بررسی اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت: Crimson Curse نقد بسته‌ی الحاقی Gwent: Crimson Curse
در ۱۳۹۸/۰۳/۲۷ , 15:00:26

نقد بسته‌ی الحاقی Gwent: Crimson Curse

0
در ۱۳۹۸/۰۳/۲۷ , 15:00:26

اولین بسته‌ی الحاقی گوئنت، بازی کارتی ویچر (Gwent: the Witcher Card Game)، مدتی است که در دسترس قرار گرفته. با دنیای بازی همراه باشید تا به معرفی بازی Gwent: Crimson Curse بیندازیم.

پیش‌زمینه‌ی داستانی که برای این اکسپانشن در نظر گرفته شده حول محور خون آشام‌ها است. «دِتلاف» (Dettlaf) که یک خون‌آشام والا (High Vampire) که برای گرفتن انتقام از انسان‌ها که از قدیم دشمن خون آشام‌ها بوده‌اند، طلسمی به نام «طلسم خون» (Crimson Curse) را اجرا می‌کند و بدین ترتیب خون‌آشام‌ها را از زندگی در سایه‌ها خارج کرده و به نبرد می‌کشد؛ نبردی که البته منظور از آن همان گوئنت است.

البته که این صرفا یک پیش‌زمینه‌ی داستانی برای بسته‌ی الحاقی است و حتی نباید انتظار یک مود داستانی و تک نفره را از آن داشت. مود داستانی گوئنت «داستان‌های ویچر» (the Witcher Tales) نام دارد که اولین قسمت آن با نام ThroneBreaker پاییز پارسال منتشر شد. متاسفانه استودیو CD Projekt RED از فروش ThroneBreaker رضایت نداشت؛ به همین دلیل ممکن است دیگر هرگز شاهد انتشار قسمت جدیدی از داستان‌های ویچر نباشیم. با این حال و با توجه به موفقیت و نمرات بالای ThroneBreaker می‌توان به دیدن قسمت‌های بعدی حالت داستانی گوئنت امیدوار بود.

درست است که اولین بسته‌ی الحاقی گوئنت حالت داستانی و تک نفره ندارد، اما همین پیش‌زمینه‌ی داستانی نه چندان مفصل آن نیز ممکن است برای طرفداران سری بازی‌ها و کتاب‌های ویچر جالب باشد. به خصوص افرادی که از دی‌ال‌سی «خون و شراب» (Blood and Wine) ویچر ۳ لذت بردند. این افراد احتمالا دتلاف را به یاد دارند؛ ضد‌قهرمان دی‌ال‌سی دوم ویچر ۳ نیز این بار کسی است که طلسم را فعال می‌کند؛ دتلاف در بازی به عنوان یک رهبر (Leader) برای جناح هیولا‌ها و هم‌چنین در قالب یک کارت طلایی حضور پیدا می‌کند. علاوه بر دتلاف، شخصیت‌های مهم دیگری از دی‌ال‌سی خون و شراب به گوئنت اضافه شده‌اند؛ از جمله «آنا هِنریات»، رهبر تویسنت که به عنوان یک رهبر برای جناح نیلفگارد به بازی اضافه شده است، یا «سیانا» که در قالب یک کارت طلایی در بازی حضور یافته است و… .

در کنار این، اضافه شدن کارت طلایی «بانوی دریاچه» (Lady of the Lake) و هم‌چنین اضافه شدن چندین کارت «دِریاد» (جادوگران طبیعت‌گرا، معادل «دروید‌» در جهان وارکرفت) چیزی است که می‌تواند توجه علاقه‌مندان به کتاب‌های ویچر را به این گسترش‌ دهنده جلب کند.

در کل، اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت بیش از ۱۰۰ کارت به بازی اضافه کرده است که شامل ۳۱ کارت خنثی (کارت‌هایی که در هر جناحی می‌توان آن‌ها را به کار گرفت) و ۱۴ کارت برای هر یک از ۵ جناح بازی است. کارت‌هایی که به برخی از نام‌های آشنای آن‌ها در بالا اشاره شد، اما ده‌ها کارت دیگر در رده‌های نقره‌ای و برنزی به بازی اضافه شده که با ترکیب این کارت‌ها با یکدیگر یا با کارت‌های قبلی گوئنت، می‌توان استراتژی‌های بسیاری را خلق کرده و به کار گرفت.

بررسی اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت: Crimson Curse
نمونه‌ای از کارت‌های اضافه شده به بازی
بررسی اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت: Crimson Curse
نمونه‌ای از کارت‌های اضافه شده به بازی
بررسی اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت: Crimson Curse
نمونه‌ای از کارت‌های اضافه شده به بازی

در قبال این بسته‌ی الحاقی، ۵ رهبر جدید نیز به بازی اضافه شده‌اند که هر یک برای یکی از پنج جناح بازی هستند. این پنج رهبر عبارتند از، «دانا مِدبه» برای جناح اسکویاتل، ملکه آنا هنریات برای جناح نیلفگارد، دتلاف برای جناح هیولا‌ها، «والبولد» برای جناح جزایر اسکلیگا و در آخر ملکه «کالانث» برای جناح حکومت‌های شمالی.

در رهبر‌های جدید، چند پوشش (اسکین) جدید نیز برای رهبر‌های قدیمی در دسترس قرار گرفته‌اند که با انجام ماموریت‌های مختلف می‌توان به این پوشش‌ها دست یافت.

در هنگام جمع کردن کارت‌های جدید پس از این بسته‌ی الحاقی، باید به مکانیک‌های جدیدی که بازی اضافه شده است نیز دقت کرد.

چهار مکانیک جدید به بازی اضافه شده‌اند که عبارتند از: سم (poison)، خون‌ریزی (Bleeding)، سپر (Shield) و Vitality.

سم و خون‌ریزی عملکرد یکسانی دارند و هر دو در هر نوبت، یک واحد از سلامتی کارت هدف کم می‌کنند. اما خون‌ریزی تعداد دفعات مشخصی دارد و پس از تعداد مشخصی راند از بین می‌رود. ولی سم این طور نیست و اگر رفع نشود تا زمان از بین رفتن کارت هدف یا اتمام راند ادامه خواهد یافت. اگر سپر بر روی کارتی که در میدان نبرد است اعمال شود، این کارت تعداد مشخصی از صدماتی که از آن پس بدان وارد شود را دریافت نخواهد کرد. Vitality دقیقا همانند خون‌ریزی است با این تفاوت که به جای این که در هر نوبت یک صدمه به کارت هدف وارد کند، یک صدمه‌ی وارد شده را جبران می‌کند.

مکانیک خون‌ریزی بیشتر توسط خون‌آشام‌ها و مکانیک Vitality بیشتر توسط دریاد‌ها به کار گرفته می‌شود.

برای کسانی که اولین بسته‌ی الحاقی‌ی گوئنت را با قیمت ۶۰ دلار پیش‌خرید کرده بودند، Crimson Cure در هنگام انتشار خود ۴۰ دسته‌ی کارت، یک قاب آواتار و یک اسکین به ارمغان آورد که برای بازیکنان جدی و حرفه‌ای گوئنت بسیار ارزشمند است. اما برای آن‌هایی که پیش‌خرید نکردند هم دسته کارت‌های مخصوص بسته‌ی الحاقی‌ Crimson Curse هم‌اکنون در فروشگاه گوئنت و در کنار دسته‌ کارت‌های معمولی، با قیمت یکسان به فروش می‌رسند.

بررسی اولین گسترش دهنده‌ی گوئنت: Crimson Curse
مزایایی که برای پیش‌خرید این بسته‌ی الحاقی درنظر گرفته شده بود

به عنوان یک گسرتش دهنده، Crimson Curse کار خود را به بهترین صورت انجام داد. هرچند عده‌ای معتقدند که گوئنت دیگر آن بازی که درویچر بود نیست، اما گوئنت مخاطبان جدی خود را دارد و حتی مسابقات ورزش‌های الکترونیک آن هم به راه افتاده است. با توجه به اولین حالت داستانی بسیار عالی که در پاییز گذشته عرضه شد و اولین بسته‌ی الحاقی‌ خوب بازی که چند هفته پیش در دسترس قرار گرفت، می‌توان آینده‌ی درخشانی را برای گوئنت تصور کرد.

بازی Gwent: the Witcher Card Game هم‌اکنون به صورت رایگان بر روی رایانه‌های شخصی، پلی استیشن ۴ و ایکس باکس وان در دسترس است.

Resolution

Given the first fantastic storyline released last fall, and the first good expansion released a few weeks ago, it’s possible to imagine a brilliant future for Gwent

(این معرفی به درخواست ناشر بازی Gwent: The Witcher Card Game یعنی استودیو CD Projekt RED انجام گرفته است.)

مهدی هفته خانک

منتقد سینمایی، کارشناس بازی؛ ادب‌جوی ادبیات، پناه‌جوی موسیقی

Gwent: The Witcher Card Gameپی سی گیمینگ (PC Gaming)شرکت سی دی پراجکت رد (CD Projekt Red)
مقالات بازی

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات بازی

بیشتر

چند رسانه ای

بیشتر