پنج اشتباهی که مایکروسافت نباید در سال ۲۰۱۷ مرتکب شود

در ۱۳۹۵/۱۲/۱۷ , 21:00:17
Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio

سال جاری میلادی نیز سال بزرگی برای کنسول‌های خانگی است. همین چند روز پیش بود که انتشار نینتندو سوییچ به بازار آغاز شد و در تعطیلات کریسمس، اواخر سال جاری میلادی، نیز «پروژه اسکورپیو» مایکروسافت به بازار می‌آید. نینتندو و مایکروسافت و حتی سونی با وجود تمامی نوآوری‌ها و خلاقیت‌ها، در طول تاریخ صنعت نشان داده‌اند که برخی سیاست‌های نه‌چندان خوشایندی اخذ می‌کنند که باعث می‌شود به آرمان‌ها و اهداف خود، تمام و کمال نرسند. تصمیم گرفتیم با برگرداندن مقاله‌ای در سه قسمت، به ۵ اشتباهی (تصمیمات و سیاست‌های غلط) که هر کدام از این سه شرکت پیشروی صنعت بازی‌های ویدیویی نباید امسال مرتکب شود، نگاهی بیندازیم. در ادامه با ۵ اشتباهی که «مایکروسافت» نباید در سال ۲۰۱۷ مرتکب شود، همراه دنیای بازی باشید.

 

برگرداننده این قسمت: سینا کیارستمی

سال ۲۰۱۶ سال فوق‌العاده‌ای برای مایکروسافت بود. در این سال، بالاخره تلاش‌های مایکروسافت برای جذب مخاطب‌ها و نشان دادن حسن نیت‌اش در زمینه بازی‌سازی به بار نشست. مایکروسافت با معرفی کنسول جدید خود، یعنی «اکس‌باکس اسکورپیو» (Xbox Scorpio)، که تا مدت‌ها با لقب «اسکورپیو پراجکت» در مجامع دلبری میکرد؛ دوباره نام خود را بر سرزبان‌ها انداخت و با عرضه «اکس‌باکس وان اس» (Xbox One S) ، زندگی دوباره‌ای به خود بخشید و فروش خود را بار دیگر احیا کرد. در این میان، مایکروسافت با انتشار بازی‌های انحصاری و فوق‌العاده خود مانند Forza Horizon 3 به همراه شروع یکی از بلند پروازانه‌ترین طرح‌های مبتکرانه خود یعنی «همه جا بازی کن»، حرکات مهم و موثری در صنعت بازی سازی در سال گذشته انجام داد. خیلی دشوار است که بخواهیم اقدامی را بر اقدامی برتری دهیم. مایکروسافت در سال ۲۰۱۶ مجموعا عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت و نه به صورت پروژه‌ای و مفرد.

حال ۲۰۱۶ به پایان رسیده است و همه منتظر چالش‌های پیش‌روی مایکروسافت در سال ۲۰۱۷ هستند. سال ۲۰۱۷ سالی است که مایکروسافت خواهد فهمید که برند اکس‌باکس می‌تواند برای مایکروسافت باقی بماند یا نه. سالی که مایکروسافت خواهد فهمید که می‌تواند در رقابت با دیگر کنسول‌ها جان سالم به در ببرد یا نه. سالی که مایکروسافت نتیجه سال‌ها تلاشش بر اسکورپیو را خواهد دید و بازی‌های انحصاری بیشتری نیز عرضه خواهد کرد. پس مایکروسافت عمیقا نیاز دارد که بعضی اشتباهات را امسال هرگز مرتکب نشود.

Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio

۱. اسکورپیو | یک رویای نصفه و نیمه؟

سال گذشته، زمانی که مایکروسافت از پروژه اسکورپیو پرده برداری کرد، قول داد که این کنسول، قدرتمندترین سیستمی است که تا به حال ساخته شده است. عاقلانه است که آن‌ها خیلی به دنبال چیزهای خاص نروند اما  مقصر خودشان هستند که قول یک پردازنده گرافیکی با قدرت TFLOP6 را داده‌اند. (TFLOP که علامت اختصاری teraflop است، برای اندازه‌گیری قدرت یک کامپیوتر که بیشتر بر پایه محاسبات ریاضی بنا شده است به کار می‌رود و هرواحد آن به معنی انجام یک تریلیون عملیات ممیز شناور بر ثانیه است.)

حال که در سال ۲۰۱۷ هستیم و وقت عرضه اسکورپیو فرا رسیده است، آن‌طور که از شواهد پیداست مایکروسافت از بدقولی خود ابایی ندارد. اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگوییم اسکورپیو با اصل خود و آنچه که وعده داده شده بود فاصله دارد؛ البته این بدین معنی نیست که اسکورپیو شکست خورده باشد و یا ما بخواهیم هواداران مایکروسافت را سرخورده کنیم و یا آب پاکی روی دستان مخاطبانی که منتظر آن هستند بریزیم؛ اما باید بگوییم که اسکورپیو در خطر است. خطر تکرار یک اکس‌باکس وان دیگر اما در ابعاد مجلل‌تر!

Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio

۲. اسکورپیو | یک رویای گران قیمت؟

درحالی‌که مایکروسافت مشغول تزیین کردن اسکورپیو با بهترین قطعات سخت‌افزاری و لوازم ممکن است، نباید به هیچ وجه از بیش از حد بالا رفتن قیمت آن غافل شود. تمام تجربه‌های مشابه فقط به یک چیز منتج می‌شوند؛ اینکه کنسول‌های گران قیمت هرگز فروش موفقی نداشته‌اند. براساس همین نکته، بدیهی است که هرکنسولی با قیمت بیش از ۴۰۰ دلار احتمال این را دارد که به شرکت سازنده خود آسیب می‌زند و این چیزی است که مایکروسافت بایستی به عنوان یک اصل در نظر بگیرد. حال اگر مایکروسافت به این اصل پایبند بماند، چه تضمینی وجود دارد که اسکورپیو به در حدی که ادعا می‌کنند قدرتمند باشد؟ صادقانه بگوییم که ممکن است اسکورپیو همان‌قدر قدرتمند باشد، اما در این صورت مایکروسافت باید از بخش زیادی از آرزوهایش دست بکشد و قیمت این غول کوچک را تا حد ممکن پایین بیاورد. از همه‌ی این‌ها گذشته، مگر همین مایکروسافت نبود که همین کار را با اکس‌باکس ۳۶۰ کرد؟ پس چه کسی گفته است که آن‌ها نمی‌توانند همین کار را دوباره تکرار کنند؟

Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio

۳. فروشگاه ویندوز | تعطیل است!

به جرات می‌توان گفت که فروشگاه ویندوز یک فاجعه است. رابط کاربری آن بسیار بد است و قانون حفاظت از کپی رایت در این فروشگاه به شکل صحیحی گاها اجرا نمی‌شود و حتی در بعضی موارد، به‌طرز توهین‌آمیزی بسیاری از دانلودهای قانونی کاربران را لغو و خریدهای آنان را با مشکل مواجه می‌کند. خیلی عجیب است که در بین تمامی فروشگاه‌های اینترنتی، فروشگاه ویندوز جز بدترین آن‌ها قرار دارد و این درحالی است که این فروشگاه متعلق به شرکتی است که بهترین مهندسان و برنامه‌نویسان را در اختیار دارد، پس چنین فروشگاهی برای مایکروسافت به هیچ وجه پذیرفتنی نیست. اگر مایکروسافت به دنبال این است که پروژه «پلتفرم سراسری ویندوز» (پروژه‌ای که تمامی وسایلی را که سیستم عامل ویندوز بر آن‌ها نصب هست، به هم متصل می‌کند و یک شبکه ویندوزی جمع و جور برای کاربر خود ایجاد می‌کند که صد البته پروژه بسیار تاثیرگذاری برای مایکروسافت خواهد بود) و پروژه «اکس‌باکس همه جا» را با موفقیت پیاده‌سازی کند و همچنین مخاطبان را به سمت خود بکشاند؛ قدم اول این است که ریشه را عیب‌یابی کند. یعنی مایکروسافت هرچه سریع‌تر باید فکری به حال فروشگاه خود بکند وگرنه تمامی آن ایده‌ها و پروژه‌های زیبایش به خطر می‌افتد.

Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio

۴.اسکورپیو | عدم برقراری ارتباط با مخاطب

بزرگترین اشتباهی که سونی در سال گذشته مرتکب شد این بود که نتوانست به وسیله‌ی پلی‌استیشن ۴ پرو، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند و مزیت‌های این کنسول تازه‌وارد را به آن‌ها معرفی کند. بدین معنی که یک نوع سردرگمی خاصی به خریداران خود القا می‌کرد که شاید درنهایت بسیاری از آن‌ها را از این خرید منصرف کرد. و اما برای مایکروسافت که قصد معرفی نسل جدید اکس‌باس‌ خود یعنی اسکورپیو را دارد نیز چنین خطری وجود دارد. حال برای اینکه مایکروسافت اشتباه سونی را در انتقال مفاهیم اسکورپیو به مخاطبین و همچنین در بازاریابی تکرار نکند، ضروری است که اسکورپیو را هدف اصلی خود در کنفرانس E3 قرار دهد.

Forza Horizon 3, Halo, Project Scorpio
Forza Horizon 3 Lamborghini on Beach

۵. بازی‌های انحصاری | افت کیفیت

به بازی‌هایی مانند هیلو (Halo)، چرخ‌دنده (Gears) و فورتزا (Forza) توجه کنید. فوق‌العاده‌اند مگر نه؟ اما دیگر بازی‌های مایکروسافت چطور؟ سوال مهمی است. بازی «شکافت کوانتومی» (Quantum Break) یک ترکیبی از باگ‌ها بود و نه بیشتر. هم‌چنین بازی «ریکور» (ReCore) نیز یک سرافکندگی بزرگ برای این شرکت بود و یا بازی «رایس» (Ryse) خیلی بهتر از این‌ها می‌توانست ظاهر شود. چنین بازی‌هایی کم نیستند و به طور کلی باید عرض کرد که مایکروسافت هنوز هم مشکلات عدیده‌ای با بازی سازی دارد. کیفیت بازی‌هایش به طرز عجیبی در یک طیف وسیع و ناسازگاری جای می‌گیرند؛ از عالی تا ضعیف. مایکروسافت با تمام توان خود درحال تلاش برای افزایش تعداد مخاطبین اکس‌باکس است و این مسئله تمرکز را از این شرکت گرفته است. حال در سال ۲۰۱۷، بازی‌ دریای دزدها (Sea of Thieves) و دیگر انحصاری‌های مایکروسافت باید به خوبی Forza Horizon 3 و Gears of War 4 باشند تا کمی مایکروسافت را امسال در تحقق اهداف‌اش یاری کنند.


دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر