پیش نمایش بازی Final Fantasy XII: The Zodiac Age – بازگشت دوازدهمین فانتزی
اغلب طرفداران بازیهای نقش آفرینی، خصوصا نوع ژاپنی آنها، حتما یک نسخه از سری محبوب و ریشهدار «فاینال فانتزی» یا همان Final Fantasy را تجربه کردهاند. این سری با بیش از ۳۰ سال سابقه، یکی از قدیمیترین و تاثیر گذارترین بازیها در تاریخچه دنیای بازیهای رایانهای است. تاکنون چندین مورد از عناوین این سری برای کنسولهای مختلف بازسازی شده است و اینبار نوبت به قسمت دوازدهم آن رسیده. نسخه بهبودیافته (Remastered) عنوان Final Fantasy XII تا چند روز دیگر با نام Final Fantasy XII: The Zodiac Age برای پلیاستیشن ۴ راهی بازار میشود، اما چه تغییرات عمدهای در این عنوان اعمال شده است؟ با دنیای بازی همراه باشید تا به شکلی مفصل آنها را برایتان بازگو کنیم.
استفاده بهتر از سیستم مبارزاتی گمبیت
سیستم مبارزاتی «گمبیت»، همانطور که در نسخه اصلی این بازی هم آن را تجربه کردهاید، برای بهینهتر کردن واکنش یاران شما در مبارزات ساخته شده است. به کمک این سیستم شما میتوانید یاران خود را به گونهای برنامهریزی کنید که در صورت وقوع اتفاقهای مشخص (مثل نوع خاصی از حمله دشمن یا کشته شدن یاران و…) واکنشهای مشخص و مورد نظر شما را انجام دهند. در نسخه جدید سعی شده تا محدودیتهای این سیستم به حداقل رسیده و امکان چیدن ترکیب مطلوب فرامین برای بازیکنان مهیا شود. اگر شما جزء طرفداران شخصیت محبوب «بالتیر» هستید، خبر خوشی برایتان داریم! سازندگان وعده دادهاند تا با بهبود سیستم گمبیت، شخصیت بالتیر بهشکل عمیقتری قابل بازی و بررسی باشد؛ البته برای قضاوت در خصوص همهی این موارد باید تا آمدن بازی و تجربهی آن صبر کنیم.
بهینه سازی درجه سختی
از نظر بسیاری، نسخهی دوازدهم بازی علیرغم داشتن سیستم مبارزات در لحظه (Real Time)، بیش از آنچه که باید دشوار بود. در همین راستا سعی شده تا در نسخهی جدید به این مساله توجه شود. «هیراکی کیتو»، تهیه کنندهی بازی در این خصوص اظهار کرده است: «ما سعی کردیم تا بازی را متعادلتر کرده و فضایی شبیهتر به عناوین کلاسیک این سری ایجاد کنیم.»
اضافه شدن بخش آزمونها (Trails)
آسانتر شدن بازی نباید طرفداران پر و پا قرص این سری که از مبارزات دشوار و پیچیده لذت میبرند را مایوس کند؛ زیرا در نسخهی جدید، بخش آزمونها (Trails) به بازی اضافه شده که مشابه حالت بقا (Survivor) در سایر بازیهاست و شما را در برابر ارتشی عظیم از دشمنان قرار میدهد. مجموعا ۱۰۰ مرحله دشوار در انتظار بازیکنان در این بخش است و به گفتهی سازندگان، نمیتوان بدون تغییر در استراتژیهای مبارزات و گمبیتها تمامی آنان را پشت سر گذاشت. پس اگر مرد نبرد هستید، خود را برای مبارزهای نفس گیر آماده کنید که هر مرحلهی آن دشوارتر از قبل خواهد بود.
