بدون شک ساختههای چند سال اخیر استدیو «فرام سافتور» را باید یکی از تاثیرگذارترین کارهای صنعت بازیهای ویدئویی دانست. بازیهای زیادی چه از نظر جزییات و چه به صورت کلی از سولزبورنهای From Software الگوبرداری کردند که هر کدامشان در جایگاه خود به موفقیتهایی دست پیدا کردند. اما در این میان بودند عناوینی که با وجود الگوبرداری از فلسفه سولزبورنها، توانستند اثری ویژه با الگویهای خاص ارائه دهند که در جایگاه خودشان استاندارد های جدیدی را به سازوکار ویدئو گیم اضافه کردند. بازی Nioh ساخته استدیو Team Ninja که قسمت اول آن در سال ۲۰۱۷ منتشر شد و حال در آستانه انتشار قسمت دوم آن هستیم، یکی از همین عناوین است. موفقیت قسمت اول بازی Nioh باعث شد تا استدیو سازنده دست به کار شده و قسمت دوم آن را معرفی کرده و به سرعت به یکی از مورد انتظارترین بازیهای امسال تبدیل شد. با دنیای بازی و پیش نمایش بازی Nioh 2 همراه باشید تا با ببینیم در قسمت دوم این عنوان موفق چه چیزی در انتظارمان است.
تاریخ و افسانه – داستان بازی نی او ۲
نقاط مشترک بین بازی نیوه ۲ و سولزبورنها زیاد است اما یکی از مواردی که بیشتر به چشم میآید، سخت بودن بازی است. قصد نداریم که کل مقاله را به تشابهات این عناوین به هم بپردازیم اما برای تفسیر کار پیش رو شاید در اندک مواردی گذری به این تشابهات بزنیم. همان طور که اشاره کردیم سخت بودن بازی Nioh از موارد مهم بازی است اما چیزی که بدیهی است این که Nioh یک اثر سامورایی محور است. عناوین سامورایی محور از قدیم به سخت بودن مشهور بودند و کمتر بازیی یادم میآید که تم سامورایی و جنگجویان سامورایی در آن نقش اساسی داشته باشند و آسان هم باشد. (البته همچنین بازیهای نینجا محور) لذا در این یک مورد باید گفت این سبک از بازیها ذاتا سخت هستند و این سختی مستقیما به قسمت دوم یعنی Nioh 2 نیز انتقال یافته است. Nioh 2 یک بازی اکشن ماجراجویی سوم شخص با المانهای نقش آفرینی است که داستانی ترکیب از افسانه و واقعیت تاریخ را روایت میکند. داستان در بازی نی او ۲ پیش درآمدی است بر قسمت اول و ما در نقش یکی از همراهان «نوبوناگا اودا» حاضر خواهیم شد. چیز زیادی از داستان بازی تا به حال گفته نشده و از چهره بازیگران و هنرمندان ژاپنی در بازی استفاده شده است. شخصیتی که ما آن را کنترل خواهیم کرد یک یوکای است. یوکایها نیروهای ما وراء طبیعی دارند و از قدرتهای ویژهای برخوردار هستند. به مانند قسمت اول در این قسمت نیز ما در طول داستان بازی با شخصیتهای مختلفی روبرو خواهیم شد که تعدادی از آنها برگرفته از شخصیتهای واقعی تاریخی هستند. مهمترین شخصیتی که در کنار آن حضور خواهیم داشت «نوبوناگا اودا» است. نوبوناگا از مهمترین شخصیتهای تاریخ ژاپن به حساب میآید و نقش بسزایی در تاریخ امروز ژاپن ایفا کرده است. یکی از ایراداتی که قسمت اول داشت، این بود که بازی روند آهسته و کندی را در مسیر روایت خود داشت. حال باید منتظر ماند و دید که این اتفاق در بازی نیوه ۲ بهبود پیدا کرده است یا نه.
تریلر معرفی بازی Nioh 2
در جریان کنفرانس مطبوعاتی پلیاستیشن در رویداد E3 2018، شرکت سرگرمیهای تعاملی سونی با انتشار تیزری کوتاه از بازی Nioh 2 به صورت رسمی رونمایی کرد و بعدها اعلام شد که بازی برای پلتفرم PS4 منتشر خواهد شد.
همانطور که اشاره کردیم بازی نی او ۲ یک بازی سخت به حساب میآید. بعد از تجربه دموی بازی به این نتیجه رسیدم که بازی Nioh 2 در مقایسه با قسمت اول به مراتب سختتر نیز است و ما باید منتظر یک بازی طاقت فرسا و به واقع نبردهای سامورایی در بازی باشیم. بازی فرصت هیچ اشتباهی را نمیدهد و کوچکترین اشتباه برابر با مرگ و یا از دست دادن کلی سلامتی خواهد بود. اساس کار و هسته اصلی بازی در مدیریت کردن است. مدیریت در منابع، مدیریت در استفاده از آیتمها، مدیریت در نحوه مبارزات و البته اصلیترین قسمت مدیریت در نوار استقامت در بازی است. نوار استقامت یا همان Stamina که در قسمت نیز با نام Ki معروف بوده است. اساس شکل و نتیجه مبارزات شما را تعیین خواهد کرد. این در حالی است که دشمنان نیز از همین نوار استقامت برخوردار هستند و ما نه تنها باید به نوار KI خود توجه داشته باشیم بلکه با در نظر گرفتن میزان استقامت دشمن نیز میتواینم با برنامه ریزی دقیق به آنها حمله کرده و در زمان مناسب آنها را از پا در بیاوریم. همین اتفاق میتواند برعکس نیز باشد و اگر بدون ملاحظه خط نوار قدرت خود را تمام کنیم، عملا به مانند هدفی بی آزار در مقابل دشمنان خواهیم ایستاد و آماده مرگ خواهیم شد.
تریلر گیم پلی بازی Nioh 2
جزییات تغییر یافته در گیمپلی – گیم پلی بازی Nioh 2
از مشخصههای بازی روایت یک بازه تاریخی و ترکیب آن با افسانههای ژاپنی است. همین امر در گیمپلی بازی هم کاملا مشهود است. یکی از مهمترین مواردی برای قسمت دوم منتظر آن هستیم، میزان تغییرات بازی نسبت به قسمت اول است. به واقع بازی در قسمت اول بسیار کامل و آنچنان ایرادی در هیچ بخشی از بازی نداشت لذا سازندگان برای Nioh 2 کار سختی در پیش دارند. اما به گفته خودشان جزییات زیادی در بازی است که دست خوش تغییرات شده است. دشمنان بازی متنوعتر شدند و بالانس قدرت هر کدام از آنها با تغییرات متفاوتی روبرو شده است. هر نبرد قلق و دست پنجه مخصوص خود را میطلبد. البته سازندگان قول دادهاند که اگر تجربه قسمت اول بازی را نداشته باشید خیالتان راحت باشد چرا که بازی به نحوی روایت می شود که آسیبی به تجربه مخاطبین نخواهد زد. مهمترین سیستمی که در Nioh معرفی و شناخته شد، وجود چهار نوع استیل یا حالت است که در بازی با نام Stance شناخته میشوند. Stanceها در چهار حالت نحوه مبارزات یا استیل قبل از مبارزه را تعیین میکند. اولی حالت معمولی در غلاف است که شمشیرهایمان در غلاف خواهد بود. دوم حالت Mid یا متعادل است که احتمالا بیشترین کاربرد را خواهد دشات. حالت دیگر High است که قدرت ضربات شما را افزایش میدهد اما به مراتب بیشتر آسیب پذیر میشوید. حالت چهارم Low است که در این حالت قدرت ضربات شما کم می شود و آسیب کمتری به دشمن وارد میکند اما سرعت آنها زیاد شده و توانایی شما در جاخالی دادن بیشتر میشود. این حالت Stance در قسمت قبل هم وجود داشت و با توجه به تجربهای که از دموی بازی داشتم، این بخش با تغییرات آنچنانی روبرو نشده است. اما تنوع سلاحها زیاد شده و ما به اضافه سلاحهای قبلی، سلاحهای جدیدی را نیز در اختیار خواهیم داشت. یکی از جدیدترین سلاحها دو تبر قدرتمند هستند که واقعا کاربردی و تاثیرگذار ظاهر شدهاند. خوشتبخانه بازی همچنان از تنوع سلاحهای زیاد برخوردار است و حتی میتوانیم از سلاحهای دشمنان که بر روی زمین افتادهاند استفاده کنیم. همگی سلاحها قابلیت ارتقا دارند اما در این قسمت هر سلاحی که بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد از به همان مقدار قابلیت ارتقا خواهد داشت. در واقع هر مقدار XP که ما با انجام یک سلاح جمعآوری میکنیم را میتوانیم فقط بر روی همان سلاح استفاده کنیم. همگی سلاحها حالت شخصیسازی دارند و با توجه به نیاز ما لولبندی می شوند و ارتقا پیدا میکنند. شخصیسازی گسترده بازی در مورد سلاحها، زره و حتی آیتمهای ما وجود دارد و این بخش از نکات مثبت بازی به حساب میآید.
یوکای، ترکیبی از روح و تجسم – مراحل Nioh 2
شخصیت قابل بازی یک یوکای است. یوکایها در قدرتها و شکلهای مختلف در تاریخ ژاپن معرفی شدهاند که ما در اینجا با یک یوکای انسانی روبرو هستیم. یوکایها دارای قدرتهای خاصی هستند که در مواقعی میتوانن به کالبد اصلی خود بازگشته و قدرت چندبرابری پیدا کنند. نام این وضعیت Dark Realm است. یک نوار با نام Soul Energy وجود دارد که با هر بار پر شدن آن میتوانیم از قدرت یوکایی خود استفاده کنیم. یوکایهای متنوعی در طول بازی به دست خواهیم آورد که هر کدام دارای قدرت و تواناییهای متفاوتی هستند. در تاریخ از یوکایها به موجوداتی در اشکال مختف یاد شده است که منبعی هستند از روح، جسم و تجسم هستند که در رده اوباکه قرار میگیرند. در این رده یوکایها بیشتر به شکل انسان در میآیند و در جلوه واقعی خود از حاصل یک تحول و درگرونی شکل میگیرند که در بازی با آن روبرو خواهیم شد. در افسانههای ژاپنی آمده است که حتی اجسام هم اوباکه خود را دارند. بنابراین باید ببینیم که سازندگان چگونه توانستهاند از این بستر گسترده در بازی استفاده کنند.
همانطور که اشاره کردیم بازی در رده عناوین نقشآفرینی نیز قرار میگیرد. وجود یک شخصیسازی با جزییات فراوان در همه بخشهای بازی به چشم میخورد. از پرداختن به وضعیت ظاهری، قدرتبدنی تا لباس و انتخاب انواع زره در لولهای مختلف، بخشی از شخصیسازی بازی را نشان میدهد. با جمعآوری XP (در قسمت اول با نام آمریتا شناخته میشد) میتوانیم قدرتهای خود را نیز ارتقا دهیم و این به آن معنا است که باید در مصرف امتیازهای کسب کرده خود دقت کنیم. البته بازی در به صورت فراوان در گوشه کنار خود آیتمهای ریز و درشتی را در اختیار مخاطب قرار میدهد. به گفته سازندگان، مکانهای تودرتو و مخفی در این قسمت افزایش پیدا کردند و بازی نسبت به این مورد از قسمت اول پیشرفت داشته است. البته چیزی که من از تجربه دموی بازی کسب کردم، تکراری بودن بخش طراحی مراحل بود. – لول دیزاین – یا همان طراحی مراحل بازی تقریبا از همان تم آشنا و نوع فضاسازی آشنای قسمت اول استفاده میکرد. البته ناگفته نماند که قطعا ما در دمو تنها بخشی از یک بازی بزرگ را تجربه میکنیم اما خب با این حال امیدوار هستیم که استدیو «تیم نینجا» در این مورد دقت عمل کافی را به خرج دهد. به گفته سازندگان توجه ویژهای به بخش آنلاین بازی شده است و ما اینبار میتوانیم با استفاده از دو نفر همراه و به صورت سه نفری بازی را انجام دهیم. در واقع اینبار بازی دارای یک سیستم Co-Op سه نفره است.
تریلر مبارزات بازی Nioh 2
جلوههای تمام ژاپنی – گرافیک بازی نیوه ۲
چیزی که بیشتر از همه نظر مرا جلب کرد تشابه سطح گرافیکی بازی با نسخه قبلی است. به این موضوع اشاره کردم که در تجربهای که از دموی بازی داشتم، لول دیزاین بازی برایم تکراری آمد. این قضیه حتی در جلوههای گرافیکی بازی هم برایم تداعی شد. نوع رنگبندی و استفاده بیشتر از رنگبندی قرمز در پس زمینه از مواردی است که مرا به این نکته رساند. البته موتور بازی نسبت به چند سال پیش با پیشرفتهایی روبرو بوده است اما همچنان بازی کمی از نظر گرافیک فنی ضعیف نشان میدهد. با توجه به کیفیت دمو هم به نظر نمیرسد که درنسخه نهایی این موراد را رفع کنند. اما کیفیت جلوههای بصری بازی مخصوصا در رنگ و سایهزنی. استفاده از بلورهای درخشان و توجه به انمیشنهای مبارزات در مواقع مبارزات از نکات خوب و مثبتی است که در دموی بازی مشاهده کردم. آقای «Yugo Kanno» به مانند قسمت اول در راس تیم آهنگ سازی بازی قرار دارد و با این حساب میتوان گفت که خیالمان از بابت موسیقی و صداگذاری بازی راحت خواهد بود.
نمرات بازی Nioh 2 از نگاه منتقدان
بازی Nioh 2 که دنبالهروی معنوی سری سولز هم محسوب میشود و بطور انحصاری برای کنسول PS4 عرضه شده توانسته تا از دید منتقدان به اثری موفق تبدیل شود و رضایت رسانهها را تا حد زیادی جلب کند. در ادامه نگاهی به نمرهی بازی Nioh 2 از سوی برخی رسانهها میاندازیم:
- نمره ۱۰ از ۱۰ از سوی EGM
- نمره ۹ از ۱۰ از سوی Gamespot
- نمره ۹ از ۱۰ از سوی Destructoid
- نمره ۸.۵ از ۱۰ از سوی Game Informer
- نمره ۹ از ۱۰ از سوی IGN
در حال حاضر میانگین نمرات بازی Nioh 2 در نسخه پلی استیشن ۴ (PS4) برابر با ۸۵ از ۱۰۰ بوده که برای عنوانی به سختی مشهور است چندان نمرهی بدی نیست!
با توجه به موفقیتهایی که عنوان Nioh در قسمت اول خود کسب کرد و پتانسیل بسیار بالایی که این بازی از خود نشان داد، میتوانیم امیدوار باشیم که سازندگان حتی اگر اندکی دستی به سرو روی آن بکشند و داستانی خوش فرم را روایت کنند، میتوان امید داشت که قسمت دوم نیز به مانند قسمت اول به یک بازی موفق تبدیل خواهد شد.