خانه » مقالات بازی
در دنیای بازیهای ویدیویی یک سری بازی عرضه شدند که تمامکردن آنها کار هر کسی نیست و نخواهد بود. در این مقاله به سخت ترین بازی های تاریخ خواهیم پرداخت. با دنیای بازی همراه باشید.
هر روز که میگذرد، صنعت بازیهای ویدئویی بیشتر رشد میکند و افراد زیادی به این مدیوم روی میآورند. آثار بزرگ و بلاکباستری سعی کردند تا همهگیرتر و به قولی همهپسندتر ظاهر شوند. یکی از عناصری که باعث میشود بازیها به مزاق مخاطبان بیشتری خوش آید، کم کردن دوز سختی بازیهاست تا بدون دغدغه و چالش خاصی، از پس بازی برآیند. اتفاق ناخوشایندی هم تلقی نمیشود؛ زیرا بسیاری از مردم صرفاً بهخاطر سرگرمی سراغ ویدیوگیم میآیند و میخواهند چند ساعتی تجربه بدون استرسی داشته باشند. با این حال خیلی از مخاطبان قدیمی هم به راحتشدن بازیها گله دارند. درست مانند عدهای که بندها و گروههای امروزی موسیقی را برای عدم ارائه کیفیت مثل بندهای افسانهای متالیکا یا زد زپلین مورد نقد قرار میدهند. این مورد در ویدیوگیم هم به کرات دیده شده.
بعضی بازیها هنوز سخت ماندند و بعضیها هم به همهپسندتر شدن روی آوردند. البته لازم به ذکر است بازیهایی که از سختی کمرشکنی برخوردارند، مانند سری سولز ساخته جناب هیدتاکا میازاکی، هم مورد نقد نیستند. سبک و روایت این بازیها مرگ مداوم را میطلبد و درخواست راحتتر کردن اینگونه بازیها هم به نوعی توهین به مخاطبان این دست بازیهاست. در کل باید بالانسی میان آثار باشد که هر مخاطبی به هر چیزی که سلیقهاش تمایل دارد، روی آورد. حال برویم چندی از سخت ترین بازی های تاریخ را مرور کنیم که ممکن است موقع تجربهشان اشکتان دربیاید! با دنیای بازی همراه باشید.
*لیست بدون رتبهبندی است*
استودیو سازنده: From Software
سال عرضه: ۲۰۱۲
متاکریتیک: ۸۹/۱۰۰
پلتفرمها: PC – Playstation 4 – Xbox One – Switch
دارک سولز نه تنها به عنوان یکی از سخت ترین بازی های تاریخ شناخته میشود، بلکه از عجایب دهه اخیر هم به شمار میرود. زمانی که هیدتاکا میازاکی، خالق سولزبورن، به فکر آن بود که ژانر اکشن-نقش آفرینی را دچار تحولی کند، با کار سختی رو به رو بود. درست همانطور که ما در بازی با اهداف طاقتفرسایی دست و پنجه نرم میکنیم! او در ذهن داشت که حس موفقیت و گذر از رنجی را به مخاطب القا کند و در عین حال آن را عجیب و غریب جلوه ندهد. در بازی حتی سادهترین دشمنها هم امکان دارد که شما را اذیت کنند و سد راه شما شوند. ولی حس موفقیتی که بعد از شکست دادن باس و تجربه چندین و چندبارهی صفحه مرگ «YOU DIED» دارید، غیرقابل توصیف است. زمانی که برای اولین بار با این سری مواجه میشوید شاید نتوانید سختی بیش از حد آن را تحمل کنید اما امان از روزی که مزهی مجموعه را بچشید تا عاشقش شوید. مرگ در این بازی از عناصر اصلی روایت داستان محسوب میشود و هر بار مرگ و زندهشدن، به معنای یادگرفتن، بهترشدن و پیشرفت است.
