اگر ویتا را Apple ساخته بود

در ۱۳۹۰/۱۱/۲۰ , 17:33:36

چه می شد اگر آرم Apple به جای Sony بر روی PS Vita قرار می گرفت؟

قیمت دستگاه های مختلف الکترونیکی مسئله ای است که بحث در مورد آن هیچ گاه تمام نمی شود. بسیاری عقیده دارند که ویتا ۳۰۰ دلار نمی ارزد، در این مقاله سعی شده است هزینه ای که سونی به شما برای داشتن یک ویتا ی کامل تحمیل می کند با هزینه های مشابهی که شرکت اپل با دستگاه هایش وارد می کند مقایسه شود و ضمن توجه به این نکته که مردم (مخصوصا مردم ایالات متحده [و ایران]) وقتی نام اپل در میان باشد در مورد قیمت نگرانی ندارند، اما برای سونی قضیه متفاوت بوده و حواس ها جمع تر می شود؛ این باور که سونی گران فروشی می کند رد شود. با این مقاله ی تحلیلی همراه شوید. *مقاله پر است از کنایه هایی که ممکن است در نگاه اول منظور خود را نرسانند، اما با خواندن دوباره ی آن ها متوجه منظور اصلی نویسنده می شوید.* — دنیای بازی —

منبع مقاله: CNet

من زیاد به خاطر این مسئله ناراحت نیستم که چرا ویتا را پیش خرید کرده ام، اما ما در دفتر سایت با دیگر نویسندگان یک بحث همیشگی در مورد این که ویتا تا چه اندازه موفق خواهد بود داریم. بسیاری از مردم بر این باورند که ویتا درست مانند ۳DS رقیب راه ناهمواری را برای ادامه ی زندگی در پیش دارد و این باور بیشتر به خاطر قیمت بالای این دستگاه به وجود آمده است.

تا حدودی این قضیه را تایید می کنم. تا کنون چند بار در رویدادهای “پیش نمایش” که در چند ماه گذشته برپا شده بودند  با ویتا کار کرده ام و از قدرت های گرافیکی این دستگاه شگفت زده شده ام، همچنین نزدیکی این قابلیت به PS3 هم توجه مرا بسیار به خود جلب کرد. با این که برخی از امکانات مانند صفحه ی نمایش لمسی حیله گرانه به نظر میرسند (به علاوه، صفحه ی لمسی ۵ اینچی که در پشت دستگاه تعبیه شده است) ، از طرفی عمر باتری می توانست بیشتر از این حرف ها باشد (باتری به نوعی در داخل دستگاه پلمپ شده است و شما نمی توانید یک باتری یدکی را جایگزین کنید) و آخرین نکته که باورش همچنان بسیار سخت است، کارت های حافظه ی اختصاصی است که برای بازی کردن با ویتا حتما باید یکی از آن ها را بخرید، که حداقل ۳۰ دلار هزینه به شما تحمیل می کند.

چیزی در مورد همه ی این موارد به نظر آشنا می رسید. من همان کسی نبودم که ۱۰۰ دلار اضافه پرداختم تا iPad 16GB خود را به یک ۳۲GBـی اش ارتقا دهم؟ یا کمی ریزبینانه تر کسی بودم که این ۱۰۰ دلار را برای ۱۶ گیگابایت حافظه ای پرداخت کردم که به طور معمول ۲۰ دلار ارزش دارد؟ و آیا همه ی این چیزها حیله گرانه نیست؟

خیلی زود دریافتم که به همه ی این مسائل از دید اشتباهی نگاه می کردم. اگر Vita یک آرم شرکت Apple  را بر روی خود داشت، آیا همه ی این نگرانی ها درباره ی قیمت و پرداختن پول اضافی برای کارت حافظه ی اختصاصی به پس زمینه منتقل نمی شد؟ با ویتای ۳۰۰ دلاری (قیمت یک کارت حافظه ی ۱۶ گیگابایتی را به قیمت دستگاه اضافه کردم) شما نسبت به iPod Touch 32 GB ، که آن هم ۳۰۰ دلار قیمت دارد، چیز بیشتری در اختیار خواهید داشت. یک چیز بزرگ تر و البته با دکمه های واقعی گیمینگ به جای نوع مجازیشان.

