نقد و بررسی بازی موبایلی نبرد اساطیر | ذائقه‌ی ایران کهن با ارتش کارتی

در ۱۳۹۶/۰۴/۰۴ , 20:20:43
بازی ایرانی, گوشی موبایل - Mobile Phones (Smart Phones)

در میان بازی‌های ویدیویی، برخی عناوین اعتیادآور می‌شوند و این عناوین، همیشه عناوینی بوده‌اند که پدیدآورنده‌ی سبک‌های جدید و نو در حوزه‌ی بازی بوده‌اند و سبب شده‌اند تا دیگر سازندگان در آن مسیر قدم بگذارند. بازی‌های کوچک‌تر، کم‌تر از خود نبوغ نشان می‌دهند و همیشه سعی دارند با تقلیدی ماهرانه‌ بتوانند از بزرگان سبقت بگیرند. تقلیدهایی که گاهی خوب و مناسب‌ و گاهی نه‌چندان جذاب و دل‌چسب هستند.

«نبرد اساطیر» (Battle of Legends) عنوان تازه ساخت ایرانی است که با محوریت گیم‌پلی استراتژیک کارتی- اکشن روانه‌ی بازار شده و به نحوی نمونه‌ی ایرانی عناوین بزرگ موبایل‌های هوشمند است. شرکت «تریکسمن» (Trixmen) توانسته با تکیه بر توانایی‌های ایرانی و تمدن کهن ما، عناصر تاریخی را درگیر بازی کند تا طعم بازی با اساطیر ایرانی را بچشیم. در ادامه همراه دنیای بازی باشید.

بازی ایرانی, گوشی موبایل - Mobile Phones (Smart Phones)
عناصر کهن و باستانی ارتش و سربازان ایرانی

 

گیم‌پلی با حضور قهرمانان کهن

بازی‌ نبرد اساطیر قالبی کارتی دارد، یعنی این‌که با فاکتورهایی اعم از سلامتی سرباز، قدرت تخریب و میزان انرژی روبه‌رو هستیم. این متغیر‌ها عامل تشخیص بازیکن برتر در زمینه مبارزه هستند. هرچه توان بازیکن در استفاده درست و به‌جا از کارت‌ها و سربازها بیش‌تر باشد، شانس برد و پیروزی در برابر حریف بالاتر خواهد بود. برای تمرین و کسب مهارت بازی چند مرحله مقدماتی را مهیا کرده تا مخاطب بیش‌تر با نوع گیم‌پلی آشنا شود. زمین بازی شامل دو دژ و سه مسیر برای جای‌گذاری کارت‌هاست و هدف اصلی از بین بردن قلعه دشمن در مدت زمان مشخص شده است.

هر زمین بازی برای محدوده‌ی خاصی از جام است؛ برای به‌دست آوردن جام و ارتقا دادن زمین مبارزه‌ باید پیروزی‌های زیادتری از آن خود کنید. با ورود به مراحل بالاتر کارت‌ها و سرباز‌های جدیدی معرفی می‌شوند و این شانس را خواهید داشت تا بتوانید کارت مربوط آن سرباز را در صندوق‌های مختلف جست‌و‌جو کنید. قدرت کارت‌های جدید به نسبت بیش‌تر از سطوح پایین‌تر است و به همین دلیل نیاز است تا بازیکن‌ها زمان زیادی را صرف رسیدن به زمین‌های جدید کنند.

گیم‌پلی این عنوان از عناصر مختلفی تشکیل شده که هر یک خاصیت مهم خود را یدک می‌کشد. ارتقای کارت‌ها و سربازان رکن جدایی ناپذیر از بازی‌های کارتی هستند؛ زمانی که پیروز شوید جوایزی در قالب صندوق‌ به شما اهدا می‌شود که شامل کارت‌، سکه و حتی الماس است. برای داشتن ارتشی قوی‌تر، مطمئن‌تر و مقاوم‌تر نیاز است تا کارت‌های بیش‌تری جمع‌آوری کرده و با ارتقا دادن آن‌ها سطح هر یک را افزایش دهید. ترکیبی که شما برای زمین مبارزه می‌چینید نیاز به هوش و ذکاوت دارد؛ هر کارت برای کاری خاص ساخته شده، برای مثال سرباز پیل‌تن از سلامتی بسیار زیادی برخوردار است و انتظار می‌رود نسبت به دیگر کارت‌ها، مقاومت بیش‌تری در مقابل نیرو‌های دشمن نشان دهد. ضمن این‌‌که تمامی این متغیرها باید مورد توجه باشد، دقت به مقدار اکسیر مورد نیاز هر کارت برای آماده شدن، بسیار حیاتی است. هنگام مبارزه احتیاج دارید تا هرچه سریع‌تر نیرو‌هایتان را به زمین بفرستید تا دشمن به راحتی مقابل دژ شما صف‌آرایی نکند؛ هرچند استراتژی‌های مختلفی را برای شکست دشمن می‌توانید اتخاذ کنید و سبک خود را در میدان نبرد پیاده کنید.

