عزم دولت برای رفع مشکل کلش آو کلنز نشانه‌ی چیست؟

در ۱۳۹۵/۱۲/۱۱ , 10:00:41
صالحی امیری

دیشب خبری به نقل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منتشر شد با این تیتر که: «۶ وزیر دولت برای مشکل بازی «کلش آو کلنز» وقت گذاشتند». این خبر از جهات بسیاری حائز اهمیت و حاوی پیام‌های مختلفی است که قصد دارم خیلی سریع به برخی از آن‌ها اشاره کنم. در ادامه با دنیای بازی همراه باشید.

در متن این خبر که توسط خبرگزاری مهر منتشر شد، آمده است:

وزیر ارشاد: ۶ وزیر دولت برای مشکل بازی «کلش آو کلنز» وقت گذاشتند

این موضوع در قوه قضاییه و مرکز ملی فضای مجازی نیز مورد توجه قرار گرفت تا در نهایت مشکل مربوط به این بازی حل شد.

 

سایت سیتنا نیز خبری منتشر کرده است که در آن آمده است:

بخشی از این مشکلات مربوط به حوزه هنری و موسیقی می شد، ضمن اینکه بخش دیگر به بخش بازی های رایانه ای و بنیاد ملی بازی های رایانه ای اختصاص داشت. بخشی بعدی در حوزه شورای فضای مجازی بود که یک نظام مجوز دهی است. علاوه بر آن صندوق هنر نیز بیمه هنرمندان را دنبال می کند به طوریکه هم اکنون ۳۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است و برای گسترش این حمایت از کسب و کارهای نوین باید تعریف جدیدی به آن اضافه شود.

وی همچنین به پیگیری یک ماه چندین وزیر در رفع مشکلات فعالیت یکی از بازی های رایانه ای در کشور اشاره کرد و افزود: این که تعدادی از وزار وقت زیادی را برای رفع فعالیت بازی های رایانه ای صرف می کنند نشانه عزم جدی در حمایت از این فضای جدید است.

صالحی امیری در پایان از آمادگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیرمجموعه های آن در برگزاری نشست های مستقیم برای رفع مسایل پیش از برگزاری نشست فروردین ماه با کسب و کارهای آنلاین و نوین خبر داد.

 

این بخش از صحبت‌های صالحی امیری که می‌گوید:

این که تعدادی از وزار وقت زیادی را برای رفع فعالیت بازی های رایانه ای صرف می کنند نشانه عزم جدی در حمایت از این فضای جدید است.

دارای اهمیت بسیار زیادی است و نگاه دولت به مقوله بازی‌های رایانه‌ای و فضای مجازی را نشان می‌دهد. این حرف یعنی دولت با فیلتر کردن و ممنوع کردن هر چیزی که به صورت قانونی فعاایت می‌کند مخالف است و حاضر نیست با پاک کردن صورت مسئله مشکل را برطرف سازد. بلکه عزم جدی وجود دارد تا مشکلات به صورت اساسی حل شود.

مدتی پیش از سمت کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه دستور فیلتر شدن کلش آو کلنز صادر شد اما هیچ وقت دلایل واضحی برای آن اعلام نکردند و تنها به این مسئله که بازی خشونت آمیز (!) است بسنده شد. این فیلتر شدن با مخالفت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای مواجه شد و حسن کریمی قدوسی مدیر عامل این بنیاد قول پیگیری موضوع را به گیمرها داد.

حالا به نظر می رسد با صحبت‌های صالحی امیری ابعاد جدیدی از مسئله نمایان شده است. شاید برای نخستین بار است که می‌شنویم در کشورمان بیش از یک یا دو وزیر درگیر مسئله بازی‌های رایانه‌ای شده‌اند و این برای شخص من هیجان انگیز است. این که پرونده‌ی یک بازی جنجالی و پر فروش به مدت یک ماه در دولت در جریان بوده و شش وزیر دولت درگیر آن شده‌اند و در نهایت دستور به رفع فیلتر بازی داده شده و مشکل آن رفع شده است نشان می‌دهد که دولت نمی‌خواهد فضای بازار صنایع نوین کشور را بسته نشان دهد و فیلتر کردن را راه حل نمی‌داند. بلکه می‌خواهد این فضای نوین را به شیوه‌ای اصولی دیده و مشکلات آن را رفع کند که امیدواریم این عزم در دولت وجود داشته باشد.