امکان حرکت سریعتر و راحتتر در محیط
وقتی Final Fantasy XII در سال ۲۰۰۶ عرضه شد، دنیای بازی نسبت به عناوین آن زمان از عظمت قابل توجهی برخوردار بود. اما گشت و گذار در دالانها و صحراهای این عنوان خیلی زود بازیکنان را خسته میکرد، زیرا باید تمام محیط را با پای پیاده طی میکردند. این امر بیش از هر زمانی، به هنگام انجام ماموریتهای جانبی آزاردهنده بود، زیرا باید مسافتهای زیادی را برای انجام کارهایی نهچندان بزرگ طی میکردید. آقای کیتو دلیل این مساله را محدودیتهای سختافزاری کنسول پلیاستیشن ۲ در سال ۲۰۰۶ بیان کرده و در نسخه جدید حالت حرکت سریع را به بازی اضافه کرده است (هرچند که این حالت در نسخهی بین المللی عنوان اصلی روی همان کنسول PS2 موجود بود). وی علاوهبر این موضوع، به بهینهتر شدن سیستم گشت و گذار در بازی هم اشاره کرد که طی آن پیدا کردن مسیر راحتتر شده و از گم شدن در جهان وسیع بازی جلوگیری میشود. از طرف دیگر، سیستم ذخیره خودکار هم به بازی اضافه شده تا در صورت وقوع اتفاقات غیرمترقبه (که البته نمک بازیهای سبک نقش آفرینی است)، نیازی به تکرار مراحل و فرآیندهای طولانی نباشد.
سیستم توانایی (حرفه)های زودیاک
در نسخهی اصلی بازی، تمامی شخصیتها از یک سیستم واحد قابلیتها و قدرتها برخوردار بودند و به همین دلیل تنوع چندانی در افزایش تواناییهای شخصیتها دیده نمیشد و سازندگان بعد از مدتی با معرفی سیستم شغلی زودیاک سعی در رفع این یکنواختی کردند. این ویژگی در ابتدا تنها در نسخه بینالمللی بازی اصلی وجود داشت، اما اکنون در نسخهی جدید به صورت کامل گنجانده شده و امکان شخصیسازی بیشتر و طبقهبندی شخصیتها در ۱۲ گروه حرفهای (مثل کماندار، دلاور و حتی کلاس محبوب جادوگر سرخ و…) را میسر میکند. تهیه کنندهی بازی این سیستم را از عوامل جذابیت بازی میداند: «این شغلها به هر شخصیت، قابلیتهای خاصی میدهند و شما را قادر میسازند تا اعضای گروه خود را شخصیسازی کرده و از رشد و پیشرفت آنها لذت ببرید.»
۱۲ حرفه موجود در بازی
بهبود کیفیت بافتها و جزئیات
کمترین توقع همهی ما از نسخهی بازسازی شدهی یک عنوان قدیمی، بهبود گرافیکی آن است. نسخه جدید Final Fantasy XII هم از این قاعده مستثنی نیست. در این نسخه کیفیت بافتها افزایش یافته و امکان پشتیبانی از وضوح (رزلوشن) تمام HD هم به بازی اضافه شده است. جزئیات محیط و شخصیتها هم بهبود پیدا کرده و این امر را میتوان در لباس شخصیتهای بازی بیشتر احساس کرد. البته، آن گونه که از تصاویر و ویدئوها پیداست، نباید انتظار یک بازی کاملا نسل هشتمی را داشته باشیم؛ زیرا این بازی تنها به بهبود نسخه اصلی پرداخته، نه بازسازی آن و کیفیت بصری بازی با توجه به عناوین بزرگ نسل هشتم، هیچ حرفی برای گفتن ندارد.
اضافه شدن جوایز (Trophy) و موسیقیهای متن جدید
طبق بیانات سازندگان، در این نسخه سعی شده تا بازی از سیستم جوایز که در شبکه پلیاستیشن وجود دارد پشتیبانی کند. مثل سایر بازیها، به ازای انجام اعمالی خاص در بازی، به شما جوایزی تعلق میگیرد. موسیقیهای جدیدی هم به مراحل و محیط بازی اضافه شده است تا تجربهی سمعی بازی را هممانند بخش بصری آن بهبود ببخشد.
موارد فوق از مهمترین تغییرات اعمال شده در نسخهی جدید فاینال فانتزی است؛ عنوانی محبوب که اکنون سعی دارد تا جای خود را در نسل هشتم هم بیش از پیش باز کند. به گفته سازندگان، تلاش شده تا در این نسخه مشکلات مطرح شده از سوی بازیکنان رفع شود و تجربه بهیاد ماندنی از این بازی کلاسیک بازی دیگر در ذهن طرفداران این سری زنده شود. این عنوان در تاریخ ۱۱ جولای (۲۰ تیر) برای کنسول پلیاستیشن ۴ منتشر میشود. اگر شما هم از طرفداران این سری هستید، آیا فکر میکنید Final Fantasy XII: The Zodiac Age میتواند مانند برخی از نسخههای بهبود یافته از عناوین محبوب دیگر، دل طرفداران را بهدست آورد یا مانند برخی عناوین تنها به یک پورت ضعیف و رفع مسئولیت از سوی شرکت سازنده تبدیل خواهد شد؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
ممنون از علی خان بابت این پیش نمایش خوب
فاینال دوازدهم رو اگه اشتباه نکنم چهار سال پیش تجربش کردم. یه فانتزی بسیار عظیم و مفصل با دنیایی بس وسیع و گیم پلی سرگرم کننده. ولی متاسفانه بازی فقط و فقط یک ایراد داشت و همان ایراد, فاینال ۱۲ را برایم بدل به ضعیف ترین و معمولی ترین نسخه ای کرد که از این سری تجربه کردم. و ان ایراد مذکور, داستان و شخصیت پردازی های بسیار بد بازیست. روایت کند و بی مایه, شخصیت های ماست و تیپ وار و عاری از پیچیدگی و عمق و ساختار کلی که شباهت بسیاری با یک بازی mmorpg مثل نسخه های یازده و چهارده دارد. درواقع بنظرم سازنده ها با دنیای باز کردن تمام و کمال این نسخه, نتوانستند داستانی یکپارچه و قوی در این ساختار تازه بوجود بیاورند و هرچه که نیز هست, صرفا یک بهانه از سر باز کردنیست که به این همه بالا و پایین رفتنای شما مثلا هدفی خاص ببخشد. این فقدان داستان در این نسخه, شخص بنده را بسیار مایوس کرد و در تجربه کلیم از بازی نیز تاثیر بسیاری گذاشت. تکلیف نسخه ۱۴ جداست, کسی از یه انلاین کلان توقع هیچی به جز سرگرم کننده بودن ندارد, ولی خیلی حیف است که ۶۰ ساعت گیم پلی داستانی در اثرت قرار بدهی, ولی در انتها بودن یا نبودن شخصیت های اصلی یا تغییرشان با غاز کمترین تفاوتی در هیچ کدام از بخش های بازی و بازیکن لحاظ نکند.
هر سری بزرگی، بالا و پایین خودشو داره. چون توقع آدم با تجربه هر شماره از بازی بالاتر میره. من خودم در بین بازی های فاینال فانتزی، عنوان فرعی Dirge of Cerberus رو دوست داشتم. الان هم بی صبرانه منتظر عرضه قسمت ۱۵ بازی برای کامپیوتر هستم.
دوازده بجز بخش داستانی در تمامی ضمینهها یه نقشآفرینی عالیه.سو برداشت نشه. همون داستان هم قربانی جهانباز شدن این نسخه و ناتوانی سازندهها در تنیدن یک داستان در این بستر تازه شد. وگرنه در طراحی دنیا، مکانیکهای گیمپلی، طراحی هنری و گرافیک فنی و موسیقی دقیقا به اندازه نام این سری فوقالعاده کار کرده.