شایان ذکر است: معمولا من علاقه ی چندانی به خرید دستگاه های نسل اولی ندارم، اما سونی از معدود کمپانی هایی است که دستگاه های نسل اولی اش خیلی خوب از آب در می آیند. من دو دستگاه PS3 اصلی (اولیه) خریده ام و آن ها هنوز هم به درستی کار می کنند! PSP های اولیه هم به خوبی ساخته شده بودند.

به هر حال، وقتی ویتا به پلتفرم های بازی راه پیدا میکند، “سخت افزار” فقط نیمی از معادله است. با این که این دستگاه از این لحاظ به خوبی ساخته شده است اما، iPhone و iPad دو نیروی عظیم منهدم کننده اند و این بیش از هر چیز به خاطر سیستم اقتصادی قوی اپل است که به خاطر App Store و نرم افزار ها و محتوای ارزان قیمت اش به وجود آمده. اپل با بازی های ۹۹ سنتی به مبارزه ای نابرابر قدم گذاشته است.

درس بزرگی که سونی می تواند از اپل بگیرد، ارزان کردن بازی های قابل دانلود خود است. بسیاری از عناوین قابل بارگیری (Download) سونی (که شامل بازی های قدیمی کنسول دستی PSP هم می شود) باید با قیمتی کمتر از ۳ دلار به فروش برسند. چیزی که در دنیای جدید بازی های همراه با ارزش است و چیزی که می تواند شتابی به حرکت ویتا بدهد: شما آن را برای کسی ه میخواهد یک مجموعه از بازی های قدیمی PSP داشته باشد و در کنار آن چند بازی “اعلا”ی ۴۰ دلاری بازی کند، مقرون به صرفه می کنید.

در نهایت با این که نسبت به آینده ی ویتا خوش بین تر از بسیاری از همکاران خود هستم، اما فکر می کنم که سونی باید قیمت محصول خود را به مثلا ۱۹۹ یا ۱۷۹ دلارکاهش دهد. تا حرکت واقعی ویتا آغاز شود.

شرم آور است که ویتا ۲۵۰ دلار — یا حتی ۲۸۰ دلار با احتساب کارت حافظه ی لعنتی– قیمت دارد. آرم PS Vita را با یک سیب بپوشانید تا بسیاری از مردم حتی بگویند که معمامله ی خیلی خوب بود! این طور فکر نمی کنید؟

نوشته ی David Carnoy

ترجمه: سعید زعفرانی


46 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. سونی <== تحت هیچ شرایطی این برند با کیفیت و عالی رو با برند بی خود دیگری عوض نمی کنم !!! اونم چی!! با بی خود ترین برند دنیا که اصلا فقط با تبلیغ در فیلمها هالیوودی رشد کرد مثل زمانی که موتورلا توی فیلمها هالیوودی حضوری فعال داشت !!! اکثر امریکایها فقط سراغ این برند رفتن !!!
    (انجمن Martial Art's )

    ۰۰
    1. سعید همین موتورولا که ازش بد میگی انقدر با کیفیت که شبکه های ایران نمیتونن به خوبی ساپورتش کنن.کیفیت صفحه و دوربین هاش فوق العاده هستند.در ضمن تمامی خطوط بی سیم و مخابراتی ایران قبل از تحریم ها موتورولا بود.برادر تو میای به کیفیت درجه یک آمریکا میگی هالیوودی؟ اصلا خودت بگو آمریکا پیشرفته تره یا ژاپن؟ تو دوست داری کرفت سوار شی یا تویوتا؟ دوستان اشتباه شما اینه که وقتی چیزی چشم و دلتونا میبره دیگه هیچ چیزا رو نمیبینید.خب برید تو چندتا کشور دیگه هم پرس و جو کنید بعدش ببینید که چقدر بازار دنیا با بازار گول زنک ایران متفاوته.اپل درسته که گرونه و بد قلقه ولی نهایت دقت در ساخت محصولاتش رعایت میشه.
      ______________________________
      Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
      انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

      ۰۰
    2. تنها ماشین آمریکای که دوست دارم (موستانگ – GT 500 ) ولی اگر قرار به انتخاب باشه اونم ژاپنی فقط ( GT-R 35 ) انتخاب اول تو ژاپنی ها بعدش ( Mitsubishi evo ) ماشینهای آمریکایی فقط اسب بخار دارن در مورد راه رفتن و هندلینگ فوق العاده ضعیف هستن !!! خوب ماشینهای امریکای هم از این قاعده اپل مستثنی نیستن مثلا ماشینهای کادیلاک می پرستن مثل گوشیهای اپل !!! ( انجمن Martial Art’s )

      ۰۰
  2. به نظر من سونی همیشه بهترین و با کیفیت ترین دستگاه ها رو میزنه . تلویزیون هاش که دیگه احتیاجی به نعریف نداره . لوازم صوتی که همیشه بهترین و … و در زمینه ی گوشی هم که خوشبختانه از اریکسون جدا شد و شاهد گوشی های شاخش خواهیم بود . کلا سونی یعنی کیفیت و دوام عالی . کدوم دستگاهی میتونه مثل ps1 هنوزم که هنوزنه بعد این همه سال بدونه هیچ مشکلی کار کنه یا ps2 که برا خودم ۱۰ ساله مثل چی داره داره کار میکنه . به نظر من قیمت vita اصلا هم گرون نیست . در حالی که مثلا گوشی های اپل قیمت های خیلی گرونی دارند در حالی که یه کلیپ HD نمیتونند پخش کنند ولی مثلا GS II سامسونگ از همه نظر بهتر از iphone 4 بود با قیمت کمتر .

    ۰۰
    1. کاملا موافقم از همین کنسول ها و تلویزیون هاش میشه فهمید محصولات سونی همیشه کیفیت بالایی دارن

      ۰۰
  3. ولی من تاحالا هرچی موبایل خریدم سونی اریکسون بوده و اگه شد این دفعه که رفتم سفر SONY XPERIA S تهیه میکنم ولی همون سونی اریکسون باحال تر بود به نظرم تا سونی خالی.
    ______________________________
    Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
    انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

    ۰۰
  4. خب مطمئنا کیفیت و اعتبار برند اپل چیز دیگری است و اصلا جای شک و شبهه و دلهره باقی نمیذاره.شما میتونید یک تی شرت اسپرت معمولی یا کیفیت خوب زا با ۳۰ هزار تومن بخرید ولی مطمئنا میرید از اون زشت تر و شاید با تنوع کمتر ولی با برند آدیداس میخرید ۹۰ هزار تومن و خیالتون از هر جهت راحته.من شرکت سونی را خیلی در زمینه های صوتی و تصویری قبول دارم ولی در آخر بگم اپل یچیز دیگس :wink:
    مطئنا برند آمریکایی :wink: کیفیتش از برند ژاپنی بهتره چون آمریکایی ها خیلی به محکم بودن و کارآمد بودن تجهیزاتشون معتقدند و از این جهت حاضرند کلی هزینه بپردازند ولی جنس خوب تحویل بگیرند.البته بگم که کیفیت لوازم سونی هم فوق العاده بالا است و از بهترین های بازار هست ولی خب همیشه تو هر زمینه ای یک رقیب بالاتر از خودش داره.برای مثال:
    در زمینه walkman رقیب سرسختی مثل ipod
    در زمینه تلویزیون شرکت پاناسونیک و توشیبا حرف اول را میزنند(البته از لحاظ کیفیت ساخت وگرنه سامسونگ خیلی زود تر از بقیه همیشه تکنولوژی رو میکنه!)
    پی اس ویتا هم چون رقیب سرسخت دیگری نداره خوش میدرخشه و چه بسا کمپانی بزرگ دیگری هم دست به رقابت بزنه و سونی را با مشکل مواجه کنه(البته اگه نیننتندو سخت افزار بهتر و قوی تری استفاده کنه میتونه پیروز بشه)
    ______________________________
    Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
    انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

    ۰۰
    1. walkman ==> ای پاد و بقیه مخلفات اپل فقط بخاطر تبلیغات هالیوودی و اینکه امریکاییها خیلی از برند تولید داخلی خودشون حمایت می کنن !!! میرن سروقت محصولات اپل درست مثل موتورولا در گذشته !!!
      tv ==> فکر کنم از افراد قدیمی بپرسی تلویزیون بهترین مارکش چی هست !!! میگن سونی و کیفیت تصویری که سونی تحویل میده بقیه برندها باید برن جلو بوق بزنن !!! امکاناتی که برای tv هاش در نظر میگیره !!! حتی باندهای داخلی صفحه نمایشهای سونی که تولید صدا می کنن از همه برندها با کیفیت تر هستش !!!
      بقیه لوازم تولیدی سونی هم از کیفیت و دوام عالی برخوردارهستش که برندهای دیگه آرزو دارن روزی مثل سونی انتخاب اول هر خانه ای و شخصی بشن !!! ( انجمن Martial Art’s )

      ۰۰
    2. روزبه جون اپل اصلا اون اعتبار سونی رو نداره و نخواهد داشت … اپل بیشتر به اجناس آنتیک میخوره تا مرغوبش! شخصا با سونی مشکل دارم ولی بین اپل و سونی گزینه ی دوم از نظرم معتبر تره … که صد در صد هم هست و براش دلیل دارم :wink:

      ۰۰
    3. هر دوی شما اشتباه میکنید چون به بازار داخلی چسبیدید.تازه سعید جان ویرا کل هیکل براویا انجین را میخوره.از هر ژاپنی بپرسی که سونی بهتره یا پاناسونیک میگه پاناسونیک.در ضمن سونی دیگه مثل قدیم هاش نیست و الان یکم کیفیت اجناس را تغییر میده.بهر حال شما بالا بری پایین بیای اپل یه کلاس دیگه ای داره که سونی تو خوابم نداره.میگی نه برو مک ایر و یک لپ تاپ وایو رو مقایسه کن.از صفحه رتینا بگیر تا وزن کم و ضخامت باور نکردنی.تازه سعید جانم من باهات شرط میبیندم هیچ هد ستی کیفیت و خروجی صدای آی چاد را نداره.
      ______________________________
      Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
      انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

      ۰۰
    4. ببین روزبه ژاپنی های بخش عادی جامعه ۸۵ درصد این بخش از صفحه نمایشهای توشیبا استفاده می کنن !!! انها هم مثل امریکایها فقط از تولید داخلیشون حمایت میکنن این با اطمینان کامل بهت میگم !!! تمامی قطعات الکترونیکی منزلشون باید ژاپنی باشه !!! سونی از وقتی سنگاپوری شد و کارخانجاتش از ژاپن کم کم خارج کرد ژاپنی ها اکثریت روی به برندهای داخلیشون آوردن و در زمینه صفحه نمایش بشدت سونی رو تحریم کردن !!! من با برند اپل اصلا حال نمیکنم ( بعد شما که مایکروسافتی هستی بیشتر از من باید مخالف این برند باشی )
      ( انجمن Martial Art’s )

      ۰۰
    5. سعید زعفرانی ! تو بر چه اساسی این حرف رو میزنی برادر؟ اگه تونستی برای من با دلیل و مدرک ثابت کنی که اپل اعتبار و کیفیت سونی را نداشته و نخواهد داشت من حرفک رو پس میگرم.دوستان باور کنید تکنولوژی آمریکا تمام دنیا رو تسخیر کرده.خودتونا گول نزنید ژاپن هم به گرد پای آمریکا نمیرسه چون اون ها تمام منابع دنیا را دارا هستند.
      ______________________________
      Copyright © ۲۰۰۹-۲۰۱۲ MEA Co. All rights reserved :arrow:
      انجمن حقوق بگیران مایکروسافت