بازی ایرانی, گوشی موبایل - Mobile Phones (Smart Phones)
نتیجه‌ی ترکیب و استراتژی درست، قطعاً پیروزی است

 

صدا، تصویر، بجنگ!

با این‌که تمرکز «نبرد اساطیر» روی گیم‌پلی بوده اما در دیگر موضوعات هم نیز ضعیف عمل نکرده است. گرافیک فلش‌مانند آن سبب شده حجم بازی به شدت کاهش پیدا کرده و موبایل فشار کمتری برای اجرا متحمل شود، از سویی دیگر این گرافیک با تلفیقی از نقاشی‌ها و طراحی‌های اساطیر و سربازان جذابیت خود را تا حدودی افزایش داده است. انیمیشن‌ها به میزان قابل توجهی خوب طراحی شده‌اند و می‌توان حرکات سربازان در میدان نبرد را متناسب با فضای بازی توصیف کرد و گفت که ارتباط خوبی با تم بازی دارد، آن‌چنان که در واقع‌گرایانه بودن غرق نشده و سعی کرده حالت کارتونی خود را حفظ کند؛ علی‌رغم وجود آیکون‌ها و منوی نه‌چندان دل‌چسب، محیط مبارزه بسیار جذاب‌ طراحی شده است و نسبت به سطح هر بازیکن این زمین‌ها تغییر پیدا می‌کند و رنگ و لعاب دیگری به مبارزه‌ها می‌دهد.

جذابیت بازی‌ها از زمانی چند برابر می‌شود که موسیقی با موضوع عنوان و اتمسفرش ربط داشته باشد و صرف یک آهنگ برای خالی نماندن پس‌زمینه نباشد. اتمسفر «نبرد اساطیر» حماسی و قهرمانی خلق شده و از جهتی می‌طلبد که موسیقی پس‌زمینه و هم‌چنین افکت‌های صوتی در راستای همان فضای حماسی-کهن تدوین شوند. حضور موسیقی متناسب با فضای بازی، افکت‌های صوتی خوب و مرتبط، توانسته حس و حال یک عنوان ایرانی را به کاربر منتقل کند.

 

واقعیت افزوده، روزنه‌ی امید از وجود یک ایده!

یکی از مواردی که بسیار جالب و منحصر به‌فرد بود همین ایجاد بخش واقعیت افزوده برای پیدا کردن جعبه‌‌ها و صندوق‌ها در دنیای واقعی است. یک پوکمون کوچک در دل یک بازی کارتی، بسیار جذاب به نظر می‌رسد. برای استفاده از این مزیت کافی است که برای باز کردن صندوق را پیدا کردن کلید کلیک کرده تا بازی به شما در جهت پیدا کردن کلید صندوق راهنمایی کند. اگر چنانچه این کلید در ۱۰۰ متری مکان فعلی شما باشد، دوربین گوشی فعال شده و می‌توانید از صفحه‌ی موبایل به گشتن ادامه دهید. نیاز به جی‌پی‌اس برای مکان‌یابی کاربر نیز الزامی و هم‌چنین اتصال به اینترنت دیگر گزینه‌ی مورد نیاز در بازی است. اگر منصف باشیم، باید بگوییم یکی از بخش‌هایی که تمایز میان «نبرد اساطیر» و رقبایش ایجاد می‌کند همین واقعیت افزوده است!

بازی ایرانی, گوشی موبایل - Mobile Phones (Smart Phones)
منوی بازی آن‌چنان ترغیب کننده نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر