به طرح روی جلد اهمیت دهید

در ۱۳۹۱/۰۱/۰۲ , 02:22:08

وقتی قصد دارید یک بازی را انجام دهید چه می کنید؟ به مغازه ی‌ مورد نظرتان رفته از فروشنده در خواست بازی مورد نظرتان را می کنید و در آخر پول را داده و بازی تان را می گیرید. در راه برگشت به خانه هم در این فکر هستید که« گرافیک بازی چطوره»، «یعنی آخرش چی میشه ؟» و از این قبیل افکار. وقتی هم به خانه می رسید به سراغ کامپیوتر یا کنسول تان رفته و دیسک را در آن گذاشته و.. بقیه اش را هم خودتان می دانید. اما در این روند آیا شده که با دقت به طرح روی جلد بازی ای که خریده اید دقت کنید؟ تا به حال فکر کرده اید که طرح روی جلد چه اهمیتی دارد؟
جواب خود من که این است: «خب اگه طرح روی جلد اهمیت نداشت می تونستن بازی ها رو تو یه قاب معمولی بدن و فقط روش اسم بازی رو بنویسن تا از بقیه متمایز باشه.»

همه می‌دانیم که طرح جلد محل قرار دادن اسم بازی، لوگوی ناشر و سازنده و در جه سنی‌بازی است. اما به نظر من تنها چیزی که باعث اهمیت طرح روی‌ جلد می شود تصویر پس زمینه آن است. تصویری که می تواند نقش یک کتابچه پر از اطلاعات در باره بازی را ایفا کند.
من قصد دارم از این به بعد ، طرح روی جلد بازی هایی که در آینده منتشر خواهند شد را بررسی‌کنم و اطلاعاتی را که می توان ازآن بدست آورد را ذکر کنم. اگر موافق هستید که من این کار را بکنم قلب پایین یادتان نرود.

در پایان قصد دارم تا به یکی از ظریف ترین و هنرمندانه ترین طرح جلد ها در تاریخ بازی های رایانه ای (البته از نظر خودم) اشاره کنم.

همان طور که می دانید (شاید هم نمی‌دانید!) دعوای بین اینفینیتی‌وارد و اکتیویژن از سر Call of Duty: Modren Warfare 1 شروع شد. قضیه از این قرار بود که اکتیویژن از آن همه سود، تنها یک دستمزد کوچک به اینفینیتی وارد داد. بعد از آن دعوا شروع شد و جدال ها ادامه داشت. حتی اینفینیتی وارد گفته بود که قصد دارد سری MW را از سری COD جدا کند. این طرح روی جلد اشاره ای بر همین موضوع است. در این طرح روی جلد علاوه بر این که بر ضد جنگ بودن مضمون بازی اشاره می کند به موضوع بالا هم نیز اشاره ای دارد. اگر تمام باکس آرت های سری COD را دیده باشید، تایید می کنید که تنها باکس آرتی که در آن اندازه نام سری از نام خرده سری کوچک تر است این باکس آرت است.

دوباره یادآوری می کنم، اگر موافق هستید قلب پایین یادتان نرود.


80 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

    1. سعید جان انصافا سری MW یک بازی ضد جنگه.
      وگرنه سازنده مرض نداره بیاد یه صحنه احساسی مثل صحنه مرگ یه خانواده تو آخر مرحله لندن(MW3) یا مرگ گوست و روچ تو MW2 رو بذاره.
      یا تو پایان MW3، وقتی‌ کاپیتان پرایس داره سیگار می‌کشه اصلا به تو احساس خستگی‌ وتنفر از جنگ القا نمیشه؟ به من که القا شد.

      ۰۰
    2. اون صحنه مرگ خانواده در اثر حمله تروریستی کثیفی جنگ نشون میداد که جنگ و ستیزکردن حاصلی جز مردن مردم عادی نداره حتی کودکان که بسیار معصوم هستند هم از جنگ و مردن در امان نیستن این صحنه ها ضد جنگ نیست بلکه کثیفی جنگ و سیاس ت ها رو نشون میده.
      اگر دنیای واقعی رو درست ببینی بعد این بازی رو انجام بدی این دست بازی ها فقط فقط بنفع (ا م ری کا و متحدانش) هستش و پشت پرده جنگهای مدرن هم شرکتهای اسلحه ساز این جنگها رو راه می اندازند تا بتونن فروش سلاح های خودشون بالاببرن تا درآمد زیادی نصیب خودشون بکنن و قبلا هم گفتم سیاس تهای دنیای مدرن ( تمامی کشورهای کره خاکی ) زندانی برای انسانها شده که آزادی ندارن . ( انجمن Martial Art’s )

      ۰۰
    3. “… این صحنه ها ضد جنگ نیست بلکه کثیفی جنگ و سیاس ت ها رو نشون میده.” سعید جان خوب وقتی بازی میاد کثیفی جنگ رو نشون می ده خوب داره ازش انتقاد می کنه دیگه!
      “… اگر دنیای واقعی رو درست ببینی بعد این بازی رو انجام بدی این دست بازی ها فقط فقط بنفع (ا م ری کا و متحدانش) هستش و پشت پرده جنگهای مدرن هم شرکتهای اسلحه ساز این جنگها رو راه می اندازند …” :?: :!: سعید جان بیا نگاهی به دلیل شکل گیری مهم ترین جنگ های معاصر بندازیم:
      ۱. جنگ جهانی اول: علل جنگ جهانی اول عبارت بود از: رقابت اتریش و روسیه در بالکان، اختلاف بین فرانسه و آلمان از سال ۱۸۷۰ دربارهٔ آلزاس ولرن و رقابت اقتصادی و دریایی بین آلمان و انگلیس؛ اما بهانهٔ شروع جنگ این بود که آرشیدوک فرانتس فردیناند ولیعهد امپراتوری اتریش – مجارستان به دست پرنزیب تبعه اتریش و متکلم به زبان صربستانی در ۲۸ ژوئیه ۱۹۱۴ در سارایوو بوسنی به قتل رسید و اتریش ادعا کرد صربستان در این کار دخالت داشته و تقاضا نمود تحقیقاتی با شرکت نمایندگان اتریش صورت پذیرد که دولت صربستان تحقیقات را قبول نمود ولی با حضور نمایندگان خارجی مخالفت کرد. دولت اتریش به صربستان اعلان جنگ داد و روسیه بسیج عمومی اعلام کرد و آلمان هم به حمایت از اتریش به روسیه و فرانسه اعلان جنگ داد. قوای آلمان به بلژیک حمله کرد و این اقدام یعنی حمله به یک کشور بی‌طرف موجب دخالت انگلیس در جنگ شد.
      ۲. جنگ جهانی دوم: ریشه این جنگ هم کاملا مشخصه و برمی گرده به ایدئولو‍ژی عجیب و غریب ه ی ت ل ر.
      ۳. جنگ شش‌روزه (۱۹۶۷ ) : در ۱۴ مه اسراییل مطلع شد که نیروهای نظامی مصر در حالت آماده باش قرار گرفته‌اند و مصر در حال متمرکز کردن نیروهای خود در صحرای سینا است. به دستور سپهبد عبد الحکیم عامر در فرمان رزمی شماره ۱ نیروهای نظامی مصر از ساعت ۱۴:۳۰ روز ۱۴ مه ۱۹۶۷ برای جنگ در حالت آماده باش کامل قرار گرفتند. روز ۱۵ مه نخست وزیر اسراییل دستور داد تا تعدادی از واحد‌های زرهی برای تقویت جبهه سینا به مرزهای آن منطقه اعزام شوند. در ۱۶ مه جمال عبدالناصر در نامه‌ای به سازمان ملل خواستار خروج نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد از منطقه حایل مرزی میان مصر و اسراییل می‌شود. مضمون نامه به این شرح است که مصر برای مقابله احتمالی با هرگونه تهدید نظامی اسراییل علیه کشورهای عربی در حال متمرکز کردن نیروهای خود در امتداد مرز با اسراییل است و به همین دلیل لازم است نیروهای پاسدار صلح فورا منطقه را ترک کنند. در همان روز رادیو قاهره اعلام کرد که «بقای اسراییل بیش از حد طول کشیده، ما از تهاجم اسراییل استقبال می‌کنیم. ما از جنگی که مدتها انتظارش را کشیده‌ایم استقبال می‌کنیم. نقطه اوج فرارسیده‌است. زمان جنگی که نابودی اسراییل را به همراه دارد فرا رسیده‌است.». در ۱۸ مه مصر مجددا از سازمان ملل خواست تا نیروهای پاسدار صلح را از منطقه خارج کند. بحران با خارج شدن نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد از صحرای سینا در ۱۹ مه تشدید شد. پس از خارج شدن این نیروها، دولت مصر به رهبری جمال عبدالناصر به استقرار و وارد کردن نیروهای بیشتر به صحرای سینا ادامه دادو و نیروها و جنگ‌افزارها بر مرز اسرائیل متمرکز شدند. در ۲۲ می، مصر با بستن تنگه تیران یا خلیج عقبه که در دریای سرخ قرار دارد، این راه آبی را بر کشتیهای اسرائیلی بست و بندر تازه‌بنیاد آنزمان بندر ایلات – که در جنوبی‌ترین بخش اسرائیل قرار دارد – را عملاً به حالت تعطیل درآورد. خلیج عقبه تنها راه ارتباطی در یایی اسراییل با شرق بود. اسراییل نفت خود را از عمده‌ترین شریک نفتی خود یعنی ایران از همین طریق وارد می‌کرد و بسته شدن این مسیر برای اسراییل تاثیر فلج کننده به دنبال داشت.
      ۴. جنگ کره: آرزوی کیم ایل سونگ برای وحدت کره و نیز تشکیل یک حکومت کمونیستی در شبه جزیرهٔ کره، زمینهٔ مناسبی را برای آغاز یک جنگ فراهم آورد و سرانجام در ژوئن ۱۹۵۰ ارتش کمونیستی کره به رهبری کیم ایل سونگ به منطقه جنوبی حمله کرد.
      ۵. جنگ ویتنام: تو این یکی در مورد نقش آ م ر ی کا باهات موافقم تا حدودی!
      ۶. جنگ ایران و عراق: این جنگ هم به خاطر آرزوها یا به قولی عقده های صدام حسین به وجود اومد.
      ۷. جنگ خلیج فارس: ایان جنگ ایران و عراق مقارن با بروز کشمکش با همسایهٔ ثروتمندی به نام کویت بود. صدام حسین بر این باور بود که جنگ او با ایران باعث شده‌است که کویت از حملهٔ قریب‌الوقوع ایرانیان در امان باشد. او همچنین معتقد بود چون جنگ او با ایران به سود کشورهای حوزهٔ خلیج فارس بوده‌است، دول عربی باید بخشی از بدهی عراق را ببخشند. صدام حسین با اصرار از کویت خواست که بدهی ۳۰ میلیارد دلاری عراق را که برای جنگ با ایران گرفته شده بود ببخشد، ولی کویتی‌ها زیر بار نرفتند.

      ۸. جنگ با طالبان: دلیل این جنگ هم برمی گرده به عملیات ۱۱ سپتامبر و کشته شدن حدود ۳ هزار انسان بی گناه. فراموش نکن که بعد از این جنگ دیگه هیچ عملیات تروریستی در آمریکا صورت نگرفت.
      ۹.جنگ امریکا با عراق: دو توضیح عمده برای آغاز این جنگ توسط جرج بوش رییس جمهور وقت آمریکا مطرح شد که یکی از آن‌ها رابطه صدام حسین با القاعده و دیگری نابودکردن سلاح‌های کشتار جمعی عراق بنابر توافق‌نامه ۱۹۹۱ بود.

      سعید جان من دیگه جنگ مهمی به خاطرم نمیاد. نمی دونم آمریکای بیچاره تو این جنگ ها چه نقشی داشت؟! خوشحال می شم اگه برام توضیح بدی. البته اگه دلایل منطقی براش داری. نه این که تفکرات ریشه در دایی جان ناپلئون بازی ما ایرانی ها داشته باشه!

      ۰۰
    4. ماکاروف جان !!! جنگهای مدرن منظورم از زمان ویتنام به بعد هستش که ام ری ک ا حضور فعالی در این بخش داشته حتما می دونی نیروهای زمینی پیشروی ا م ر ی ک ا ی ی در ۲۰ سال اخیر ارتش های خصوصی بودن و این ارتشها از خرید تجهیزات مدرن به هر قیمتی که شده دست میزنند و از غنیمت گیری در هنگام حمله امرارمعاش میکنن و پولهای کلانی بدست می آورند و شرکتهای سازنده سلاح هم با دیدن درآمد کسب شده این ارتشها دست به تولیدات جدیدتر میزنند تا درآمد خودشون بالاببرن جنگهای این دو دهه اخیر در خاورمیانه فقط برای پول بوده ولی در گذشته در سایر مناطق دنیا همونطور که خودت نوشتی و می بینی فقط برای قدرت نمایی بوده و بصورت امروزه که همه چیز پول شده جنگها نبوده.
      خوب شاید به طالبان حمله کرده در افغانستان ولی هدفش چیز دیگریست یکیش کسب عناصری طبیعی بسیار نادر هستش که مقدار زیادی در افغانستان موجود هستش و بقیه کشورها این عناصر ندارن و روسیه در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی دلیل حمله اش و اشغال افغانستان همین بوده و گرنه این افغانستان بنظرتون چه چیز مفید دیگری داره آیا نفتی داره تا با اون بشه کمی تجارت کرد !!!؟
      در مورد این سری بازی هم باید بگوییم من کثیفی جنگ بیشتر دیدم تا ضد جنگ بودن درست مثل فیلم غلاف تمام فلزی حالا دید من اینگونه است .
      ماکاروف جان ممنون از توضیحاتت برادر من کلا با سی ا ست در هر کشوری مخالفم چون فقط بلدن زندان درست کنن ( انجمن Martial Art’s )

      ۰۰
    5. با سلام!
      از دایی جان ناپلئون به ماکاروف عزیز:
      دایی جان عزیزم… می دانم که از مو و پیچشش شنیده ای. از جنگ و خانمان سوزیش شنیده ای اما از خانمان سوزان غایبش نشنیده ای. حکایت سوختن خانه ای چوبیست که در حین آتش گرفتنش، رعد و برقی مهیب درگرفته و در خانه اجاقی برای پختن غذا روشن بوده و صاحب خانه اش در حال درست کردن فانوس نفتی خود در کنار شومینه اش بوده که به ناگاه در هنگام رعد و برق ترسیده و دستش به فانوس خورده و بر زمین افتاده و در همین حین صدای گریه بچه اش را شنیده و به سمت او در اطاق بالای خانه دویده که در همین حال خانه آتش می گیرد و در پایان او گمان می کند که حادثه چنین رخ داده است. اما غافل از اینست که نوجوانی در کنار خانه او در حال روشن کردن کبریت برای سیگارش بوده و در حین مستی سیگار و کبریت بر زمین انداخته و خانه را بر آتش زده است. یا نوجوان شیطانی که کبریت را آتش زده و خانه را هم رویش… و سپس از آنجا گریخته تا مقصر قلمداد نشود!!!

      و اما… احتمالا از رکود اقتصادی جهان در زمان جنگ جهانی اول و فشارهایی که به دولت آمریکا وارد آمد، نیز می دانید و احتمالا این را هم می دانید که این کشور از درآمد تسلیحاتی حاصل شده و وامهایی که به کشورهای جنگ زده داده بود، توانست بر روی پای خود بایستد در حالیکه آمریکا قرار بوده بیطرف بماند. این از گذشته … بدون تردید از دشنام و صحبت های صدام درباره آمریکا و نقشش در جنگ با کویت نیز می دانید. چرا که برای جنگ با کویت از چراغ سبز آمریکا استفاده برده و حمله نموده اما در ادامه با حمله متقابلانه آمریکا روبرو شده است. به همین سادگی… این هم از زمان نچندان گذشته… احتمالا از گنجهای سلیمان و پادشاه افسانه ای کشور افغانستان هم یک چیزهایی می دانید و باز هم احتمالا از تغییر نقشه خاور میانه و تحولات آن و رکودهای اقتصادی اخیر و یا از بمب های ارتعاش دهنده زمین برای تولید زمین لرزه و شایعه ای که در رابطه با طوفان پاناما در همین ارتباط رخ داده بود و … این هم در زمان حال!!! و خیلی موارد دیگر که از گذشته تا حال نمی دانیم و می دانند. درست در همین احوال که در حال تخمه شکاندن و پسته خوردن هستیم، دیگران در حال پیش بردن توطئه ها و مقاصد استثماری خود هستند(داخلی و خارجی).
      درست همانند همین اختلا.س اخیر(۳۰۰۰ میلیارد و مشابه آن) که در پرده بود و بسیاری نمی دانستند و اگر از دهان کسی قبل از آن می شنیدند باور نمی کردند. اما حالا که پرده دریده شده و ماه از پشت ابر درآمده و چهره گرگ نمای بعضی ها عیان شده، به وای وای افتاده ایم و از دندانهای آنها به واهمه!