استودیو سازنده: Team Meat
سال عرضه: ۲۰۱۰
نمره در متاکریتیک: ۸۷/۱۰۰
پلتفرمها: PlayStation 4 – PlayStation Vita – Switch – Wii U – Xbox 360 – PC
بازی Super Meat Boy به نحوی طراحی شده که شما ناخودآگاه در خیلی از مراحل موی خود را میکشید یا از شدت تکرار اشکتان درخواهد آمد! قطع به یقین اگر لحظهای در بازی باشد که بتواند کل تجربهی بازی را معنا کند، لحظهی فشاردادن دکمهی ریاستارت است. تمام مراحل این بازی پلتفرمر پر از خطرات ریز و درشت است اما با این حال باز هم مخاطب را تشویق میکند تا سریع و تهاجمی بازی کند. بدین ترتیب، خودتان را آماده کنید که بارها و بارها شکست را با تمام وجودتان حس خواهید کرد. اما باز هم سوپر میت بوی شما را در چرخهای قرار میدهد که نمیتوانید از تلاش دوباره دست بکشید. Super Meat Boy مخاطبانش را در لوپی دیوانهوار قرار میدهد که خارج شدن از آن کاری دشوار است!
استودیو سازنده: Team Ninja
سال عرضه: ۲۰۰۴
نمره در متاکریتیک: ۹۱/۱۰۰
پلتفرم: PC – PS3 – PS4 – Xbox OG – Xbox 360 – Xbox One -PS Vita
نسخه سال ۲۰۰۴ نینجا گایدن یک بازسازی سهبعدی از بازیای دو بعدی و سخت به همین نام که سال ۱۹۹۸ عرضه شده بود، است. نینجا گایدن از آن دست بازیهایی است که دشمنانی سرسخت دارد و گیم پلی بازی هم بسیار سرعتی به شمار میرود. شکست دادن هر کدام از این دشمنان نیازمند استفاده از حرکات مختلف و البته استفاده درست و به جا از آنهاست. همچنین نینجا گایدن برای باسفایتهای بیاندازه سختش شناخته میشود. به گونهای که باسهای سری سولز در مقابل نینجا گایدن بسیار آرامتر و مهربانتر ظاهر میشوند!
سازنده بازی، آقای تومونوبو ایاگاکی، گفته بود که بازی در مراحل اولیه سادهتر از خروجی آخر بود. اما در زمان تست، بخشی از کسانی که بازی را تجربه کردند به درجه سختی آن ایراد گرفتند. به همین دلیل ایتاگاکی میزان دشواری بازی را به شدت افزایش داد و در دیزاین برخی دشمنان دست برد. شاید باید یک نینجای حقیقی باشید که تمام کردن Ninja Gaiden برایتان چالشی نباشد!
استودیو سازنده: Matt Makes Games inc.
سال عرضه: ۲۰۱۸
بازی Celeste یکی از پلتفرمرهای سخت و البته شیرین است. بازی حول محور دختری به نام مادلین (Madeline) جلو میچرخد که به مشکلات روحی و روانی مبتلاست. در کنار گیمپلی دقیق و صد البته طاقتفرسای بازی، سلست از داستان خوبی هم بهره میبرد که حاوی تفکری عمیق درباره سلامت روان است. داستان بازی پیچیدگی خاصی ندارد اما زمانی که کار به روند بازی میرسد، اوج دقت و ظرافت را در این بازی شاهد هستیم. هسنه اصلی گیم پلی آن بر پایه عناصر پلتفرمینگ و پازلهای گوناگون است. چیزی که باعث میشود سلست به عنوان یکی از سختترین بازیها شناخته شود، میزان دقتی است که برای هر مرحله و پازل باید خرج کنید. در همین حین، نکتهای که Celeste را به اثری شایسته و فکر شده بدل میکند، درجه سختی یکسان و هماهنگ آن است. این نکته بدین دلیل اهمیت دارد زیرا که بازی سعی در چالش کشیدن دقت و تمرکز شما دارد؛ صرفا به دنبال آزار نیست. زمانی که داستان اصلی را تمام کنید، بخش B برایتان باز میشود که ترکیبی از مراحل داستان اصلی است و حالا چالش اصلی را رو به رویتان میگذارد. با این حال سلست تجربهای است که مو لای درزش نمیرود و کارش را درست انجام میدهد.
استودیو سازنده: Capcom
سال عرضه: ۱۹۸۵
نمره در متاکریتیک: –
پلتفرم: NES – Arcade – iOS – Android
بازی ساید اسکرولینگ Ghosts ‘n Goblins که ساخته کپکام است، توانسته با روشی خلاقانه، از ترسِ مرگ ابزاری جالب برای روایت بسازد. با وجود اینکه خلاقیت تیم سازنده قابل ستایش است اما به همین دلیل با یکی از زجرآورترین بازیهای تاریخ رو به رو هستیم! یک بار مرگ، لباسهای کاراکتر را کم میکند و به نوعی مخاطب را مورد تمسخر قرار میدهد. مرگ دوم باعث می شود که دشمنان در همهجای بازی اسپاون شوند و ممکن است انتظار چنین دشمنانی در مراحل اولیه را نداشته باشید! خیلی از قدرتها در مسیر کاراکتر امکان دارد که تله باشد. بسیاری از کسانی که Ghost and goblins را تجربه کردند حتی از اولین استیج آن هم نتوانستند عبور کنند. گاهی ممکن است شما به آخر مرحله برسید ولی یادتان رفته باشد آیتم مهمی را همراه داشته باشید و باید بازی را تکرار کنید. حتی امکان دارد که در این مسیر در تلهی شیطان هم بیفتید که دیگر کار از کار گذشته است. بازی Ghosts ‘n Goblins جنس خلاقیتش بسیار خاص تلقی میشود و به همین سبب گاهی سختیاش جذاب هم میشود.
سال عرضه: ۲۰۱۹
پلتفرمها: PC – Playstation 4 – Xbox One
بله؛ شاید عجیب نباشد اما باز هم با یکی دیگر از بازیهای آقای میازاکی طرف هستیم. شاید بگوییم با وجود دارک سولز و بازیهای دیگر، دستمان آمده که به طور کل ساختههای فرام سافتور سخت هستند اما سکیرو فرق دارد. سکیرو نقطه عطفی در روند کاری میازاکی محسوب میشود. این بار دیگر با یک نقش آفرینی رو به رو نیستیم؛ بلکه با یک بازی اکشن طرفیم که دیگر تجهیزات، لِوِل و کلاسبندی مطرح نیست. فقط و فقط مهارت! سکیرو کاملا از زیر سایهی سری سولز بیرون آمده و هیچ شباهتی به بازیهای قبلی میازاکی ندارد. همین نکته بسیار در ارزشمندشدن بازی تاثیرگذار است؛ زیرا کارگردان به پختگیای رسیده که بتواند با ایدهای تازه، باز هم همه را شگفت زده کند. البته لازم به ذکر است که سکیرو فقط بهخاطر نکات مثبتش از سخت ترین بازی های تاریخ نیست! سکیرو سردرگمیای در گیمپلیاش دارد و نتوانسته به تعادلی میان مخفیکاری و اکشن برسد. بخاطر وجود این عامل دوگانه، برخی از باسها بیش از حد سخت تلقی میشوند. اما همچنان از مبارزهی فوقالعاده این بازی نمیتوان گذشت که هیچوقت آن صدای برخورد شمشیرها از ذهنتان خارج نخواهد شد.
استودیو سازنده: RARE
سال عرضه: ۱۹۹۱
همچنان Battletoads به عنوان یکی از سخت ترین بازی های تاریخ شناخته میشود؛ و البته یکی از بهترین Beat’em Upها! بتلتودز از ماندگارترین بازیهای دوران خودش و افتخارات استودیو Rare محسوب میشود. تقریبا غیرممکن است که بتلتودز را تنهایی تمام کنید و قطعا باید به بخش کوآپ بازی روی بیاورید. حال وقتی وارد حالت دو نفره میشوید، بازی خود به خود سختتر از قبل میشود. چرا؟ زیرا که به دلیل نحوه طراحی بازی، شما میتوانید همراه خود را بکشید و تقریبا نمیتوانید کنار یکدیگر مبارزه کنید. با این حال همه چیز دست به دست هم داده تا Battletoads یکی از سرگرمکنندهترین تجربهها باشد. مراحلی دیوانه وار و گیم پلیای اعتیادآور، تنها بخشی از خوبیهای این بازی کلاسیک است.
استودیو سازنده: MDHR
سال عرضه: ۲۰۱۷
نمره در متاکریتیک: ۸۸/۱۰۰
زمانی که به طراحی کاپهد نگاه میکنید، به نطرتان بازی بامزهای میرسد که یادآور خاطرات کودکی محسوب میشود؛ حتی اگر از سختی آن هم شنیده باشید. بازی CupHead از لحاظ بصری بسیار گیراست و شبیه کارتونهای دهه ۳۰ میلادی است. ظاهری زیبا، باسفایتهایی بامزه و موسیقی خاطرهانگیز فقط ظاهر قضیه به شمار میروند. وقتی که کنترلر را به دست میگیرید و مشغول تجربهاش میشوید، قطعا دچار چندین حمله عصبی خواهید شد! کاپهد عناصر زیرژانرِ Run and Gun را با باسفایتهایی بیرحمانه ترکیب میکند که اتفاقا نتیجه خوبی هم از آب درمیآید. لول دیزاین و طراحی مبارزه هر باس به بهترین شکل منحصر به فرد است که همین نکته سبب میشود خیالمان از بابت کیفیت کلی کاپهد راحت شود. Cuphead در ظاهر برای خردسالان ساخته شده اما در باطن یکی از سخت ترین بازی های تاریخ بازیهای ویدئویی است که به اعصاب و روان مخاطبانش رحم نمیکند.
استودیو سازنده: Konami
سال عرضه: ۱۹۸۷
پلتفرم: MSX2 – Arcade – NES
کنترا یکی از مهمترین آثار عرضهشده در صنعت بازیهای ویدئویی به شمار میرود. این عنوان از اولین آثاری بود که گیم پلی دونفره همزمان را ارائه میداد و تجربهای درگیرکننده بود. در تصور خیلیها کنترا یک بازی Shoot’em up سادهست که از پایههای این ساب ژانر تشکیل شده است. اما باید بگم سخت در اشتباهند زیرا که کنترا این ظرفیت را دارد که شما را زمینگیر کند. موجهای دشمنان که به سمت شما سرازیر میشوند گاهی از حد گذشته و نیازمند سرعت و دقت بالایی برای مبارزه هستید. هر چند اگر برای مدت زیادی مشغول بازی شوید میتوانید به الگوی مبارزهشان پی ببرید ولی با این حال، Contra هنوز یکی از سختترین بازیهایی است که تمامکردنش صبر زیادی میطلبد.
استودیو سازنده: Theckla
سال عرضه: ۲۰۱۶
پلتفرم: iPhone/iPad – PC – Xbox One – PS4
بازی The Witness یکی از هوشمندانهترین و منحصر به فردترین عناوینی بود که در نسل هشتم عرضه شد. جاناتان بلو (کارگردان بازی) باری دیگر ثابت کرد که قوهی خلاقیتش تاریخ انقضا ندارد و هنوز از کارگردانهای مهم صنعت است. The Witness بازیای کاملا پازلمحور به شمار میرود. شما باید در طول گیم پلی بازی تعداد کثیری معما حل کنید تا به Actهای بعدی وارد شوید. زمانی که وارد بازی میشوید در محیطی افتادهاید و در مسیر کلی پازل منطقمحور وجود دارد که برای گذر از نقطه A به نقطه B باید آنها را حل نمایید. چیزی که The Witness را سخت میکند تعداد خاصی از پازلهاست که نیازمند فکر، تمرکز و هوش بالایی هستند. تعدادی از این پازلها برای وارد شدن به اکتهای بعدی و جلو بردن قصه، حتما باید حل شوند.به قدری هر سری پازل طراحی خوب و فکرشدهای دارد که شما حس یادگیری یک زبان جدید را به مخاطب القا میکند. The Witness در کنار پازلهای جذابش، از طراحی محیط چشمنوازی برخوردار است.
قطعا بسیاری بازی سخت دیگر ساخته شده که میتوانستند در فهرست ما حضور داشته باشند اما این بازیها به انتخاب ما میزان سختی سرسام آوری دارند که حوصله زیادی برای تمام کردن آنها نیاز است. چه بازیهایی برای شما آنقدر سخت بوده که نتوانستید آن را ادامه دهید؟ نظرتان را با ما در اشتراک بگذارید.
I’m a shadow, one that no light will shine on.
3 دیدگاه ثبت شده است
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
رزیدنت اویل هم خودم نتوانستم بازی کنم
جالب بود :دی
خوشحالم که دوست داشتی