      ۰۰
    6. خب من اساساً با این که تکنولوژی امریکا بهتر از ژاپن هست مخالفم … ژاپن همیشه یک تهدید جدی برای امریکا بوده و در خیلی از موارد از هم امریکا جلو افتاده … یکی از اون موارد “هوش مصنوعی (AI)” هست که به هزار و یک دلیل ژاپنی ها سرامد هستند. بماند، سونی علاوه بر ساقه ی درخشانی که داره، کلا خط تولید با کیفیت تری هم داره که مستقیما به سابقه بر میگرده، کاری به صنعت گیم ندارم که همش برای سونی ضرره! ولی درکل سونی مجموعه شرکت های بزرگی هست که اصلا و ابدا خط تولید فاکس کان (اپل ساپورت) به اون نمیرسه. یک مورد دیگه هم این که اساسا سونی خالق بسیاری از فناوری هاست و دیگه رد خور نداره که تولید کننده های دست چندمی مثل اپل که فناوری رو قرض میگیره (یکیش رتینا) اصلا در حد واندازه ی شرکتی مثل سونی نیستند که در خیلی از زمینه ها founder بوده. یک مورد دیگه این که من نمیدونم تا چه حد به این مورد اشراف داری ولی احساس می کنم مواد خامی که سونی استفاده می کنه معمولا بهترین کیفیت رو دارند که در نهایت به تولید یک محصول با کیفیت منجر میشه. در نهایت من سونی رو با فناوری امریکا مقایسه نکردم، با اپل مقایسه کردم و معتقدم که اجناس اپل فقط آنتیک اند و کلاس دارند، کیفیت هم دارند ولی نه در حد و اندازه های سونی … مثلا سونی در برابر مایکروسافت در بخش سخت افزار هم به نظر من مایکروسافت برنده است چون ثابت کرده …. ولی بین سونی و اپل، من سونی رو انتخاب می کنم.

      ۰۰
    7. کی میگه سونی خالق بسیاری از فناوری هاس
      این همیشه شرکتای امریکایی بودن که تو صنایع الکتریکی مختلف نسل عوض کردن
      همونطور که نسل گوشیهای لمسی رو خودشون اوردن الان هم با iphone5 نسل گوشیهای نوری رو به وجود اوردن
      بهترین برند سونی نیس بلکه بهترین برند موجود برای ما سونیه
      من الان یه لبتاپ سونی دارم و واقعا به قدرتش ایمان دارم
      ولی همونطور که یه سونی و یه dell با قدرت برابر قیمتای با اختلاف خیلی زیاد دارن و همتون همچین اختلاف قیمتی رو معقول میدونن همونطور هم سونی و اپل اختلاف قیمت دارن
      نه فقط تو این صنعت تو تمام صنعتای دیگه بحث برند یه یحث اساسیه و نمیشه ردش کرد و دلیلش هم سابقهی شرکتاس

      ۰۰
  5. دقیقا.این روزا اگر ارم سونی روی هر دستگاهی ببینی ناخوداگاه ۲ حس به منتقل میشه.
    ۱-این دستگاه برا بچه پول داراس
    ۲-الان این رو بخرم باید ۴۰ تومن پای فلان چیزش بدم یا اینکه بازیهای گرونش رو پیدا کنم.
    حالا در حالی که همین مسئله برای اپل هم وجود داره و هیچ کس هم با این دید به محصولاتش نگاه نمی کنه.
    تازه اگر ویتا رو اپل می ساخت یک سری از مردم راه می افتادن می گفتن :
    دیدی چی شد!!! این استیو جابز عجب ادم افسانه ای هست! من شنیدم که این رو زمانی که در بخش ICU بیمارستان بود طراحی کرده! ( همین ادم تا دیروز اسم جابز هم نشنیده بود!)

    ۰۰
    1. خداییش بیراهم نگفته ها. اگه از نظر نرم افزاری هم حساب کنیم ایپد یه چیز دیگس .بقیه ی دلایلم نویسنده گفتش

      ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر