۱۵ استودیو بازی سازی که ورشکست شدند – ساختن بازی‌های فوق‌العاده کافی نیست!

در ۱۴۰۲/۰۲/۱۱ , 14:20:20

موفقیت یک استودیو بازی‌سازی الزاما به معنی تداوم تجارت آن استودیو نیست. همان‌طور که می‌دانید، بارها شده است که در چند سال اخیر نام برخی شرکت‌ها و استودیوهای بازی‌سازی را شنیده‌ایم و با وجود این‌که بازی‌های زیبایی برای ما گیمرها ساخته‌اند، به دلایلی دیگر وجود خارجی ندارند و در اکثر مواقع نمی‌توانیم برای بقای آن‌ها کاری انجام دهیم. با دنیای بازی همراه باشید تا نگاهی به ۱۵ استودیوی خوب و دوست‌داشتنی دنیای بازی‌های ویدیویی بیندازیم که به هر دلیلی تعطیل شدند.

THQ

با وجود عرضه فرنچایزهای زیبایی چون Saints Row ،Darksiders و Homefront توسط THQ، فروپاشی این استودیو و خبر تعطیلی آن چیزی بود که واقعا انتظارش را نداشتیم ولی این اتفاق افتاد و این استودیو تعطیل شد و همه گیمرها را مبهوت کرد. در چند سال قبل (از ورشکستگی) THQ عناوین زیبایی را به بازار عرضه کرده بود ولی به‌دلیل مشکلات مالی، این استودیو مجبور شد که اعلام ورشکستگی کند و تخفیفات عظیم و اخراج کردن تعدادی از کارکنان هم نمی‌توانست جلوی این مسئله را بگیرد. خوشبختانه خبر خوب این بود که بعد از اعلام ورشکستگی این استودیو، تمام چیزهایی که از آن باقی مانده بود توسط Nordic Games خریداری شد و در طول چند سال اخیر تعدادی از بازی‌های مربوط به THQ تحت پرچم THQ Nordic ساخته و عرضه شده است.

Ensemble Studios

Image result for Ensemble Studios

استودیو Ensemble نامی بود که همیشه هم‌ردیف نام RTS بود یا همان Real Time Strategy بود. این استودیو که عناوینی چون Age of Empire ،Age of Mythology ،Halo Wars و Star Wars Galactic Battlegrounds را ساخته و عرضه کرده بود، به جرات پرچم‌دار سبک RTS بود؛ اما در سال ۲۰۰۹، بعد از اینکه مایکروسافت تعدادی از کارکنان این شرکت را اخراج کرد، این استودیو تعطیل شد. امیدواریم که روزی شاهد یک نسخه دیگر از سری زیبای Age of Empire باشیم.

Lionhead Studios

یک استودیو دیگر که توسط مایکروسافت بسته شد. این استودیو که توسط Peter Molyneux مدیریت می‌شد، کار ساخت و عرضه بازی معروف Black & White (خیر و شر) را برعهده داشت، ولی بیشتر به‌خاطر سری Fable معروف شده است که دو نسخه اول آن توسط منتقدین بسیار ستایش شده است. در نهایت در سال ۲۰۱۶، درحالی‌که این استودیو در حال ساخت بازی Fable Legends بود، ساخت این بازی متوقف شد و این استودیو به‌کلی تعطیل شد.

Guerrilla CambridgeKillzone Mercenary

این استودیو که در ابتدا نام‌اش Millennium Interactive بود، بازی‌های زیبایی چون نسخه Remake بازی Frogger، سری MediEvil که hack-n-slash بود و نسخه PSP بازی LittleBigPlanet و چندین عنوان دیگر را ساخته بود. در سال ۱۹۹۷ این استودیو توسط سونی خریداری شد و با Guerrilla Games ادغام شد تا در ساخت عناوین Killzone دست داشته باشد و این استدیو Guerrilla Cambridge نام‌گذاری شد. البته، متاسفانه این استودیو در ژانویه ۲۰۱۷ توسط سونی تعطیل شد و آخرین عناوینی که از این استودیو دیدیم، بازی‌های زیبای Killzone: Mercenary و RIGS بود که روی PS4 عرضه شدند.

Maxis Emeryville

تاثیر این استودیو بر دنیای بازی‌های ویدیویی و مخصوصا ژانر Simulation بسیار چشم‌گیر است. عناوینی نظیر SIMS و SimCity و البته Spore در ابتدا توسط این استودیو عرضه شدند. سپس در سال ۲۰۱۵ تغییراتی در ساختار شرکت MAXIS EMERYVILLE به‌وجود آمد و نام این شرکت به Maxis تغییر کرد و بسیاری از کارکنان آن به استودیوهای دیگر منتقل شدند. نتیجه این تغییر، این بود که کیفیت نسخه‌های بعدی بازی‌های Sims و SimCity به شدت افت کرد ولی خوشبختانه این بازی‌ها اخیرا کیفیت نسبتا مطلوبی دارند و میراث MAXIS EMERYVILLE به یاد خواهد ماند.

Bizarre Creations

Bizarre Creations فرنچایزهای محبوبی چون Geometry Wars و Project Gotham Racing را عرضه کرد و هم‌چنین روی عناوینی چون Blur و Blood Stone کار کرد. با اینکه حق و حقوق فرنچایز Project Gotham Racing در دست مایکروسافت است، در سال ۲۰۰۷ این استودیو توسط Activision خریداری شد. سه سال بعد، اکتیویژن تلاش کرد تا این استودیو را به مزایده بگذارد ولی خریداری پیدا نشد و اکتیویژن مجبور شد این استودیو را تعطیل کند.

Silicon Knights

این استودیو کانادایی عناوین زیبایی در صنعت بازی‌های ویدیویی نظیر اولین نسخه Legacy of Kain و بازی‌ Eternal Darkness را برای کنسول Gamecube ساخت و عرضه کرد، ولی به‌دلیل برخی اختلافات قانونی که اکثر آن‌ها بر علیه است.دیو Epic Games بود، توان مالی خود را از دست داد و مجبور شد که در سال ۲۰۱۴ به کار خود پایان دهد. این خبر برای طرفدارن سری‌هایی چون Eternal Darkness و Too Human بسیار زجرآور بود زیرا احتمالا دیگر هیچ‌وقت نسخه دوم این عناوین را به چشم خود نخواهند دید.

Psygnosis

وقتی به عناوینی چون Destructuon Derby ،Formula ،Wipeout و دیگر عناوین که استودیو Psygnosis ساخته است نگاه می‌کنیم، با خود فکر می‌کنیم که واقعا چه شد که این استودیو تعطیل شد. خبر تعطیلی این استودیو حقیقتا برای بسیاری از بازیکنان دردآور و مبهوت‌کننده بود. این استودیو در ابتدا در سال ۱۹۹۳ توسط سونی خریداری شد و در سال ۲۰۰۰ تصمیم به تغییر عنوان به Studio Liverpol گرفت و تا چند سال بعد هم عناوین دیگری از این استودیو به بازار عرضه شد؛ ولی در سال ۲۰۱۲ بود که این استودیو توسط سونی تعطیل شد. می‌توانیم امیدوار باشیم که برخی از فرنچایزهای این استدیو همانند Wipeout توسط سونی و استودیوهای دیگر ساخته و عرضه شوند.

Acclaim Entertainment

زمانی نام Acclaim در صنعت بازی‌سازی بسیار پرآوازه بود و وقتی به بازی‌ها و فرنچایزهایی که توسط این استودیو عرضه شده‌اند نگاه می‌کنید، باورتان نمی‌شود که چنین استودیو قدرتمندی تعطیل شده است و دیگر برای ما عنوانی عرضه نخواهد کرد. عناوین نام‌آشنایی چون Turok ،Mortal Kombat ،Burnout و Re-Volt و چند عنوان برجسته هم‌چون (برخی از نسخه‌های) Batman و Spider-Man توسط این استودیو ساخته و عرضه شده‌اند. این استودیو در سال ۲۰۰۴ اعلام ورشکستگی کرد و این خبر واقعا با توجه به تعداد زیاد عناوینی که این شرکت ساخته بود، ناراحت‌کننده بود.

Free Radical Design

Free Radical Design جمع سازندگان و تهیه کنندگان بازی معروف اول شخص شوتر TimeSplitters بود که خبر از هم پاشیدگی استودیو‌شان واقعا همه را مبهوت ساخت و باعث ایجاد یک ابهام شد. این استدیو از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ مشغول کارکردن روی ساخت بازی Star Wars: Battlefront III شده بود و با وجود این‌که این بازی تقریبا ساخته شده بود، هیچ‌وقت عرضه نشد و پروژه ساخت آن متوقف شد و استقبال نامطلوب بازیکنان از عنوان Haze باعث شد که این استودیو دچار مشکلات اقتصادی فراوان بشود و این‌گونه بود که این استودیو مجبور به اعلام ورشکستگی شود. این استودیو بعدها توسط Crytek خریداری شد ولی باز هم در سال ۲۰۱۴ به‌دلیل مشکلاتی دیگر تعطیل شد.

Zipper Interactive

Image result for ZIPPER INTERACTIVE

استودیو Zipper Interactive در عرض چند سال چندین عنوان زیبای شوتر ساخت و عرضه کرد. اولین عنوان برجسته این استودیو MechWarrior 3 بود که بازی خوبی بود، ولی این SOCOM US Navy Seals است که این استودیو را جاودانه کرده است. فرنچایز SOCOM که داستان‌اش در سه کهکشان مختلف شکل می‌گیرد، حقیقتا یک فرنچایز زیبا و دل‌نشین بود. این استودیو هم‌چنین بر روی عناوینی چون MAG و بازی Unit 13 روی PS Vita نیز کار کرده است. این استودیو نهایتا در سال ۲۰۱۲ توسط سونی تعطیل شد.

Evolution Studios

هر گیمری که طرفدار بازی‌های ریسینگ باشد، قطعا از خبر تعطیلی این استودیو ناراحت شده است. این استودیو عناوین WRC را روی PS2 منتشر کرد و روی سری Motorstorm نیز کار کرده است. هم‌چنین عنوان Driveclub که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد اثر این استودیو بود، اما همین بازی Driveclub بود که به‌خاطر نیاز به تمرکز بالا روی آن توسط سونی، باعث شد که مشکلات زیادی برای این استودیو به‌وجود بیاورد و در نهایت سونی در سال ۲۰۱۶ این استودیو را تعطیل کرد. البته، خوشبختانه همان سال کسانی که در استدیو Evolution کار می‌کردند، به Codemasters پیوستند و می‌توان گفت که روح استودیو Evolution هنوز زنده است.

Pandemic Studios

استودیو Pandemic روی عناوین فراموش‌نشدنی زیادی کار کرده است. این استودیو فرنچایزهایی چون Mercenaries و Destroy All Humans را ساختند و هم‌زمان روی چند عنوان Star Wars هم‌چون Star Wars Battlefront و Battlefront II (نسخه‌های قدیمی سری اصلی) کار کردند. این استودیو در سال ۲۰۰۸ به‌همراه BioWare توسط EA خریداری شد ولی بعد از اخراج شدن چند تن از کارکنان این استدیو در سال ۲۰۰۹، این استودیو نیز به زیر آب رفت.

Bullfrog Productions

این دومین استودیو Peter Molyneux است که در این لیست قرار دارد! استودیو Bullfrog Productions پشت پرده ساخته شدن عناوین کلاسیکی چون Syndicate, Dungeon Keeper و Populous بود. بعد از خریداری این استودیو توسط EA، آقای Molyneux این استودیو را ترک کرد تا استودیو Lionhead Studios را برپا کند (که در مورد پایان تلخ این استودیو قبلا صحبت کردیم) و این استودیو دیگر شکوه سابق خود را نداشت. این استودیو تحت نظارت EA چند بازی دیگر عرضه کرد ولی در نهایت در سال ۲۰۰۱ تعطیل شد.

Neversoft

استودیو Neversoft عناوین فوق‌العاده زیادی هم‌چون یک نسخه Spider-man در سال ۲۰۰۰، تمام نسخه‌های سری Tony Hawk’s Pro Skater و چند نسخه از سری Guitar Hero (وقتی که این فرنچایز توسط اکتیویژن در سال ۲۰۰۶ خریداری شد) را ساخته است. این استودیو با Infinity Ward در سال ۲۰۱۴ ادغام شد که منجر به همکاری این دو تیم برای ساخت بازی Call of Duty: Ghosts شد و همان سال عرضه این بازی، Neversoft نیز تعطیل شد.


2 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر