پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ بالا رده (اردیبهشت ۹۸)
در ۱۳۹۸/۰۲/۰۷ , 15:00:00

راهنمای خرید کامپیوتر گیمینگ بالا رده (اردیبهشت ۹۸)

2
در ۱۳۹۸/۰۲/۰۷ , 15:00:00

پیرو دو مقاله‌ی قبل که در آن به معرفی سیستم پیشنهادی پایین رده و میان رده پرداخته بودیم، در این مقاله سعی داریم در رنج قیمت حدودا ۲۰ میلیون تومان، کامپیوتر گیمینگ بالا رده‌ای را معرفی کنیم. در ادامه با آخرین مقالات سخت‌افزار و «راهنمای خرید کامپیوتر بالا رده (اردیبهشت ۹۸)» با دنیای بازی همراه شوید.

قبل از پرداختن به بحث اصلی، ذکر این نکته حائز اهمیت است که قیمت قطعات کامپیوتری بار دیگر روند روبه رشدی را در پیش گرفته و به نسبت زمانی که مقاله‌های مربوط به سیستم‌های میان رده و پایین رده منتشر شده بود،‌ حدودا ۲۰ درصد شاهد افزایش قیمت قطعات بودیم که همین امر قیمت نهایی قطعات انتخاب شده در سیستم‌های بالا رده را کمی بالاتر از حد انتظار می‌برد. اما اگر هدف، بازی کردن فراتر از حد معمول باشد، و انتظار این را نداشته باشید که سیستم انتخابی شما هرچند که بالا رده است، اما بتواند تا سال‌های زیادی همه‌ی بازی‌ها را با کیفیت عالی جرا کند. شرایط ایجاب می‌کند سیستمی انتخاب کنیم که تنها به مدت دو سال یا نهایتا سه سال نام بالار رده را یدک بکشد و چه بسا در سال سوم حتی میان‌ رده نیز محسوب نشود. با این‌حال نمی‌خواهیم سیستمی معرفی کنیم که فراتر از حد انتظار شما عزیزانی باشد که قصد دارید کامپیوتر گیمینگ بالارده با قیمت مناسب را تهیه کنید.

همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد، قیمت نهایی سیستم انتخاب شده حول ۲۰ میلیون تومان خواهد بود. شاید همین‌جا خیلی از شما با خود بگویید این قیمت بسیار نجومی است و امکان ندارد بتوان همچین مبلغی را پای خرید یک سیستم گیمینگ گذاشت! درست است. تا حدودی حق با شماست؛ اما حقیقت این است که نمی‌توان برای خرید یک سیستم گیمینگ بالا رده همانند یک سال قبل (!!!) فکر کرد. در بازار فعلی قطعات کامپیوتری، خرید یک کارت گرافیک و پردازنده‌ی مناسب با آن حدودا ۱۲ میلیون هزینه در بر خواهد داشت که به خودیه خود رنج قیمت ذکر شده را توجیه می‌کند! با این‌حال اگر علاقه‌مند به خرید قطعاتی ارزان‌تر هستید می‌توانید به صفحه‌ی مربوط به سیستم گیمینگ میان رده بروید و با پرداخت هزینه‌ی کمتر، کامپیوتر خوبی برای لذت بردن از بازی‌های امسال و سال آینده با کیفیت بالا تهیه کنید. سعی می‌کنیم صفحه‌ی مربوط به هر سه سیستم را گهگاهی با توجه به ثابت شدن قیمت قطعات بروزرسانی کنیم تا بتوانیم در انتخاب کامپیوتر مورد نظر شما عزیزان را یاری رسانیم.

به خاطر داشته باشید که دو سیستم در این مقاله معرفی می‌شوند که شما عزیزان بر حسب سلیقه و بودجه می‌توانید هریک از آن‌ها و یا ترکیبی از آن‌ها را به عنوان سیستم نهایی خود انتخاب کنید.

سیستم پیشنهادی شماره‌ی ۱

قطعه مدل قیمت فروشگاه
مادربرد

مادربرد ایسوس TUF B360-PRO GAMING (اینتل)

مادربرد ایسوس TUF B450-PLUS GAMING (ای‌ام‌دی)

 
۲.۳۲۰.۰۰۰ تومان
 
 ۲.۰۰۰.۰۰۰ تومان
 
لیون کامپیوتر

کیمیا آنلاین

پردازنده 

خنک کننده

پردازنده اینتل بدون باکس CORE i7-8700 COFFEE LAKE

سی پی یو ای‌ام‌دی Ryzen 7 2700X

Cooler Master Nepton 140XL Liquid CPU Cooler

۴.۶۲۵.۰۰۰ تومان
 
۵.۰۰۰.۰۰۰ تومان
 
۷۰۰.۰۰۰ تومان
لیون کامپیوتر

لیون کامپیوتر

لیون کامپیوتر

گرافیک

کارت گرافیک اینو تری دی iChill GTX 1080 X3

کارت گرافیک ایسوس ROG-STRIX-RTX2060-O6G-GAMING

کارت گرافیک گیگابایت GV-RX VEGA 56 GAMING OC-8GD

 
۶.۳۵۰.۰۰۰ تومان
 
۷.۴۰۰.۰۰۰ تومان
 
۶.۷۰۰.۰۰۰ تومان
 

لیون کامپیوتر

لیون کامپیوتر

لیون کامپیوتر

پاور پاور گرین سری اورکلاکینگ اوو GP650B-OCPT ۱.۰۲۵.۰۰۰ تومان لیون کامپیوتر
رم

رم جی اسکیل Ripjaws V 16GB 8GBx2 2400Mhz CL17 DDR4

۱.۸۳۵.۰۰۰ تومان لیون کامپیوتر
هارد

هارد اینترنال سیگیت Barracuda 2TB

اس اس دی سامسونگ ۸۶۰EVO 250GB

۷۴۵.۰۰۰ تومان

۷۲۵.۰۰۰ تومان

لیون کامپیوتر

لیون کامپیوتر

کیس کیس ترمالتیک Versa N21 Window ۶۶۰.۰۰۰ تومان لیون کامپیوتر
قیمت کل ۱  با پردازنده و گرافیک AMD حدودا ۱۹.۴۰۰.۰۰۰ تومان
قیمت کل ۲ با پردازنده‌ی اینتل و گرافیک RTX 2060 حدودا ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان

با پردازنده‌ی اینتل و گرافیک GTX 1080 حدودا ۱۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان

توضیح در رابطه با قطعات انتخاب شده

مادربرد: در انتخاب مادربرد مناسب برای قطعات دیگر، برای پردازنده‌های اینتل، به مادربرد B360 بسنده کردیم. قیمت سری Z بسیار بالا بوده و همچنین در عملکرد آن‌ها تفاوت چندانی وجود ندارد. مگر اینکه کاربری قصد اورکلاک حرفه‌ای پردازنده‌ی خود را داشته باشد. در غیر اینصورت B360 به خوبی از عهده‌ی همه‌ی کارهای حرفه‌ای کاربران به خوبی بر خواهد آمد. در سمت مقابل اما مادربرد انتخابی برای پردازنده‌های AMD دارای چیپ B450 است. اگرچه این مدل جدیدترین مدل بازار نیست اما برای اورکلاک معمولی انتخاب بسیار ایده‌آلی خواهد بود. هردو مادربرد از شرکت ایسوس انتخاب شده‌اند و کیفیت بسیار بالایی در کنار گارانتی معتبر دارند. تصویر بالا مربوط به مادربرد B360 و مخصوص پردازنده‌های اینتل است اما مدل مخصوص پردازند‌ه‌های ای‌ام‌دی نیز تقریبا مشابه با آن است.

 پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار

پردازنده: پردازنده نقش بسیار مهمی در هر سیستم، چه معمولی چه گیمینگ و چه حرفه‌ای، ایفا می‌کند و خوشبختانه i7 8700 و Ryzen 7 2700x به خوبی از تمامی وظایفی که به آن ها محول می‌شود برخواهند آمد و البته با گرافیک قدرتمند ۲۰۶۰، ۱۰۸۰ و RX Vega 56 کاملا هماهنگ هستند و خطری از بابت گلوگاه سخت‌افزاری کاربران را تهدید نخواهد کرد. این پردازنده‌ها حتی قابلیت اورکلاک تا فرکانس‌های بالاتر را نیز دارا هستند و جای هیچ نگرانی از بابت قدرت آن‌ها نیست. خرید پردازنده‌ی قوی‌تر تا جایی که گلوگاه سخت‌افزاری رخ ندهد منطقی است اما قیمت هم باید مورد توجه قرار گیرد و بر اساس آن بهترین انتخاب صورت گیرد. از بابت انتخاب بین این دو پردازنده هم باید گفت که این مورد کامبلا بستگی به شما دارد. بنچمارک‌ها امتیاز را به i7 8700 داده‌اند. از سوی دیگر کاربران با توجه به قیمت، کارایی مناسب‌تری از Ryzen 7 2700X شاهد بوده‌اند. اما این دو پردازنده انتخاب گیمرهای زیادی هستند و هردو، نیاز شما را برطرف خواهند کرد. در نهایت انتخاب با شماست!

پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار

خنک کننده: توجه داشته باشید که پردازنده‌های انتخاب شده، از سیستم کولینگ مناسبی برخوردار نیستند و توصیه می‌کنیم یک کولر آبی قدرتمند برای دفع مناسب گرمای ایجاد شده انتخاب کنید. انتخاب ما کولر مایع Cooler Master Nepton 140XL Liquid CPU Cooler است که با دارا بودن یک پروانه ۷ تیغه با سرعت متغیر در بازه ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ دور در دقیقه، قادر است ۱۲۲.۵ فوت مکعب جریان هوای خنک در زمان چرخش با حداکثر سرعت تولید کند و از قدرت مناسبی جهت خنک کردن پردازنده‌ی شما برخوردار است. همینطور از هردو پردازنده نیز به خوبی پشتیبانی می‌کند و بدون مشکل در کیس مورد نظر نصب می‌شود. 

پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار

گرافیک: در بخش گرافیک اما ۳ گزینه روبریتان قرار دادیم! بر اساس سلیقه، کیفیت و البته بروز بودن! کارت گرافیم RTX ۲۰۶۰ جدیدترین محصول شرکت انویدیا محسوب‌ می‌شود و خیل عظیمی از ویژگی‌های نرم‌افزاری این شرکت بزرگ را در خود جای داده است! طرف دیگر اما نسخه‌ی قدیمی‌تر گرافیک‌های خانواده‌ی انویدیا، پرچم‌دار سری ۱۰، یعنی GTX 1080 ایستاده که از نظر قدرت و ویژگی‌های فعلی چیز زیادی از گرافیک RTX 2060 کم ندارد! به هرحال ترجیح دادم در کنار یک گرافیک جدید که حدودا یک میلیون تومان گرون‌تر نیز هست، یک گرافیک قدیکی اما قدرتمند نیز معرفی کنم تا در صورت محدود بودن بودجه، کاربر انتخاب دیگری نیز در دسترس داشته باشد. هرچند اگر بودجه‌ی کافی در اختیار دارید بدون شک سراغ RTX 2060 بروید که از تراشه‌ی جدید گرفته تا امکانات نرم‌افزاری ویژه‌ی انویدیا، در آن وجود دارد! اما از خانواده‌ی ای‌ام‌دی نیز کارت گرافیک قدرت‌مند RX Vega 56 از شرکت گیگابایت قرار دارد که با ۸ گیگابایت حافظه‌‌ی ویدئویی، یکی از قدرتمند‌ترین کارت گرافیک‌های ای‌ام‌دی محسوب می‌شود. بنچمارک‌ها از برابری نسبی GTX 1080 و RTX 2060 خبر می‌دهند و رقیب آن‌ها از شرکت AMD را بعد از آن‌ها رتبه‌بندی می‌کند. با این‌حال هر سه این کارت گرافیک‌ها تقریبا رد یک رنج قرار دارند و می‌توانید با خیال راحت یکی از آن‌ها را خریداری کنید.

پاور: با محسابه‌ی قدرت مورد نیاز سیستم انتخابی، پاور پیشنهادی، قدرتی معادل ۶۵۰ وات خواهد داشت. گرین به عنوان یکی از برند‌های معتبر و البته با کیفیت در تولید قطعات کامپیوتری، پاور GP650B-OCPT خود را با استاندارد پلاتینیوم و فول ماژولار، روانه‌ی بازار کرده است. استاندارد پلاتینیوم به این معناست که این پاور بیش از ۹۵ درصد راندمان دارد و تقریبا هیچ اتلاف انرژی ندارد. علاقه‌مندان به شرکت‌های دیگر نیز می‌توانند پاور V750 از شرکت معتبر کولر مستر را انتخاب کنند که البته قیمتی بیشتر و استانداردی کمتر دارد.

رم: شاید با خود فکر کنید در کنار گرافیک‌های قدرتمند GTX 1080، RE Vega 56 و RTX 2060 به همراه پردازنده‌های RYZEN 2700X و Intel i7 8700، انتخاب ۱۶ گیگابایت رم کمی توی ذوق بزند! اما واقعیت این است که در اکثر بازی‌های روز، حداکثر از ۱۰ گیگابایت رم استفاده خواهد شد و خرید ۳۲ گیگابایت رم توجیه خوبی نخواهد داشت. بنابراین با توجه به قیمت پایین و کیفیت رم G Skill، انتخاب نهایی ما در این زمینه رم جی اسکیل Ripjaws V 16GB 8GBx2 2400Mhz CL17 DDR4 خواهد بود. این رم هم از سرعت قابل قبولی برخوردار است و هم قیمت مناسبی دارد. لازم به ذکر است که برند جی‌اسکیل نیز یکی از معروف‌ترین برندهای سازنده‌ی رم محسوب می‌شود.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار

هارد: خرید سیستم گیمینگ بالا رده بدون یک هارد SSD هیچ لذتی نخواهد داشت! اگرچه قیمت این نوع حافظه‌ها بسیار بالاست، اما سرعت بسیار خوب آن‌ها جای شکی در خریدشان باقی نمی‌گذارد. البته حجم انتخابی، ۲۵۰ گیگابایت در نظر گرفته شده که شما عزیزان می‌توانید بر اساس نیاز خود این حجم را افزایش دهید اما سعی کنید حدالامکان این گزینه را در سبد خرید نهایی خود بگنجانید. SSD انتخاب شده ساخت شرکت سامسونگ بوده و از کیفیت و سرعت بسیار بالایی برخوردار است. در کنار این SSD‌ اما دو ترابایت حافظه‌ی HDD ساخت شرکت سیگیت نیز قرار دارد که می‌توانید این گزینه را نیز بر اساس نیاز خود افزایش دهید.

پی سی گیمینگ (PC Gaming), سیستم پیشنهادی, مقالات سخت‌افزار

کیس: آخرین چیزی که در انتخاب هر سیستم گیمینگی مورد توجه قرار می‌گیرد کیس است. هرچند این مورد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که معمولا کمتر به آن توجه می شود! شاید کیس در افزایش نرخ فریم بازی‌ها تأثیر مثبتی نداشته باشد اما در طول عمر قطعات انتخابی به خاطر دفع گرما تأثیر زیادی دارد. به همین خاطر سعی کردم کیسی را انتخاب کنم که علاوه بر جریان ورودی و خروجی هوا، اندازه‌ی مناسب، حتی جهت SLI، از تعداد فن کافی و نیز امکان افزودن کولرهای آبی رادیاتی نیز برخوردار باشد که در نهایت انتخاب نهایی ما در رنج قیمت زیر یک میلیون تومان، کیس ترمالتیک Versa N21 Window است.

حمیدرضا داوریان
پی سی گیمینگ (PC Gaming)سیستم پیشنهادیمقالات سخت‌افزار
مقالات بازی

2 دیدگاه ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

  1. با سلام و با تشکر از سری مقاله های خوبتان.
    در مورد حافظه SSD فرمودید. در این باره صحبت ها و پرسش های زیادی مطرح شده است که آیا حافظه های ssd بر روی افزایش نرخ فریم بازی ها تاثیری دارد یا نه , کسی که اطلاعات کمی در این باره دارد و قصد تهیه این حافظه را دارد با کمی جستجو در فروم ها و سطح وب اکثرا با این نظرات رو به رو میشود که ssd صرفا باعث سریع تر لود شدن ویندوز و برنامه های نصبی و افزایش سرعت انتقال داده و همچنین افزایش سرعت لودینگ در بازی ها میشود و تاثیر خاصی بر روی نرخ فریم بازی ها ندارد , اما خود بنده جدیدا این نوع حافظه را تهیه کردم و بر روی سیستم خودم مورد آزمایش قرار دادم ,تاثیر بسزای این نوع حافظه بر روی ویندوز و برنامه های نصبی قابل پیش بینی بود به طوری که ویندوز ۱۰ در عرض چند ثانیه بالا می آید و همچنین سرعت انتقال داده چندین برابر شده است, اما چیزی که مرا بر خلاف انتظارم بسیار شگفت زده کرد تاثیر بسیار زیاد آن در ثبات و حتی افزایش نرخ فریم بازی مورد تست بنده( DMC5) در تنظیمات گرافیکی و رزولیشین بالا بود , از لحاظ تئوری نمیدانم چگونه امکان این امر وجود دارد ولی در عمل کاملا برای بازیباز مشهود و قابل لمس است

    ۱۱
    1. فک میکنم اگه ssd با حافظه بالا تهیه شه و بازی‌ها درونش نصب شه میشه تاثیر کمی رو حس کرد. این تاثیر صرفا ب این صورت نیست ک تا قبل خرید ssd نرخ فریم رو ۵۰ بوده و یا کمتر و کاربر انتظار داشته باشه بعد خریدش بره رو ۶۰! مثلا رو ۶۰ باشه و نوسان داشته باشه رو ۵۹ یا شایدم تا ۵۵، اگه بازی تو ssd نصب شده باشه شاید این نوسان دیده نشه و خب محسوس نیست همچین تغییری‌.

      ۲۰

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر