«ریزر فون» معرفی شد؛ گوشی هوشمندی مخصوص گیمرها
آیا شما واقعاً میتوانید گوشی اندرویدی برای گیمرها بسازید؟ آیا گوشیهای دیگر آنقدر قدرت ندارند که از پس اجرای بازیهای اندروید برآیند؟ اینها سوالاتی است که ریزر پس از ساختن اولین گوشی هوشمند خود باید به آن جواب دهد. در ادامه با دنیای بازی همراه باشید.
این دستگاه از یک صفحهنمایش ۵.۷ اینچی با رزولوشن ۱۴۴۰p بهره میبرد. مهمترین ویژگی این صفحهنمایش داشتن رفرش ریتهای متنوع مانند جدیدترین آیپد پروی اپل است. مقدار فوقالعادهی ۸ گیگ رم و ۶۴ گیگ حافظهی داخلی به همراه قابلیت افزودن از طریق کارت حافظه از دیگر ویژگیهای ریزرفون هستند. این گوشی همچنین از اسپیکرهای استریو که جلوی دستگاه قرار گرفتهاند و باتری بزرگ ۴،۰۰۰ میلی آمپری استفاده میکند. قلب تپندهی گوشی هم پردازندهی قدرتمند اسنپدراگون ۸۳۵ است. هر دو دوربین پشتی ۱۲ مگاپیسکل هستند و از ساختاری مشابه آیفون برخوردار هستند؛ یک دورببین دریچهی f 1.8 برای شاتهای عریض دارد و دوربین دیگر تلهفوتو با دریچهی f/2.6 است. میتوان گفت که ریزرفون طراحی شده تا دل دوستداران قدرت پردازشی را ببرد.
ریزر از این بابت که محصولاتی را روانهی بازار میکند که شعار «از گیمرها، برای گیمرها» (for gamers, by gamers) را تداعی میکند، به خود میبالد. آنها باور دارند که قدرت بالای گوشی باعث میشود تا ظاهر نهچندان زیبا، حاشیههای زیاد اطراف صفحهنمایش و عدم حضور جک هدفون را جبران میکند. مورد آخر با شعار ریزر تناقض زیادی دارد. ریزرفون که برای گیمرها ساخته شده از یک اتصال ساده برای یکی از کاربردیترین وسایل گیمرها بیبهره است. ریزر در جعبهی گوشی یک دانگل قرار داده که به کمک آن میتوان هدفون را به گوشی وصل کرد اما عدم وجود جک هدفون در یک گوشی که برای گیمرها ساخته شده، ایراد بزرگی است.
من شخصاً در این موضوع که این گوشی برای گیمرها ساخته شده با ریزر موافق نیستم. حتی گیمرهایی که چراغهای LED روی موس و کیبرد را دوست دارند هم نمیخواهند تمام این عناصر را در گوشی هوشمند خود ببینند. اکثر کاربران از گوشیهای خود یک چیز میخواهند؛ طراحی پر زرق و برق و ارگونومیک مانند گلکسیاس ۸ یا آیفون X. نباید به بهونهی «برای گیمرها» بودن گوشی خود را زشت طراحی کنیم، حتی اگر اینگونه طراحی در دنیای گیم زیاد باشد.
مهمتر از اینها، ریزر هیچ کار متفاتی انجام نداده تا این گوشی در بازیها بهتر از سایر گوشیهای اندرویدی باشد. همهی پرچمداران دیگر از اسنپدراگون ۸۳۵ استفاده میکنند، وانپلاس مدتی است که گوشیهای خود را با ۸ گیگ رم بهفروش میرساند و نرمافزار تقویت شدهی ریزر نیز یک اپلیکیشن تقویت کننده برای بازی است که کارایی چندانی را از خود نشان نمیدهد. در این اپ شما میتوانید تا بازیها را در اولویت برنامهها قرار دهید، رزولوشن منساب را تنظیم کنید و بهبودهای جزئی دیگری نیز اعمال کنید. من زمان زیادی را صرف بازی با گوشی اندرویدی خود میکنم و بهندرت پیش میاید که بخواهم بازیها را اولویتبندی کنم، به همین دلیل نمیدانم ریزر دقیقاً فکر میکند که با گوشی خود قرار است چه مشکلی را حل کند. در بخش رابط کاربری، نرمافزار همان اندروید ۷.۱.۱ نوقا به همراه دستیار صوتی گوگل است که با لانچر «نوا» مزین شده است. عدم استفاده از اندروید ۸.۰ اوریو ناامیدکننده است.
ریزر به کاربران می گوید که از بهترین سیستم گرمایشی موجود در بازار استفاده میکند و از فریم قلزی گوشی بهعنوان وسیلهای خنک کننده استفاده میکند و همین موضوع باعث میشود که شما بتوانید زمان بیشتری را به بازی کردن با گوشی خود بپردازید. من هم به شما میگوییم وجود این ویژگی جالب است اما آنقدر مهم نیست که بخواهید این گوشی را به غولهای دیگر اندرویدی ترجیح دهید. ریزر هنوز آنقدر در تولید گوشی ناوارد است که حتی تنظیمات مخصوص بازی که نوتیفیکیشنها را هنگام بازی کردن غیر فعال کند را در نرمافزارخود قرار نداده بود، تا زمانی که من به آن اشاره کردم. شوخی نمیکنم، واقعاً ریزر این ویژگی را پس از اینکه گفتم در گوشیهای سری S سامسونگ از آن استفاده میکنم و بسیار کاربردی است، در نرمافزار خود قرار داد. این موضوع هم تجربه و هم علاقهی شرکت به یادگیری را به خوبی نشان میدهد.
ریزر تمام توان خود را در صفحهنمایش به کار گرفته و از پنل شفاف IGZO که توانایی تنظیم فریم ریت تا ۱۲۰ هرتز را دارد، استفاده کرده است. این یعنی انیمیشنهای بسیار روان در طول بازی یا انجام کارهای دیگر را شاهد خواهیم بود. فریم ریت بالاتر باعث میشود که تجربهی کار با گوشی روان و سریع به نظر آید. این همان صفحهنمایشی است که باید در بین گوشیهای هوشمند به یک استاندارد تبدیل شود و به ما کمک میکنیدعمر باتری با توجه به نیاز خود تنظیم کنیم. آیا این دلیل برای وجود ریزرفون کافی است؟
این گوشی ۷۰۰ دلار قیمت گذاری شده و بهطور مستقیم از وبسایت ریزر و آمازون بهفروش میرسد. قیمت دستگاه نشان میدهد که ریزرفون وارد قسمت بهترین گوشیها و پرچمداران شده است. این گوشی در کنار گوشیهایی که فوقالعاده طراحی شدهاند مانند گلکسی نوت ۸، الجی وی ۳۰، اچتیسی یو ۱۱، وانپلاس ۵ و هوآوی میت ۱۰ پرو قرار میگیرد. همهی این گوشیها مشخصاتی دارند که با ریزرفون برابری میکند، به غیر از صفحهنمایش. بیشتر آنها حاشیهها را به حداقل رسانده و از جک هدفون برخوردارند. چرا کاربران باید با وجود چنین رقبایی ریزرفون را بخرند؟ شاید ریزر جوابی در این مورد داشته باشد، اما بعد از تجربهی کار کردن با این دستگاه من نمیتوانم آن را تشخیص دهم.