سال ۲۰۱۹ میلادی هم به پایان راه خود رسید و ما ماندیم و سیل بازی هایی که امسال به سمت مان روان شدند و یکی از عجیب ترین و در عین حال هیجان انگیز ترین ۱۲ ماه این دهه را شکل دادند؛ دهه ای که تقریبا از اواسط آن پا به نسل هشتم کنسول های خانگی گذاشتیم و حال که به انتهای آن رسیدیم، آینده ی بازی های ویدیویی درخشانتر از همیشه بنظر میرسد و باید منتظر بازیگران اصلی این عرصه، سونی و مایکروسافت و نینتندو و اخیرا گوگل و اپل، بود تا ببینیم چه آشی برایمان پخته اند!
ما نیز به رسم هر سال، تصمیم گرفتیم تا بازی ها و عناوین برتر را معرفی کنیم و از بین آثار عرضه شده در هر ژانر، یکی را بعنوان برترین بازی انتخاب کنیم. لازم است اشاره کنم که تمامی این انتخابات بر اساس نظر جمعی اعضای تحریریه ی دنیای بازی صورت گرفته و سعی کردیم در انتخاب کاندیداهای هر دسته بندی بهترین عملکرد را داشته باشیم. پس از معرفی نامزدهای هر بخش، رقابت وارد مرحله ی بعدی بین ۴ بازی مدعی شد و در نهایت از بین ۴ عنوان، یکی انتخاب شد. پس بدون مقدمه چینی اضافه برویم به سراغ بازی های سال ۲۰۱۹ و مرور خاطراتی که برایمان ساخته اند.
بهترین بازی اکشن
(Best Action Game)
Call of Duty: Modern Warfare
Apex Legends
Devil May Cry 5
Rage 2
Katana Zero
Astral Chain
Gears 5
بهترین بازی اکشن به انتخاب دنیای بازی
(Best Action Game)
Devil May Cry 5
کیوان عادتی
بعد از اون نسخهی فرعی مزخرف (DmC) که نینجا تئوری برامون درست کرده بود و اون نسخهی چهارم یخ و بیروح، DMC V رو یک کامبک فوق العاده و بازگشت به اوج برای سری بازیهای دویل می کرای میدونم.
کپکام تو DMC V با گرافیک محــشر، کامبت سیستم سطح بالا و خوش دست، طراحی شخصیت های خوش رنگ و لعاب و جذاب، در کنار موسیقی استادانه برای طرفداراش سنگ تموم گذاشته و یک گام بسیار بلند برای این سری برداشته… Call of Duty جدید اونقدر که ادعا میکرد بازی خوبی نبود و تو خیلی چیزهاش لنگ میزنه، Apex هنوز تازه وارد هست و جای پیشرفت داره تو فصل های آینده، Rage 2که اصلا بازی خوبی نیست و جز مشتی مسخره بازی و پارودی چیزی ارائه نمیده، Katana Zero و Astrail Chain هم با احترام به طرفداراش بازیهای بزرگ و اساسا در حد بازی سال نیستن. گیرز ۵ هم که توی سری گیرز بدترین کمپین رو داره و The Coalition (سازندهی بازی) هم نفهمیده دقیقــا چی ساخته…
DMC V شاید بهترین نسخه از سری بازی هایDevil May Cry نباشه (که خب نیست، و بزودی براتون مطلب بهترین نسخه های سری DMC رو آماده میکنیم) اما، براحتی هرچه تمام تر بهترین بازی اکشن سال ۲۰۱۹ هست.
دویل می کرای فنها، حتما اون رو تا الان چندین و چند بار تموم کردین دیگه…؟
بهترین بازی اکشن- ماجرایی
(Best Action- Adventure Game)
Death Stranding
Sekiro: Shadows Die Twice
Resident Evil 2
Metro Exodus
Control
Luigi’s Mansion 3
Star Wars Jedi: Fallen Order
بهترین بازی اکشن- ماجرایی به انتخاب دنیای بازی
(Best Action- Adventure Game)
Sekiro: Shadows Die Twice
نقد و بررسی Sekiro: Shadows Die Twice به قلم میلاد طاهرنژاد
مهدی هفته خانک
با این که استودیوی محبوب فرام سافتور(From Software) با عرضهی «سکیرو: سایهها دو بار میمیرند»(Sekiro: Shadows Die Twice) از ژانر نقش آفرینی فاصله گرفت؛ اما به خوبی موفق شد تا همان فرمول طلایی خود یعنی «سخت بودن» را این بار در یک بازی اکشن ماجرایی پیاده سازی کند.سکیرو بازی سختی است و در این شکی نیست؛ شاید برای عدهای که به ارتقای Strength و اصطلاحاً ساختن شخصتهای سنگین برای شکست دادن باسها عادت کرده بودند، سکیرو از سری سولز هم سختتر باشد. اما درست مثل سری سولز، سکیرو نیز غیرممکن نیست.
تجربهی سکیرو لذت منحصر به فردی دارد که کمتر بازی یا فعالیت دیگری آن را تداعی میکند. فرام سافتور با این بازی مهارت خود در ساخت یک اکشن ماجرایی چالش برانگیز را بر همگان ثابت کرد. به جرئت میتوان گفت که سکیرو نه تنها بهترین اکشن ماجرایی سال ۲۰۱۹، بلکه بهترین تجربه از ژاپن در تاریخ صنعت بازیهای ویدیویی است.
جریان داشتن بازی در یکی از جذاب و در عین حال تاریکترین دوران تاریخ ژاپن، یعنی اواخر دورهی سنگوکو؛ پرداخت خوب بازی به اساطیر ژاپن نظیر اژدهای زمردین و کودک برگزیده، استفاده از سازهای شرقی در آلبوم موسیقی بازی، صداگذاری ژاپنی معرکه و طراحی هنری استادانهی شخصیتها و اماکن؛ همه و همه سند محکمی بر این ادعا هستند که سکیرو بهترین تجربه ممکن از ژاپن در یک بازی ویدیویی است.
بهترین بازی ماجرایی
(Best Adventure Game)
A Plague Tale: Innocence
Afterparty
Concrete Genie
Blair Witch
Sea of Solitude
بهترین بازی ماجرایی به انتخاب دنیای بازی
(Best Adventure Game)
A Plague Tale: Innocence
نقد و بررسی A Plague Tale: Innocence به قلم میلاد طاهرنژاد
مهدی هفته خانک
زمانی نه چندان دور، بازیهای ماجرایی داستانمحور و تک نفره بلاک باسترهای صنعت گیم به حساب میآمدند و منبع درآمد اصلی بسیاری از ناشران بودند. اما کم کم با فراگیر شدن فاکتورهایی نظیر «جهان باز»، «نقش آفرینی»، «خریدهای درون برنامهای» و «بتل رویال»؛ نظر ناشران برای کسب درآمد حداکثری به ژانرهای دیگری جلب شد. در این زمان بود که زمینه برای استودیوی کوچکتری نظیر نینجا تئوری(Ninja Theory) باز شد تا با انتشار هلبلید: فداکاری سنوئا (HellBlade: Senua’s Sacrifice)، سبک جدیدی از بازیهای ماجرایی مستقل یا نیمه مستقل را بنا نهد.
پس از هلبلید، استودیوی فرانسوی Asobo Studio نیز روند مشابهای را پیش گرفت و نتیجهی آن بازی بود که توانست لقب بهترین بازی ماجرایی سال ۲۰۱۹ را از دنیای بازی کسب کند؛ «داستان طاعون».
«داستان طاعون: معصومیت» (A Plague Tale: Innocence) بدون شک یکی از بهترین بازیهای سال است. عنوانی که با گرافیک زیبا، گیمپلی منحصر به فرد، موسیقی گوشنواز و از همه مهمتر داستانی درگیر کننده موفق میشود تا خود را به عنوان یک اثر ارزشمند به همگان ثابت کند. داستان که مهمترین وجهی یک بازی ماجرایی است در این بازی با انتخاب دوران طاعون سیاه اروپا خوش درخشیده بود؛ از طرفی نزدیک بودن دوربین به آلیسیا(قهرمان بازی)، امکان حذف HUD و گرافیک واقعگرای بازی، تجربهی سینماتیک معرکهای را به ارمغان میآورد.
امیدواریم مسیر درخشان چنین بازیهای ماجرایی مستقل که توسط هلبلید مطرح شد و داستان طاعون قدمی طلایی در آن به حساب میآید، با عناوین زیبای دیگر ادامه یابد.
بهترین بازی نقش آفرینی
(Best Role- Playing Game)
The Outer Worlds
Darksiders Genesis
Fire Emblem: Three Houses
Disco Elysium
Greedfall
بهترین بازی نقش آفرینی به انتخاب دنیای بازی
(Best Role- Playing Game)
The Outer Worlds
نقد و بررسی The Outer Worlds به قلم عباس کشتکار
عباس کشتکار
طرفداران بازیهای ژانر نقش آفرینی سال ۲۰۱۹ را فراموش نخواهند کرد. بعد افول مجموعه Fallout این ژانر با پستی وبلندیهای مختلفی مواجه شد. اگر چه ۴ Fallout بازی بدی نبود ولی مشکل هم کم نداشت. بعد از آن هم دلمان به Fallout 76 خوش شده بود که آنقدر بازی ضعیفی تحویل جامعه گیمرها شد که نیاز به توضیح بیشتر نیست. اما به یک باره سازندگان سابق بازی های Fallout ما را با بازی جدید خودشان به نام The Outer Worlds آشنا کردند. به شخصه از نمایشهای اولیه بازی خیلی به وجد نیامدم و انتظار یک بازی نهایتا معمولی را داشتم. اما وقتی دانلود بازی تمام شد و وارد بازی شدم، بازی هر لحظه به من میگفت: تو اشتباه میکردی!
بازی The Outer Worlds حال و هوای متفاوتی با مجموعه Fallout داشت. اگر چه شباهتهایی نیز یافت میشد ولی کانسپت کلی بازی از فضای آخرالزمانی به کهکشاتی تغییر پیدا کرده بود. سازندگان سابق Fallout هر درس عبرتی که نیاز بود از دو بازی ضعیف آخری که بتسدا تحویلمان داد، گرفته بودند. داستان تاثیرگذار در کنار مراحل پر تعداد و گانپلی روان آنچنان در بازی به دل مینشیند که بعد از چندین ساعت اصلا احساس خستگی نخواهید کرد. البته بازی بدون مشکل هم نبود. این مشکلات را در کنار نکات مثبت، در نقد بازی بیان کردیم. The Outer Worlds تبدیل به بازی نقش آفرینی شد که انتظارش را نداشتیم و احتمالا با موفقیتی که به دست آورد شاهد ساخته دنباله آن نیز باشیم. از این رو این بازی قطعا شایستگی عنوان بهترین بازی در ژانر نقش آفرینی سال ۲۰۱۹ را دارد. استودیو آبسیدین با ساخت بازی The Outer Worlds یک بار دیگر امید را کمپ طرفداران ژانر نقش آفرینی از جمله خودم برگرداند.
بهترین بازی شوتر اول شخص
(Best First Person Shooter Game)
Call of Duty: Modern Warfare
Apex Legends
Borderlands 3
Rage 2
Metro Exodus
بهترین بازی شوتر اول شخص به انتخاب دنیای بازی
(Best First Person Shooter Game)
Borderlands 3
نقد و بررسی Borderlands 3 به قلم علی رضایی
علی رضایی
سری Borderlands به لطف گان پلی سریع و دیوانه وار خود در لیست برترین لوتر شوترهای تاریخ قرار دارد و در طول این سالها طرفداران بسیاری برای خود دست و پا کرده است. برنامه ریزی درست وبلند مدت گیرباکس، Borderlands را از یک تجربهی خوب و قابل قبول به نقطهای رسانده که حالا شمارهی سوم این سری محبوب به عنوان بهترین شوتر سال انتخاب شده است. انتخاب Borderlands 3 از میان بازیهایی که در لیست مشاهده میکنید هرگز اتفاقی نبوده و ویژگیهای برجستهی این بازی چنین انتخابی را در پی داشته است. همانطور که مفصل در نقد بازی اشاره شد سومین قسمت بوردرلندز با کمترین تغییرات ممکن به بهترین و کاملترین نسخه در سری تبدیل شده است. اضافه شدن سیارات جدید علاوه بر پاندورا، افزایش تعداد و تنوع اسلحهها، درکنار سیستم لوت بی نظیر، فرمول خوش ساخت گیرباکس را به تکامل رسانده و بازی Borderlands 3 را به کاملترین تجربه در کل سری تبدیل کرده است. اگر همچنان برای تجربهی Borderlands 3 تردید دارید، طبیعتاً انتخاب این بازی به عنوان برترین شوتر سال، باید باعث از بین رفتن شک و تردیدها در شما شود. برای تجربهی بازی مهیج Borderlands 3 بیش از این استخاره نکنید.
بهترین بخش چندنفره
(Best Multiplayer)
Call of Duty: Modern Warfare
Destiny 2: Shadowkeep
Apex Legends
Gears 5
Tetris 99
Final Fantasy XIV: Shadowbringers
بهترین بخش چندنفره به انتخاب دنیای بازی
(Best Multiplayer)
Gears 5
نقد و بررسی Gears 5 به قلم علی رضایی
علی رضایی
در نسلی که اهمیت بخش چندنفرهی بازیها، کم از داستان و تاثیرات آن بهروی بازیکنان ندارد، یک تجربهی موفق رقابتی باید محتوای کاملی برای جذب و حفظ مخاطب خود ارائه دهد. تمام بازیهایی که در این بخش کاندید شدهاند جزو بهترین تجارب چند نفرهی سال به حساب میآیند اما Gears 5 به واسطهی ارائه کاملترین و خوش ساخت ترین بخش چندنفره در سری پرطرفدار Gears of War شایسته این انتخاب است. توجه ویژه خالقان فرنچایز به حالتهای رقابتی بازی از ابتدای کار، Gears را به پکیج کاملی تبدیل کرده که در کنار یک خط داستانی جذاب، علاقمندان به حالتهای چندنفره رقابتی را نیز به سمت خود جذب میکند. سری Gears of War همواره از چنین شاخصهای برخوردار بوده و حالا به لطف متولیان جدید خود در بهترین شرایط ممکن قرار دارد. اگر از طرفداران قدیمی گیرز و مخاطبین همیشگی سری باشید با تجربهی بخش چندنفرهی Gears 5 به چنین نتیجهای خواهید رسید. بخش چندنفرهی Gears 5 به لطف حالتهای متنوع و محتوای کاملی که ارائه میدهد در بالاترین سطح مجموعه قرار میگیرد و به شایستگی انتخاب ما به عنوان بهترین تجربهی چندنفرهی سال است.
بهترین بازی مبارزه ای
(Best Fighting Game)
Mortal Kombat 11
Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order
mordhau
Super Smash Bros. Ultimate
بهترین بازی مبارزه ای به انتخاب دنیای بازی
(Best Fighting Game)
Mortal Kombat 11
نقد و بررسی Mortal Kombat 11 به قلم علی حسن زاده
علی حسن زاده
در سال ۲۰۱۹ شاهد عرضه نسخههای جدید عناوین معروف در سبک مبارزهای بودیم که از بهترین آنها میتوان به عناوینی چون Mortal Kombat 11, Samurai Shodown, Dead or Alive 6 اشاره کرد.
MK11 با ایجاد تغییرات بسیار مثبت در گیمپلی نسبت به عنوان پیشین خود یعنی MKX، گام موفقی در ارائهی یک گیمپلی جذاب و هیجانانگیز برداشته است. گیمپلیای که به لطف بخش یادگیری و تمرینی خارقالعاده، چه برای افراد تازه وارد و چه برای بازیکنان قدیمی، تازگی داشته و همه بازیکنان میتوانند به سادگی، مهارتهای خود را در مقابل دیگر افراد به چالش بکشند. به علاوه، MK11 با داشتن یک بخش داستانی سینماتیک و فوقالعاده نیز در این زمینه به خوبی درخشیده است. داشتن محتوای بخش تکنفره بیشمار و امکان شخصیسازی مجموعهی بزرگ شخصیتهای موجود به همراه بخش آنلاین فوقالعاده خوب به لطف بهرهمندی از نتکد Rollback، عنوان MK11 را در جایگاه ویژهای نسبت به رقبای خود قرار داده است.
سازندگان MK11 نشان دادند که همواره داشتن تعامل با طرفداران و جمع بندی نظرات آنها در شکل دادن آینده این عنوان نقش به سزایی دارد و برنامههایی که برای پشتیبانی از این عنوان چه در قالب عرضه شخصیتهای جدید و چه در قالب آپدیت هایی برای بالانس کردن شخصیتها و محتوای جدید در نظر گرفته شده است، گواهی بر این ادعاست.
بهترین بازی ورزشی- رانندگی
(Best Sport/Racing Game)
FIFA 20
eFootball PES 2020
Crash Team Racing: Nitro Fueled
NBA 2K 20
بهترین بازی ورزشی- رانندگی به انتخاب دنیای بازی
(Best Sport/Racing Game)
Crash Team Racing: Nitro Fueled
نقد و بررسی Crash Team Racing Nitro-Fueled به قلم مرتضی موسوی
بهنام میرزایی
در کنار همه بازیهای ورزشی که بهصورت سالانه عرضه میشوند و تفاوت اندکی با نسخههای قبلی خود دارند، یک یا چند بازی وجود دارد که میتواند شما را از شر آنها خلاص کند. بازی Crash Team Racing Nitro-Fueled اما فراتر از این حرفهاست و اکتیویژن تقریبا میدانسته که چه کارهایی قرار است با کرش تیم ریسینگ ۲۰ ساله انجام دهد. المانهای همیشگی و محبوب بازی تقریبا حفظ شده است و با سختتر کردن بازی، انگیزه و چالش خوبی را به آن تزریق کرده است. تنوع در حالتهای بازی دیده میشود و بعد از یک کمپین جمعوجور و پیشبینی شده، میتوان گفت که تازه کار شما با بازی شروع شده است. بازی مهارت محور است و ارتقا و دستیابی به بدنه، تایر و دیگر المانهای تزئیتی تاثیری روی سرعت و عملکرد ماشینهای کارتی نخواهند داشت. مهمترین مسئله این است که دریفتزنی را یاد بگیرید و با زیرکی تمام در مسیرهای زیبا و خارقالعاده بازی جولان دهید. به نبردهای دو تا چهارنفره با دوستان خود بروید و لحظاتی پر از خنده و شادی را تجربه کنید. نکته اصلی اینجاست که بازی المانهای موفق بیست سال پیش خود را حفظ کرده است و تنها پیشرفت بازی را نمیتوان محدود به گرافیک آن دانست. چالشها سختتر شدهاند و حتی اگر چندین بار بازی اصلی را تجربه کرده باشید، بازهم بهسراغش خواهید رفت.
بهترین بازی استراتژی
(Best Strategy Game)
Phoenix Point
Total War: Three Kingdoms
WarGroove
Age of Wanders: Planetfall
بهترین بازی استراتژی به انتخاب دنیای بازی
(Best Strategy Game)
Total War: Three Kingdoms
احسان محمدیه
سری بازی «توتال وار»(Total War) یکی از شناخته شده ترین سریها در دنیای بازیهای ویدیویی استراتژی است که هر دو حیطه اصلی این بازیها یعنی مدیریت منابع و لشکرکشی به بهترین شکل ممکن مخاطب را درگیر خود میکند. در هر شماره از این سری بازیها با شبیه سازی یک دوره تاریخی روبرو هستیم که مخاطب را به دل اتفاقات و جنگهای حماسی آن دوره میبرد. شماره آخر این مجموعه که به عنوان بهترین بازی استراتژی سال ۲۰۱۹ از نگاه دنیای بازی نیز انتخاب شده است، با عنوان «دوره سه پادشاهی» (Total War: Three Kingdoms) به این دور معروف از کشور چین میپردازد.
این دوره از تاریخ سرزمین چین تا به حال دستمایه بسیاری از بازیها و فیلمها بوده که از دلایل آن میتوان به اهمیت تاریخی این دوره درفرهنگ و سیاست چین اشاره کرد که حالا بعدی جهانی نیز پیدا کرده است. به هر حال، این بازی یکی از بهترین سال گذشته است که به کمک بازسازی دقیق اتفاقات تاریخی و ساخت یک بازی خوش ساخت، شما را در غالب سردار و رهبری افسانهای به دل لشکرکشیهای عظیم و مدیریت جنبه های مختلف آن میبرد. فرصت تجربه این دوره تاریخی چین به واسطه این بازی عالی به تمامی علاقه منئدان تاریخ و البته بازیهای سبک استراتژی داده شده است.
بهترین بازی خانوادگی
(Best Family Game)
Super Mario Maker 2
Crash Team Racing: Nitro Fueled
Super Smash Bros. Ultimate
Yoshi’s Crafted World
Luigi’s Mansion 3
بهترین بازی خانوادگی به انتخاب دنیای بازی
(Best Family Game)
Crash Team Racing: Nitro Fueled
نوید غلامی
بچگی من با پلی استیشن ۱ و دیسک های خش دارش سپری شد و بر خلاف مخاطبان غربی که با سری Mario Kart و کنسول NES با ریسینگ آرکید آشنا شدند، و البته تعدادی هم به دام سونیک افتادند!، در ایران خیلی ها مثل من با بندیکوت خنگ و دوست داشتنی (که بر خلاف تصور عامه نه از خانواده ی روباه ها که نوعی موش است!) کودکی و جوانی خود را با سر و کله زدن در پیست های تو در تو سپری کردند. حالا با گذشت دو دهه هنوز هم همان جادوی قدیمی تکرار شده و خشونت کارتونی و طنز روایی بازی باعث شده تا CTR با داشتن حالت کوآپ ۴ نفره ی لوکال، به بهترین انتخاب برای گذران وقت در جمع خانوادگی تبدیل شود.
بهترین بازی موبایل
(Best Mobile Game)
Call of Duty Mobile
Mario Kart Tour
PUBG Mobile LITE
Sky
بهترین بازی موبایل به انتخاب دنیای بازی
(Best Mobile Game)
Call of Duty Mobile
امیرحسین والی- سردبیر آرکید
بیش از ۱۷۰ میلیونبار دانلود در دو ماه اول انتشار Call of Duty: Mobile کاملا برملا میکند که با عنوان جذابی رو به رو هستیم. از پیادهسازی جذاب مودهای مختلف و محبوب که بگذریم، باید دستمریزادی به تیم فنی این عنوان گفت که کار خارقالعادهای را انجام دادند. طراحی بصری این بازی بسیار چشمنواز است و فیزیک و تخریبپذیری پیادهسازی شده در آن، تقریبا بیهمتاست و مرزهای بین فیزیک بازیهای موبایلی و پلتفرمهای بزرگتر را کاملا از بین برد. طرفداران سری Call of Duty مدت زمان زیادی را منتظر نسخه موبایلی این سری بودند و بعد از تاخیرهای چند ساله، اکتیویژن زمان بسیار مناسبی را برای توسعه و انتشار نسخه موبایلی این سری انتخاب کرد. محتویاتی که تقریبا برای کاربران موبایلی «فورتنایت» و «پابچی» تکراری شده بود، یکی از مهمترین دلایلی است که از بازی CoD Mobile و به این بزرگی استقبال شده بود.
کنترل فوقالعاده مناسب بازی روی گوشیهای موبایل به وضوح ملموس است و استاندارد مناسبی که برای اجرای این بازی روی گوشیها با اندازههای مختلف رعایت شده، بسیار ارزشمند و منطقی است. با این که برای اجرای این بازی، احتیاج به سختافزار قدرتمندی روی گوشی موبایلتان دارید، اما توصیه میکنم حتما این بازی را تجربه کنید.
بهترین بازی مستقل
(Best Indie Game)
My Friend Pedro
GRIS
Children of Morta
Disco Elysium
بهترین بازی مستقل به انتخاب دنیای بازی
(Best Indie Game)
Children of Morta
نقد و بررسی Children of Morta به قلم نوید غلامی
سپهر ترابی- مدیرمسئول بازینامه
شاید چیزی به اسم صنعت بازیسازی در ایران نداشته باشیم، اما هستند محصولاتی که کمک میکنند به صنعت شدن نزدیک شویم. بازی «فرزندان مورتا» یکی از این عناوین است که قطعا به بازیسازی ایران کمک شایانی کرده است. هر چند به اصطلاح فاخرترین بازی ایران پنج سال زمان برده تا ساخته شود اما به هر حال «فرزندان مورتا» از آن دست آثار خوشساختی است که در کنار عناوین تراز اول جهان قرار میگیرد. بله شاید درک این موضوع کمی سخت باشد اما یک بازی ایرانی در کنار بازیهای مهم جهان قرار گرفته است! از سوی دیگر فروش خوبی که فرزندان مورتا داشت مهر تاییدی بر خوب بودن آن است. مورتا با ارائه یک بسته کامل از تمامی استانداردهای لازم توانسته خودش بدرخشد. گرافیک پیکسل آرتی متفاوتی که به تصویر میکشد، تمرکز داستان به اهمیت موضوعی مثل خانواده، گیمپلی روان در نهایت موسیقی و صداگذاری جذاب بازی مجموعهای را شکل داده که بیشک ارزش تجربه کردن را دارد. تجربهای که قطعا میتواند در لیست تجربههای ناب گیمرها قرار بگیرد. «فرزندان مورتا» قطعا برای خیلی از ما در لیست بهترین بازیهای مستقل سال قرار میگیرد!
بهترین بازی آرکید
(Best Arcade Game)
Ape Out
My Friend Pedro
Baba Is You
Untitled Goose Game
بهترین بازی آرکید به انتخاب دنیای بازی
(Best Arcade Game)
Untitled Goose Game
امیرحسین والی- سردبیر آرکید
در کنار تمام عناصری مانند گیمپلی، بار هنری و فنی یکی از مواردی که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت، جریانسازی است که طی چند سال اخیر بازیهای مستقل به خوبی به اهمیت این موضوع پی بردهاند؛ عناوینی همچون Return of the Obra Dinn و حتی این اواخر بازی Katana Zero نشان دادند که با جریانسازی درست دیگر گستره تولید و توسعه مهمترین رکن موفقیت یک بازی نیست. عنوان Untitled Goose Game در تک تک المانهایی که ممکن بود، طوری ظاهر شد که حتی ناخواسته به سراغ آن برویم و از روند و گیمپلی متفاوت (اعصاب خردکن!) و جذابش لذت ببریم و همزمان با ایدهای ناب و جدید رو به رو شویم.
بازی Untitled Goose Game جوابی به سوال رو به رو است: اگر مامور ۴۷ یک غاز بود چه میشد؟
غازی را تصور کنید که با داشتن یک قرارداد باید طبق خواسته موکلش کارهای مختلفی را انجام دهد تا ماموریتش با موفقیت به اتمام برسد. با انجام هر ماموریت، ماموریتهای بعدی چالشهای پررنگتری دارند و پیادهسازی جذاب این چالشها شاید مهمترین دلیلی باشد که از تجربه این عنوان لذت میبریم.
توصیه میکنم که حتما این عنوان را تجربه کنید.
بهترین روایت
(Best Narrative)
Death Stranding
Control
Sayonara Wild Hearts
Katana Zero
بهترین روایت به انتخاب دنیای بازی
(Best Narrative)
Control
نقد و بررسی Control به قلم رضا قرالو
سعید زعفرانی- سردبیر گیم نیوز
اگر همانقدر که موفقیت «سم لیک» در خلق جهان بازیهای «مکس پین» و «الن ویک» را ستایش میکنیم به سبک جدیدی که برای روایت در «کنترل» پیش گرفته هم بها دهیم، در حقیقت به او و نبوغ و خلاقیتش کم لطفی کردهایم. بازی کنترل که در میان بازیهای ۲۰۱۹ از بهترین روایت برخوردار است، لایههای داستانی فراوانی دارد که تنها با دقت فراوان و چند بار بازی کردن سنجیده و نکتهبینانه قابل درک هستند. برای مخاطب بازی کنترل شاید این شیوهی روایت به یکی از جنبههای فرعی سرگرمکنندگی تبدیل شود، اما در واقع این داستان، شخصیتپردازی و اتفاقات است که در بازی حرف اول را میزنند. نه تنها گیمپلی بازی، که معماری ساختمان Oldest House نیز پیرامون این داستان اعجابآور خلق شده و همه چیز در راستای روایت قرار گرفته است. در حقیقت، سم لیک برای بار چندم موفق شده جهانی را خلق کند که تنها از طریق مدیوم بازی ویدئویی قابل روایت است و به خوبی توانسته آن را در ظرف بازی بگنجاند. وقتی صحبت از نبوغ و خلاقیت یک نویسندهی بازی میشود دقیقا همین موضوع مد نظر است. چه زمانی که او تراژدی مکس پین را با گیمپلی اکشن و تم نوآر روایت میکرد و چه زمانی که آشفتگیهای ذهنی یک نویسنده خیالپرداز را در الن ویک با المانهای وحشت و کابوس، تلفیق؛ سم لیک مشغول پیشرفت دادن مدیوم بازی بوده و امیدواریم که همچنان در همین مسیر بماند.
بهترین بازی واقعیت مجازی
(Best VR Game)
Ace Combat 7: Skies Unknown VR
Falcon Age
No Man’s Sky: Beyond
Blood & Truth
بهترین بازی واقعیت مجازی به انتخاب دنیای بازی
(Best VR Game)
No Man’s Sky: Beyond
نوید غلامی
با اینکه چندسالی از راه پیدا کردن واقعیت مجازی به خانه ها میگذرد، اما بنا به محدودیت های فنی هنوز نتوانستیم تا تمام و کمال از این تکنولوژی استفاده کنیم و لذتش را ببریم! اکثر عناوین VR به نگاه کردن به چپ و راست و بالا و پایین و انتخاب مقصد بعدی و تلپورت شدن به آنجا و دوباره تکرار این روند خلاصه می شوند و با اینکه No Man’s Sky Beyond هم از این قاعده مستثنی نیست اما دنیای تخیلی و پررنگ و لعابش، که چشم هر کسی تاب تحملش را ندارد، باعث می شود تا گشت و گذاش مجازی لذتبخشی داشته باشید و دیدن دنیای آن به سردرد بعدش بیارزد!
بهترین طراحی هنری
(Best Art Direction )
Sekiro: Shadows Die Twice
Disco Elysium
GRIS
Sayonara Wild Hearts
بهترین طراحی هنری به انتخاب دنیای بازی
(Best Art Direction )
Sekiro: Shadows Die Twice
احسان محمدیه
اگر با استودیو «فرام سافتور» (From Software) آشنایی داشته باشید می دانید که این استودیو به ساخت بازی های سخت معروف است که نیازمند مهارت بالای گیمر برای پیروزی است. بازی جدید این استودیو یعنی سکیرو (Sekiro: Shadow die twice) اما یک تفاوت عمده با بازیهای قبلی این استودیو دارد. متاسفانه مجبورم نا امید تان کنم چون این تفاوت در درجه سختی بازی نیست و سکیرو نیز بازی بسیار سختی است.
وجه تفاوت بازی جدید شیوه مبارزات بازی است که به جای شیوه کم تحرک تر دفاع و حمله تبدیل به مبارزاتی پویا و سریع شده که در لحظه اتفاق بسیار و جابجایی زیادی در آن اتفاق می افتد. دستیابی به ابن شیوه جدید مبارزه در سکیرو بدون شک نیازمند ارتقای گرافیک فنی بالا بازی در حیطه موتور بازی بوده که به خوبی خود را با نیازهای جدید تیم سازنده هماهنگ کرده است.
علاوه بر آن دستاوردهای جدید فرام سافتور در حیطه زیباشناسی هم ستودنی است و ارتقا قابل توجهی را تجربه کرده است. خصوصا در مقایسه با بازی های قبلی استودیو که عملا گاهی حتی متهم به زشت بودن نیز می شدند.
بهترین موسیقی
(Best Original Sound Track )
Sekiro: Shadows Die Twice
Death Stranding
Sayonara Wild Hearts
Cadence of Hyrule
بهترین موسیقی به انتخاب دنیای بازی
(Best Original Sound Track )
Death Stranding
یهنام میرزایی
کوجیما خالق مجموعه متال گیر همواره علاقه خود به هنرهای رسانهای مکمل بازی را نشان داده و یکی از طرفداران پر و پا قرص فیلم است. در سخنان وی شنیدهایم که او عاشق بندهای موسیقی Chvrches، Apocalyptica و Silent Poets است و وقتی سخن از انتخاب ترکهای موسیقی بازیهایش به میان میآید، دوست دارد که سلیقه خاص و منحصربهفرد خود را نشان دهد. بازی Death Stranding هم از این قاعده مستثنی نیست و گروه سینتپاپ Chvrches عملکرد درخشانی از خودشان برجای گذاشتهاند. رایان کارازیجا رهبر پروژه Low Roar ترکهای لحظات روایی بازی را در حالی ساخته است که خواننده کالیفورنیایی این گروه مدتی قبل به Reykjavik پیوسته بود. گویا کوجیما بهطور اتفاقی با گروه Low Roar آشنا میشود و کل مدت یکی از سفرهای خود را به ترکهای آنها گوش میدهد. به گفته خود کارازیجا بعدها از سونی با وی تماس میگیرند تا به تیم بپیوندد. موسیقی Death Stranding نشاندهنده زیبایی خاص محیط خشن آن است و تطابق کاملی با اکوستیک آیندهنگرانه آن دارد، طوری که ارکستر دیجیتالی Low Roar کاملا عالی مفهوم کلی بازی را به مخاطب خود تلقین میکند. کوجیما بازیهای موفق زیادی را ساخته است که همواره مورد تحسین منتقدین قرار میگیرد، اما نحوه برخورد وی با موسیقی این بازیها کاملا شخصی است. کوجیما موسیقیای را که در حال به آن گوش میکند را در نظر میگیرد و اصلا مهم نیست که این موسیقی تصنیفهای سلتیک بهزبان ایرلندی یا یک موسیقی معاصر باشد. کوجیما با این موسیقی قصد نشان دادن خوشبینی و امید در دنیای بهظاهر تاریک Death Stranding را داشته است و در رابطه موسیقی پایانی بازی میگوید: «آهنگ پایانی بازی طوری است که بازیکنان با آن گریه میکنند، اما در باطن احساس شادابی دارند».
بهترین عملکرد فنی
(Best Technical Performance )
Death Stranding
Resident Evil 2
Astral Chain
Gears 5
بهترین عملکرد فنی به انتخاب دنیای بازی
(Best Technical Performance )
Death Stranding
نقد و بررسی Death Stranding به قلم حامد محمدپور
حامد محمدپور
در کنار “آب خوردن” و “خوابیدن”، انتخاب بهترین گرافیک (دستاورد تکنیکی) در بین بازیهای سال ۲۰۱۹، راحت ترین کاریه که یک گیمر میتونه انجام بده!
نماها و مناظر Death Stranding به قدری زیبا و واقعی (فوتو ریلیستیک) هستن که من بعضی مواقع احساس میکنم اصلا هدف اصلی ساخت این بازی همینه که گیمرها رو با خودش به تماشای این محیط ها ببره
چیزی که در دث استرندینگ میبینیم، میتونه چشم هر بیننده ای رو خیره کنه؛ انواع و اقسام افکتهای سنگین گرافیکی،وسواس بالای تکنولوژی موشن کپچر، Draw Distance خارق العاده و رنگ بندی هایی که به شدت به واقعیت نزدیک هستن، و ۱۰۰ البته دیدن تمامی اینها در قالب یک دنیای Open World، هر انتخابی رو به جز Death Stranding بعنوان برترین دستاورد گرافیکی/تکنیکی سال ۲۰۱۹، اشتباه جلوه میده.
بهترین اجرا
(Best Performance )
Mads Mikkelsen– Death Stranding
Courtney Hope- Control
Norman Reedus- Death Stranding
Laura Bailey- Gears 5
بهترین اجرا به انتخاب دنیای بازی
(Best Performance )
Mads Mikkelsen– Death Stranding
نوید غلامی
بعد از دیدن فیلم شکار (Hunt) مجدوب بازی مدس میکلسن شدم و دیدیم که در کازینو رویال (Casino Royale) می تواند به خوبی نقش آنتاگونیست کلاسیک جیمزباندی را ایفا کند اما متاسفانه در پولار (Polar) با انتخاب فیلم نامه ی بد لگد به بخت خود زد اما با بازی در Death Stranding توانست تا مراحل رستگاری را طی کند و جای خالی سیگار کش قهار، که پیش از این در اختیار پدر و پسر بیگ باس و سالید اسینک بود، را در آخرین ساخته ی کوجیما پر کند.
بهترین توسعه دهنده
(Best Developer )
Nintendo Studios
From Software
Kojima Productions
Capcom
بهترین توسعه دهنده به انتخاب دنیای بازی
(Best Developer )
Capcom
نوید غلامی
دیگر داشتیم کم کم نگران کپکام میشدیم! شرکتی که تا اوایل نسل هشتم کمر به خرابی آیپی های تاریخ سازش بسته بود و با افت کیفی سری رزیدنت ایول (Resident Evil) یادآور کونامی بود که سری های MGS و Castlevania و PES و Silent Hill و.. را یکی یکی سر میبرید. اما ورق در این چند سال اخیر برگشت. با عرضه ی RE7 و Monster Hunter World و در نهایت بازسازی نسخه ی دوم رزیدنت ایول دوباره شاهد اوج گرفتن کپکام هستیم؛ اوج گرفتنی که با در نظر گرفتن عرضه ی RE3 در آینده ای نزدیک و برنامه های مفصلی که برای Monster Hunter دارند، بنظر نمیاد حالا حالاها دچار افت شود.
بهترین بازی بد!
(Best Worst Game)
Need for Speed Heat
Pokemon Sword & Shield
GhostRecon: Breakpoint
Shenmue 3
بهترین بازی بد! به انتخاب دنیای بازی
(Best Worst Game)
GhostRecon: Breakpoint
نقد و بررسی Ghost Recon: Breakpoint به قلم علی رضایی و آرمین باقری
آرمین باقری
انتخاب بدترین بازی امسال برای من کار سختی نبود. راستش را بخواهید از همان نمایش اولیه بازی انتظار چنین فاجعهای را داشتم. آخر کدام ناشری چند روز قبل از بزرگترین کنفرانس سال نسخه جدید یک فرنچایز محبوب را معرفی میکند؟ اما معرفی بازی را کنار بگذاریم. نچسبترین بازیای که در این چند سال تجربه کردم بدون شک Ghost Recon: Breakpoint است. حتی خود سازندگان بازی دلیل اتفاقات درون را نمیدانند. شخصا بعد از دیدن چند میان پرده اول بازی هیچ کدام از دیالوگهای بازی را نگاه نکرده و به کلمات اهمیتی نمیدادم. فقط میخواستم محل هدف را بدانم و دخلش را بیاورم. البته این کار هم بعد از چند بار کاملا تکراری و خسته کننده بود.
اگر میتوانستم، سازندگان بازی را دعوت به تست دست پخت خودشان میکردم تا متوجه بی مزه بودن آن شوند. حال که نمیتوان دعوتشان کرد پس جایزه بدترین بازی سال را تقدیم به Ghost Recon: Breakpoint میکنیم. باشد که یوبیسافت کمی به خود آمده و بازی نیمه کاره را عرضه نکند. حال بگذارید بروم تا از پرداختهای درون برنامهای توهین آمیز بازی چیزی نگویم.
و اما میرسیم به قسمت هیجان انگیز ماجرا! این شما و این برنده ی بهترین بازی سال
بازی سال
(Game of the Year)
Sekiro: Shadows Die Twice
Control
Death Stranding
Resident Evil 2
بازی سال ۲۰۱۹ به انتخاب دنیای بازی
(Game of the Year)
Death Stranding
نوید غلامی
متنی که در ادامه میخوانید بخشی از پرونده ی Death Stranding در نشریه ی بازینامه است که در شماره ی ۲۹ آن و به قلم بنده به چاپ رسیده:
عجیب. واژهای که بیانش تکلیفمان را روشن نمیکند و مثل شنیدن دو نت پش سر هم در وضعیت مردد بودن قرارمان میدهد. آیا اثری عجیب، خوب است یا بد؟ چگون میتوان برای توصیفش به دیگری متر و معیاری بکار برد؟در نسل حال حاضر بازیها بیشترین عنوانی که برای تعریفش به مشکل خوردم آخرین دست پخت آقای خاص، Death Stranding بود. بازی نه یک عنوان AAA یا بزرگ با دیدگاه جذب حداکثری مخاطب و نه یک اثر مستقل و در جستجوی یافتن تفکراتی چون تفکرات خالق و جماعت کالت است بلکه شالودهای از برخورد این دو مکتب در بهترین تقاطع ممکن است. شاید همانقدر که راه رفتن و به دوش کشیدن کولهباری عریض و طویل برای من نوعی لذتبخش است، برای دیگری عذابآور و خستهکننده باشد که به صرف آن نمیتوان ارزش نهایی DS را تعیین کرد .گرافیک، گیمپلی و داستان عناصری هستند که صرف برخورداری از کیفیت مطلب نمیتوانند بار اجرایی موفقیت یک پروژه را به دوش بکشند و Death Stranding در همین بخش میتواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد و هر چند در این سه قسمت اشکالاتی هم دارد اما موفق میشود تا ترکیب این سه عنصر را به بهترین نحوانجام دهد. گیمپلی بازی فقط در راه رفتن خلاصه نمیشود و اگر از ساعتهای زیاد دیدن کات-سینهایی که دیگر امضای کوجیما در آنها دیده نمیشود بگذریم،با اثری روبرو میشویم که اصلیترین ویژگی و موتور محرکهی بازی یعنی همین راه رفتنش جامعه را به دو دسته تقسیم کرده کرده، جماعتی که از آن خوشش میآید و جماعتی که آن را میکوبد و در مقیاس بازی ویدیویی قبولش ندارد،؛ بحثی که حتی رای راه افتادنش در زمانهای که دیگر پذیرفتن ریسک برای شرکتهای بزرگ معنایی ندارد، Death Stranding را به مهمترین بازی امسال تبدیل میکند.
در انتها و پس از چرخاندن لقمه دور سر، شاید “عجیب” بهترین توصیف Death Stranding باشد!
۲۰۱۹ هم به پایان رسید اما حکایت بازی های خوب و بد همچنان باقی است! به نظر شما بهترین بازی های سال در دسته بندی های مختلف کدام بودند؟ آیا انتخاب شما با انتخاب تحریریه ی دنیای بازی فرق داشت؟ می تونید در بخش کامنت های همین پست از انتخاب هاتون برامون بگید یا در شبکه های اجتماعی مثل توییتر و اینستاگرام و کانال تلگرام دیبازی با همدیگه به بحث و گفتگو بشینیم و درباره ی صنعت گیم در سال ۲۰۱۹ بحث کنیم!
احتراما بنظر من با انتخاب بهترین بازی چند نفره بنام gaers 5 و بدترین بازی سال ghost ، مهری بر ریدن در کیفیت کل مقاله تون بود!
پیشنهاد میشود
۱-تعاریف بازی های ملتی پلیر را مطالعه بفرمایید.
۲- بازی واقعا بد تا حالا درک نکردید ، بازی واقعا بد همون اول بازی فکر Delete (حذف) به ذهنتون خطاب میکنه.
موفق باشید در سال ۲۰۲۰
سلام
بازی GhostRecon: Breakpoint بهترین بازی بد انتخاب شده که خب واقعا خیلی بازی فاجعه و بدی بود.
پیشنهاد من اینه که نقد و بررسی دنیای بازی رو مطالعه کنید و بازی رو بازی کنید.
اما در مورد Gears 5 به نظرم کم لطفی می کنید. بازی به قدری محتوا داره که تا عرضه نسخه بعدی شما سرگرم بشید. بازی ۶ ماه پیش عرضه شده و تا الان پشتیبانی کم نظیری داشته و همیشه محتوای جدید برای ارائه داشته تا تجربه گیمر به هیچ عنوان یکنواخت نباشه. پیشنهاد می کنم کمی مود های مختلف بازی رو بازی کنید تا بهتر متوجه منظورم بشید.
در مورد مزخرف بودن اون نسخه فرعی dmc کاملا باهتون موافقم ولی به نسخه ۴ گفتین سرد و بی روح!!!!!!!! من اولین نسخه dmc که دیدم همین نسخه ۴ بود که باعث شد عاشق این بازی بشم شما از همون موسیقی آغازینش که نرو داشت میرفت به کلیسا بگیر تا داستان و موسیقی و اکشن جذابی که داشت تبدیل به بهترین نسخه از dmc شد dmc5 بد نبود ولی اصلا به ۴ نمیرسید به قول یکی از دوستان فرهاد پایین کامنت گذاشته:این بازی همیشه جز بازی های بسیار سخت و طولانی و چالش برانگیز بوده شما باس فایت های نسخه ۴ رو مقایسه کن با نسخه ۵ ببین کدوم باس فایتاش جذاب تر و چالش بر انگیزتره؟(البته سختی هم حدی داره سختی زیاد باعث به وجود اومدن بازی های تخیلی مثل دارک سولز میشه که هر موب معمولیش اندازه دو تا باس بازیای دیگن)
یادی کنیم از Resident Evil 2 که بدون شک یکی از بهترین تجربیات ممکن سال گذشته بود، ولی متاسفانه در TGA جایزهای نبرد، دوست داشتم در دنیای بازی حداقل در یک بخش برنده بشه که متاسفانه این جا هم برنده نشد.
بِست مهدی هفته خانک آوارد عیز Resident Evil 2
congratulations capcom
?A plague tale
از The Last of Us خیلی بهتره
بهترین بازی اکشن و بهترین بازی سال اصلا عادلانه و درست انتخاب نکردید!
بازی Death Stranding که فقط ۱ شبیه ساز پیاده روی بیش نبود و واقعا کسل کننده ترین و یکنواخترین بازی سال بود نه بهترین بازی سال!
(کوجیما پرست نباشیم! کوجیما بعد از متال گیر ۴ مرد)
بازی DMC هم به خیلی قبولش دارم و واقعا بازی خوبی بود ولی در برابر Gears 5 حرفی برای گفتن نداشت! شما اگر DMC باز بوده باشید میدونید که این بازی همیشه جز بازی های بسیار سخت و طولانی و چالش برانگیز بوده ولی DMC 5 بدون باختن میشد تا آخرش رفت نه چالشی داشت نه مبارزه سختی و نه پازل و معما خاصی! بسیار هم کوتاه بود ! ولی Gears 5 واقعا پیشرفت بسیار خوبی در زمینه داستانی و گیم پلی و …. داشت و لایق بهترین بازی اکشن سال بود.
البته که بنظرم هنوز مونده تا بفهمیم توی Phantom Pain چیکار کرده و Peace Walker هم که بعد از MGS4 اومد رقیب نداره! کوجیما خوبه و هنوزم جا داره تا بهتر بشه ولی برخلاف عناوین قبلیش امسال کاری کرد که طرفدارها و منتقدینش کاملا دو دسته بشن! DS مثل یه فیلم مستقل پرهزینه میمونه و شاید اگر به آندره تارکوفسکی بودجه ی اونجرز رو میدادیم و میخواست بازی بسازه یه همچین چیزی تحویلمون میداد!
منم با DMC5 اندازه ی قبلی ها حال نکردم اما نتیجه طبق نظر جمعی تحریریه مشخص شد.
منم انتظار داشتم توی دسته بندی بهترین مولتی پلیر Apex انتخاب بشه!
به نظر من هم گیرز ۵ خیلی بازی خوبی بود و بهترین بازی اکشن به انتخاب منم بود. اما با نظر دوستان انتخاب شده همه بخش ها و اینکه DMC 5 جدای از همه خوبیاش مثل گرافیک و… مشکل هم داره مثلا شخصیت v مبارزات چالش برانگیزی نداره و فقط دو یا سه بار اول یه لذت کوتاهی داره و مشکلات دیگه که شما هم بهش اشاره کردید.
در آخر مرسی از اینکه نظرتون رو به اشتراک گذاشتید.
ایول دمت گرم نظر من هم دقیقا همینه
به طور کل کاری به سایر بازی های امسال ندارم چون فقط بازی هستند و بس ،ولی استرندینگ کوجیما اوج نوآوری و بند بازی یک هنرمند هست که سرمایه میلیون دلاری رو به قمار میگذاره.
استرندینگ رو اگر بفهمید ، آموزش ببنید و از اون مهم تر پیش آموزش ببنید به شکل ناخواسته غرق در شکوهی میشید که همه اجزاش هدیه ای به روح و روان شما شماست.
استرندینگ یک بازی علمیست و لایه های بصری اون فلسفه و منطق را نشان میدهد.اگر توصیف شما از این بازی کولبری و توانایی ادرار کردن کاراتر بازی در طبیعت هستید عمیقا از درک شما نسبت به این عنوان متاسفم ،هر چند در جهانی که رو به زوال است خیلی نگرانم نمیکند.
از زمان انتشار تا همین لحظه درگیر پیچ خم داستان گیم پلی و نکات ریز درشت دنیای دث استرینگ بودم و برای من ارزش قیمت که پرداختم رو داشت.
راستش قبل از انتشار بازی دعا میکردم خیلی مورد توجه قرار نگیرد! چون توجه کسانی که آماده تحول نیستند و فقط ژست روشن فکری و تحصیلات میگیرند به اثر لطمه میزند.
استرندینگ برای سرگرمی نیست لطفا بازی نکنید!? ««بازی هم بکنید نهایت یک ساعت بعد کنارش میزارید میرید سراغ کال آف دیوتی ! »»
به اندازه این دو ماه حرف دارم و ترجیه میدم ابعاد بازی رو با کسی که تجربش از بازی مثل خودم بوده در میون بزارم چون بازی تعاریف خاص خودش رو داره که فقط با تجربه و تفکر قابل بحث و بررسی هستش.
بنظر من کاملا حقش بود چون سوای بحث گیم پلی و دیزاین، باید میزان تاثیری که بازی روی صنعت میذاره رو هم در نظر گرفت و سالها بود که عنوانی مثل DS نتونسته بود انقدر بحث راه بندازه. البته که تو خوب بودن باقی نامزدها هم هیج شکی نیست.
قبول دارم ولی چرا اسمی از بهترین بازی اکشن سال نیومده؟ Devil May Cry 5
اولین دسته بندی مربوط به بهترین بازی ساله که به DMC5 اختصاص داده شده بهمراه یادداشتی از کیوان عادتی!
عالی بود ممنون
سلام
مرسی از همه بچه ها
انتخاب بسیار شایسته ای بود.