      ** -” فلپس: …من به ژاپنی ها احترام می گذارم” / “هیگینز: احترام! ما اینجا هستیم تا این حرامزاده ها را بکشیم” / ” فلپس: می دانی چرا ما با ژاپنی ها می جنگیم، سرباز؟” / “هیگینز: با احترام قربان! بخاطر اینکه این حرامزاده ها به بندر پرل هاربر حمله کردند.” / ” فلپس: و چرا آنها به بندر پرل هاربر حمله کردند، سرباز؟” / “هیگینز: چونکه آنها از ایالت متحده آمریکا و روش زندگی ما متنفر هستند” / ” فلپس: آنها بخاطر بسته شدن نفت و بنزین بر رویشان به ایالت متحده حمله کردند. اگر کشوری از دادن گاز و بنزین برای استفاده در ماشینهایمان امتناع کند، ما چه بلایی به سرش خواهیم آورد؟” — کول فلپس با سرباز هیگینز(در حین جنگ جهانی دوم) در بازی نوار لوس آنجلسی/ L.A. Noire **

      آقا دروغ چرا…تا قبر آآآآ … (دیالوگ مرحوم فنی زاده در سریال دایی جان ناپلئون)
      با تشکر از همه دوستان عزیزم!

      ۰۰
    6. خب دیگه سعید جان خودت جواب خودت رو دادی دیگه!
      وقتی میگی میخواد کثیفی جنگ رو نشون بده یعنی اینکه جنگ بده و همه اش ضرره ؛ وقتی‌ به نکات منفی چیزی اشاره کنی، یعنی ازش بدت میاد و مخالفش هستی‌ و سعی میکنی ازش دوری کنی؛ یعنی ضدش هستی. اینجا وقتی داره نکات منفی‌ جنگ رو میرسونه،‌یعنی‌ مخالف جنگ هستش و ضد جنگه.
      البته حرف تو درسته ولی به نظرم اینفینیتی‌ وارد با سری MW بیشتر میخواست به همه بگه مخالف جنگ وکشتار باشین. به نظرم ۲۰ درصد حرف این بازی شامل حرف تو میشه و بقیه حرف هایی‌که این بازی داشت به انزجار از جنگ مربوطه.

      باز هم میگم حرف تو درسته.نمونه بارزش هم BF3.

      ۰۰
  1. تعریف طرح روی جلد یا باکس ارت بازی ها:
    یعنی تعریف یک موضوع یا عنوان با زبان رنگ ها، اشکال، سمبل ها و … با شیوه ای زیبا و مناسب که در کمترین فضا بهترین مفهوم رو برای بیننده داشته باشه.
    هدف اینه که در یک فرم ساده مفهوم رو به ببیننده توضیح بده و ذهن بیننده رو درگیر چالش و بحث کنه.

    ۰۰
  2. من از بین کاور ها ، از کاور اسکایریم ( هر چند با بازیش زیاد حال نکردم ولی کاور زیبایی داشت ) / کاور سرخ پوست مرده : رستگاری / کاور بتمن خوشم میاد ولی همه ی سری بازی های فرقه ی قاتل هم کاور های زیبایی داشتند

    ۰۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر