بازی در رزومه‌ی خود می‌نویسم در دبیرستان‌های آمریکا مشغول تحصیل بوده‌ام! شخصا با تصمیمی که در پایان بازی گرفتم تا دو روز دپرس بودم!

 

۲- Starcraft 2

starcraft 2

بازی استارکرفت یکی از بزرگترین بازی‌های استراتژیک همزمان است. یک بازی خارق‌العاده دیگر از بلیزارد. تاثیرهایی که این بازی بر روی سبک استراتژی همزمان گذاشت غیر قابل چشم‌پوشی است. نوآوری‌های این عنوان در هر اپیزود آن‌قدر زیاد هستند که حتی این بازی لیاقت اول شدن در این لیست را هم دارد. بازی استارکرفت از آن دسته بازی‌هاست که استانداردها را تعین می‌کند.

 

۱-  The Walking Dead

slide-walkingdead1

بله باز هم تل‌تیل! و برترین قرض گرفتن فضا و داستان این شرکت!بازی مردگان متحرک از دل سریال تحسین برانگیز و موفق همین عنوان بیرون آمده است. این بازی از تصمیمات بسیار چالش برانگیز، شخصیت‌پردازی بی نقص و کارگردانی خوب بهره می‌برد. درست است که این بازی اولین عنوان اپیزودیک و اولین عنوان اپیزودیک تل تیل نیست ولی قطعا اولین-بهترین است و موفقیت‌ها و نوآوری‌های این بازی بود که به تمام عناوین اپیزودیک بعد از خود دلگرمی می‌داد و حتی می‌شود گفت سبک ساختن اپیزودیک بازی‌ها پیدایش این چنینی خود را مدیون مردگان متحرک است.

برای ده برتر هفته‌ی بعد برنامه‌ی ویژه‌ای داریم، پس منتظر ده برتر هفته‌ی بعد دنیای بازی باشید.


12 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. من یکم با رتبه بندی ها مخالفم. فصل اول واکینگ دد لایق رتبه اول هست ولی فصل دومش نه.
    رتبه ها بنظر من :
    ۱= wolf among us
    ۲- Life Is Strange
    ۳- The Walking Dead
    استار کرافت ۲ هم توجه نشدم چطوری اپیزودی حساب کردید ، این بازی استانداردهایی در سبک استراتژی رو پایه گذاشته که هنوز که هنوزه بالاتر از اون ساخته نشده.

    ۰۰
    1. آره اگه استارکرفت ۲ رو اپیزودیک حساب نکنیم همین رتبه بندی رفیقمون رو خیلی قبول دارم
      باز از طرفی بخوایم تاثیر کلی بازی ها رو حساب کنیم، آره تاثیری که واکینگ دد رو بازی های اپیزودیک داشت از بقیه این فهرست خیلی بیشتر بود
      “Out with the old. In with the new. Long live the queen.”
      قال بلادی مری

      Bigby دوسِت داریم :'(

      ۰۰
  2. ممنون از آقای شاهرخی عزیز بابت مقاله جدید :*:
    مقاله ی زیبایی بود و در عین خلاصه گویی نکات مهم رو کاملا بیان کرده بودید. :*:
    با ۵ رتبه ی اول کاملا موافقم :۱۵: هرچند رتبه هاشون برای من مقداری متفاوته هرچند اینا نطرات شخصیه و کاملا عادی ولی…
    ولی راجب رزیدنت اویل رولیشن ۲ و گیم آف ترونز کاملا مخالفم… بازی نه تنها از دید من و خیلی از گیمر های ایرانی مشکل داره بلکه از نظر منتقدها هم عنوان متوسطی یا ضعیفی بودن به خصوص گیم آف ترونز که با وجود داستان نسبتا خوب روایت کار اصلا در حد کتاب و سریال این اثر نبود… تازه گرافیک معمولی, باگ های عجیب وشل و ول و بی خاصیت بودن تصمیم گیری های پلیر هم بماند که باعث میشد آدم اصلا استرسی موقع انتخاب هاش نداشته باشه. :11:
    رزیدنت اویل هم که ماشاالله اصلا نیاز به توضیح نداره و برای توصیفش کافیه به این جمله که “کپکام بازم ر*ید به فرانچایز هاش” قناعت کنیم. :lol:
    منتظر مقاله ی بعدیتون هستم.

    ۰۰
    1. با تشکر از شما دوست عزیز
      با توجه به عکس پروفایلتون که شما قطعا رزیدنت اویل شناس بهتری از بنده هستین
      ولی باید بگم رزیدنت اویل رولیشن درسته که در حد فرنچایز نبود ولی خداوکیلی اون پرده ی آخر (کات سین) اپیزود اول رو فراموش کردید؟ خداییش قشنگ و پر از اتفاقات غیرمنتظره نبود؟
      اسپویل الرت :!: :!: :!: :!:
      اونجایی که فهمیدیم برتون که ما داریم باهاش بازی میکنیم چندین سال بعد از اتفاقات مویرا و کلیر به جزیره رسیده شما شوکه نشدین؟
      پایان اسپوی :۱۹: :۱۹: :۱۹:
      در مورد گیم آو ترونز هم باید بگم با باگ و در حد سریال و کتاب نبودن کاملا موافقم ولی تصمیمات مهم زیادی تو بازی بود
      اسپویل الرت :!: :!: :!:
      مثلا اون جایی که باید بین زنده موندن رودریک و آشر یکی رو انتخاب میکردین و اون یکی میمرد، انتخاب مهمی نبود؟
      پایان اسپویل :۱۹: :۱۹: :۱۹:
      در پایان از نظرتون تشکر میکنم و کامنت من در جواب شما صرفا نظرات شخصی بنده بود

      ۰۰
  3. وجود رزیدنت اویل رولیشنز کاملا مقاله رو تحت تاثیر قرار میده :/
    یکی از بدترین بازی های کپکام بود رولیشنز ٢
    حتی طرفدارای خود بازی هم زده شدن ازش

    ولی از بین اینا، مانکی آیلند و واکینگ دد خیلی خوب بودن :۱۵:
    ممنون

    ۱۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر