تمدنهای قدیمی با ظاهری جدید | پیشنمایش بازی Age of Empires: Definitive Edition
مهم نیست چهقدر از زمان عرضهشان گذشته باشد٬ بعضی بازیها هستند که همیشه یک جای مخصوص در سیستمهای گیمینگ ما دارند. گاهی اوقات که از بازیهای روز خسته میشویم٬ میرویم سراغ آنها و ساعتها خودمان را مشغول میکنیم٬ بدون آنکه اهمیتی بدهیم که بازی چه گرافیکی دارد یا چند بار آن را انجام دادهایم. Age of Empires جزو همان بازیها است که در سال ۱۹۹۷ عرضه شد و توانست به یکی از محبوبترین RTSهای تاریخ تبدیل شود. بعد از تجربه خوبی که مایکروسافت با Age of Empires II HD بدست آورد٬ تصمیم گرفت در زمان به عقبتر برود و نسخه ریمستر از نسخه اول سری یعنی بازی Age of Empires: Definitive Edition را بسازد. در ادامه با پیشنمایشی بر این بازی همراه دنیای بازی باشید.
سازنده: Forgotten Empires
ناشر: Microsoft Studios
سبک: استراتژیک RTS
پلتفرم: رایانههای شخصی
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۶/ ۲۰ فوریه ۲۰۱۸
برای اینکه بفهمیم یک ریمستر خوب چگونه است٬ باید ببینیم که توانسته ذات اصلی خود را حفظ کند و ما را به خاطرات خوش زمان بازی کردن آن برگرداند یا خیر. با این اوصاف Age of Empires: Definitive Edition را میتوان یکی از بهترین ریمسترها دانست چون ذات اصلی بازی همچنان دست نخورده و کامل باقیمانده است. تمام تمدنهایی که با علاقه رهبری میکردیم٬ از رومیان تا پارسها٬ همچنان در بازی وجود دارند و روند پیشرفتشان نیز همچنان مثل گذشته است.
جای تعجبی نیست که Definitive Edition بسیار خوب به نظر بیاید. اگر مقایسه کنید، نسخهای که در بیست سال پیش عرضه شد را با عنوانی که تا چند روز آینده عرضه میشود٬ متوجه میشوید کاری که Forgotten Empire با بازی در بخش هنری آن انجام داده است در حد یک معجزه است؛ بهخصوص وقتی میمیبینم که بازی از ۴K نیز پشتیبانی میکند. فقط بخش هنری بازی نیست که خوب از کار درآمده است٬ بلکه انیمیشنها هم تحسین برانگیزند. ساختمانهایی که بعد از حمله تخریب میشوند و سربازانی که در طول جنگ میمیرند بسیار واقعی از کار درآمدهاند. تکتک نیروها و ساختارشان از جمله Phalanx، تیرکمانداران و حتی سنگپرت کنها به زیبایی طراحی شدهاند. این اهمیت به جزییات نشاندهنده ارزش بالای کاری است که برای این بازی گذاشته شده و میفهمیم که صرفا با یک بازی قدیمی سرهم بندی شده طرف نیستیم.
قابلیت چند نفره در این بازی علاوه بر بخش آنلاین شامل بازی با LAN هم میشود. روش کاری این است که یک لابی بسازید و منتظر بمانید برای دیگران. سرویس Matchmaking در بازی باعث میشود با افرادی که در منطقه و سطح (Level) خودتان است٬ بازی کنید. Age of Empires Definitive Edition امکان این را میدهد که تا ۶ AI به نقشه اضافه کنید. اینکه با دوست خودتان یار شوید و برای از بین بردن دیگر تمدنها تلاش کنید٬ مطمئنا به تجربه لذتبخشی تبدیل خواهد شد. نکتهای که امید است در بازی نهایی به آن توجه شود٬ این است که در بتا امکان تغییر اندازه نقشه یا جزئیات بازی مثل آب و هوا وجود نداشت و بسیاری از بازیکنان خواستار قابلیتهایی برای شخصیسازی هستند.
کسانی که تجربهای از Age of Empires ندارند، باید بدانند که مبنای اصلی بازی هدایت مردم خود به سمت پیشرفت در گذر زمان است؛ به همین دلیل پیشرفت تکنولوژی در بازی از موارد حیاتی است. در طول بازی منابع جمع میکنید٬ ارتش خود را میسازید و به حریفان خود برای برنده شدن حمله میکنید. گیمپلی اصلی که شامل چگونگی پیدا کردن و جمعآوری منابع است٬ تغییر بهخصوصی نکرده است. اگر دنبال تحول آنچنانی هستید٬ آن را در Definitive Edition پیدا نمیکنید.
با وجود تغییراتی که استانداردهای RTS داشته، Age of Empires بیش از حد روی جمعآوری منابع و ساخت ارتشهای بزرگ تمرکز دارد؛ بهجای آنکه روی تاکتیکهای نبرد و ارتش، همانطور که در عناوینی مثل Company of Heroes و Dawn of War میبینیم٬ تمرکز داشته باشد.
Age of Empires Definitive Edition به دنبال ایجاد یک انقلاب نیست و درست هم نیست از آن چنین انتظاری داشته باشیم. مایکروسافت خواهان این است که آن گیمپلی اعتیادآور و جذاب خود را اینبار در قالبی زیباتر برای مخاطبین قدیمی و جدید خودش به ارمغان بیاورد و با توجه به نمایشهایی که تا به الان از این بازی دیدهایم، تا حد زیادی موفق بوده است. اینکه این بازی در استیم منتشر نمیشود، تصمیم بسیار عجیبی است که امیدواریم به فروش بازی لطمه نزند؛ اما بهتر است که کمکم Age of Empires قدیمی در سیستمتان را پاک کنید و در ۲۰ فوریه (۱ اسفند) Definitive Edition را از استور مایکروسافت خریداری کنید تا خاطراتتان را اینبار با وضوح بیشتری مرور کنید.