این که شش وزیر دولت کنار هم جمع شوند و درباره یک بازی تصمیم گیری کنند هم خوب است هم بد. بد از این نظر که متاسفانه شروع این حرکت برای حل و فصل مشکل یک بازی خارجی بوده است. اما تصمیمی که از دولت بیرون آمده خوب و خوشحال کننده است چرا که نشان می دهد با وزیرانی آگاه طرف هستیم که نگاه باز و روشنی به مسئله بازی دارند. باید امیدوار باشیم دوباره چنین جلساتی در تیم دولت تشکیل شده تا مشکلات اساسی و زیرساختی بازی و بازی سازان را بررسی کرده و برای حل آن‌ها تصمیم‌گیری کنند.

نبود کپی رایت، نبود قانونی مناسب برای دریافت عوارض از بازی‌های خارجی همانند کلش آو کلنز و عدم حمایت‌های مالی مناسب از بازی سازان در حالی که به شدت برای این صنعت نوپا نیاز است از جمله مواردی است که لازم است وزرای دولت بنشینند و برای حل آن‌ها تصمیم گیری کرده یا به حل آن‌ها کمک کنند. چرا که برای مثال تصویب قانون دریافت عوارض از بازی‌های آنلاین و موبایلی خارجی نیاز به مصوبه مجلس دارد.

شاید اگر بازی سازان ما خوب حمایت شوند و خوب رشد کنند؛ همانطور که اصغر فرهادی دومین اسکار خود را گرفت، شاهد روزی باشیم که در مراسم The Game Awards بهترین بازی سال به یک بازی ایرانی برسد. آن روز دور از ذهن نیست.


21 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. عجب!!!این کلش قبلش کل ملت رو الاف خودش کرده بود الانم وزرای فرزانمون نیست هیچ مشکلی تو مملکتمون نیست مشکل اصلی همینه ۶ تاشون!!!جلسه گذاشتن مشکلو رفع کنن به هر حال این موضوع خیلی بحرانی تر از مشکل خوزستان و سیل و ایناست

    ۰۰
    1. دقیقا، من نمیدونم توی این خبر چه نکته‌ی مثبتی هست. واقعا نیست! یعنی بقول شما کل مشکل ممکلت تو همین فیلتر بازی کلش او کلنز که تازه خیلیها هنوز بهش دسترسی دارن خلاصه میشه؟!
      این اقایونم اگه واقعا دنبال رفع مشکل هستن نه حذف اون، تو این چهار سال کجا بودن که یهو درست قبل انتخابات یاد این افتادن که عه، ارههه، با پاک کردن صورت مسئله نمیشه به جایی رسید.
      این حرکتشون سرتاپا بوی انتخابات میده…

      ۱۱
  2. این خبر اتفاقا بار منفی تاسف بار داره بیشتر و خیلی خوشبینانه میشه اینطوری ازش برداشت کرد ضمن اینکه جوری نوشتی که انگار منتظرین وامی یا مقامی از جانب دولت بهتون تعلق بگیره :27:
    داشتم فکر میکردم اگه داعش عراق رو میگرفت اولین بازی ای که همینطوری میزد فیلتر میکرد چی بود! (البته اشتباه برداشت نشه اینرو همینطوری گفتم و اصلا ربطی به این موضوع نداشت)
    بعد این نهاد (بار منفی خبرش اینجاست) مگه وابسته به کجاست و چه اختیاراتی در قانون داره که باید ۶ وزیر مملکت جمع بشن وقتشون رو تلف همچین چیزی بکنن؟ زور ۶ وزیر بالاخره برسه بهش و اینجور با مسرت بیانش کنن !واقعا عجیبه که چی به سر این کشور داره میاد یا اومده…. :11: :۱۲:
    در مورد بازیسازی هم خیلی با اسکارهای فرهادی مقایسه نکنید بهتره چون منطقی نیست فعلا دولت حمایت میکنه اگه خبر ندارید اما از بازیهایی که نیروهای انتظامی صهیونیست و آمریکایی میکشن و امثالهم! که تو اپلیکیشن بازار احتمالا برخوردید بهشون و فقط از یک تیپ خاص داره حمایت میش در یک چهارچوب خاص و بقیه هم به امان خود هستند صدا سیما هم که کماکان رویکرد منفی داره در نشون دادن بازیهای ویدئویی و هیچی نسبت به ده سال پیش تغییر نکرده که بخوایم خوشبین باشیم

    ۲۰
  3. اینکه افرادی که ممکنه مقداری آگاهی داشته باشن ترجیح میدن که به نشر دروغ روی بیارن خودش به اندازه ی کافی گویای میزان توجه و راه حل نگری هست. ما فعلا فرض رو بر روباهیت و اجبار می گیریم تا گرگ بودن یا حماقت!
    البته این خصیصه انحصاری مردم این عصر یا رژیم نیست.

    ۱۰
  4. ویچر رو یه شرکت لهستانی ساخته. شرکتی که ده سال پیش وجود خارجی نداشت. حتما هم نباید ویچر ساخت که بازی سال شد. واکینگ دد هم بسازی می تونی بازی سال بشی.
    «اگر» همه چی سر جاش باشه قطعا در سال های آتی ایران هم می تونه بازی بسازه که حرف برای گفتن داشته باشه ;)

    ۰۰
    1. یه جوری گفتید واکینگ دد بهم بر خورد :( .
      برای من که عاشقشم برام از ویچر هم بهتره . تازه چرا فکر میکنید ساختن یه بازی مثل واکینگ دد اسونه ؟ ساختن یک بازی با این حجم از جزییاتت و ارتباطات داستانی و نحوه ی درست به کار بردن انتخاب های بازی کن ها خیلی کار سختیه . تازه این که باید یک داستان خیلی قوی وجود داشته باشه به کنار . اگه ساختن این بازی ها راحت بود بقیه شرکت ها هم میساختن .
      البته منظور من این نیست که ایران نمی تونه بازی خوب بسازه . منظور من اینه که هیچ بازی راحت بهترین بازی سال نمیشه . ساخت واکینگ دد هم از ویچر راحت تر نیست چون بازی خوب فقط گرافیک نیست.

      ۳۱
  5. حالا چه لزومی داره اینا تو این زمینه هم اینقدر پافشاری کنن. بابا بی خیال این مقوله بشیدکلا از بیخ و بچسبید به همون مساله فلسطین ولبنان ویمن و سوریه. این یکی رو بسپرید به اهلش :11: والا با اون ریشاش

    ۴۰
  6. شاهد روزی باشیم که در مراسم The Game Awards بهترین بازی سال به یک بازی ایرانی برسد. آن روز دور از ذهن نیست.
    ————————-
    آره حتما
    داستان بازی هم حتما همینه ایران حمله کرده زده اسرائیل ترکونده :۲۶: جایزه رو میدن بهش
    سینما با دنیای گیم خیلی فرق داره تحت هیچ شرایطی در حال حاضر هیچ بازی ساز ایرانی نمیتونه حتی
    توی خواب رویای گوتی ببینه
    سرمایه گذاری تو این بخش بشدت داغونه
    نیرو انسانی بدون دانش و تجربه لازم هستند بشدت داغون و فاجعه آمیزه تو این بخش هیچی نداریم
    الکی هم دلتون خوش نکنید
    آن بخش از نیروی انسانی هم که با دانش باشند مغز خر نخوردن که تو این بی صاحب مونده بمون
    جذب کپکام و راک استار و اوبی سافت و کونامی و غیره میشن
    ایرانی ها حتی تقلید و کپی برداری از گیم های روز هم بلد نیستند
    با تشکر

    ۲۰
    1. این مورد هم هست که حتی اگر تکنولوزی و نیروی انسانی هم در ایران باشه باز هم اجازه کار توی این زمینه رو نمیدن

      ۱۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر